Nieudany transfer - CO DALEJ?
-
Cześć dziewczyny!
Zakładam nowy temat, bo nie znalazłam nic takiego na forum, albo źle szukałam.
Pierwszy nieudany transfer - co dalej? Podzielcie się swoimi doświadczeniami, co warto zmienić, jakie badania warto zrobić ?
nie poddaję się, trzeba lecieć dalej.monkey, Agulek24 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu
Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologia stracone dwa miesiące.
04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
Przeglądy kurnika Tarnów
Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
18.08.20 Punkcja 25 jajek marvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
19 zapłodnionych zarodków w piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2
Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym
Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
15.10.20 transfer -> nieudany walczymy dalej! -
Cześć panib,
Pisze to Ciebie, bo jak tak samo właśnie jestem po pierwszym nieudanym transferze. Dzisiaj robiłam test z krwi, ale już od 2 dni mam okres.
Miałam podana jedna blastocyste.
Teraz zaczynam umawiać się na kolejny transfer, z tym ze pierwszy wolny termin na spotkanie z lekarzem wypadnie w listopadzie 3 dni po tym jak zacznę kolejny cykl..
Jak się czujesz po nieudanym transferze ? Z twojej wypowiedzi wynika ze się nie poddajesz i jesteś pełna energii,ja mam doła.
-
Niee, też mam doła, jestem zła, wściekła. Ale trzeba się podnieść i iść dalej....
nie wiem tylko co dalej robić, czy jeszcze jakaś diagnostyka zanim trafię do lekarza na wizytę ?
Może ktoś doświadczony nam coś podpowie ?Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu
Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologia stracone dwa miesiące.
04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
Przeglądy kurnika Tarnów
Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
18.08.20 Punkcja 25 jajek marvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
19 zapłodnionych zarodków w piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2
Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym
Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
15.10.20 transfer -> nieudany walczymy dalej! -
Podbijam temat jestem 4dpt czuje że znowu nic z tego. To był mój 4 transfer
2004 urodziła się moja córka
2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
12.2016 ciąża biochemiczna
2017 naturalne starania
2018 badanie amh 0.01
2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
2019 amh 0,02
11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
Zostały 2 śnieżynki
Wysoka homocysteina
01.06.2020 transfer -
Cześć dziewczyny. Jestem po pierwszym nieudanym transferze. Leczę się u dra Połacia, co zalecił: estrofem 3x1 oraz duphaston 2x1, niestety na ocenę endometrium przed transferem miałam kiepskie wyniki progesteron 1,1 (powinien być poniżej 1) oraz estradiol 93 (powinien być powyżej 150). Dostałam dodatkowo Diphereline sr 3,75 domięśniowo. Teraz czekam na powtórkę badań a to juz w piątek 13tego 🤣 jeśli będzie ok to umawiamy się na transfer (mam jeszcze zamrożone 4 blastocysty) jak nie będzie dobrze to ... nie wiem... dla odmiany umówiona jestem do dra P. Radwana bo musze być w sobotę a P. nie przyjmuje w weekend ... zobaczymy czego dowiem się od tego lekarza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 23:55
-
PaulaJa1 wrote:Hej Dziewczyny, ja miałam pobrane 13 pecherzykow, 9 prawidłowych 8 zapłodnionych do 6 doby zostały 3 i poszły na badania PGD. Ile czekałyście na wyniki?
Mi powiedziano, że do czterech tygodni.
Dziewczyny, czy przy sztucznym cyklu i nieudanym transferze (jeszcze nie mam, ale przygotowuję się, że pierwszy się nie uda) można podejść do następnego od razu w następnym cyklu czy trzeba jeden cykl odczekać?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -