MTHFR - mutacje
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili dziękuje po południu bedzie juz wiadomo ...
Sylwio niestety na miejscu nie robią obdzwonilam wszystkie laboratoria w swoim mieście nawet jeśli robią wyniki na miejscu innych badan to homocysteine wiozą dalej niestety najbliższe laboratorium które zrobiło by mi ja na miejscu jest w Toruniu czyli jakieś 50/60 km od mojego miejsca zamieszkania
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
sylwia80 wrote:Tak myślałam właśnie. Trzymam kciuki.
Aniołki
Lili dziękuje że pytasz właśnie weszłam na forum żeby Wam się pochwalić swoim wynikiem jestem mega zaskoczona 1 grudnia miałam 14.50 a dziś 6.14 aż nie wierze
Kobietki a powiecie mi czy którąś z was robiła sobie poziom kwasu foliowego ? Ja robilam pierwszy raz i nie ogarniał tego wyniku
Aniołki
oliwica nie powinnam tego pisać ale trudno. Nie obraź się proszę bo to Tylko z czystej troski. Wydaje mi się , że albo tamten wynik był sfałszowany albo ten. Trudno mi uwierzyć, żeby aż tak spadła. Nie jestem lekarzem ale to tylko moje zdanie. Może skonsultuj to z lekarzem. Na tym forum nie ma kobiety która by miała aż taki przeskok.
0202oliwcia lubi tę wiadomość
mutacja C677T homozygota -
Właśnie tez trochę mi podpada ten wynik liczylam na spadek o jakieś 2/3 jednostki a tu taka przebitka robilam w tym samym laboratorium co wczesniej co do konsultacji z lekarzem to juz mu przeslalam swój wynik czekam na telefon z jego strony
Lili bardzo mnie cieszy kochana że jesteś szczera i piszesz tak jak myślisz nie owijajac w bawełnę bo przecież to o to tu właśnie chodzi a nie o myślenie sobie na wzajem oczu także się nie przejmuj i dziękuje za szczerość . A twoim zdaniem w jaki sposób można zafalszowac taki wynik??Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 19:11
Aniołki
oliwicia kochana właśnie sobie przypomniałam, że na tym forum jakiś czas temu któraś dziewczyna pisała, że też miała przedziwne wyniki raz bardzo wysokie (badano Jej osocze) a gdy badano z surowicy miała niskie. MOże u Ciebie podobna sytuacja?mutacja C677T homozygota
-
Lili wtedy miałam z surowicy i teraz też a na dodatek robiłam oba w tym samym labo wiec nie wiem przypadek tej furumowiczki znam czy czytałam wpisy pod jej postem wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 19:15
Aniołki
Lili no właśnie nie wiem wszystko zależy jeszcze od poziomu kwasu foliowego mam pierwszy wynik ale go nie ogarniam czekam na jaka kolwiek informacje od giną wyslalam mu wyniki . Dodatkowo obawiam się trochę bo jestem juz po 4 poronieniach w ciągu tygodnia powinnam mieć wyniki od genetyka miedzy innymi kariotypu a 16 stycznia mam USG dupplera pod katem zakrzepicy wiec nie chce z niczym się spieszyć
Aniołki
Wynik jest specyficzny, ja po roku suplementacji miałam podobny. Ciekawe z czego to wynika ? Widziałam Twój kwas foliowy, dziwne ze nie masz tam normy granicznej. Z reguły jest 18,7 w Alabie, w Diagnostyce spotkałam się z norma do 16 z kawałkiem.
Z jeden strony wynik homocysteiny super a kwas foliowy się nie wchłania w całości. Ciekawa jestem co Twój lekarz powie na te wyniki.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Sylwio nie mam bladego pojęcia czemu tak jest jak mowie nie ogarniam tych wyników bo dopiero zaczynam w tym siedzieć o mutacji wiem od półtorej miesiąca czyli co z tego wynika ze mój kwas foliowy jest za niski czy za wysoki ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 19:41
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe