NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnes92 wrote:Dziewczyny, na kontrolę stymulacji będę jeździć prawdopodobnie z mamą. Czy będzie mogła wejść do kliniki bez problemu? Zawsze jak byliśmy z mężem to przy badaniu temperatury i wypełnianiu ankiet epidemiologicznych ten pan pytał czy mamy wspólną wizytę i nie wiem czy mama jako osoba mi towarzyszącą będzie mogła wejść ze mną
Moze byc problem, ostatnio nawet moj maz nie mógł wejsc na transfer. Był tak wściekły, bo jedziemy 6 godzin, sprawa wspolna a On nie mógł byc przy mnie. Obok (przy samej klinice) jest restauracja Róg Mysikrolika, kawka, ciasto. Moze tam mama poczeka na Ciebie -
Sofia2019 wrote:As, to i ja przesylam Ci pozytywne fluidy
Jaka rozpisali Ci stymulacje przy cyklu naturalnym?Sofia2019, amica, Ziuta@ 35, Jusia 82 lubią tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
nick nieaktualnymajka_o wrote:Moze byc problem, ostatnio nawet moj maz nie mógł wejsc na transfer. Był tak wściekły, bo jedziemy 6 godzin, sprawa wspolna a On nie mógł byc przy mnie. Obok (przy samej klinice) jest restauracja Róg Mysikrolika, kawka, ciasto. Moze tam mama poczeka na Ciebie
Ok dziękuję 😊 a czy na terenie kliniki jest też jakaś kawiarnia? Bo tak się zastanawiam co tam robić czekając na wyniki itd -
nick nieaktualnySofia2019 wrote:Zależy jaki jest u Was problem. Jesli bylo np. malo zarodkow to mozna wziąć aktywacje oocytow ja bym to wziela jesli bym miała kolejna procedure. Słyszałam ,ze przy slabszych parametrach nasienia mozna wziąć MACS. Jesli klopot jest z komórkami to priming estrogenowy w cyklu poprzedzajacym stymulacje
A lekarz zaproponuje te dodatkowe wspomagacze czy trzeba samemu się upominać? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnes92 wrote:Dziewczyny, na kontrolę stymulacji będę jeździć prawdopodobnie z mamą. Czy będzie mogła wejść do kliniki bez problemu? Zawsze jak byliśmy z mężem to przy badaniu temperatury i wypełnianiu ankiet epidemiologicznych ten pan pytał czy mamy wspólną wizytę i nie wiem czy mama jako osoba mi towarzyszącą będzie mogła wejść ze mną
Juz własnie doczytałam, że czekasz na @ . Ja 2 cykle suplementacji i w 3 cyklu bede się dopiero umawiała na startowąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 10:17
-
Agnes92 wrote:Ok dziękuję 😊 a czy na terenie kliniki jest też jakaś kawiarnia? Bo tak się zastanawiam co tam robić czekając na wyniki itd
Teraz nie ma , są tylko automaty z kawą. Ale mozesz czekac w kawiarni i do kliniki wejść przed samą wizytą . My tak robiliśmy. Wchodzulam na badania krwi, szlam z mężem do kawiarni i na wizyte 15 minut wczesniej do kliniki. Tylko ta kawiarnia z tego co kojarzę jest od 12 otwarta -
Durkapa wrote:Dziewczyny mozecie polecić jakiś tani nocleg w okolicy novum ? Niekoniecznie w sumie w okolicy ale żeby można było sprawnie samochodem dojechać.
Polecam Vitalia Apart Rooms Bobrowiecka - do Novum jechaliśmy ok. 15min. Za 110 zł dostaliśmy bardzo ładny pokój z podwójnym łóżkiem, stolik z dwoma krzesłami i duży, przeszklony balkon. Do dyspozycji dwie łazienki i kuchnia z elektrycznym czajnikiem. To mieszkanie w nowoczesnym bloku, a Właściciel wynajmuje poszczególne pokoje. My z Mężem jedna noc byliśmy sami, w druga ktoś przyjechał, ale przebywał w swoim pokoju. Cisza, spokój, niska cena, blisko do kliniki:)Durkapa lubi tę wiadomość
NOVUM, 2020 r. 🔹 29.04- telewizyta wstępna, dr W🔹01.06- wizyta startowa, dr Z🔹 13.06- I wizyta stym.,dr Z-P🔹 15.06- II wizyta stym., dr Z🔹 18.06- punkcja, dr W 🍀 23.06- transfer, blastocysta 4AA
✨6dpt - druga kreska 🙏
✨9dpt - 126,58mlU/ml
✨20dpt- pęcherzyk/ ✨26dpt - ♥️ 03.2021 - Córka 😍😍 ❄️4.1.2
🔹 28.11.2022-wizyta archiwalna
🔹 24.01.2023 - 🍀transfer pod narkozą (duże tyłozgięcie), dr W; beta <1,2 😭
🔹16.02.2023 - histero ➡️ stan zapalny endo, isthmocele🔹16.03.2023 - wizyta startowa, dr W 🔹29.04.2023 - I wizyta stym.,dr Ł 🔹02.05.2023 - II wizyta stym., dr W🔹05.05.2023 punkcja, dr Z, 5 trzydniowcow
🍀 08.05.2023 - transfer trzydniowca, dr Z - beta <1,2 😭
💘Lipiec - kolejne podejście: 🔹
🍀 3.07 - transfer - beta <1,2 😭
🍀 28.07 - transfer - beta <1.2 😭 prog.60… zostały 2❄️🥹
-
nick nieaktualnyDurkapa wrote:Kiedy masz wizyte startową? Z tego co pamiętam bylas na wstępnej wyedy co ja 2.09 ?
Juz własnie doczytałam, że czekasz na @ . Ja 2 cykle suplementacji i w 3 cyklu bede się dopiero umawiała na startową
Ja tego 2.09 miałam startowa właśnie. @ powinna przyjść jutro max pojutrze, mam nadzieję że przez stres się nie opóźni 😊
Czym się suplementujesz? -
nick nieaktualnyAgnes92 wrote:Ja tego 2.09 miałam startowa właśnie. @ powinna przyjść jutro max pojutrze, mam nadzieję że przez stres się nie opóźni 😊
Czym się suplementujesz?
Myslalam, że wstepna 😉 suplementacja : koenzym, dhea, ziola rewitalizujace, wit d3, kwas foliowy, aswaghanda. Sama dołożyłam sobie wit c. W poprzednich klinikach problem z uzyskaniem zarodkow, przez 3 procedury mialam tylko 2 transfery .
-
amica wrote:Jesteśmy w Chłapowie. Wczoraj była wycieczka na Hel do fokarium, zatrzymaliśmy się na obiad w Jastarni, popatrzyliśmy na ludzi jak surfują bo fajnie nawet wiało i wrocilismy do Chłapowa. Wieczorem spacer wzdłuż morza co by się nawdychac jodu
Na dzisiaj jeszcze nie mamy planów więc nie wiem co będziemy robić. Pewnie też gdzieś pojedziemy.
Marmis -
majka_o wrote:Teraz nie ma , są tylko automaty z kawą. Ale mozesz czekac w kawiarni i do kliniki wejść przed samą wizytą . My tak robiliśmy. Wchodzulam na badania krwi, szlam z mężem do kawiarni i na wizyte 15 minut wczesniej do kliniki. Tylko ta kawiarnia z tego co kojarzę jest od 12 otwartaStarania 4 lata
38l
AMH styczeń 2020 1.84 lipiec 2020 0.74
Nasienie ok
10.2019 Laparotomia mięśniaków i koagulacja endometriozy
07.2020 histeroskopia mięśniak novum
09.2020- NOVUM- ICSI-7 oocytów , 6 zarodków
❄❄ 2 dniowe 4.1.1., 4.1.2❄ blastka 3.3.3.
16.09- I transfer świeży, dwudniowy, czekamy...
9dpt- beta 1.15 😔 prog. 53,42
12dpt- beta < 1.1 prog. 23.60 cb 😪
17.10. FET 4.1.1 3 dniowy❄
9dpt beta 45.69 prog 34.98
11 dpt beta 148.20 prog 56.32
13 dpt beta 291.60 prog 57.36
16 dpt beta 995.60 prog 39.41
-
nick nieaktualnyDurkapa wrote:Myslalam, że wstepna 😉 suplementacja : koenzym, dhea, ziola rewitalizujace, wit d3, kwas foliowy, aswaghanda. Sama dołożyłam sobie wit c. W poprzednich klinikach problem z uzyskaniem zarodkow, przez 3 procedury mialam tylko 2 transfery .
Mój poprzedni lekarz (dramat) w innej klinice przez rok słowa nie powiedział o suplementacji w ogóle.
Przed wizytą w Novum sama zaczęłam brać suplementy i Pani doktor powiedziała, że to dobrze i mam brać dalej ale od razu podchodzimy do procedury. Ja biorę wit C, wit D3, wit B, Cynk, Selen, magnez, kwas foliowy, Omega 3 i koenzym.
Coraz bardziej się boję i mam setki myśli, bo to nasze pierwsze in vitro -
nick nieaktualnyAgnes92 wrote:Mój poprzedni lekarz (dramat) w innej klinice przez rok słowa nie powiedział o suplementacji w ogóle.
Przed wizytą w Novum sama zaczęłam brać suplementy i Pani doktor powiedziała, że to dobrze i mam brać dalej ale od razu podchodzimy do procedury. Ja biorę wit C, wit D3, wit B, Cynk, Selen, magnez, kwas foliowy, Omega 3 i koenzym.
Coraz bardziej się boję i mam setki myśli, bo to nasze pierwsze in vitroWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 11:47
-
nick nieaktualnyDurkapa wrote:Mysle, ze jestesmy w dobrych rękach ja juz po pierwszej nieudanej procedurze powinnam uciekać z poprzedniej kliniki, ale ciagle sie łudziłam, że sie uda, lekarz jeden z lepszych....tylko klinika marna...
Mam nadzieję 😊 Od wczoraj mam jakiś kryzys szczerze mówiąc. Ciągle płaczę, denerwuje się tym wszystkim bardzo. Dzisiaj jeszcze to potworne przeziębienie, na szczęście mogłam zostać w łóżku. Ale mam takie mini załamanie nerwowe.
Wiem, że pewnie nie mam prawa, bo i Ty i dziewczyny tyle już przeszłyście ale bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodzę -
Durkapa wrote:Dziewczyny mozecie polecić jakiś tani nocleg w okolicy novum ? Niekoniecznie w sumie w okolicy ale żeby można było sprawnie samochodem dojechać.
My spalismy w Hotel Puławska Residence, do kliniki 3 minuty spacerkiem i obok jest bistro Kuchnia za ścianą gdzie można zjeść w super cenie ( w hoteluwwzięliśmy sniadanie a na obiad szlismy do Kuchnia za Ścianą) Polecam -
nick nieaktualnyAgnes92 wrote:Mam nadzieję 😊 Od wczoraj mam jakiś kryzys szczerze mówiąc. Ciągle płaczę, denerwuje się tym wszystkim bardzo. Dzisiaj jeszcze to potworne przeziębienie, na szczęście mogłam zostać w łóżku. Ale mam takie mini załamanie nerwowe.
Wiem, że pewnie nie mam prawa, bo i Ty i dziewczyny tyle już przeszłyście ale bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 13:56
-
nick nieaktualnymajka_o wrote:My spalismy w Hotel Puławska Residence, do kliniki 3 minuty spacerkiem i obok jest bistro Kuchnia za ścianą gdzie można zjeść w super cenie ( w hoteluwwzięliśmy sniadanie a na obiad szlismy do Kuchnia za Ścianą) Polecam
A jak to jest z transferem swiezego zarodka? Ile dni po punkcji ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 14:17
-
Aś2018 wrote:Będę na clo i dostanę około 3-4 zastrzyków z Menopuru. Tyle 🙈
Trzymamy kciukiAś2018 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️