X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną moje wyniki...
Odpowiedz

moje wyniki...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh mogłoby być niższe. Jeśli gin je ignoruje to endokrynolog na wiadomość o staraniach nie powinien. Progesteronu nie ma sensu robić w 3 dc, bada się go 7 dni po przewidywane owulacji. Estradiol niskawy, ale bez dramatu. Reszta ładnie :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • milunia86 Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :):) Nasienie emka też mamy ok wiec może nie wiele by było do poprawy. Tylko boje się troche tykac tsh żeby ft 3 i ft4 mi sie czasem nie rozjechało mam zamiar jakoś niedługo się umówić do endo ciekawe co mi powie. Znasz się może na tym estradiolu co to i jak się go podwyższa ?

milunia
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz naturalna owulacje to nie musisz się estradiolem przejmować :-) jeśli nie masz to są leki stymulujące owulacje. To już bajka lekarza :-) najpopularniejszy jest Clostilbegyt.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • marla85 Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również uważam, że TSH za wysokie. Ja miałam TSH = 2,97 i dostałam leki, mimo że ft3 i ft4 miałam bardzo dobre. Obecnie przyjmuje Euthyrox N50. Ponadto uważam, że prolaktyna mogłaby być niższa. Najlepiej jak jest poniżej 15.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 23:45

Marla85
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ