WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną nie rozwijajace sie komorki
Odpowiedz

nie rozwijajace sie komorki

Oceń ten wątek:
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy tylko jedna blastke, ktora zamrozilismy.
    Nie ukrywam, ze sie poddaje. Zrobilismy juz chyba wszystko co sie da i nie ma postepu. Mialam trzy rozne protokoly, maz przeszedl biopsje, zebysmy mieli lepsza sperme i nic.
    Do trzeciego podejscia bylam tez mega przygotowana zdrowotnie - od kilku miesiecy suplementy, zdrowe odzywianie, spacery, joga i niestety nic to nie poprawilo koncowego wyniku.
    Trzymam kciuki za kazda z was, ale ja juz nie mam sily. Zrobimy transfer za miesiac/dwa, a potem pewnie ruszymy do AZ.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia przykro mi bo faktycznie duzo komorek zaplodnionych.
    Mimo to moze akurat ta ostatnia zostanie na 9 miesiecy. Przeciez wlasnie trzeba tylko jednej :)
    Tego wam zycze z calego serca :)

Virginia lubi tę wiadomość

Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
    07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    12.08 transfer 5.1.1 - cb
    09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
    19.08 - drugi transfer - beta 0

03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
    09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
    11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
    01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Mamy tylko jedna blastke, ktora zamrozilismy.
    Nie ukrywam, ze sie poddaje. Zrobilismy juz chyba wszystko co sie da i nie ma postepu. Mialam trzy rozne protokoly, maz przeszedl biopsje, zebysmy mieli lepsza sperme i nic.
    Do trzeciego podejscia bylam tez mega przygotowana zdrowotnie - od kilku miesiecy suplementy, zdrowe odzywianie, spacery, joga i niestety nic to nie poprawilo koncowego wyniku.
    Trzymam kciuki za kazda z was, ale ja juz nie mam sily. Zrobimy transfer za miesiac/dwa, a potem pewnie ruszymy do AZ.[/QUOTE

Bardzo mi przykro ale może to będzie akurat ten zarodek nie przekreslaj go doskonale cię rozumiem my też podchodzimy niedługo trzeci i ostatni raz do procedury już nikt nas do czwartej nie namówi nie mamy na to już sił czasami mamy wątpliwości co do zasadności tej trzeciej procedury a co do AZ to już jesteśmy pewni decyzji nie mamy z tym problemu uważamy że dziecko z AZ będzie tak samo nasze geny nie mają znaczenia zresztą nie jesteśmy doskonali więc Virginia wiem że łatwo się mówi ale głowa do góry jeszcze będziecie tulić maleństwo w ramionach oby nie jedno 😘

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) Jak zwykle czekanie chyba jest najgorsze. Ten trzeci raz od samego poczatku mial byc ostatnim i jak teraz odroczyli transfer to jestem troche zla, ze znowu wszystko sie przedluzy. Oczywiscie nadzieja umiera ostatnia, a wiec zarodka nie skreslam. Probuje jednak sie nie nakrecac, bo historia u nas jest jaka jest.
    I tak, nastepny krok to AZ. Czym dluzej o tym mysle tym bardziej juz nie moge sie doczekac, zeby sprobowac :)

Ewuszek, aassiiaa lubią tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia, kriotransfery mają nieco wyższą skuteczność. Organizm nie jest zmęczony stymulacją i zazwyczaj przyjmujesz mniej leków (i krócej).

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    Dzieki :) Jak zwykle czekanie chyba jest najgorsze. Ten trzeci raz od samego poczatku mial byc ostatnim i jak teraz odroczyli transfer to jestem troche zla, ze znowu wszystko sie przedluzy. Oczywiscie nadzieja umiera ostatnia, a wiec zarodka nie skreslam. Probuje jednak sie nie nakrecac, bo historia u nas jest jaka jest.
    I tak, nastepny krok to AZ. Czym dluzej o tym mysle tym bardziej juz nie moge sie doczekac, zeby sprobowac :)

Moim zdaniem czekanie jest w tym wszystkim najtrudniejsze ja też teraz czekam na trzecią procedurę która będzie dopiero po świętach w kwietniu chyba że mi się okres poprzesuwa ☹️ do wszystkiego trzeba mieć anielską cierpliwość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Moim zdaniem czekanie jest w tym wszystkim najtrudniejsze ja też teraz czekam na trzecią procedurę która będzie dopiero po świętach w kwietniu chyba że mi się okres poprzesuwa ☹️ do wszystkiego trzeba mieć anielską cierpliwość
    haha no wlasnie. I jeszcze do tego dochodza wahania cyklu. Zeby tak mozna bylo przewidziec co do dnia kiedy akurat okres przyjdzie...
    Potem jeszcze trzeba wziac pod uwage normalne zycie - wyjscia, wyjazdy, prace itp - i po prostu caly ten proces to wyzsza szkola jazdy logistyki.
    Ja wlasnie siedze i probuje ogarnac kiedy transfer, bo datowo to ciezko mi bedzie to zgrac z praca i wyjazdami... ech.
    I w ten sposob zanim sie czlowiek obejrzy mijaja miesiace.

ona 42 lat.
    3 IVF 😥

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
  • WIK_na_tymczasie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virginia wrote:
    haha no wlasnie. I jeszcze do tego dochodza wahania cyklu. Zeby tak mozna bylo przewidziec co do dnia kiedy akurat okres przyjdzie...
    Potem jeszcze trzeba wziac pod uwage normalne zycie - wyjscia, wyjazdy, prace itp - i po prostu caly ten proces to wyzsza szkola jazdy logistyki.
    Ja wlasnie siedze i probuje ogarnac kiedy transfer, bo datowo to ciezko mi bedzie to zgrac z praca i wyjazdami... ech.
    I w ten sposob zanim sie czlowiek obejrzy mijaja miesiace.
    Virginia, usunęłam konto ale jestem z powrotem.
    Trzymam kciuki za małego siłacza 😘

Virginia, aassiiaa lubią tę wiadomość

Starania od 2016. Czynnik męski, RIF
    2 histeroskopie, badanie ERA, PAI-1+MHTFR A1298C - oba hetero
    3 IUI
    2 IVF+PGS
    4 FET transfery (6ab, 5ab, 4aa, 4aa)
    13.12.19 udany, ostatni transfer, dodana mała dawka aspiryny, 5mg sterydu, progesteron w zastrzykach domiesniowych, na endo 6.5mm, w 35DC
    Maya 25.8.20 👶
    Zostalo: ❄️ ❄️ ❄️❄️❄️ w Pradze
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ w Stanach
  • Virginia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIK_na_tymczasie wrote:
    Virginia, usunęłam konto ale jestem z powrotem.
    Trzymam kciuki za małego siłacza 😘
    hej :) no wlasnie tak mi sie wydawalo, ze zniknelas na jakis czas. Welcome back :) Jak tam mala? wszystko ok?

WIK_na_tymczasie lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
  • WIK_na_tymczasie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok z mała. Usunęłam konto ze względu na kłótnie na wątku marcowym, ale jak widać nie umiem trzymac się z daleka. Trzymam mocno kciuki bardzo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 18:17

Starania od 2016. Czynnik męski, RIF
    2 histeroskopie, badanie ERA, PAI-1+MHTFR A1298C - oba hetero
    3 IUI
    2 IVF+PGS
    4 FET transfery (6ab, 5ab, 4aa, 4aa)
    13.12.19 udany, ostatni transfer, dodana mała dawka aspiryny, 5mg sterydu, progesteron w zastrzykach domiesniowych, na endo 6.5mm, w 35DC
    Maya 25.8.20 👶
    Zostalo: ❄️ ❄️ ❄️❄️❄️ w Pradze
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ w Stanach
  • agrafka Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny mam pytanie odnośnie procedur przy słabych komórkach. Podobno dużo częściej w przypadku nierozwijających się komórek stosowany jest długi protokół, ale chciałam zapytać o Wasze doświadczenia. Czy jest może ktoś kto ze słabymi komórkami podchodził do różnych protokołów i rzeczywiście widział różnicę na różnych protokołach, np. większą ilość zarodków/poprawę w rozwoju zarodków itd?

Pytam, bo sama przygotowuję się do kolejnego podejścia, poprzednie, mimo różnych protokołów kończyły się podobną ilością pobranych komórek i zastojem w rozwoju zarodków.

1 x IUI
    4 x ICSI
    słabe komórki, PCOS, IO, MTHFR, PAI-1 4G/5G
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agrafka, u mnie dwa razy pod rząd był krótki protokół. Za pierwszym razem tylko 1 zarodek średniej klasy, za drugim razem 3 piękne zarodki (jeden już u mnie). Nie ma reguły.

1. ICSI - nieudane;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też już po 3 ivf.
    Miałam już krótki protokół, potem długi,a teraz krótki z elonva , mensinormem ... Tym razem zaplodnilo się 8 komórek ,ale z tego mamy tylko 1 blastke 4.3.3 i podali mi 3 dniowca cl 10.1 ,więc b.ladny ... Niestety ciąży brak,za to byłam w szpitalu z hiperka ,wody 5cm już podchodziła pod wątrobę gruuubo. Bałam się,że będę chodzić z cewnikiem i w ogóle ... Jeszcze w czasie covid bycie w szpitalu to dość mocne przeżycie.

Ja już nie wiem co teraz ...

Zrobimy transfer i próbujemy jeszcze raz w innej klinice . Bd to dużo kosztować,bo już bez refundacji,ale no cóż .... Mamy po 30 lat i jeszcze trochę siły żeby próbować. Tak bym chciała wiedzieć w dziecku nasze rysy twarzy ,może to głupie , mówi się że to chodzi o wychowanie , nie o geny ,ale cały czas wyobrażam sobie to dziecko , to że widzę w nim dlugie rzęsy meza itd

• agrafka Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Hej Agrafka, u mnie dwa razy pod rząd był krótki protokół. Za pierwszym razem tylko 1 zarodek średniej klasy, za drugim razem 3 piękne zarodki (jeden już u mnie). Nie ma reguły.
    Dzięki :) Cieszę się, że się udało! :)

1 x IUI
    4 x ICSI
  • agrafka Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Dziewczyny, ja też już po 3 ivf.
    Miałam już krótki protokół, potem długi,a teraz krótki z elonva , mensinormem ... Tym razem zaplodnilo się 8 komórek ,ale z tego mamy tylko 1 blastke 4.3.3 i podali mi 3 dniowca cl 10.1 ,więc b.ladny ... Niestety ciąży brak,za to byłam w szpitalu z hiperka ,wody 5cm już podchodziła pod wątrobę gruuubo. Bałam się,że będę chodzić z cewnikiem i w ogóle ... Jeszcze w czasie covid bycie w szpitalu to dość mocne przeżycie.

Ja już nie wiem co teraz ...

Zrobimy transfer i próbujemy jeszcze raz w innej klinice . Bd to dużo kosztować,bo już bez refundacji,ale no cóż .... Mamy po 30 lat i jeszcze trochę siły żeby próbować. Tak bym chciała wiedzieć w dziecku nasze rysy twarzy ,może to głupie , mówi się że to chodzi o wychowanie , nie o geny ,ale cały czas wyobrażam sobie to dziecko , to że widzę w nim dlugie rzęsy meza itd

Milka dzięki za odp, życzę dużo sił! Czy za trzecim razem lekarze nie sugerowali Wam poczekać z rozwojem zarodka do 5 doby, czy w Twojej klinice sugeruje się standardowo transfer w 3 dobie?
    Słyszałam kiedyś opinię, że przy słabych zarodkach więcej % udanych transferów jest z 5 dniowymi zarodkami, ale nie znalazłam nigdzie danych, które potwierdziłby tą teorię :)

1 x IUI
    4 x ICSI
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKita wrote:
    A miałaś może za drugim razem zmienione dawki leków lub leki? Ile miałaś komórek przy pierwszym i drugim ivf?

Za każdym razem miałam bemfolę i orgalutran.

Za pierwszym razem bemfola 125, potem zejście do 112,5, punkcja 13 dc. Pobrano 12 komórek, 2 były zdegenerowane, zapłodniono 6 (a z nich zapłodniło się 5), zamrożono 4. Parametry nasienia były takie: ilość plemników w całym ejakulacie 29 milionów, ruchliwość w normie, morfologia 10%, metoda ICSI. Z 6 zapłodnionych do 5 dobry dotrwał 1 Zarodek o ocenie 4.2.3.

Za drugim razem bemfola 112,5 cały czas, punkcja 12 dc (bo mi się owulacje przesunęły na wcześniej), pobrano 11 komórek, 2 były niedojrzałe. Odmrożono te 4 z poprzedniej procedury. Zapłodniono łącznie 13 komórek, zapłodniło się nie pamiętam ile, ale w 4 dobie mieliśmy 8 pięknych Zarodków. Parametry nasienia: ilość plemników w całym ejakulacie 4 miliony, ruchliwość znacznie poniżej normy, morfologia 1%, metoda PICSI. Jeden Zarodek podano mi w 4.dobie, natomiast 2, które przekształciły się z moruli w blastocystę zamrożono w 5. dobie.

Jak coś, to szczegółowe informacje u mnie w pamiętniku, bo to analizowałam, albo wyżej tu na wątku, bo wrzucałam taki plik porównujący nasze podejścia - co zmieniliśmy i jakie były tego skutki.

RudaKita lubi tę wiadomość

1. ICSI - nieudane;
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Bemfola to jeden hormon, a menopur - mieszanka dwóch.

RudaKita lubi tę wiadomość

1. ICSI - nieudane;
  • Julitka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym razem na 6 zaplodnionych nie miałam ani jednego zarodka... za drugim razem 3 blastki i hiperka.. teraz czekanie na transfer w nieskończoność.. aż wirus przestanie szaleć 🙄
    Ewuszek a u Was w klinice robią transfery i rozpoczynają procedury?

• agrafka Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitka123 wrote:
    Ja za pierwszym razem na 6 zaplodnionych nie miałam ani jednego zarodka... za drugim razem 3 blastki i hiperka.. teraz czekanie na transfer w nieskończoność.. aż wirus przestanie szaleć 🙄
    Ewuszek a u Was w klinice robią transfery i rozpoczynają procedury?

Czy miałaś duże między dwoma procedurami? Dobrze rozumiem, że za drugim razem miałaś pobrane 3 komórki i z tych 3 są blastki? :)

1 x IUI
    4 x ICSI
  • Julitka123 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agrafka wrote:
    Czy miałaś duże między dwoma procedurami? Dobrze rozumiem, że za drugim razem miałaś pobrane 3 komórki i z tych 3 są blastki? :)

Miałam 2 cykle przerwy. Pobrano 12 komórek z czego 7 się zapłodniło, ale do 5 doby zostały 3. Najważniejsze, że się udało zapłodnić. Wcześniejszy wynik "0" mnie totalnie załamał...

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ