X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja podchodziłam do punkcji i transferu wrzesień/październik 2017 i dr B o badaniu zarodków nam tylko wspomniał. Powiedział, że jest taka możliwość, wymienił kwoty, ale jeżeli chodzi o nasz przypadek to on nie widzi szczególnych wskazań więc nawet się nie zainteresowaliśmy tematem.

Berbeć lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Ja podchodziłam do punkcji i transferu wrzesień/październik 2017 i dr B o badaniu zarodków nam tylko wspomniał. Powiedział, że jest taka możliwość, wymienił kwoty, ale jeżeli chodzi o nasz przypadek to on nie widzi szczególnych wskazań więc nawet się nie zainteresowaliśmy tematem.
    A nam właśnie dr nie.chciala powiedzieć czy u nas jest wskazanie czy nie. Mówi tylko , ze.jedynym powodem dla.ktorego.wedlug niej para mialaby.nie.robic badania sa.finanse, bo inne minusy nie.istnieja.

Ps. Molly ile razy.mialas transfer?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:51

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nikt nie proponował badań. Po nieudanych dr stwierdził "nie ten zarodek" i że średnio potrzeba 5ciu transferów żeby była ciąża więc statystycznie jednym się uda za pierwszym razem a inni będą podchodzić 10 :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    A nam właśnie dr nie.chciala powiedzieć czy u nas jest wskazanie czy nie. Mówi tylko , ze.jedynym powodem dla.ktorego.wedlug niej para mialaby.nie.robic badania sa.finanse, bo inne minusy nie.istnieja.

Ps. Molly ile razy.mialas transfer?

Co do braku minusów to z tego co się orientuje są różne opinie. Ja w pełni ufałam dr B i jeśli on olał temat badań zarodków to nie zaprzątaliśmy sobie tym głowy i szczerze mówiąc dopiero tu na forum dowiedziałam się więcej na czym to polega niż od niego.
    Pierwszy transfer dał nam Liliannę, mamy jeszcze dwa mrozaczki :)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ivf w lutym 2017 i dr K nic o badaniu nie wspominała

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada daj znac co u Was :)

Mała8 lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacia wrote:
    Wszystko ok. Bylam u nowego lekarza wczoraj. Jestem barfzo zadowolona. Zostaje u niego ;-) sszystko mi wytlumaczyl dokladnoe bez pospiechu. Dzien a noc jak u wizyta u dr B. Ogolnie wszystko rosnie ;-) w poniedzialek ide na usg aby zobaczyc serduszko. W razie jakichkolwiek krwawien mam natychmiast przyjechac do niego. Czuje sie zaopiekowana. Mam wytlumaczone co jak itd. Prawdopodobnie plamienia sa od acardu. Bo ciaza przebiega jak narazie prawidlowo ;-)
    Dziękuję ze pytasz ;-) a jak u Cb?
    U mnie beta rośnie, dzis mam wizytę więc czegoś więcej sie dowiem,dam znac co j jak

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dokładnie, Moly dobrze mowi- czekamy z niecierpliwością na relacje Mada☺

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Co do braku minusów to z tego co się orientuje są różne opinie. Ja w pełni ufałam dr B i jeśli on olał temat badań zarodków to nie zaprzątaliśmy sobie tym głowy i szczerze mówiąc dopiero tu na forum dowiedziałam się więcej na czym to polega niż od niego.
    Pierwszy transfer dał nam Liliannę, mamy jeszcze dwa mrozaczki :)
    A to , że sa.różne opinie to ja wiem. Ja napisalam tylko co dr nam powiedziala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile transferów mialyscie zanim sie.udalo ?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 4 z tym że bardzo rozwleczone w czasie :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:

Moly nasz Babel jeszcze w szpitalu :( w poniedziałek okazało się, że ma zapalenie płuc. Ja wyszłam we wtorek a Mały ma przez 7dni podawany antybiotyk. Narazie cieszę się Nim jeszcze w szpitalu.
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje, jestem szczęśliwa, ja po malu dochodzę do siebie po cc.

Co do badań zarodków, ja też nie badalam i mam synusia.
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny, jest to szczęście nie do opisania patrzeć na takiego Babla... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada to 3mamy kciuki za babla żeby szybko wracał do zdrowia. I dla Ciebie tez, żebyście jak najszybciej mogli cieszyć się Sobą w domku.
    Napisz coś więcej jak znajdziesz trochę czasu, buziaki pozdrawiamy z Erykiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Mada to 3mamy kciuki za babla żeby szybko wracał do zdrowia. I dla Ciebie tez, żebyście jak najszybciej mogli cieszyć się Sobą w domku.
    Napisz coś więcej jak znajdziesz trochę czasu, buziaki pozdrawiamy z Erykiem :)
    Suselek Ty juz na finiszu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly nasz Babel jeszcze w szpitalu :( w poniedziałek okazało się, że ma zapalenie płuc. Ja wyszłam we wtorek a Mały ma przez 7dni podawany antybiotyk. Narazie cieszę się Nim jeszcze w szpitalu.
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje, jestem szczęśliwa, ja po malu dochodzę do siebie po cc.

Co do badań zarodków, ja też nie badalam i mam synusia.
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny, jest to szczęście nie do opisania patrzeć na takiego Babla... :)

Biedny Kubuś, ale duży i silny chłopak z niego więc pewnie na dniach wrócicie do domu. Najważniejsze, że Maluch już po drugiej stronie brzucha i możesz cieszyć się swoim szczęściem :) Dużo zdrowia dla Bąbla!
    Jak już się wszystko uspokoi i znajdziesz chwilę to napisz trochę jak wszystko przebiegło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Susełek Ty się szykujesz do cc? Masz już wyznaczony termin?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada dużo zdrówka!

Berbeć ja miałam 1 ivf na Polnej (1 świeży transfer, 2 crio, wszystkie pojedyncze) i 1 ivf w Medarcie (1 świeży transfer 2 zarodków, i 1 crio 2 zarodków, z którego córcia)

Berbeć lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Susełek Ty się szykujesz do cc? Masz już wyznaczony termin?
    Dzwonili z polnej ze mam się 5 września stawić, a chyba 6 września cc. Jeszcze idę we wtorek na wizytę do Kru to potwierdzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Mada dużo zdrówka!

Berbeć ja miałam 1 ivf na Polnej (1 świeży transfer, 2 crio, wszystkie pojedyncze) i 1 ivf w Medarcie (1 świeży transfer 2 zarodków, i 1 crio 2 zarodków, z którego córcia)
    To też sporo się działo

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dzwonili z polnej ze mam się 5 września stawić, a chyba 6 września cc. Jeszcze idę we wtorek na wizytę do Kru to potwierdzi.

To w Twoje urodziny będziesz mieć cc dobrze pamiętam ? ;)

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ