X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek. Jade zbadać wszystko w tygodniu i zobaczymy. Ja brałam aspirin cardio ale lekarz kazał acard 150mg. Wieksza dawka bo aspirin ma 100mg. Zobacze jak wyjda aptt i inr. Wizyte mam 17.07 i zobacze co mi powie. Dzięki uspokoiłas mnie.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam clexane nim dowiedziałam się o mthfr więc Ż chyba każdemu przypisuje profilaktycznie.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie badałam mutacji, a całą ciążę byłam na Clexane + Aspirin Cardio...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nikt nie badał mutacji. Dr z przepisał mi 0,4 clexane i acard 75.
    Cała ciaze badali mi aptt i inr. Pod koniec aptt było ciagle poniżej normy dlatego przyjmowałam 2x0,4 clexane.
    W zasadzie to zawsze mnie pytali w szpitalu dlaczego przyjmuje clexane a ja nie potrafiłam powiedzieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo LadyInna widzę, że Nas czytasz :)
    Powiedz mi w którym tygodniu urodziłaś Małą i na który szpital się zdecydowałaś? :) Jak się czujecie z Julką :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ooo LadyInna widzę, że Nas czytasz :)
    Powiedz mi w którym tygodniu urodziłaś Małą i na który szpital się zdecydowałaś? :) Jak się czujecie z Julką :)?

Aa zdarzy się czasami.
    Kibicuje gorąco wszystkim ciężarnym i staraczkom :)
    Urodziłam w 39+0 po masażu dr Kru :p
    Co do szpitala to nie miałam za bardzo wyboru bo na ostatniej wizycie miałam ktg i było trochę tętno za wysokie dlatego doktor zalecił mi ktg w godzinach wieczornych. Wspólnie ustaliliśmy że pojadę na polną bo tam jeśli nie ma mega poważne wskazań to nie zatrzymują. Inne szpitale wykonują ktg dopiero po przyjęciu na oddział A Polna jako jedyna robi na IP.
    Jak dojechałam do szpitala to już zostałam bo mała była już bardzo nisko i rozwarcie na 2cm.
    W nocy następnego dnia już zaczęła się akcja a następnego dnia urodziłam :)
    Polna polecam :) byłam w każdym szpitalu podczas ciazy i chyba najlepiej oceniam Polna. Zwłaszcza jedzonko :)
    Z Julka mamy się dobrze chociaż okazało się ze ma alergie na białko krowie i trochę przez to jest problemów brzuszkowych.
    A jak u Was na ostatniej prostej ? Szpital wybrany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Aa zdarzy się czasami.
    Kibicuje gorąco wszystkim ciężarnym i staraczkom :)
    Urodziłam w 39+0 po masażu dr Kru :p
    Co do szpitala to nie miałam za bardzo wyboru bo na ostatniej wizycie miałam ktg i było trochę tętno za wysokie dlatego doktor zalecił mi ktg w godzinach wieczornych. Wspólnie ustaliliśmy że pojadę na polną bo tam jeśli nie ma mega poważne wskazań to nie zatrzymują. Inne szpitale wykonują ktg dopiero po przyjęciu na oddział A Polna jako jedyna robi na IP.
    Jak dojechałam do szpitala to już zostałam bo mała była już bardzo nisko i rozwarcie na 2cm.
    W nocy następnego dnia już zaczęła się akcja a następnego dnia urodziłam :)
    Polna polecam :) byłam w każdym szpitalu podczas ciazy i chyba najlepiej oceniam Polna. Zwłaszcza jedzonko :)
    Z Julka mamy się dobrze chociaż okazało się ze ma alergie na białko krowie i trochę przez to jest problemów brzuszkowych.
    A jak u Was na ostatniej prostej ? Szpital wybrany?

Aaa no widzisz a myślałam że rodzilas w sw.Rodzinie. Stąd moje zapytanie bo mam mętlik w głowie gdzie rodzic? Chce pakować torbę do szpitala ale nie wiem pod który? Już nawet myślałam o Raszei i Lutyckiej ale sama nie wiem bo mamy najbliżej ;) może jeszcze dr B podpowie, bo wcześniej sugerował mi polna gdybym miała cesarke przez nisko ułożone łożysko ale ostatnio mówił, że mogę rodzić sn.Im bliżej porodu tym chyba jestem bardziej nerwowa.
    Oj a skąd to uczulenie? A karmisz piersią czy jest na mleku modyfikowanym?

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak ktos przygotowywal sie do stymulacji i dostal zastrzyk decapeptyl to czy bolal was brzuch tak jak na okres po tym zastrzyku?

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziewczyny czy jak ktos przygotowywal sie do stymulacji i dostal zastrzyk decapeptyl to czy bolal was brzuch tak jak na okres po tym zastrzyku?

Mnie całą stymulację bolał.

klz9krhmyflvohw4.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Mnie całą stymulację bolał.
    Dzieki za odp. myslalam ze moze cos nie tak albo cos ale jak widze Twoja stopke to juz jestem spokojna:)

kornelkornel lubi tę wiadomość

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo też będziesz wybierać sobie suwaczek ;) !

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornel, już w porządku u Ciebie?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa miło, że pytasz :)
    Tak, dziś cały dzień leżę więc chyba faktycznie to było przeciążenie organizmu. Jutro mam wizytę ciekawe co doktor powie.

Nowa38 lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Nowa miło, że pytasz :)
    Tak, dziś cały dzień leżę więc chyba faktycznie to było przeciążenie organizmu. Jutro mam wizytę ciekawe co doktor powie.
    No to odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Aaa no widzisz a myślałam że rodzilas w sw.Rodzinie. Stąd moje zapytanie bo mam mętlik w głowie gdzie rodzic? Chce pakować torbę do szpitala ale nie wiem pod który? Już nawet myślałam o Raszei i Lutyckiej ale sama nie wiem bo mamy najbliżej ;) może jeszcze dr B podpowie, bo wcześniej sugerował mi polna gdybym miała cesarke przez nisko ułożone łożysko ale ostatnio mówił, że mogę rodzić sn.Im bliżej porodu tym chyba jestem bardziej nerwowa.
    Oj a skąd to uczulenie? A karmisz piersią czy jest na mleku modyfikowanym?[/QUOTE

Tez miałam mętlik wiec dobrze rozumiem :)
    Lekarze z medartu raczej polecają sw. Rodzine ze względu na znajomosci z ordynatorem.
    Ja w sumie się cieszę ze tak wyszło i nie musiałam podejmować decyzji.
    Taka jest prawda ze dobrze jest wszędzie gdzie Nas nie ma. W zasadzie to mogę tylko narzekać na jedna położną która nie była specjalnie pomocna ale tak to wszystko super. Nawet dr Kru zszedł do mnie na porodówkę ale niestety w trakcie parcia kiedy miałam ochotę wszystkich zabić :p
    A z alergia to niestety wrodzone sprawy :( na chwile obecna na sztucznym mleku żeby uspokoić stan zapalny w jelicie ale pod koniec tygodnia wracam do karmienia piersią ale na rygorystycznej diecie

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kosztują badania prenatalne u dr Sz?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny ile kosztują badania prenatalne u dr Sz?

350zł

Lady_E lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję LadyInna za pomoc, może u mnie też się samo rozwiąże gdzie będę rodzić. Zapytam dr B bo już nie wiem kogo pytać o doradzenie ;) ostatnio zażartowałam, że do kliniki przyjadę :)
    To życzę dużo wytrwałości i pięknych chwil z Julką :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, plamienie było jakieś zewnętrzne mam po prostu słabe naczynka, a w ciąży wszystko jest bardziej ukrwione.
    Mały kloc waży 570 g, ile wasze maluchy ważyły w tym okresie ? :)!

Nowa38, susełek, Pelna nadziei lubią tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakos 23+3 603g wiec w tym czasie co ty jestes mala tez tak mogla miec

kornelkornel lubi tę wiadomość

Wiwi92
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ