X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które brały aspiryn cardio lub acard czy braliście je do końca ciazy ? Czy się odstawiła, w którym tc?

Hapulus przykro mi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny, które brały aspiryn cardio lub acard czy braliście je do końca ciazy ? Czy się odstawiła, w którym tc?

Hapulus przykro mi.

Mi dr kazał odstawić acard w 31 tygodniu :) więc już nie biorę .

susełek lubi tę wiadomość

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Ja pytałam dr Z i mi powiedział 2500 zł plus wizyty. Cena za adopcje i transfer. Leków nie ma bo transfer na naturalnym cyklu. Musisz pytać dr bo dziewczyny na recepcji nic nie wiedzą.
    No widzisz a Invicta wyliczył leki na tysiąc złotych przy AZ
    Tak będę pytać B
    Jak u ciebie sytuacja?

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    No widzisz a Invicta wyliczył leki na tysiąc złotych przy AZ
    Tak będę pytać B
    Jak u ciebie sytuacja?
    34 dzień na antykach, 3 lipca wizyta i mamy ruszyć ze stymulacją. Z chce abym wychodowała dużo komórek, bo już wszystkie możemy zapłodnić. Mam nadzieje, że jajniki będą Ok, bo teraz na usg komórki były trochę nierówne i dlatego jeszcze 2 tyg przeciągnął

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek ja skonczylam brac acard
    przed 29 tygodniem. Dr Z kazal odstawic wiec juz tez nie bierzemy.

Wiwi92
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, trzeba odstawić przed 34 tc (ja odstawiłam coś koło 32tc).
    Tu masz fajny wpis na temat kwasu acetylosalicylowego w ciąży :)
    https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:

Hapulus przykro mi.

Ja odstawiłam w 32tc;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hapulus wrote:
    @ pełna gęba. Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Szykują się zaraz kolejne staraczki więc zła passa zostanie przerwana-wierzę mocno w wasze powodzenie:)
    My czekamy na jakiś zastrzyk finansowy(na szczęście coś tam jest na horyzoncie) i od razu działamy. Swoją drogą chcemy rozpocząć procedurę adopcyjną-jedno drugiego przecież nie wyklucza.
    pozdrawiam
    Paulina.

Hapulus - przykro mi :(

podziwiam za decyzję o adopcji - ja mimo to, że powoli godze się z tym, że własnych (genetycznie) dzieci mieć nie będziemy ciągle nie rozmawiamy nawet o adopcji...

bv5tg9v.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, jesteś już w domu?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly jak się czujesz na „ostatnich nogach” ? :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Mysza, jesteś już w domu?
    Taaak wrocilam do domu i do formy. Szpital tylko na 24h

Nowa38 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Taaak wrocilam do domu i do formy. Szpital tylko na 24h
    Kiedy będą wyniki ? Trzymasz się jakoś? Jak coś to pisz śmiało na priv . Ściskam mocno .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Moly jak się czujesz na „ostatnich nogach” ? :)

Dziękuję, że pytasz, czytam Was na bieżąco, po cichutku kibicując :) Fizycznie czuję się naprawdę super, a psychicznie już niestety trochę gorzej. Do terminu został mi ponad tydzień, a objawów zbliżającego się porodu zero. Jutro mam jeszcze wizytę kontrolną z badaniami zobaczymy co dr powie, bo ostatnio wspominał, że jak tak dalej pójdzie to końcówka będzie w szpitalu. Lili ma już bardzo mało miejsca (waży 3500g) i maltretuje mi brzuch na wszystkie strony. Wypróbowałam już wszystkie znane mi sposoby na pospieszenie naszej kluseczki, ale wygląda na to, że będzie z niej mały uparciuch ;)

kornelkornel, a jak Wy się czujecie z córeczką? Zdecydowaliście się już ostatecznie na Marcysię, bo chyba w grę wchodziła jeszcze Antosia dobrze pamiętam? Jesteście już po połówkowych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, Susełku jak się czujecie? Kubuś i Eryk są grzeczni ? ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, ale ten czas leci jeszcze pamiętam jak czekałam na Twój post jak betowałaś !
    Myślę że czekanie na poród jest o wiele lepsze niż czekanie na pozytywną betę/2 kreski chociaż zobaczymy czy będę taka mądra przed 26.10 :)

U nas po przebojach z I trymestru jak na razie (odpukać) wszystko ok. Na połówkowych byliśmy 2 tygodnie temu, Marcycha była bardzo ruchliwa, bo sobie postanowiłam zjeść batona przed badaniem i Sz. nie mógł jej porządnie zbadać, wyszła niedomykalność zastawek w sercu, ale to nie jest potwierdzone przez to jej fikanie. W główce ma 2 torbielki na całe szczęście jednym i drugim nie mamy się przejmować :)
    Mała zaczęła fikać 1 czerwca i z dnia na dzień coraz bardziej daje o sobie znać, najczęściej jak chce iść spać robi sobie fitness wieczorny :)
    Mamy kupiony już fotelik, wybrany wózek więc powoli do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:08

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Moly, ale ten czas leci jeszcze pamiętam jak czekałam na Twój post jak betowałaś !
    Myślę że czekanie na poród jest o wiele lepsze niż czekanie na pozytywną betę/2 kreski chociaż zobaczymy czy będę taka mądra przed 26.10 :)

U nas po przebojach z I trymestru jak na razie (odpukać) wszystko ok. Na połówkowych byliśmy 2 tygodnie temu, Marcycha była bardzo ruchliwa, bo sobie postanowiłam zjeść batona przed badaniem i Sz. nie mógł jej porządnie zbadać, wyszła niedomykalność zastawek w sercu, ale to nie jest potwierdzone przez to jej fikanie. W główce ma 2 torbielki na całe szczęście jednym i drugim nie mamy się przejmować :)
    Mała zaczęła fikać 1 czerwca i z dnia na dzień coraz bardziej daje o sobie znać, najczęściej jak chce iść spać robi sobie fitness wieczorny :)
    Mamy kupiony już fotelik, wybrany wózek więc powoli do przodu.

Ciężko porównać czekanie na betę, a czekanie na poród. Wg mnie to inny rodzaj "czekania", ale przy jednym i drugim stres jest niestety duży, a im bliżej rozwiązania tym psychika bardziej zmęczona. Zapytam Cię jak będziesz się zbliżała do końcóweczki co jest lepsze ;)

Ale miałaś super prezent na dzień dziecka, idealnie się wpasowała :) Skoro nie macie się przejmować to znaczy, że nic złego się nie dzieje, w każdym razie trzymam kciuki zarówno za serducho jak i torbielki. Na wyprawkę jeszcze dużo czasu, z jednej strony zazdroszczę buszowania po sklepach i internecie, z drugiej cieszę się, że mam to za sobą :D

kornelkornel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Mada, Susełku jak się czujecie? Kubuś i Eryk są grzeczni ? ;)

Moly a już myślałam, że jesteście na porodowce ;) Lili 3,5kg już? Oj ale urosła :) :) powiem Tobie tak zaczynam Cię rozumieć. Też się obawiam takiego siedzenia jak na bombie. Z jednej strony chcę go już zobaczyć a z drugiej strony boję się porodu. Trochę mnie martwi bo ostatnio mam takie bóle pod brzuchem ale pojawiają się, poleze i jest ok, czyżby to skurcze? W środę mamy wizytę i zobaczymy co się dzieje. Nie ukrywam że jestem jak pączek i już niektóre czynności są utrudnione. Kubuś ma się dobrze, w dzień daję o sobie znać aż brzuch faluje a w nocy jeszcze daję pospac ;) w lipcu już zacznę pakować torbę do szpitala no i łóżeczko złożymy. Kosmetyki dla Malucha i dla mnie po porodzie pokupowalam. Brakuje nam wanienki i chcę jeszcze karuzele do łóżeczka kupić ;) najgorsze jest to, że nie wiem jak będę rodzić i gdzie? Czekamy na decyzję, bo namieszali z tą cesarka. Na szczęście wizyty są co 2tygodnie a po 36tygodniu będą co tydzień więc sytuacja będzie monitorowana. Trzymaj się i czekamy na dobre wieści! :) i koleżankę Kuby Lilkę :) :)
    Dawaj znać i się nie denerwuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w porządku. Odetchnęłam z ulga po tej fali upałów i teraz czuje się rewelacyjnie. Brzuszek jeszcze bardzo nie ciazy. W czwartek idę na wizytę III trymestru do dr Sz. Już nie mogę się doczekać bo nie widziałam Eryka od 3 tygodni. Ciekawa jestem jak wyglada i może pokaże tym razem buziaczka a nie dupke. Kornelkornel mój tez na połówkowych miał torbiel w główce i tez Sz kazał się tym nie przejmować.
    Eryk generalnie grzeczny i nie dokazuje za dużo. Ma swoją porę koło 23 jak idę spać to on lubi wtedy figlować. A przez cały dzień raczej spokojny i kopie delikatnie.
    Moly czekam na dobre wiadomości od Ciebie. Ja porodu bałam się najbardziej koło 20 tc, a teraz ogarnął mnie jakiś spokój w tym temacie. I myśle ze wszystko będzie dobrze.
    Mada a robią Ci już ktg ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek jeszcze nie miałam nigdy, bo mówiłam, że się dobrze czuję a jak wskoczylam w 32tydzień to mi się ciężko zrobiło i co jakiś czas bóle się pojawiły. Jutro wizyta wiec zobaczymy. Tylko, żebym nie musiała brać prolutexu bo kolejny zastrzyk i gdzie je robić?
    Powodzenia u dr Sz ;) my byliśmy w 30tygodniu i Mały nie chciał się pokazać, rączkami się przyslonil i było widać tylko nosek ale na koncu badania dał sobie fote zrobić i trochę się odsłonił :) pamiątkę mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 09:26

‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ