Najlepsze kliniki w Warszawie
-
Proszę polećcie dobre kliniki w Warszawie, ale takie w kt istnieje też opcja badania zarodkow. Dobre labolatorium tez sie liczy. Dziekuję03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
07.2022 klinika Kraków - mrożone oocyty -brak zarodków
09.2022 2-ga procedura, klinika Warszawa, długi protokół
10.2023 Hiperstymulacja, szpital ,❄❄❄❄ 😁
01.03.23 kriotransfer blastocysty udany, niskie przyrosty bety od pewnego momentu 9dpt hcg 91, 12dpt hcg 456, 15dpt hcg 1581, 22dpt hcg 2715, 27dpt hcg 4080, 33dpt 6057 (serduszko) CP 9 tydz. 💔
26.06.2024 kriotransfer zarodka z 4 doby CB -
Elka198321 wrote:Ja jestem w invicta Warszawa jest możliwość badania zarodków...
Obecnie 9 tydzień ciąży kończę..03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
01.03.23 kriotransfer blastocysty udany, niskie przyrosty bety od pewnego momentu 9dpt hcg 91, 12dpt hcg 456, 15dpt hcg 1581, 22dpt hcg 2715, 27dpt hcg 4080, 33dpt 6057 (serduszko) CP 9 tydz. 💔
mika2 wrote:Pięknie gratuluje a ogólnie dobrze Ci tej w tej klinice? Poleć proszę jakiegoś lekarza bo dla mnie to zupełnie nowy teren.
My podmienialismy komórkę jajową.w grudniu robiliśmy stymulacje na moich komórkach nic z tego niewyszlo.ale laboratorium opisało że komórki miały ślady ziarnistisci i degradacji.
My jesteśmy po kilku nieudanych transferach 3 transfery,do 2 niedisxlo niebylo co transferować.
Dr Pałaszewski robił transfer Bo dr Kunicki nierobi transferów.Ale transfery polecam dr Pałaszewskiego lub dr Niedbała.Klinika niejest duża ale miła atmosfera, koordynatorki także. Koordynator mieliśmy Igę super kobietę.
Wcześniej byłam w invimed Warszawa I Novuum niepolecam nigdy niepiwiedzirli że jest problem u mnie też. Leczyliśmy tylko męża.
Wiesz każdy poleci tam gdzie mu pomogli..
Ale ja polecam invicte Bo np po transferze szybciej są weryfikacje sprawdzają hormony jak trzeba to dodają leki lub obejmują to się liczy.w tych 2 poprzednich nic takiego niebyło.
U mnie dr zlecił test uma to badanie które bada kurczliwości macicy.mialam 17 pikow gdzie norma to 10pikow.dostalam wlew leków i potem po transferze jakieś 2 tygodnie brałam nospę.
Ta kurczliwości macicy jak jest za duża przeszkadza w implantacji zarodka.
Też o tym wcześniej niewiedzislam a skurczy macicy niecxulam.
Jeśli masz jakieś pytania śmiało pytaj..
Ps.ciaze prowadzę już prywatnie gdzie indziej że względu na to że jak jest już serducho to z tego co kojarzę zakładają kartę ciąży i dają wypis.
Mi ciążę prowadzi lekarz z polecenia od dr Kunickiego.
Jestem bardzo zadowolona.
Dr Kunicki to jedyny lekarz który powiedział nam prawdę jakie są szanse z moimi komórkami a jakie z dawczyni..
mika2 lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Dr Kunicki Nas prowadził. Konkretny lekarz .Ale dobra jest także dr Niedbała,dr Pałaszewski.
My podmienialismy komórkę jajową.w grudniu robiliśmy stymulacje na moich komórkach nic z tego niewyszlo.ale laboratorium opisało że komórki miały ślady ziarnistisci i degradacji.
My jesteśmy po kilku nieudanych transferach 3 transfery,do 2 niedisxlo niebylo co transferować.
Dr Pałaszewski robił transfer Bo dr Kunicki nierobi transferów.Ale transfery polecam dr Pałaszewskiego lub dr Niedbała.Klinika niejest duża ale miła atmosfera, koordynatorki także. Koordynator mieliśmy Igę super kobietę.
Wcześniej byłam w invimed Warszawa I Novuum niepolecam nigdy niepiwiedzirli że jest problem u mnie też. Leczyliśmy tylko męża.
Wiesz każdy poleci tam gdzie mu pomogli..
Ale ja polecam invicte Bo np po transferze szybciej są weryfikacje sprawdzają hormony jak trzeba to dodają leki lub obejmują to się liczy.w tych 2 poprzednich nic takiego niebyło.
U mnie dr zlecił test uma to badanie które bada kurczliwości macicy.mialam 17 pikow gdzie norma to 10pikow.dostalam wlew leków i potem po transferze jakieś 2 tygodnie brałam nospę.
Ta kurczliwości macicy jak jest za duża przeszkadza w implantacji zarodka.
Też o tym wcześniej niewiedzislam a skurczy macicy niecxulam.
Jeśli masz jakieś pytania śmiało pytaj..
Ps.ciaze prowadzę już prywatnie gdzie indziej że względu na to że jak jest już serducho to z tego co kojarzę zakładają kartę ciąży i dają wypis.
Mi ciążę prowadzi lekarz z polecenia od dr Kunickiego.
Jestem bardzo zadowolona.
Dr Kunicki to jedyny lekarz który powiedział nam prawdę jakie są szanse z moimi komórkami a jakie z dawczyni..
Po Novum też postanowiłam wprowadzić pewne zmiany, po pierwsze chce chodować zarodki do 5 doby, po drugie chce je zbadać. Zauważyłam też że mimo takiego najlepszego niby labolatorium w Novum, często zarodki po rozmrozeniu padają, u mnie tak padł najładniejszy z 3 doby, żałowałam że nie próbowano go chorować do 5, podział był idealny. Ja wiem ze liczy się jakość moich jajeczek, ale często inne dziewczyny z Novum piszą że rozmrożone zarodki im padły, a w ogólnej literaturze na ten temat wszędzie pisze ze zarodki rozmrażają się bardzo dobrze. Trochę mnie to zastanawia. No i za chodowanie do 5 doby trzeba dopłacać extra, to mi się też bardzo nie podobało, w poprzedniej klinice czegoś takiego nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 14:12
03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
mika2 wrote:Elka a mogę zapytać ile masz lat? Ja juz 41 ale jeszcze chciałabym spróbować na moich komórkach...
Po Novum też postanowiłam wprowadzić pewne zmiany, po pierwsze chce chodować zarodki do 5 doby, po drugie chce je zbadać. Zauważyłam też że mimo takiego najlepszego niby labolatorium w Novum, często zarodki po rozmrozeniu padają, u mnie tak padł najładniejszy z 3 doby, żałowałam że nie próbowano go chorować do 5, podział był idealny. Ja wiem ze liczy się jakość moich jajeczek, ale często inne dziewczyny z Novum piszą że rozmrożone zarodki im padły, a w ogólnej literaturze na ten temat wszędzie pisze ze zarodki rozmrażają się bardzo dobrze. Trochę mnie to zastanawia. No i za chodowanie do 5 doby trzeba dopłacać extra, to mi się też bardzo nie podobało, w poprzedniej klinice czegoś takiego nie było.
Ja też jestem mega rozczarowana Novum. W 1 stymulacji dali mi o wiele za małe dawki leków, efekt to 3 zarodki przy AMH 1.67. W 2 stymulacji przy AMH 0.8 tylko 1 zarodek. Oni nic tam nie proponują od siebie, wizyta trwa 5 minut, o każde badania albo leki trzeba się dopytywać samemu. Jak nie to standard progesteron+ estrofem i tyle. Jedynie to położne są przemile.
Ja teraz rozważam Gamete albo Reprofit w Czechach. Też chce spróbować jeszcze na swoich komórkach póki je jeszcze mam.mika2 lubi tę wiadomość
Wiek - 40 lat
Amh - 0.8
Starania od 2018
06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa
09.2021 - 1xIUI- beta 0
12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0
01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego
02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0
09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m
03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔
07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni
08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥
08.2024
Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰 -
mika2 wrote:Elka a mogę zapytać ile masz lat? Ja juz 41 ale jeszcze chciałabym spróbować na moich komórkach...
Po Novum też postanowiłam wprowadzić pewne zmiany, po pierwsze chce chodować zarodki do 5 doby, po drugie chce je zbadać. Zauważyłam też że mimo takiego najlepszego niby labolatorium w Novum, często zarodki po rozmrozeniu padają, u mnie tak padł najładniejszy z 3 doby, żałowałam że nie próbowano go chorować do 5, podział był idealny. Ja wiem ze liczy się jakość moich jajeczek, ale często inne dziewczyny z Novum piszą że rozmrożone zarodki im padły, a w ogólnej literaturze na ten temat wszędzie pisze ze zarodki rozmrażają się bardzo dobrze. Trochę mnie to zastanawia. No i za chodowanie do 5 doby trzeba dopłacać extra, to mi się też bardzo nie podobało, w poprzedniej klinice czegoś takiego nie było.
Tqk hodowla do 5 doby pokazuje wszystko.u nas do 3 doby też zarodki ładnie szły ale potem niestety padały.
Jeśli chcesz polepszyć komórki jajowe pij zioła ojca Sroki,bierz koenzym q10 minimum 600j,kwas alfaliponowy 300j oraz biosteron 3x25j.
To mi dawał lekarz na poprawę komórek jajowych 3 miechy musiałam minium brać. U mojrj koleżanki pomogło u mnie średnio... -
Lara7777 wrote:Ja też jestem mega rozczarowana Novum. W 1 stymulacji dali mi o wiele za małe dawki leków, efekt to 3 zarodki przy AMH 1.67. W 2 stymulacji przy AMH 0.8 tylko 1 zarodek. Oni nic tam nie proponują od siebie, wizyta trwa 5 minut, o każde badania albo leki trzeba się dopytywać samemu. Jak nie to standard progesteron+ estrofem i tyle. Jedynie to położne są przemile.
Ja teraz rozważam Gamete albo Reprofit w Czechach. Też chce spróbować jeszcze na swoich komórkach póki je jeszcze mam.
Może nie wszyscy tam lekarze źli są ale ta co nas prowadziła porażka...atmosfera w tej klinice mało przyjemna to co ja z mężem tam przeszłam powinniśmy napisać skargę do rzecznika praw pacjentaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 17:57
-
Lara7777 wrote:Ja też jestem mega rozczarowana Novum. W 1 stymulacji dali mi o wiele za małe dawki leków, efekt to 3 zarodki przy AMH 1.67. W 2 stymulacji przy AMH 0.8 tylko 1 zarodek. Oni nic tam nie proponują od siebie, wizyta trwa 5 minut, o każde badania albo leki trzeba się dopytywać samemu. Jak nie to standard progesteron+ estrofem i tyle. Jedynie to położne są przemile.
Ja teraz rozważam Gamete albo Reprofit w Czechach. Też chce spróbować jeszcze na swoich komórkach póki je jeszcze mam.03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
Elka198321 wrote:39 lat ale mam zdiagnozowana hiperinsulimnie i hiperprolaktynemie. Biorę glucophage ale schodzę do niższych dawek jest dodatkowo pod kontrolą endokrynologa...
Tqk hodowla do 5 doby pokazuje wszystko.u nas do 3 doby też zarodki ładnie szły ale potem niestety padały.
Jeśli chcesz polepszyć komórki jajowe pij zioła ojca Sroki,bierz koenzym q10 minimum 600j,kwas alfaliponowy 300j oraz biosteron 3x25j.
To mi dawał lekarz na poprawę komórek jajowych 3 miechy musiałam minium brać. U mojrj koleżanki pomogło u mnie średnio...03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków