X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Połówkowe mam za tydzień w czwartek. Ja mam wizytę co 3 tygodnie i szczerze mówiąc ten czas się wlecze niemiłosiernie niestety. Cały czas mnie pstryka i czuję jak pływa w środku, ale takiego typowego kopniaka chyba jeszcze nie było ;)
    Co do Clexane to u mnie był dostępny w jednej jedynej aptece. Podpytałam ile mają opakowań i wzięłam wszystkie czyli 5 kartonów, następnego dnia doniosłam receptę. Na jakiś czas mam spokój, ale mam zamiar się zapytać na połówkowych czy do końca ciąży będę brać, jeśli tak to podjadę do sąsiedniego miasta i wykupię na zapas żeby się później nie martwić. Jak nie zużyję to sprzedam :)

Z tą clexana robi się nieciekawie,za chwilę Polskę będziemy zwiedzać. Ja jeszcze mam zapas ale w Poznaniu już ciezko, u mnie mają problem 5 strzykawek dostarczyć...

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mój Ł. znalazł chyba jest w Auchan Komorniki.
    Chyba zrobię wycieczkę po aptekach rekreacyjnie :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Pani w aptece pytała się czy może chcę zamiennik Neoparin, ale jak się dowiedziała, że Clexane przyjmuję w związku z ciążą to stanowczo odradziła.

Neoparin nie bierz, ja brałam w pierwszej ciąży bo nie wiedziałam że nie można i obumarla..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Wiem wiem. Odezwie się na pewno. Ale to nie zmienia faktu że się kończy w aptekach i jestem ciekawa co kornel ma teraz brać?
    A Wy nie bierzecie ?
    Ja jak się 0,4 skonczy to będę kupować 0,6 albo 0,8 i przelewac tak żeby 0,4 podawać

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Neoparin nie bierz, ja brałam w pierwszej ciąży bo nie wiedziałam że nie można i obumarla..

Tak, pamiętam jak pisałaś. Przyjaciel farmaceuta zawsze mnie ostrzega żeby zamienników nie brać tylko to co na recepcie, a zresztą zawsze do niego dzwonię i mi tłumaczy wszystko. Mój obecny dr powiedział, że mam brać dokładnie to co mi zapisuje. Neoparin z teo co wiem nie ma badań klinicznych i Pani w aptece mówiła, że jako zamiennik tylko w problemach ortopedycznych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w gemini jak spytałam się czy można sprowadzić to Pani mi powiedziała, że każda apteka raz na jakiś czas ma przydzieloną pulę Clexane i jest ona coraz mniejsza. Nie można już zamówić i sprowadzić tak jak innych leków tylko trzeba czekać, aż pojawi następny rzut.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    A Wy nie bierzecie ?
    Ja jak się 0,4 skonczy to będę kupować 0,6 albo 0,8 i przelewac tak żeby 0,4 podawać

Ja biorę raz dziennie 0,4. Może tak trzeba będzie robić... tylko jak brać recepte? Wydadza mi np. 0,6 jak na recepcji bedzie 0,4?

Kornel a Ty jaką clexane musisz brać?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ja biorę raz dziennie 0,4. Może tak trzeba będzie robić... tylko jak brać recepte? Wydadza mi np. 0,6 jak na recepcji bedzie 0,4?

Kornel a Ty jaką clexane musisz brać?

Ja mam 0,4, ale dostaliśmy 0,8 i odlaliśmy. Trochę szkoda, że tak na prawdę jedna dawka się marnuje.
    Już załatwiłam ze znajomą farmaceutką jak będzie miała to mi odłoży jest mega duży problem w hurtowniach :(
    Jutro obdzwonię apteki w Warszawie, bo akurat się wybieramy może tam będzie mi się uda upolować . Co do zamienników to babka już chciała Ł. wcisnąć, ale na szczęście w porę weszła kierowniczka i odradziła .

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie trzeba przed wizytą rezerwować po aptekach to co mają i prosic o recepty dopiero pozniej.
    Weszłam na stronę ktomalek.pl i w Poznaniu jest 0,4 w 3-4 aptekach a potem pokazuje mi apteki od 15-50 km za Poznaniem.
    Jestem tym strasznie zmartwiona że za dwa tygodnie mogę już nie mieć niczego :( zwłaszcza że ja 2x0,4 a aptt 25,6 s

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Ja mam 0,4, ale dostaliśmy 0,8 i odlaliśmy. Trochę szkoda, że tak na prawdę jedna dawka się marnuje.
    Już załatwiłam ze znajomą farmaceutką jak będzie miała to mi odłoży jest mega duży problem w hurtowniach :(
    Jutro obdzwonię apteki w Warszawie, bo akurat się wybieramy może tam będzie mi się uda upolować . Co do zamienników to babka już chciała Ł. wcisnąć, ale na szczęście w porę weszła kierowniczka i odradziła .

Całe szczęście... nie wszystkie farmaceutki wiedzą że w ciąży nie można neoparinu. Slyszysz tylko "to jest to samo".

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja po raz kolejny z pytaniem z innej beczki. Powiedzcie, ile mniej więcej (wiem, że to zależy od badań, leków itd.) trzeba mieć pieniędzy na procedurę IVF? Ile Wy płaciłyście? Odkładamy każdy grosz, żeby zacząć, dlatego wolę się zorientować...

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w sobotę to będę w piątek dzwonic i rezerwowac. Wizyta na 10 30 także zdążymy objechać kilka aptek.

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KornelKornel,trzymam kciuki! Czuje, ze rozpoczniesz noworoczny wysyp pozytywnych bet!
    Moly, detektor to super sprawa, moj absolutny hit, mi towarzyszyl wszedzie az po rozwiazanie:)
    Ja mam w czwartek wizyte i jak dobrze pojdzie to od niedzieli startujemy.
    Dziewczyny, po tranaferze bralyscie relanium. Da sie po tym normalnie funkcjonowac? Do pracy chodzic nie bede, pytanie tylko czy bede mogla zdazyc za 2 latkiem? Za moim ciezko bez lekow co prawda, przez 2 minuty bez nadzoru zrobi wiecej niz ja przez caly dzien:)

Alberta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info od jakiejś babeczki z forum : rodze na Polnej .

Pracuję w hurtowni farmaceutycznej. Dowiedziałam się, że sanofi ma coś w rodzaju przerwy i nie będzie ani clexane ani cardury przez dłuższy okres. Neoparin to jest to samo ale sanofi to potęga. Na układy nie ma rady. Ciekawe co zrobią pacjenci nastawieni przez opłaconych lekarzy bo oni i tak dostaną swoje profity a pacjent niech się buja.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    KornelKornel,trzymam kciuki! Czuje, ze rozpoczniesz noworoczny wysyp pozytywnych bet!
    Moly, detektor to super sprawa, moj absolutny hit, mi towarzyszyl wszedzie az po rozwiazanie:)
    Ja mam w czwartek wizyte i jak dobrze pojdzie to od niedzieli startujemy.
    Dziewczyny, po tranaferze bralyscie relanium. Da sie po tym normalnie funkcjonowac? Do pracy chodzic nie bede, pytanie tylko czy bede mogla zdazyc za 2 latkiem? Za moim ciezko bez lekow co prawda, przez 2 minuty bez nadzoru zrobi wiecej niz ja przez caly dzien:)

Dziękuję ja też mam taką nadzieję :) Co do Relanium jestem po 1 dawce i po godzinie poszłam spać, bo nie byłam w stanie cokolwiek robić - tak jest w moim przypadku może to też zależy od organizmu.

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dziękuję ja też mam taką nadzieję :) Co do Relanium jestem po 1 dawce i po godzinie poszłam spać, bo nie byłam w stanie cokolwiek robić - tak jest w moim przypadku może to też zależy od organizmu.
    ja po pierwszej tabletce tez tak miałam. Później organizm się przyzwyczaił i mogłam funkcjonować normalnie. KornelKornel 3 mam kciuki za betę.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Suselek jak się teraz czujesz? kiedy wizyta? :)
    cały czas na relanium?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Info od jakiejś babeczki z forum : rodze na Polnej .

Pracuję w hurtowni farmaceutycznej. Dowiedziałam się, że sanofi ma coś w rodzaju przerwy i nie będzie ani clexane ani cardury przez dłuższy okres. Neoparin to jest to samo ale sanofi to potęga. Na układy nie ma rady. Ciekawe co zrobią pacjenci nastawieni przez opłaconych lekarzy bo oni i tak dostaną swoje profity a pacjent niech się buja.

No to lipa...

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałyscie może mój post na poprzedniej stronie? Będę baaardzo Wam wdzięczna za odpowiedź :*

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Dziewczyny, a ja po raz kolejny z pytaniem z innej beczki. Powiedzcie, ile mniej więcej (wiem, że to zależy od badań, leków itd.) trzeba mieć pieniędzy na procedurę IVF? Ile Wy płaciłyście? Odkładamy każdy grosz, żeby zacząć, dlatego wolę się zorientować...

Nam Dr powiedział, że od 8-16tys., w zależności czy będą badania genetyczne.
    W międzyczasie ok.5tys. wydaliśmy na przygotowanie.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ