X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Dostałam jakiegoś plamienia wiec zaraz auto i szpital. Przerabane

O jaa współczuję, a masz przy tym jakieś bóle? Trzymaj się, musi być dobrze! Daj znać jak będziesz wiedzieć skąd te plamienia :(

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie żadnych objawów nie mam tylko wieczorem skurcze na KTG których nie czułam lekarz mnie zbadał i niby wszystko ok . Zobaczymy

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Jutro mamy ale nie u dr Sz tylko tego drugiego bo dr Sz nie ma ponoc urlop
    Ja mam dzisiaj wizytę u dr Sz a jego nie ma ? Mi przełożyli wizytę ze środy właśnie żeby był. No to się okaże w medart.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja mam dzisiaj wizytę u dr Sz a jego nie ma ? Mi przełożyli wizytę ze środy właśnie żeby był. No to się okaże w medart.

Wczoraj dr Sz widziałam pod wieczór, jeszcze był w MedArt. Trochę się dziwilam że miał ciężarną na ktg bo tam zaglądał

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia a duże ci się te skurcze pisały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 10:32

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jest jeszcze dzis ja chcialam sie do niego umowic to nie bylo szans. Moze dopiero bedzie mial ten urlop i taki nawal ze w recepcji kieruja do dr Kru. Tylko dziwne to troche bo ja dobre z 3 tygodnie temu chcialam sie umowic do niego na dzis i bez szans

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 10:44

Wiwi92
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia oby to nic powaznego. Wiem jak to jest z tym plamieniem pierwsza reakcja szpital. Ale dobrze ze pojechalas lepiej sprawdzic niz potem pluc sobie w twarz

Wiwi92
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Karincia a duże ci się te skurcze pisały?
    Wczoraj takie dosyć dzisiaj już wogole lekarz mówi ze to plamienie od skurczy.Szyjka nic się nie skróciła i wszystko ok

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Wczoraj takie dosyć dzisiaj już wogole lekarz mówi ze to plamienie od skurczy.Szyjka nic się nie skróciła i wszystko ok

I zostajesz w szpitalu?

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie tak . Mam nadzieje ze mnie zostawią bo się tu czuje bezpieczniej tymbardziej że mam ponad 2 godz jazdy do szpitala

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia trzymaj się tam w takim razie dzielnie :) trzymam kciuki żeby dziewczyny jak najdłużej siedziały w brzuszku!

Karincia lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Moze jest jeszcze dzis ja chcialam sie do niego umowic to nie bylo szans. Moze dopiero bedzie mial ten urlop i taki nawal ze w recepcji kieruja do dr Kru. Tylko dziwne to troche bo ja dobre z 3 tygodnie temu chcialam sie umowic do niego na dzis i bez szans
    A jednak był. Ja umówiłam się do niego na wizytę dawno temu. Już po połówkowych bo kazał się stawić od 28-30 tygodnia. Wiec sobie obliczyłam kiedy wypadnie i zapisałam. Bo dziewczyny na forum już kiedyś pisały ze u niego krucho z terminami.

Karincia trzymaj się.

Karincia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek i co tam u Eryczka? Grzeczny był? :) fotkę sobie dał zrobić? :) :)

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek ile waży twój chłopiec?

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzeczny jest ale fotografować się nie lubi :) Muszę poczekać aż zobaczę go w realu. Tym razem przytulił się do ściany macicy i zakrył buziaka. Nie chciał przekręcić twarzy. Dr Sz go zbadał i wszystko ok, łącznie z przepływami ( mój czuły punkt przez trombofilie). Pstryknelismy fotę ale mało na niej widać. Najważniejsze ze wszystko ok i rośnie. Waga 1320 g.

Mada29, Wiwi92, Nowa38, Alberta, Moly lubią tę wiadomość

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Dr Kru bardzo sympatyczny zrobil na mnie dobre wrazenie. Stwierdzil ze na 100 % dziewczynka. Ma 1577g wszystko z nia wporzadku. Pytal sie czy czesto mam zgage a ja ze tak, a on ze sie nie dziwie bo mala ma bujna czuprynke. A ponoc tak jest jak sie ma to dziecko bedzie mialo duzo wlosow na glowie. Szyjka niestety znow sie skrocila 3,6 na 3,2 mamy duzo lezec i dostalismy pare lekow. Prawdopodobnie czeka mnie cesarka. Zdjatko mamy jednak posluchala wczoraj mamy i pieknie pozowa. Pyziulka mala. Pokopala doktorka stwierdzil ze silna babeczka rosnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 17:42

Nowa38, Mada29, Alberta, susełek lubią tę wiadomość

Wiwi92
  • Campari Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahaha, to jest taki żart z tą zgagą, według tego moje dziecko powinno miec warkocze do pasa, taką miałam zgagę, a do dziś ma ledwo co trzy włoski na krzyż ;)

r9bzabd.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr stwierdzil ze tak kiedys babcie gadaly ale ile w tym prawdy to nie wiem. No ja z ta zgaga tez mam 3 swiaty najwiecej wieczorem. Ale napisal mi co moge brac i mam nadzieje ze pomoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 22:28

Wiwi92
  • Pelna nadziei Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zastrzyk wyciszajacy sama sobie poradze dac(dawalam tylko zastrzyki w brzuch mezowi sobi nigdy) czy pierwszy warto zeby zakupic w medarcie i poprosic pielegniarke zeby pokazala jak to robic?

Pelna nadziei
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja przez całą ciążę zgagi nie miałam ani razu. Niedługo zobaczymy jak ma się to do teorii z czuprynką malucha :D

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ