MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Susełek. Jade zbadać wszystko w tygodniu i zobaczymy. Ja brałam aspirin cardio ale lekarz kazał acard 150mg. Wieksza dawka bo aspirin ma 100mg. Zobacze jak wyjda aptt i inr. Wizyte mam 17.07 i zobacze co mi powie. Dzięki uspokoiłas mnie.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyU mnie tez nikt nie badał mutacji. Dr z przepisał mi 0,4 clexane i acard 75.
Cała ciaze badali mi aptt i inr. Pod koniec aptt było ciagle poniżej normy dlatego przyjmowałam 2x0,4 clexane.
W zasadzie to zawsze mnie pytali w szpitalu dlaczego przyjmuje clexane a ja nie potrafiłam powiedzieć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Ooo LadyInna widzę, że Nas czytasz
Powiedz mi w którym tygodniu urodziłaś Małą i na który szpital się zdecydowałaś?Jak się czujecie z Julką
?
Aa zdarzy się czasami.
Kibicuje gorąco wszystkim ciężarnym i staraczkom
Urodziłam w 39+0 po masażu dr Kru :p
Co do szpitala to nie miałam za bardzo wyboru bo na ostatniej wizycie miałam ktg i było trochę tętno za wysokie dlatego doktor zalecił mi ktg w godzinach wieczornych. Wspólnie ustaliliśmy że pojadę na polną bo tam jeśli nie ma mega poważne wskazań to nie zatrzymują. Inne szpitale wykonują ktg dopiero po przyjęciu na oddział A Polna jako jedyna robi na IP.
Jak dojechałam do szpitala to już zostałam bo mała była już bardzo nisko i rozwarcie na 2cm.
W nocy następnego dnia już zaczęła się akcja a następnego dnia urodziłam
Polna polecambyłam w każdym szpitalu podczas ciazy i chyba najlepiej oceniam Polna. Zwłaszcza jedzonko
Z Julka mamy się dobrze chociaż okazało się ze ma alergie na białko krowie i trochę przez to jest problemów brzuszkowych.
A jak u Was na ostatniej prostej ? Szpital wybrany? -
nick nieaktualnyLadyInna wrote:Aa zdarzy się czasami.
Kibicuje gorąco wszystkim ciężarnym i staraczkom
Urodziłam w 39+0 po masażu dr Kru :p
Co do szpitala to nie miałam za bardzo wyboru bo na ostatniej wizycie miałam ktg i było trochę tętno za wysokie dlatego doktor zalecił mi ktg w godzinach wieczornych. Wspólnie ustaliliśmy że pojadę na polną bo tam jeśli nie ma mega poważne wskazań to nie zatrzymują. Inne szpitale wykonują ktg dopiero po przyjęciu na oddział A Polna jako jedyna robi na IP.
Jak dojechałam do szpitala to już zostałam bo mała była już bardzo nisko i rozwarcie na 2cm.
W nocy następnego dnia już zaczęła się akcja a następnego dnia urodziłam
Polna polecambyłam w każdym szpitalu podczas ciazy i chyba najlepiej oceniam Polna. Zwłaszcza jedzonko
Z Julka mamy się dobrze chociaż okazało się ze ma alergie na białko krowie i trochę przez to jest problemów brzuszkowych.
A jak u Was na ostatniej prostej ? Szpital wybrany?
Aaa no widzisz a myślałam że rodzilas w sw.Rodzinie. Stąd moje zapytanie bo mam mętlik w głowie gdzie rodzic? Chce pakować torbę do szpitala ale nie wiem pod który? Już nawet myślałam o Raszei i Lutyckiej ale sama nie wiem bo mamy najbliżejmoże jeszcze dr B podpowie, bo wcześniej sugerował mi polna gdybym miała cesarke przez nisko ułożone łożysko ale ostatnio mówił, że mogę rodzić sn.Im bliżej porodu tym chyba jestem bardziej nerwowa.
Oj a skąd to uczulenie? A karmisz piersią czy jest na mleku modyfikowanym? -
nick nieaktualnyMada29 wrote:Aaa no widzisz a myślałam że rodzilas w sw.Rodzinie. Stąd moje zapytanie bo mam mętlik w głowie gdzie rodzic? Chce pakować torbę do szpitala ale nie wiem pod który? Już nawet myślałam o Raszei i Lutyckiej ale sama nie wiem bo mamy najbliżej
może jeszcze dr B podpowie, bo wcześniej sugerował mi polna gdybym miała cesarke przez nisko ułożone łożysko ale ostatnio mówił, że mogę rodzić sn.Im bliżej porodu tym chyba jestem bardziej nerwowa.
Oj a skąd to uczulenie? A karmisz piersią czy jest na mleku modyfikowanym?[/QUOTE
Tez miałam mętlik wiec dobrze rozumiem
Lekarze z medartu raczej polecają sw. Rodzine ze względu na znajomosci z ordynatorem.
Ja w sumie się cieszę ze tak wyszło i nie musiałam podejmować decyzji.
Taka jest prawda ze dobrze jest wszędzie gdzie Nas nie ma. W zasadzie to mogę tylko narzekać na jedna położną która nie była specjalnie pomocna ale tak to wszystko super. Nawet dr Kru zszedł do mnie na porodówkę ale niestety w trakcie parcia kiedy miałam ochotę wszystkich zabić :p
A z alergia to niestety wrodzone sprawyna chwile obecna na sztucznym mleku żeby uspokoić stan zapalny w jelicie ale pod koniec tygodnia wracam do karmienia piersią ale na rygorystycznej diecie
-
Dziewczyny ile kosztują badania prenatalne u dr Sz?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny