NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzozolka wrote:Cześć wszystkim! Dziewczyny za kilka dni powinnam zacząć stymulacje a tu niespodzianka i miesiaczka przyszła w 25dc ( cykle zwykle 28-30)
Nie wiem czy to miało wpływ ale brałam sporo witaminy C na zapalenie pęcherza)
Zastanawia mnie czy powinnam zrobić jakieś badania sprawdzające hormony w tym cyklu? To moja ostatnia stymulacja, finansowo sięgnęliśmy dna
AMH spadło w ciągu pół roku z 1,64na 1,28. Chciałabym zrobić tym razem wszystko jak najlepiej, a już boję się że znowu coś się za mną czai i ponownie będzie coś nie tak.
Amica bardzo mi przykro, nie wiem co napisać... Trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno abyś spełniła swoje marzenie!
Sofia jakie dostałaś dawki i który masz ds?
Dziewczyny za wszystkie trzymam mocno kciuki i czytam jak się da na bieżąco aby wiedzieć co u Was
Do dziewczyn które się umawiają na pierwszą wizytę startowa, ja byłam poprzednim razem w 27dc z kompletem badań ( u nas azoospermia- robiłam zalecane z karty informacyjnej jaka dostałam podczas pierwszego ivf) nie było innego termin u a nie chciałam czekać. Być może lekarze chcą widzieć nas wcześniej aby wdrażać dodatkowe leki ewentualnie zlecają jeszcze badania.
Hej, odniosę się tylko do ostatniego zdania. Na wizytę startowa trzeba już mieć wszystkie wyniki więc nic więcej nie zlecają. Ważna jest ta wizyta w konkretnym terminie przeważnie 21 dc z uwagi na to że gdyby na usg wyszedl niepekniety pęcherzyk lub torbiel to jeszcze lekarz może zadziałać tak aby od przyjścia @ można było zacząć stymulacje. Gdyby np w 27 dc wyszła jakas torbiel a cykle 28 dniowe to jest miesiąc przesunięta procedura -
Sofia2019 wrote:As, jak u Ciebie sytuacja? Jesli przeoczylam wpis to przepraszam. Bylam na etapie stymulki clo i menopur. Mialas juz punkcje i transfer?
Niezmiennie kciuki za jajeczka i potem zarodki✊😊
Życzę Ci jak najlepiej. Rozsądnie wybierz i pamiętaj ze musisz mieć zaufanie do lekarza a nie poczucie ze jesteś kolejnym pkt w grafiku. Ja tez po 2 procedurach poszłam do Lewego. Nie uprzedzając mi nie pomógł, wręcz odwrotnie ale to nie temat na wątek.amica, Marmis, Ziuta@ 35, Asiula86 lubią tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Sofia ja już jestem po punkcji. Pobrano 7 jajek i 7 było dojrzałych. 4 się zapłodniły. Czekamy do blastek. W przyszłym tygodniu transfer. Ta stymulacja pomimo, ze 6-sta wyszła najlepiej 😍 Dziękuje za kciuki.
Życzę Ci jak najlepiej. Rozsądnie wybierz i pamiętaj ze musisz mieć zaufanie do lekarza a nie poczucie ze jesteś kolejnym pkt w grafiku. Ja tez po 2 procedurach poszłam do Lewego. Nie uprzedzając mi nie pomógł, wręcz odwrotnie ale to nie temat na wątek.Aś2018 lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Sofia2019 wrote:As cudowny wynik!!!!😊😍 powiedz czy bralas jakies suple wspierajace plodnosc lub zabiegi? No i jakie dawki clo i menopuru mialas ? Czy te stymulacje zaproponowal Ci dr Zamora? Kurcze juz prawie skreslilam novum ale pojde jeszcze zeby miec odhaczone... ehhh
I chyba aż tak strasznie się nie denerwowałam podczas tej procedury. Dzisiaj herbatka po śniadaniu z takimi widokami:
Sofia2019, Jusia 82, amica, Marmis, Asiula86 lubią tę wiadomość
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Sofia brałam tylko Earth Source i jeszcze jakieś jedne, ale nazwy teraz nie pamietam. Chodzę na aku. Miałam clo 2-6 dc, a menopur 5 i 7 dc mniejsze dawki, od 8 dc większe dawki. Jak coś to mogę Ci rozpisać na priv. Stymulacje prowadził ten doktor.
I chyba aż tak strasznie się nie denerwowałam podczas tej procedury. Dzisiaj herbatka po śniadaniu z takimi widokami:
A na priv napisalabys mi stymylacje i suple ?Wysylam zaproszenie do przyjaciółekAś2018 lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Sofia2019 wrote:Piękne widoczki, relaksuj się i oczekuj na Twojego kropeczka
A na priv napisalabys mi stymylacje i suple ?Wysylam zaproszenie do przyjaciółekSofia2019 lubi tę wiadomość
8 dpt - 25.35 -
As pięknie
i wynik i widoczek
Sofia-dawaj znać jak wrażenia po poszczególnych wizytach.
Ja wczoraj miałam tel z Łodzi. Allo mlr 26,8 więc w środę jeszcze doszczepianie i szykujemy się do transferu.
Ale biorąc pod uwagę, że tym razem okres przyszedł szybciej niż powinien możliwe że transfer przesunie się jeszcze jeden cykl (grudzień?).
No ale najważniejsze że już bliżej niż dalejAś2018, Sofia2019, Marmis, Asiula86 lubią tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️ -
Aś2018 wrote:Sofia ja już jestem po punkcji. Pobrano 7 jajek i 7 było dojrzałych. 4 się zapłodniły. Czekamy do blastek. W przyszłym tygodniu transfer. Ta stymulacja pomimo, ze 6-sta wyszła najlepiej 😍 Dziękuje za kciuki.
Życzę Ci jak najlepiej. Rozsądnie wybierz i pamiętaj ze musisz mieć zaufanie do lekarza a nie poczucie ze jesteś kolejnym pkt w grafiku. Ja tez po 2 procedurach poszłam do Lewego. Nie uprzedzając mi nie pomógł, wręcz odwrotnie ale to nie temat na wątek.Aś2018 lubi tę wiadomość
Marmis -
Dziewczyny dziękuje. Ciagle mam w głowie ostatnie wydarzenia, zwłaszcza Twoje Marmis, Arcoli i Amici. To nie tak powinno wyglądać i w sumie powinnyście już być na fioletowej.... Moje doświadczenia i to forum nauczyło mnie wiele pokory. Chciałabym abyśmy wszystkie byly w ciazy i urodziły. Wiem natomiast ze statystyki nie są dla nas łaskawe i na pewno wszystkim się nie uda. W którym worku wylądujemy.... nie wiem, ale póki próbujemy jest szansa. Ja wiem jedno ze jak się nie uda wyjdę z tego z podniesiona głowa. Zrobiłam wszytsko aby się udało. Pewnych rzeczy nie jestem w stanie przeskoczyć. Ściskam Was bardzo mocno ❤️
amica, Sofia2019, AgZa, Koniczynka28, carola12, Jusia 82, Asiula86, HINATA, Ziuta@ 35, Wiki03 lubią tę wiadomość
8 dpt - 25.35 -
Aś, wczoraj o Tobie myślałam i zastanawiałam się co u Ciebie
Gratuluję wyniku! To teraz czekamy na Twój transfer 🥰
Aś2018 lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Czesc, czy której z Was facet leczy się u dr Wolskiego?
Mój ma pierwsza wizytę w piątek.
Badanie sprzed roku:
1% prawidłowych plemników, kilka lat temu jeszcze 3%. Ruch postępowy 4%.
Liczba plemników ogólna prawidłowa. Teraz robi nowe badanie.
Czy komuś udało się poprawić parametry nasienia przy problemach z ruchliwością i budowa?
Kiedyś jak badał wszustkie tematy hormonalne to było w normie typu LH, fsh, tarczyca ale i brak przeciwciał Ana i asa. Kilka lat temu w Bocianie w Białymstoku lekarze stwierdzili, ze przyczyna nieznana i równie dobrze mógł to być np. uraz w dzieciństwie.
Dieta, suplementy, zmiana trybu życiu unikanie sauny itp wielokrotnie nie przyniosły żadnych efektów. Bardziej chodzi mi czy są jakieś zabiegi leki, które się stosuje w takich przypadkach? Czy Wasi faceci tak mieli? A jeśli tak to co było zwykle wykryta przyczyna?
Mój się leczył 5 lat temu, podejrzewam ze w leczeniu męskich spraw mogło się trochę pozmieniać. -
Aś, zaciskam mocno kciuki!!! Niech sie Wam uda :-*
Aś2018 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Koniczynka28 wrote:Czesc, czy której z Was facet leczy się u dr Wolskiego?
Badanie sprzed roku:
Czy komuś udało się poprawić parametry nasienia przy problemach z ruchliwością i budowa?
Kiedyś jak badał wszustkie tematy hormonalne to było w normie typu LH, fsh, tarczyca ale i brak przeciwciał Ana i asa. Kilka lat temu w Bocianie w Białymstoku lekarze stwierdzili, ze przyczyna nieznana i równie dobrze mógł to być np. uraz w dzieciństwie.
Dieta, suplementy, zmiana trybu życiu unikanie sauny itp wielokrotnie nie przyniosły żadnych efektów. Bardziej chodzi mi czy są jakieś zabiegi leki, które się stosuje w takich przypadkach? Czy Wasi faceci tak mieli? A jeśli tak to co było zwykle wykryta przyczyna?
Mój się leczył 5 lat temu, podejrzewam ze w leczeniu męskich spraw mogło się trochę pozmieniać.Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Aś2018 wrote:Dziewczyny dziękuje. Ciagle mam w głowie ostatnie wydarzenia, zwłaszcza Twoje Marmis, Arcoli i Amici. To nie tak powinno wyglądać i w sumie powinnyście już być na fioletowej.... Moje doświadczenia i to forum nauczyło mnie wiele pokory. Chciałabym abyśmy wszystkie byly w ciazy i urodziły. Wiem natomiast ze statystyki nie są dla nas łaskawe i na pewno wszystkim się nie uda. W którym worku wylądujemy.... nie wiem, ale póki próbujemy jest szansa. Ja wiem jedno ze jak się nie uda wyjdę z tego z podniesiona głowa. Zrobiłam wszytsko aby się udało. Pewnych rzeczy nie jestem w stanie przeskoczyć. Ściskam Was bardzo mocno ❤️
Aś po takiej ciężkiej walce wierzę, że uśmiechnie się w końcu szczęście do ciebie i że przez kolejne lata te małe stópki będę wynagradzac ten smutny czas spędzony na walce.
Mój mały ma prawie dwa tyg a ja ciągle nie mogę uwierzyć że go mam. Walka o niego też była ciężka, trzy procedury, dziewięć transferów.... Szczęśliwie podany 13sty zarodek ❤️
Zgadzam się z tym co napisałaś "póki próbujemy jest szansa" 😘
Jusia 82, Aś2018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZiuta@ 35 wrote:Mocne ✊✊✊
Aś po takiej ciężkiej walce wierzę, że uśmiechnie się w końcu szczęście do ciebie i że przez kolejne lata te małe stópki będę wynagradzac ten smutny czas spędzony na walce.
Mój mały ma prawie dwa tyg a ja ciągle nie mogę uwierzyć że go mam. Walka o niego też była ciężka, trzy procedury, dziewięć transferów.... Szczęśliwie podany 13sty zarodek ❤️
Zgadzam się z tym co napisałaś "póki próbujemy jest szansa" 😘 -
Koniczynka28 wrote:Czesc, czy której z Was facet leczy się u dr Wolskiego?
Badanie sprzed roku:
Mój się leczył 5 lat temu, podejrzewam ze w leczeniu męskich spraw mogło się trochę pozmieniać.
Też jesteśmy w złej sytuacji jeśli chodzi o facetów to najgorsze według mnie jest fakt jak nie zna się przyczyny... I ciężko wytłumaczyć tak źle wyniki unas jeszcze wysoka fragmentacja DNA
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek -
tuonela wrote:Też jesteśmy w złej sytuacji jeśli chodzi o facetów to najgorsze według mnie jest fakt jak nie zna się przyczyny... I ciężko wytłumaczyć tak źle wyniki unas jeszcze wysoka fragmentacja DNA
Mam wrażenie, ze wielu badan nie miał. Ale z drugiej strony mial kilka in vitro w poprzednim związku tez w dobrej klinice, wiec dziwi mnie to.
jestem bardzo ciekawa, co powie androlog.
Przez to, ze próbowaliśmy z dawca w ogóle nie wiem jak to wyglada przy męskich sprawach. Teraz się zaczęłam interesować tematem, bo nas namawiają na in vitro z nasieniem partnera🧐
Nie przemawia do mnie poprawa jakości dieta, supłami - jemu to nigdy żadnych efektów nie przyniosło:/ może jakieś minimalne.
bo jeśli się okaże, ze tylko takie działanie nam zaproponują to nawet nie będziemy czekać na efekty tylko albo próbujemy z tym, co jest jeśli androlog da zielone światło albo dawca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 11:44
-
Koniczynka28 wrote:Hm mój sobie nie przypomina, żeby mial robiona fragmentację dna. Czesc wyników mogła się zagubić, nie ma ich w swojej teczce.
Mam wrażenie, ze wielu badan nie miał. Ale z drugiej strony mial kilka in vitro w poprzednim związku tez w dobrej klinice, wiec dziwi mnie to.
jestem bardzo ciekawa, co powie androlog.
Przez to, ze próbowaliśmy z dawca w ogóle nie wiem jak to wyglada przy męskich sprawach. Teraz się zaczęłam interesować tematem, bo nas namawiają na in vitro z nasieniem partnera🧐
Nie przemawia do mnie poprawa jakości dieta, supłami - jemu to nigdy żadnych efektów nie przyniosło:/ może jakieś minimalne.
bo jeśli się okaże, ze tylko takie działanie nam zaproponują to nawet nie będziemy czekać na efekty tylko albo próbujemy z tym, co jest jeśli androlog da zielone światło albo dawca.
Właśnie dziwię się że wcześniej nie probowalsicie z nasieniem partnera gdyż do invitro potrzeba kilka sztuk plemników.. Fragmentacja jest ważna mamy wysoka w poprzedniej procedurze otrzymaliśmy 3 blaski.. Ale długiej ciąży nie było.. Tylko zaskakiwało i biochemiczna.. Lipa.. Boję się tematu dawcy i podziwiam was za taką lekkosc w podejmowaniu decyzjiStarania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek -
nick nieaktualny
-
tuonela wrote:Właśnie dziwię się że wcześniej nie probowalsicie z nasieniem partnera gdyż do invitro potrzeba kilka sztuk plemników.. Fragmentacja jest ważna mamy wysoka w poprzedniej procedurze otrzymaliśmy 3 blaski.. Ale długiej ciąży nie było.. Tylko zaskakiwało i biochemiczna.. Lipa.. Boję się tematu dawcy i podziwiam was za taką lekkosc w podejmowaniu decyzji
Decyzja o dawcy była dla nas w sumie dosyć łatwa, jak widzę jak inni się z tym biją to u nas tego w ogóle nie było. Teraz i tak musimy podejść do in vitro bo inseminacje „nie zaskoczył”. A w obu klinikach oprocz immunologa twierdzą, ze jestem zdrowa i płodna i czasem tak jest.... 🤯 i tak będę swoim torem stosowała leczenie immunologa po transferze. I mówią, ze może tak miało być i mamy koniecznie działać z nasieniem partnera...🧐
Ma niby 15.5 mlnplemników w 1 mln wiec w dolnej granicy normy a total w próbce 78 mln ale tylko 1% ostatnio prawidłowych. 😒Wyniki ogólnie zwykle się wahały 1-3 % prawidłowych. Teraz w środę idzie na ponowne badanie. Jestem bardzo ciekawa wynikuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 18:33