MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMama84 wrote:Miska, tez mialam wizyte na 19.10, chyba cos sie Pani Izie pokrecilo przy zapisywaniu, koniec koncow, weszlam 19.50
Czyli jednak Ty po nas weszłaś...no coś tam się pokręciło z tymi godzinamidadatkowo lekkie opóźnienie się wkradło
Powiedz mi czy to Ty siedziałaś na "krzesełku" - blond włosy do ramion..? -
Miśka90 wrote:Teczka wręczona - czas na działania
No więc dziś przed 24 1,5 dawki ovitrelle + gynalgin i środa 11 punkcja
Miśka90 lubi tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
JaMama84 wrote:Tak to ja:) jak wychodzilam to zarejstrowalam wysoka, szczupla dziewczyne z teczka, to Ty?
Ah...to nasze forummiło tak porozmawiać tu i jeszcze zupełnie przypadkowo się tam spotkać
Tak to też jaze słynną teczka
Więc koleżanko z forum miło było Cię "poznać"
Ruda2017 Dziękuję! -
Witam Was Drogie Panie!
Jestem studenką psychologii i piszę pracę magisterską na temat kobiet z niepłodnością, które mają do czynienia z in vitro. Dlatego bardzo chciałabym zaprosić Was do rozmowy na temat doświadczeń płynących z przeżywania niepłodności oraz oczekiwań wobec proceudry in vitro. Moją metodą badawczą są wywiady. Zdaję sobie sprawę, że rozmawianie ne ten wrażliwy temat może być dla Pań trudne i kłopotliwe,aczkolwiek uważam też, że mimo to,warto ten temat podnosić.
Jeśli czują się Panie na siłach, żeby sprostać temu wyzwaniu, to zapraszam Was do skontaktowania się ze mną drogą mialową, ponieważ każda odpowiedź jest dla mnie bardzo ważna. Czekam z niecierpliwością, mój adres mailowy: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie -
anakonda wrote:Ja miałam jak coś chcesz wiedzieć pisz na priv
Wysłałam zaproszenie. Zaakceptuj
Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Wszystkie z 15 komórek były zdegenerowane. Nie było ani jednej dobrej. Stanelismy właśnie pod ścianą... Pani dr napisała że ona się jeszcze nie poddaje i bedzie dzwonić woeczorem pogadamy co dalej.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady przykro mi!
Ciekawe co dr wymyśli i dobrze że macie z tymi płatnościami jakoś sprawę rozwiązaną i nie musicie płacić za punkcje bo to wam daje jednak szanse na więcej prób...
Ważne że dr ma jeszcze jakąś opcje dla ciebie!
A jak się czujesz? Hiperka przyszła?M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Lady przykro mi!
Ciekawe co dr wymyśli i dobrze że macie z tymi płatnościami jakoś sprawę rozwiązaną i nie musicie płacić za punkcje bo to wam daje jednak szanse na więcej prób...
Ważne że dr ma jeszcze jakąś opcje dla ciebie!
A jak się czujesz? Hiperka przyszła?
Czuje sie średnio. Brzuch boli. Hiperka chyba nadchodzi. Juz puchnę. Ale chleje izotoniki i nytridrinki. Jem duzo białka biore leki i może jakoś to zniosę.
Psychicznie jest gorzej...
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Wszystkie z 15 komórek były zdegenerowane. Nie było ani jednej dobrej. Stanelismy właśnie pod ścianą... Pani dr napisała że ona się jeszcze nie poddaje i bedzie dzwonić woeczorem pogadamy co dalej.
LadyE a już taka nadzieja była:( trzymaj się, jesteśmy z Tobą!
Lekarze się nie poddają to i Ty walcz, bo jest o co, musi być w końcu jedna szczęśliwa.Lady_E lubi tę wiadomość
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
nick nieaktualnyLady_E wrote:Wszystkie z 15 komórek były zdegenerowane. Nie było ani jednej dobrej. Stanelismy właśnie pod ścianą... Pani dr napisała że ona się jeszcze nie poddaje i bedzie dzwonić woeczorem pogadamy co dalej.
No przykro bardzo, aż się brzydkie słowo ciśnie na usta
Daj znać wieczorem jaki plan teraz ustalicie z Panią dr. Skoro ona się nie poddaje to Ty tym bardziej nie możesz chociaż pewnie teraz bardzo ciężko . Kuruj hiperkę i odpoczywaj.Lady_E lubi tę wiadomość
-
Lady ale wydaje mi się ze mała stymulacja jest bardziej słuszna w twoim wypadku bo obecnie ci komórki idą na ilość nie jakość więc może akurat u ciebie ta mała stymulacja jest rozwiązaniem! Musi tak być! a ile miałaś pęcherzyków na małej dawce jak podchodziłaś do iui? I pijesz te zalecana przez dr okropna pierzgę?M&K
2017
M 😍 2020 -
LadyE, przykro mi
Zastanawialas sie nad zmiana kliniki?
Moim zdaniem to było bardzo nie rozsadne, ze dostalas ten sam lek, w tej samej dawce i to na dlugim. -
Lady_E wrote:No Pani dr chce zrezygnować z dużych stymulacji. Będziemy teraz próbować bardziej naturalnie. No dzięki temu że po punkcji płacimy tylko 400 zł dla anestezjologa mamy ieniądze na dalsze działania. Dzisiaj napisała mi że ona się nie poddaje i ofinanse mamy się nie martwić. Chyba jestem dla nich teraz wyzwaniem.
Czuje sie średnio. Brzuch boli. Hiperka chyba nadchodzi. Juz puchnę. Ale chleje izotoniki i nytridrinki. Jem duzo białka biore leki i może jakoś to zniosę.
Psychicznie jest gorzej...O tyle dobrze, że wam tak tanio policzyli
Ja dziś podliczyłam moje koszty i pierwsze ivf wyniosło mnie 11 tysięcy
A teraz modlę sie by moja trójka dotrwała do czwartku
Korzystała któraś z was z Intralipidu, mam wskazanie od immunologa ale u mnie w mieście za żadne skarby nikt nie chce mi go podaćJuż nie wiem gdzie się z tym udać.
Czekam na telefon z InviMed czy by mi podali (tylko u nich cena niefajna )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:51
Lady_E lubi tę wiadomość
-
Lady bardzo mi przykro ale jest nadzieja, skoro dr się nie poddaje i szuka innych rozwiązań to w końcu musi się udać !
Lady_E lubi tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Imbirek91 wrote:Lady ale wydaje mi się ze mała stymulacja jest bardziej słuszna w twoim wypadku bo obecnie ci komórki idą na ilość nie jakość więc może akurat u ciebie ta mała stymulacja jest rozwiązaniem! Musi tak być! a ile miałaś pęcherzyków na małej dawce jak podchodziłaś do iui? I pijesz te zalecana przez dr okropna pierzgę?
Bella93 Pani dr chciała juz odpuścić duże stymulacje ale ja sie uparłam. Więc stwierdziła że spróbujemy trochę inaczej. Większej dawki nie mogła mi dać. Mniejszej też nie chciała. Powtarzała mi że ta stymulacja jest kompletnie nie dla mnie ale ja robiłam to z pełną świadomościąChciałam ostatni raz spróbować dużej stymulki.
Bella93 lubi tę wiadomość
04.02.2019 Jest Blanka
-
Rozumiem, ze Ty chcialas, ale widzac efekt poprzedniej powinna odmowic. Przeciez tyle pecherzykow to niebezpieczeństwo dla Twojego zycia
Probujcie z mala stymulacja, napewno jakosc bedzie lepsza && -
Lady no to mała musi się udać! U mnie problemem było to że niezależnie od dawki rosło mnóstwo tych pęcherzyków i żaden nie chciał być dominujący więc też szły w ilość, nie jakość. Możesz się pocieszyć tym że ja też byłam mega trudnym przypadkiem, gdzie dr K już w pewnym momencie rozłożyła ręce i sama proponowała że mnie umówi z dr L z novum, żeby oni może spróbowali jakoś zadziałać ale się w końcu udało i to podwójnie więc wam też się uda!
A zaszłam w ciążę w tym ostatnim cyklu przed ewentualną wizytą u dr L gdzie byłam już zrezygnowana i znudzona bo jak już nie raz mówiłam ten transfer miał się w ogóle nie odbyć bo cykl trwał za długo ale dr postanowiła jednak spróbować gdyż bodajże w 20 dc endo w końcu podbiło do tej minimalnej 8M&K2017
M 😍 2020