X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek. Jade zbadać wszystko w tygodniu i zobaczymy. Ja brałam aspirin cardio ale lekarz kazał acard 150mg. Wieksza dawka bo aspirin ma 100mg. Zobacze jak wyjda aptt i inr. Wizyte mam 17.07 i zobacze co mi powie. Dzięki uspokoiłas mnie.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam clexane nim dowiedziałam się o mthfr więc Ż chyba każdemu przypisuje profilaktycznie.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie badałam mutacji, a całą ciążę byłam na Clexane + Aspirin Cardio...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nikt nie badał mutacji. Dr z przepisał mi 0,4 clexane i acard 75.
    Cała ciaze badali mi aptt i inr. Pod koniec aptt było ciagle poniżej normy dlatego przyjmowałam 2x0,4 clexane.
    W zasadzie to zawsze mnie pytali w szpitalu dlaczego przyjmuje clexane a ja nie potrafiłam powiedzieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo LadyInna widzę, że Nas czytasz :)
    Powiedz mi w którym tygodniu urodziłaś Małą i na który szpital się zdecydowałaś? :) Jak się czujecie z Julką :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ooo LadyInna widzę, że Nas czytasz :)
    Powiedz mi w którym tygodniu urodziłaś Małą i na który szpital się zdecydowałaś? :) Jak się czujecie z Julką :)?

Aa zdarzy się czasami.
    Kibicuje gorąco wszystkim ciężarnym i staraczkom :)
    Urodziłam w 39+0 po masażu dr Kru :p
    Co do szpitala to nie miałam za bardzo wyboru bo na ostatniej wizycie miałam ktg i było trochę tętno za wysokie dlatego doktor zalecił mi ktg w godzinach wieczornych. Wspólnie ustaliliśmy że pojadę na polną bo tam jeśli nie ma mega poważne wskazań to nie zatrzymują. Inne szpitale wykonują ktg dopiero po przyjęciu na oddział A Polna jako jedyna robi na IP.
    Jak dojechałam do szpitala to już zostałam bo mała była już bardzo nisko i rozwarcie na 2cm.
    W nocy następnego dnia już zaczęła się akcja a następnego dnia urodziłam :)
    Polna polecam :) byłam w każdym szpitalu podczas ciazy i chyba najlepiej oceniam Polna. Zwłaszcza jedzonko :)
    Z Julka mamy się dobrze chociaż okazało się ze ma alergie na białko krowie i trochę przez to jest problemów brzuszkowych.
    A jak u Was na ostatniej prostej ? Szpital wybrany?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Aa zdarzy się czasami.
    Kibicuje gorąco wszystkim ciężarnym i staraczkom :)
    Urodziłam w 39+0 po masażu dr Kru :p
    Co do szpitala to nie miałam za bardzo wyboru bo na ostatniej wizycie miałam ktg i było trochę tętno za wysokie dlatego doktor zalecił mi ktg w godzinach wieczornych. Wspólnie ustaliliśmy że pojadę na polną bo tam jeśli nie ma mega poważne wskazań to nie zatrzymują. Inne szpitale wykonują ktg dopiero po przyjęciu na oddział A Polna jako jedyna robi na IP.
    Jak dojechałam do szpitala to już zostałam bo mała była już bardzo nisko i rozwarcie na 2cm.
    W nocy następnego dnia już zaczęła się akcja a następnego dnia urodziłam :)
    Polna polecam :) byłam w każdym szpitalu podczas ciazy i chyba najlepiej oceniam Polna. Zwłaszcza jedzonko :)
    Z Julka mamy się dobrze chociaż okazało się ze ma alergie na białko krowie i trochę przez to jest problemów brzuszkowych.
    A jak u Was na ostatniej prostej ? Szpital wybrany?

Aaa no widzisz a myślałam że rodzilas w sw.Rodzinie. Stąd moje zapytanie bo mam mętlik w głowie gdzie rodzic? Chce pakować torbę do szpitala ale nie wiem pod który? Już nawet myślałam o Raszei i Lutyckiej ale sama nie wiem bo mamy najbliżej ;) może jeszcze dr B podpowie, bo wcześniej sugerował mi polna gdybym miała cesarke przez nisko ułożone łożysko ale ostatnio mówił, że mogę rodzić sn.Im bliżej porodu tym chyba jestem bardziej nerwowa.
    Oj a skąd to uczulenie? A karmisz piersią czy jest na mleku modyfikowanym?

• Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak ktos przygotowywal sie do stymulacji i dostal zastrzyk decapeptyl to czy bolal was brzuch tak jak na okres po tym zastrzyku?

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelna nadziei wrote:
    Dziewczyny czy jak ktos przygotowywal sie do stymulacji i dostal zastrzyk decapeptyl to czy bolal was brzuch tak jak na okres po tym zastrzyku?

Mnie całą stymulację bolał.

klz9krhmyflvohw4.png
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Mnie całą stymulację bolał.
    Dzieki za odp. myslalam ze moze cos nie tak albo cos ale jak widze Twoja stopke to juz jestem spokojna:)

kornelkornel lubi tę wiadomość

Pelna nadziei
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo też będziesz wybierać sobie suwaczek ;) !

Pelna nadziei lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornel, już w porządku u Ciebie?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa miło, że pytasz :)
    Tak, dziś cały dzień leżę więc chyba faktycznie to było przeciążenie organizmu. Jutro mam wizytę ciekawe co doktor powie.

Nowa38 lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Nowa miło, że pytasz :)
    Tak, dziś cały dzień leżę więc chyba faktycznie to było przeciążenie organizmu. Jutro mam wizytę ciekawe co doktor powie.
    No to odpoczywaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Aaa no widzisz a myślałam że rodzilas w sw.Rodzinie. Stąd moje zapytanie bo mam mętlik w głowie gdzie rodzic? Chce pakować torbę do szpitala ale nie wiem pod który? Już nawet myślałam o Raszei i Lutyckiej ale sama nie wiem bo mamy najbliżej ;) może jeszcze dr B podpowie, bo wcześniej sugerował mi polna gdybym miała cesarke przez nisko ułożone łożysko ale ostatnio mówił, że mogę rodzić sn.Im bliżej porodu tym chyba jestem bardziej nerwowa.
    Oj a skąd to uczulenie? A karmisz piersią czy jest na mleku modyfikowanym?[/QUOTE

Tez miałam mętlik wiec dobrze rozumiem :)
    Lekarze z medartu raczej polecają sw. Rodzine ze względu na znajomosci z ordynatorem.
    Ja w sumie się cieszę ze tak wyszło i nie musiałam podejmować decyzji.
    Taka jest prawda ze dobrze jest wszędzie gdzie Nas nie ma. W zasadzie to mogę tylko narzekać na jedna położną która nie była specjalnie pomocna ale tak to wszystko super. Nawet dr Kru zszedł do mnie na porodówkę ale niestety w trakcie parcia kiedy miałam ochotę wszystkich zabić :p
    A z alergia to niestety wrodzone sprawy :( na chwile obecna na sztucznym mleku żeby uspokoić stan zapalny w jelicie ale pod koniec tygodnia wracam do karmienia piersią ale na rygorystycznej diecie

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kosztują badania prenatalne u dr Sz?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny ile kosztują badania prenatalne u dr Sz?

350zł

Lady_E lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję LadyInna za pomoc, może u mnie też się samo rozwiąże gdzie będę rodzić. Zapytam dr B bo już nie wiem kogo pytać o doradzenie ;) ostatnio zażartowałam, że do kliniki przyjadę :)
    To życzę dużo wytrwałości i pięknych chwil z Julką :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, plamienie było jakieś zewnętrzne mam po prostu słabe naczynka, a w ciąży wszystko jest bardziej ukrwione.
    Mały kloc waży 570 g, ile wasze maluchy ważyły w tym okresie ? :)!

Nowa38, susełek, Pelna nadziei lubią tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakos 23+3 603g wiec w tym czasie co ty jestes mala tez tak mogla miec

kornelkornel lubi tę wiadomość

Wiwi92
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ