NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia 82 wrote:A nie 6 miesięcy? Hmmm....34 lata, AMH 3,6
Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
III transfer 12.02.2021 3-dniowca
8dpt bhcg 44 prog 32
10dpt bhcg 95 prog 39
12 dpt bhcg 287 prog 41
14 dpt bhcg 629 prog 38
19 dpt bhcg 3877 prog 28
25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
31 dpt 1 cm szczęścia 😊
8 tc 1,69 cm, rosnę 😊
bhcg 111513, prog 35
9 tc 2,48 cm, mam stópki 😊
10t1d 3,6 cm 😊
11 tc 4,39 cm 😊
12t1d 5,74 cm 😊
Nifty: Zdrowy Chłopak! 💪
12t3d 6,79 cm 😊
14t3d 8,92 cm
20t2d 360 gram Człowieka
21t3d 460 gram ❤
29t6d 1348 gram ❤
35t 2d 2520 gram ❤
36 t 3d 2750 gram ❤
30.10.2021 r moja miłość Aleksander ❤
❄❄❄❄❄cdn
Nie zwyciężaj
Nie broń się
Nie poddawaj się
"Żyj! Powiedziała nadzieja... bez Ciebie nie mogę- powiedziało cicho życie"
-
majka_o wrote:Nam się udało in vitro za pierwszym razem w 2017 (mamy córeczkę) , wczesniej 4 nieudane inseminacje. Teraz staramy się o drugiego Maluszka i niestety 3 transfery in vitro za nami i walczymy dalej.
Dziewczyny jeszcze jedno pytanko jak szybko od pierwszej wizyty udało Wam się zrobić pierwszą próbę invitro? Zastanawiam sie jak to czasowy wygląda. I chciałam jeszcze zapytać czy stosunecie jakies suplementy lub pijecie może jakieś zioła by wspomóc się jakoś od środka 😊 każda najmniejsza pierdoly ktora która może sie przyczynić do sukcesu jest dla mnie ważna i chce zrobić wszystko zeby było okey 😊
Trzymam za was kciuki i mam nadzieję ze beda tutaj na forum same dobre wieści 😊 -
Dziewczyny dziękuje za wszystkie ciepłe słowa. To będzie trudny miesiąc, ale z Wami raźniej
Ps. Amica mam nadzieje ze już będziesz trzymała za mnie kciuki będąc w ciazy ❤️ czego wiele tutaj dziewczyn Ci życzy.Asiula86, amica, Jusia 82 lubią tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Agnes92 wrote:Ok, dzięki. A kiedy w takim razie płatność za stymulacje? Jak się przychodzi w 2dc?
Tak jak Alicja mówi, na pierwszym podglądzie ok 6 dc
Od 2017 starania o 2 dziecko
2x ciąża pozamaciczna,
Brak jajowodów
6xhisteroskopia
Zespół Ashermana
Hashimoto
08.2019 I IVF -4 transfery-nieudane
07.2020 II IVF-4 transfery-nieudane
07.2021 III IVF
08.2021 - cb
09.2021- cb
12.2021 😔
02.2022 😔
04.2022 transfer blastki 4.1.1
8dpt - beta 55,1
9dpt - beta 106,3
12dpt - beta 528,0
14dpt- beta 1132,0
18dpt - beta 5071,0 prog 37
23dpt- beta 19450, prog 36
27dpt - serduszko ❤
16.05 - usg - 8w3d 1,9 cm 170 fhr 😍
🙏 -
Trzymam za Was dziewczyny kciuki. Ja po wizycie u Lewandowskiego narazie zalecenie podbudowania endometrium estrogenami ok 2 mce i później ewentualnie histero. Stwierdził ze najpierw terzzeba zrobić porządek w macicy, przygotować na zarodek, tylko szkoda ze dopiero po 5 transferach mi to mówią. Także dopeiro najwcześniej pewnie listopad transfer, ale nic poczekam jak ma to pomoc.Od 2017 starania o 2 dziecko
2x ciąża pozamaciczna,
Brak jajowodów
6xhisteroskopia
Zespół Ashermana
Hashimoto
08.2019 I IVF -4 transfery-nieudane
07.2020 II IVF-4 transfery-nieudane
07.2021 III IVF
08.2021 - cb
09.2021- cb
12.2021 😔
02.2022 😔
04.2022 transfer blastki 4.1.1
8dpt - beta 55,1
9dpt - beta 106,3
12dpt - beta 528,0
14dpt- beta 1132,0
18dpt - beta 5071,0 prog 37
23dpt- beta 19450, prog 36
27dpt - serduszko ❤
16.05 - usg - 8w3d 1,9 cm 170 fhr 😍
🙏 -
Asiula a Ty koniecznie daj znać po wizycie u dr Staroslawskiej.
Asiula86 lubi tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Asiula a Ty koniecznie daj znać po wizycie u dr Staroslawskiej.
Dam znać, wizyta 17.09
Buziaki :*Aś2018 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Aś2018 wrote:Dziewczyny dziękuje za wszystkie ciepłe słowa. To będzie trudny miesiąc, ale z Wami raźniej
Ps. Amica mam nadzieje ze już będziesz trzymała za mnie kciuki będąc w ciazy ❤️ czego wiele tutaj dziewczyn Ci życzy.
Aś, bardzo, bardzo bym tego chciała! I za Ciebie też będę ogromnie trzymać kciuki! Nastawienie mam takie że teraz na pewno się już udatakże jak coś to będę spadac z wysokiego konia😂 ale na razie o tym nie myślę 😜
Aś2018, Jusia 82 lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Nn14a wrote:Trzeba walczyć nie ma się co poddawać poki sa środki i siły to trzeba 😁 super ze udalo Wam się z córką to juz dużo 😍😍😍 z perspektywy czasu stosowalabys inseminacje czy od razu invitro? Ja myślę coraz częściej ze inseminacja jest bez sensu i żeby działać od razu z invitro.
Dziewczyny jeszcze jedno pytanko jak szybko od pierwszej wizyty udało Wam się zrobić pierwszą próbę invitro? Zastanawiam sie jak to czasowy wygląda. I chciałam jeszcze zapytać czy stosunecie jakies suplementy lub pijecie może jakieś zioła by wspomóc się jakoś od środka 😊 każda najmniejsza pierdoly ktora która może sie przyczynić do sukcesu jest dla mnie ważna i chce zrobić wszystko zeby było okey 😊
Trzymam za was kciuki i mam nadzieję ze beda tutaj na forum same dobre wieści 😊
Ja pije ziółka te z novum i biore:
-biosteron 3x1,
-witaminę D 2x1
-witaminę E 2x1
-witaminę K 1x1
-koenzym q10,
-earth Source 2x1
-ashwagande 1x2
-Omega 2 2x1
-folik 2x1 -
Dziobunio wrote:Ja pije ziółka te z novum i biore:
-biosteron 3x1,
-witaminę D 2x1
-witaminę E 2x1
-witaminę K 1x1
-koenzym q10,
-earth Source 2x1
-ashwagande 1x2
-Omega 2 2x1
-folik 2x1
Ja brałam wisiorek kwas foliowy i vitamine d narazie ale chce bardziej sie wzmocnić 😊 -
HINATA wrote:Ja brałam doustnie. Może źle go stosowałam? Kurcze to już i ja zgłupiałam 🤔 Jak będę na wizycie zapytam lekarza. Nie przypominam sobie żeby mi kazała dopochwowo aplikować.
Ja w poprzedniej klinice bralam dopochwowo (jak pani w aptece zobaczyla taki zapis na recepcie to wyszła na zaplecze , wrocila i zdziwiona mowi ze to doustnie) ale lekarka mnie uprzedzila ze nie doustnie tylko dopochwowo przyjmowac. W Novum pani doktor zapisala mi estrofem, wyszlam z wizyty i biegiem z powrotem jak ja mam ten estrofem przyjmowac, czy dopochwowo a ona się na mnie patrzy i no nie doustnie proszę . Takze widac ze lekarze mają tu swoją metodę i trzeba swojego lekarza posłuchać. -
Nn14a wrote:Dzieki za odpowiedź 😊 Ziółka z novum? Co to za ziółka? To zioła kupione w Novum w Warszaiwe czy to firma sory za głupie pytanie ale nie mogę tego znaleźć w necie 😊
Ja brałam wisiorek kwas foliowy i vitamine d narazie ale chce bardziej sie wzmocnić 😊
Kilka stron wczesniej jest skład i gramatura tych ziółek. Juz szukam -
majka_o wrote:Lebiodka (oregano) 50g
Koszyczek rumianku 50g
Macierzanka 50g
Pokrzywa 50g
Dziurawiec 50g
Rdest ptasi 50g
Nagietek 20g
Nostrzyk 20g
Łyżeczkę ziół zaparzac 30 min w szklance wody. Pić przed snem
Ja kupilam wszystko w sklepie zielarskim u siebie w Mieście bo tez się zakrecilismy i pojechalam po wizycie do domu. Zadzwoniłam do apteki przy novum i pani mi smsem wyslala co wchodzi w sklad i w jakiej ilości.
O tu jest -
Aś2018 wrote:Marmis dziekuję, że pytasz. Właśnie jestem na antykach, za kilka dni "menopauza" i start...... Trzymajcie kciuki żeby tym razem stymulacja poszła lepiej.....
Aś2018 lubi tę wiadomość
Marmis -
nick nieaktualnyCześć rybki 😊 wracam właśnie z wizyty startowej u dr Starosławskiej. Póki co odbieramy Panią doktor wspaniale, jest bardzo ciepła i wszystko tłumaczy. Rozpisała protokół, mieliśmy szkolenie z położna z zastrzyków. Pierwszy lek wykupiony o czekamy na @
Asiula86, Jusia 82, Marmis lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki i za siebie
. Ale dzisiaj niwych wpisów , az bylam w szoku jak dzis forum otwieram a tu trzy strony czytania do nadrobienia. Musiałam po kawę lecieć haha.
Ja po wizycie u doktora Wojewodzkiego, szykujemy sie do crio w tym cyklu. Narazie pecherzyk 12mm i mam teraz kontrolowac u swojego ginekologa, zadzwonic jak pęknie. Z lekow doktor zapisal tylko luteinę i lutinus od dnia pękniecia pęcherzyka. Biorę jeszcze femibion i wit D. Juz sama nie wiem co jeszcze brac , czy to wystarczy.
Marmis lubi tę wiadomość
-
Nn14a wrote:Trzeba walczyć nie ma się co poddawać poki sa środki i siły to trzeba 😁 super ze udalo Wam się z córką to juz dużo 😍😍😍 z perspektywy czasu stosowalabys inseminacje czy od razu invitro? Ja myślę coraz częściej ze inseminacja jest bez sensu i żeby działać od razu z invitro.
Trzymam za was kciuki i mam nadzieję ze beda tutaj na forum same dobre wieści 😊
Nie podchodzila bym do inseminacji patrzac na to teraz, balam sie bardzo in vitro bo myślałam ze przeciez to juz ostatnia deska ratunku i jak to nie pomoze to juz nic nie zostanie. Ale jest tyle roznych programow in vitro, ze mozliwosci są duze. U nas problemem są bardzo slabe parametry nasienia plus moja endometrioza. Inseminacje tez nas kosztowaly kilka tysiecy a mysle ze przy naszych problemach zwiekszyly szanse moze o 1%. Straciliśmy wtedy tylko duzo czasu i pieniedzy.
Z tym startem od pierwszej wizyty jest roznie bo zalezy gdzie lezy problem. My czekalismy dwa miesiace do stymulacji bo w miedzyczasie musiałam miec histeroskopię, mąż przeszedl szereg badan i mial podkrecic wyniki. Lekarz chcial doprowadzic do wynikow z naszych pierwszych staran gdzie mial 1,5 mln plemnikow a jak odchodzilimy z poprzedniej kliniki to mial po 7 sztuk nawet po biopsji. Nagle w Novum oddaje nasienie a tam wynik 1,5 mln . Takze i tak mysle ze dosc szybko moglismy rozpoczac stymulacje (ale mialam tez sporo aktualbych badan z poprzedniej kliniki) -
No faktycznie wątek nam się obudził 😂 dwa transfery na horyzoncie, dwie stymulacje, ciekawy koniec roku nam się zapowiada
Aś2018, Asiula86, Marmis lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
majka_o wrote:Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki i za siebie
. Ale dzisiaj niwych wpisów , az bylam w szoku jak dzis forum otwieram a tu trzy strony czytania do nadrobienia. Musiałam po kawę lecieć haha.
Ja po wizycie u doktora Wojewodzkiego, szykujemy sie do crio w tym cyklu. Narazie pecherzyk 12mm i mam teraz kontrolowac u swojego ginekologa, zadzwonic jak pęknie. Z lekow doktor zapisal tylko luteinę i lutinus od dnia pękniecia pęcherzyka. Biorę jeszcze femibion i wit D. Juz sama nie wiem co jeszcze brac , czy to wystarczy. -
nick nieaktualnyOdnośnie suplementów to dzisiaj dr Starosławska kazała cały czas brać kwas foliowy, wit C, wit B , wit D, cynk, selen, magnez, Omega 3 i koenzym Q10.
Mam do Was pytanie, ponieważ rozpoczynam stymulacje za kilka dni, na początek dostałam Gonal. Pani doktor zastrzegła, ze nie wolno mi brać aspiryny, leków typu gripex i żadnych niesteroidowych leków przeciwzapalnych czyli ibuprofen itd. Poradźcie, czym się ratować? Bardzo często miewam mega bóle głowy (ciśnienie i pogoda, zatoki non stop) a i przy początku miesiączki mam duże bóle. Zawsze brałam ibuprom a na bol brzucha nospe. Co teraz skoro ibuprom odpada?