NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Arcola próbuj - mi w ten sposób udało się wbić na wizytę w październiku. Sprawdziłam stare połączenia i ja wtedy zadzwoniłam kilka minut przed 12-stą.
Paśnik w Salve Medica przyjmuje tylko 2 sob. w miesiącu (obecnie tylko telewizyty). W Łodzi w APC jest częściej i dziewczyny pisały, że tam masz wybór wizyty (osobista lub telewizyta). Może spróbuj też tam zadzwonić.Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Jusia 82 wrote:
A jak myślisz-jak się suplementować przed transferami? Ja obecnie biorę metylowane wit B z folianem (homocystex plus) , witaminę D, E, kwasy omega i to wszystko. Czy o czymś jeszcze powinnam pamiętać?
Jusia, mi dr Starosławska polecała jeszcze ashwagandhę, ale tylko do dnia transferu, potem już nie. Brałam jeszcze inozytol i też kazała odstawić dzień przed transferem. -
Andziorek wrote:Arcola próbuj - mi w ten sposób udało się wbić na wizytę w październiku. Sprawdziłam stare połączenia i ja wtedy zadzwoniłam kilka minut przed 12-stą.
Paśnik w Salve Medica przyjmuje tylko 2 sob. w miesiącu (obecnie tylko telewizyty). W Łodzi w APC jest częściej i dziewczyny pisały, że tam masz wybór wizyty (osobista lub telewizyta). Może spróbuj też tam zadzwonić.
Wiesz co dzwoniłam do Łodzi i tam niestety na pierwsza wizytę trzeba przyjechać. Zastanawiałam się nawet czy nie oszukać Pań na recepcji i nie powiedzieć, że piewrsza wizytę juz miałam w Salve. Nie bardzo mam czas żeby jechac do Łodzi. Nie mam już prawie urlopu na 1 dzień wolny. Bede probować jeszcze do Salve na wrzesień - zobaczymy może sie uda.
Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
Allo 28,5%, Ana - ujemne
Starania od lipiec`18
AMH 4,63 ng/ml
Euthyrox 75mg
Nasienie:
styczeń'19- morfologia 0%
marzec'19 - morfologia 8%
CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
5 transfer 07.04.21 - 10t*
To nie walka to wojna, a ja już się poddaje... -
Dziewczyny przepraszam, że się wbijam z innym wątkiem, ale leży w szafie, a którejś z Was może się przyda 😉 Mam do sprzedania Lutinus 100mg niepełne opakowanie 18szt z 21 z aplikatorem, termin ważności 07/2022. Cena 80 zł.
Odbiór osobisty Warszawa lub wysyłka.
Zapraszam do kontaktu -
Arcola wrote:Marmis głupie pytanie ale pamiętasz o której mniej więcej do nich dzwoniłaś?. Panie każą dzwonić kolo 13, 14 a nie ukrywam że mi zależy.
Dzisiaj był np termin na zapisy do Pasnika na wrzesień. Dzwoniłam chyba ze 300 razy na 2 telefony i lipa. Nie udało się. Dodzwoniłam się ale nie było już miejsc. Dlatego zastanawiam się o której do nich zacząć dzwonić żeby wskoczyć na czyjeś miejsce jak ktoś zrezygnuje.Arcola lubi tę wiadomość
Marmis -
Dziewczyny informacyjnie. Prolutex za 139,99 pln jest w aptece całodobowej na Starzyńskiego 10. A przynajmniej taka cena mi sie pokazuje po zalogowaniu (oczywiście można jeszcze zadzwonić i sprawdzić). Crinone zel jest po 149.90
W aptece ogólnie zawsze sa tłumy ale to jest chyba najtańsza apteka w WawieAś2018, amica, Jusia 82, Sofia2019 lubią tę wiadomość
Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
Allo 28,5%, Ana - ujemne
Starania od lipiec`18
AMH 4,63 ng/ml
Euthyrox 75mg
Nasienie:
styczeń'19- morfologia 0%
marzec'19 - morfologia 8%
CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
5 transfer 07.04.21 - 10t*
To nie walka to wojna, a ja już się poddaje... -
Arcola wrote:Wiesz co dzwoniłam do Łodzi i tam niestety na pierwsza wizytę trzeba przyjechać. Zastanawiałam się nawet czy nie oszukać Pań na recepcji i nie powiedzieć, że piewrsza wizytę juz miałam w Salve
. Nie bardzo mam czas żeby jechac do Łodzi. Nie mam już prawie urlopu na 1 dzień wolny. Bede probować jeszcze do Salve na wrzesień - zobaczymy może sie uda.
A może wypisze Ci zwolnienie na jeden dzień? Ja teraz jak jeżdżę na szczepienia do Łodzi (tyle że do prof Malinowskiego) to biorę takie jednodniowe zwolnienia. Może podpytaj?
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
KiziaMizia wrote:Jusia, mi dr Starosławska polecała jeszcze ashwagandhę, ale tylko do dnia transferu, potem już nie. Brałam jeszcze inozytol i też kazała odstawić dzień przed transferem.
a ja myślałam,że inozytol to na poprawę komórek i brałam go ale tylko kilka miesięcy przed stymulacją drugą....
O Ashwagandhe pierwszy raz słyszęZaraz sobie poczytam
EDIT: doczytałam że lepiej nie łączyć z lekami immunosupresyjnymi więc chyba nie będę ryzykowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 15:18
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Ewuszek wrote:Immunologia nie ma wpływu na jakość i ilość zarodków tylko na implantację i utrzymanie ciąży te zarodki które miałaś transferowane z tego co widzę w stopce były z trzeciej doby może w ogóle nie rozwinęły się do blastocysty ja bym upatrywała przyczynę niepowodzeń w endometriozie może warto wyciszyć ją trochę ? Robiłaś krzywa glukozowo insulinową ? z doświadczenia wiem że lekarze nie zlecają jej a zbyt wysoki poziom glukozy i insuliny ma ogromny wpływ na jakość komórek ja bym to badanie na twoim miejscu w pierwszej kolejności zrobiła jeśli wcześniej nie wykonywalas. Może warto hodować zarodki do blastocysty ? Daje to lepszy obraz mówi się że jeżeli zarodki obumierają po trzeciej dobie to ma na to wpływ czynnik męski ale u ciebie obstawiam że problem jest po stronie komórek zarodki są słabe jak na trzecią dobę poza tym po co transferować zarodki które i tak nie mają szans przeżycia hodowla do piątej doby oszczędzi ci nerwów i zmniejszy koszty niepotrzebnych transferów. To co jeszcze możesz zrobić jeśli wcześniej nie próbowałaś to zmienić dietę wprowadzić umiarkowany wysiłek fizyczny dieta nic nie pomoże jeśli nie będzie katalizatora glukozy czyli ruchu.
Powodzenia 🙂
Immunologia nie ma wpływu na jakość zarodków to prawda ale jesli wszystkei po 3 dobie padaja nie ważne czy dobre czy slabe to wtedy immunologia moze byc przyczyną. Tak mi mowil immunolog. Wiec idziemy tym tropem.
Rozmawialam z dziewczyna której wlasnie immunologia meza była przyczyna braku zarodkow. Dopeiro w 4 procedurze po leczeniu meza uzyskali 5 zarodków pięknej klasy. Pozostałe 3 procedury bez transferow. Byc moze tez jesteśmy takim przypadkiem. 🤷♀️
Wszystkie hodowane zarodki do 5tej doby padly. Z dwoch procedur. Dlatego zamrozilismy kilka w 3 dobie ze byc moze w macicy mają większe szanse. Zreszta jazda z tym byla taka ze szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 18:52
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Wszystkie te rzeczy ktore piszecie juz próbowałam, nic to nei pomogło, nic w kolejnej procedurze nie zmieniło. A stosowalam regularnie przez pol roku. Pic na wode to wszystko jak dla mnie 🤷♀️Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:Wszystkie te rzeczy ktore piszecie juz próbowałam, nic to nei pomogło, nic w kolejnej procedurze nie zmieniło. A stosowalam regularnie przez pol roku. Pic na wode to wszystko jak dla mnie 🤷♀️
Wiec moze to nie w Tobie jest cos nie tak , moze tez warto meza sprawdzić.
A nie wiem czy próbowałaś ale ostatnio duzo dziewczyn tych ze slabszymi komorkami ma podawny hormon wzrostu i maja dobre zarodki po tymWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 19:22
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Cześć dziewczyny, muszę się pożalić bo jestem załamana. Odbyłam dzisiaj tzw wizytę decyzyjna u dr Lewandowskiego. Mam taki mętlik w głowie ze ciężko opisać. Generalnie powiedizal mi ze w mojej macicy jest bieda i on by zarodkow do takiej macicy nie podawał tylko najpierw zrobił porządek. Jak się kurwa pytam dlaczego żaden z lekarzy tam pracujących nie doszedł to takiego wniosku tylko wręcz przeciwnie mówili ze trzeba podawać, próbować. Poprostu nie rozumiem tego fenomenu. Zaproponował mi żeby przez 2 mce podpaść moje endo estrogenami i później ewentualnie histero. Dr Lukasiewicz kiedyś mi powiedziała ze wg niej estrogeny to placebo ze one wogole nie działają. A on ze estrogeny. WTF? Dostaje sprzeczne sygnały, każdy co innego. Jesxze dobił mnie bo powiedział ze prawdopodobnie na dokładkę mam endometriozę i się pochwalił ze 90% lekarzy nie widzi endometriozy a on tak. Yyy? A najbardziej rozjebal mnie tekst ze ewentualnie macierzyństwo zastępcze na Ukrainie możemy wziąć pod uwagę. Przepraszam za słownictwo ale porostu zdębiałam, siedzę i rycze pół dnia bo wywnioskowałam ze on postara się zawalczyć ale generalnie to spisana na straty jestem. Mam mieskznae uczucia, z jednej strony podobno super specjalista z drugiej dziwny wg mnie. Miałam mieć teraz we wrześniu histero a tak to wszystko się pdzesunie o dobrych kilka miesięcy. Powiedzcie jakie macie z nim doświadczenia? Czy to naprawdę dobry specjalista? Nie wiem już do kogo mogłabym się zwrócić, jestem bezsilnaOd 2017 starania o 2 dziecko
2x ciąża pozamaciczna,
Brak jajowodów
6xhisteroskopia
Zespół Ashermana
Hashimoto
08.2019 I IVF -4 transfery-nieudane
07.2020 II IVF-4 transfery-nieudane
07.2021 III IVF
08.2021 - cb
09.2021- cb
12.2021 😔
02.2022 😔
04.2022 transfer blastki 4.1.1
8dpt - beta 55,1
9dpt - beta 106,3
12dpt - beta 528,0
14dpt- beta 1132,0
18dpt - beta 5071,0 prog 37
23dpt- beta 19450, prog 36
27dpt - serduszko ❤
16.05 - usg - 8w3d 1,9 cm 170 fhr 😍
🙏 -
Ika wrote:Cześć dziewczyny, muszę się pożalić bo jestem załamana. Odbyłam dzisiaj tzw wizytę decyzyjna u dr Lewandowskiego. Mam taki mętlik w głowie ze ciężko opisać. Generalnie powiedizal mi ze w mojej macicy jest bieda i on by zarodkow do takiej macicy nie podawał tylko najpierw zrobił porządek. Jak się kurwa pytam dlaczego żaden z lekarzy tam pracujących nie doszedł to takiego wniosku tylko wręcz przeciwnie mówili ze trzeba podawać, próbować. Poprostu nie rozumiem tego fenomenu. Zaproponował mi żeby przez 2 mce podpaść moje endo estrogenami i później ewentualnie histero. Dr Lukasiewicz kiedyś mi powiedziała ze wg niej estrogeny to placebo ze one wogole nie działają. A on ze estrogeny. WTF? Dostaje sprzeczne sygnały, każdy co innego. Jesxze dobił mnie bo powiedział ze prawdopodobnie na dokładkę mam endometriozę i się pochwalił ze 90% lekarzy nie widzi endometriozy a on tak. Yyy? A najbardziej rozjebal mnie tekst ze ewentualnie macierzyństwo zastępcze na Ukrainie możemy wziąć pod uwagę. Przepraszam za słownictwo ale porostu zdębiałam, siedzę i rycze pół dnia bo wywnioskowałam ze on postara się zawalczyć ale generalnie to spisana na straty jestem. Mam mieskznae uczucia, z jednej strony podobno super specjalista z drugiej dziwny wg mnie. Miałam mieć teraz we wrześniu histero a tak to wszystko się pdzesunie o dobrych kilka miesięcy. Powiedzcie jakie macie z nim doświadczenia? Czy to naprawdę dobry specjalista? Nie wiem już do kogo mogłabym się zwrócić, jestem bezsilna34 lata, AMH 3,6
Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
III transfer 12.02.2021 3-dniowca
8dpt bhcg 44 prog 32
10dpt bhcg 95 prog 39
12 dpt bhcg 287 prog 41
14 dpt bhcg 629 prog 38
19 dpt bhcg 3877 prog 28
25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
31 dpt 1 cm szczęścia 😊
8 tc 1,69 cm, rosnę 😊
bhcg 111513, prog 35
9 tc 2,48 cm, mam stópki 😊
10t1d 3,6 cm 😊
11 tc 4,39 cm 😊
12t1d 5,74 cm 😊
Nifty: Zdrowy Chłopak! 💪
12t3d 6,79 cm 😊
14t3d 8,92 cm
20t2d 360 gram Człowieka
21t3d 460 gram ❤
29t6d 1348 gram ❤
35t 2d 2520 gram ❤
36 t 3d 2750 gram ❤
30.10.2021 r moja miłość Aleksander ❤
❄❄❄❄❄cdn
Nie zwyciężaj
Nie broń się
Nie poddawaj się
"Żyj! Powiedziała nadzieja... bez Ciebie nie mogę- powiedziało cicho życie"
-
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:Wszystkie te rzeczy ktore piszecie juz próbowałam, nic to nei pomogło, nic w kolejnej procedurze nie zmieniło. A stosowalam regularnie przez pol roku. Pic na wode to wszystko jak dla mnie 🤷♀️
Rozumiem Cie doskonale, ja przy systematycznej suplementacji wręcz jeszcze gorszy wynik miałam po punkcji niż bez zazywania czegokolwiek. Paliga powiedziala, ze poprostu czasem trafia się na jakis felerny cykl i już tak jest... trzymam za Cb kciuki, żeby w końcu bylo dobrze 😘
Oczywiście do mnie nie trafiają te słowa i szukam dalej przyczyny, teraz badam meza nasienie dokładnie mimo ze lekarze uznają jego wyniki ponad przeciętna, ale zawsze mial tylko podstawowe badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 07:23
-
ojej Ika... usiąść tylko i zapłakać. Ja też nie mam doświadczenia z dr więc nie pomogę... chyba nawet nie chcę mieć....
tak jak pisze Alicja- też czytałam już kilkukrotnie że zdiagnozował u kogoś endometriozę... chociaż niektórzy twierdzą że na podstawie usg to słaba diagnoza.
Coś postanowiłaś od wczoraj? Ja bym chyba jeszcze to skonsultowała...
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
11. transfer, beta<0,2
6+0 mamy ❤️ -
Ika wrote:Cześć dziewczyny, muszę się pożalić bo jestem załamana. Odbyłam dzisiaj tzw wizytę decyzyjna u dr Lewandowskiego. Mam taki mętlik w głowie ze ciężko opisać. Generalnie powiedizal mi ze w mojej macicy jest bieda i on by zarodkow do takiej macicy nie podawał tylko najpierw zrobił porządek. Jak się kurwa pytam dlaczego żaden z lekarzy tam pracujących nie doszedł to takiego wniosku tylko wręcz przeciwnie mówili ze trzeba podawać, próbować. Poprostu nie rozumiem tego fenomenu. Zaproponował mi żeby przez 2 mce podpaść moje endo estrogenami i później ewentualnie histero. Dr Lukasiewicz kiedyś mi powiedziała ze wg niej estrogeny to placebo ze one wogole nie działają. A on ze estrogeny. WTF? Dostaje sprzeczne sygnały, każdy co innego. Jesxze dobił mnie bo powiedział ze prawdopodobnie na dokładkę mam endometriozę i się pochwalił ze 90% lekarzy nie widzi endometriozy a on tak. Yyy? A najbardziej rozjebal mnie tekst ze ewentualnie macierzyństwo zastępcze na Ukrainie możemy wziąć pod uwagę. Przepraszam za słownictwo ale porostu zdębiałam, siedzę i rycze pół dnia bo wywnioskowałam ze on postara się zawalczyć ale generalnie to spisana na straty jestem. Mam mieskznae uczucia, z jednej strony podobno super specjalista z drugiej dziwny wg mnie. Miałam mieć teraz we wrześniu histero a tak to wszystko się pdzesunie o dobrych kilka miesięcy. Powiedzcie jakie macie z nim doświadczenia? Czy to naprawdę dobry specjalista? Nie wiem już do kogo mogłabym się zwrócić, jestem bezsilna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 09:03
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Ika, po Twojej opowieści mam wrażenie, że dr lubi straszyć...
ja byłam u dr L. w sumie dwa razy, na wizycie wstępnej jak przeczytał moja historię choroby, to od razu powiedział, że pomimo amh w normie moje komórki mogą być słabej jakości i musimy się przygotować na ewentualną adopcję komórki. Prawie spadłam z krzesła, bo to nasze pierwsze in vitro itp. też nie ma dr ze mną doświadczenia i takie rzeczy mówi, dla mnie był szok, ale to olałam, bo stwierdziłam, że on też nie wie jak będzie. Wyszło wszystko dobrze w stymulacji, cała hodowla do 5 doby przetrwała, wiec się trochę pospieszył... Ale pomijając tą całą jego strasząca gadkę jak to źle może być, przepisał suplementację przed, leki stymulacyjne dobrze dobrał, także mimo wszystko ja się cieszę, że do niego trafiłam, bo nie wiem czy z innymi lekami itp mogło wyjść też okej.
Ale co jak co u Ciebie pojechał po bandzie, naprawdę to już było przegięcie, tym bardziej, że tyle pieniędzy się płaci. Ja akurat mam endometrioze, ale ufam jednak takiej opinii, że diagnozę tej choroby można postawić dopiero po laparo. Niestety jak już decydujesz się na leczenie to musisz zaufać lekarzowi i spróbować, tylko czy jesteś na to gotowa? -
Ja już nie wiem dziewczyny , chyba muszę mu zaufać, chyba nie mam innego wyjścia. Chciałbym skonsultować to jeszcse z innym lekarzem ale nawet nie wiem do kogo pójść. Bardzo sie zdziwiłam ze mowi co innego niż jego lekarze. Idzie człowiek do takiej kliniki z nadzieja ze się ktoś tobą porządnie zajmie a tu się okazuje ze trzeba mieć gruby porfel żeby coś zdziałać i wiecie co mi jescze powiedizal ze histero to najlepiej mam zrobić u nich bo w szpitalu to teraz ten wirus. Nosz kuzwa na saszerow dr Doniec robi mi to na NFZ a u nich tez dr Doniec tylko 3 tys. no z konia spadł, myśli ze wszyscy maja tyle hajsu co on, wrrOd 2017 starania o 2 dziecko
2x ciąża pozamaciczna,
Brak jajowodów
6xhisteroskopia
Zespół Ashermana
Hashimoto
08.2019 I IVF -4 transfery-nieudane
07.2020 II IVF-4 transfery-nieudane
07.2021 III IVF
08.2021 - cb
09.2021- cb
12.2021 😔
02.2022 😔
04.2022 transfer blastki 4.1.1
8dpt - beta 55,1
9dpt - beta 106,3
12dpt - beta 528,0
14dpt- beta 1132,0
18dpt - beta 5071,0 prog 37
23dpt- beta 19450, prog 36
27dpt - serduszko ❤
16.05 - usg - 8w3d 1,9 cm 170 fhr 😍
🙏 -
Ika wrote:Ja już nie wiem dziewczyny , chyba muszę mu zaufać, chyba nie mam innego wyjścia. Chciałbym skonsultować to jeszcse z innym lekarzem ale nawet nie wiem do kogo pójść. Bardzo sie zdziwiłam ze mowi co innego niż jego lekarze. Idzie człowiek do takiej kliniki z nadzieja ze się ktoś tobą porządnie zajmie a tu się okazuje ze trzeba mieć gruby porfel żeby coś zdziałać i wiecie co mi jescze powiedizal ze histero to najlepiej mam zrobić u nich bo w szpitalu to teraz ten wirus. Nosz kuzwa na saszerow dr Doniec robi mi to na NFZ a u nich tez dr Doniec tylko 3 tys. no z konia spadł, myśli ze wszyscy maja tyle hajsu co on, wrr34 lata, AMH 3,6
Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
III transfer 12.02.2021 3-dniowca
8dpt bhcg 44 prog 32
10dpt bhcg 95 prog 39
12 dpt bhcg 287 prog 41
14 dpt bhcg 629 prog 38
19 dpt bhcg 3877 prog 28
25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
31 dpt 1 cm szczęścia 😊
8 tc 1,69 cm, rosnę 😊
bhcg 111513, prog 35
9 tc 2,48 cm, mam stópki 😊
10t1d 3,6 cm 😊
11 tc 4,39 cm 😊
12t1d 5,74 cm 😊
Nifty: Zdrowy Chłopak! 💪
12t3d 6,79 cm 😊
14t3d 8,92 cm
20t2d 360 gram Człowieka
21t3d 460 gram ❤
29t6d 1348 gram ❤
35t 2d 2520 gram ❤
36 t 3d 2750 gram ❤
30.10.2021 r moja miłość Aleksander ❤
❄❄❄❄❄cdn
Nie zwyciężaj
Nie broń się
Nie poddawaj się
"Żyj! Powiedziała nadzieja... bez Ciebie nie mogę- powiedziało cicho życie"
-
Ika wrote:Ja już nie wiem dziewczyny , chyba muszę mu zaufać, chyba nie mam innego wyjścia. Chciałbym skonsultować to jeszcse z innym lekarzem ale nawet nie wiem do kogo pójść. Bardzo sie zdziwiłam ze mowi co innego niż jego lekarze. Idzie człowiek do takiej kliniki z nadzieja ze się ktoś tobą porządnie zajmie a tu się okazuje ze trzeba mieć gruby porfel żeby coś zdziałać i wiecie co mi jescze powiedizal ze histero to najlepiej mam zrobić u nich bo w szpitalu to teraz ten wirus. Nosz kuzwa na saszerow dr Doniec robi mi to na NFZ a u nich tez dr Doniec tylko 3 tys. no z konia spadł, myśli ze wszyscy maja tyle hajsu co on, wrr
Najgorsze jest to, że czasami dodatkowa konsultacja może wprowadzić jeszcze większy mętlik w głowie. Ja nie mam pojęcia co Ci doradzić, a odsuwając ta jego bezsensowna gadkę to jesteś skłonna mu zaufać?