NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które szły długim protokołem proszę o pomoc.. Siedzę w pracy i kombinuję jak przedstawić sytuację dotyczącą moich przyszłych nieobecności szefowi.. Przypomnijcie mi proszę jak wygląda rozłożenie w czasie procedury. Po (mniej więcej) jakim czasie będę musiała pojawiać się w klinice co dwa dni?
-
Polaaa_86 wrote:Dziewczyny, które szły długim protokołem proszę o pomoc.. Siedzę w pracy i kombinuję jak przedstawić sytuację dotyczącą moich przyszłych nieobecności szefowi.. Przypomnijcie mi proszę jak wygląda rozłożenie w czasie procedury. Po (mniej więcej) jakim czasie będę musiała pojawiać się w klinice co dwa dni?
Miesiac na antykach.
W 19dc wizyta startowa.
Od 21dc gonapeptyl przez 14 dni.
Po 14 dniach wizyta.
Kolejna wizyta po 6 dniach
Jeszcze jedna po 2 dniach
Zastrzyk wyzwalajacy wieczorem
Po 36 godzinach punkcja.
Po 3-5 dniach transfer i zwolnienie na tydzien.
Tak to u mnie wugladalo
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Marse wrote:Cześć dziewczyny, przypomnijcie mi proszę jakie badania są potrzebne do histeroskopii.
Byłam wczoraj w novum, zaczynam walkę od nowaMarse lubi tę wiadomość
-
Marse wrote:Cześć dziewczyny, przypomnijcie mi proszę jakie badania są potrzebne do histeroskopii.
Byłam wczoraj w novum, zaczynam walkę od nowa
posiew z kanału szyjki macicy (ważny 2 miesiące od daty wyniku);
wymaz z kanału szyjki na obecność antygenu chlamydii (ważny 1 rok od daty wyniku);
cytologia (ważna 1 rok od daty wyniku).
Badania z krwi:
w kierunku chorób wirusowych: antyHIV, antygen HBsAg i antyHCV (ważne pół roku od daty wyniku);
morfologia z rozmazem (ważna 1 rok od daty wyniku);
wskaźniki APTT i PT - tzw. mały układ krzepnięcia (ważne 1 rok od daty wyniku);
jonogram (ważny 1 rok od daty wyniku);
poziom glukozy na czczo (ważny 1 rok od daty wyniku).
Negatywny wynik testu ciążowego wykonanego rano w dniu zabiegu -
Hej dziewczyny,
wczoraj miałam punkcję z lekką obsuwą godzinową ale nie będę zaśmiecać opisałam w pamiętniku jakby ktoś miał ochotę dowiedzieć się więcej.
Pobrano 11 komórek z czego 10 dojrzałych. 6 poszło do zapłodnienia, 4 do mrożenia.
Czuję się dobrze.
Zapłodniło się 5 komórek, jutro o 8 rano transfer, to będzie 2 doba.
Pozdrawiam
Asia_88, problemik, ana167, Polaaa_86 lubią tę wiadomość
-
Andzia1985 wrote:Asia jak po wizycie?
-
Dziewczyny czy któraś z was miała histeroskopie wNovuj u dr Donca?
Czy którejś z was doktor wykrył stan zapalny endo w badaniu histochemicznym?
Czy któraś z was walczyka z polipowatyme dni, tzn nie z 1-2 polipami ale mnóstwem drobnych mikropolipow na endo -
Ja miałam histero u Dońca. Podczas zabiegu endometrium wyglądało b. dobrze. Nie miałam robionego badania histochemicznego niestety i to może był błąd. Nie wiedziałam wtedy, że muszę się o to upominać. Ale też, nie mam objawów na zapalenie. Miałam robiona hisopatologię i mam tam napisane w opisie coś takiego "fragmenty polipowate bez odczynnika zapalnego" albo coś w ten deseń. Nie mam tego opisu teraz przy sobie. Z tym opisem byłam u lekarki prowadzącej i powiedziała, że jest w porządku. Nie do końca jej w tej kwestii ufam. Idę na dniach do Lewandowskiego na konsultację i mam zamiar drążyć ten temat.
U mnie jest problem z zagnieżdżeniem, więc endometrium jest głównym tematem do sprawdzenia. -
Hej dziewczyny
Niestety transfer mam odroczony. Prawy jajnik jest 9 cm i zbiera się plyn mam wiec duże ryzyko hiperstymulacji.
5 zarodkow zamrożone. 1x4 komórkowy 1x6 komórkowy 1x 5 komórkowy i 2 słabsze 4-5 komórkowe z fragmentacja -
Aaa78 wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała histeroskopie wNovuj u dr Donca?
Czy którejś z was doktor wykrył stan zapalny endo w badaniu histochemicznym?
Czy któraś z was walczyka z polipowatyme dni, tzn nie z 1-2 polipami ale mnóstwem drobnych mikropolipow na endo -
Karo-Linka szczerze powiedziawszy jak zobaczyłam w pamiętniku Twój wynik estradiolu w ostatnim dniu stymulacji, to się zdziwiłam, że w ogóle był temat transferu. Ja miałam prawie identyczny i dr L na tej wizycie odrazu zapowiedział, że transferu nie będzie.
I nie martw się, bo z kolei dr T mi powiedziała, że (chyba w Niemczech) teraz tylko robią crio i skuteczność ta sama.Cudzie trwaj...
-
Dziękuję, wszystko rozumiem i byłam na to przygotowana ale męża mi trochę szkoda bo nastawil się na transfer a on trochę inaczej wszystko przyjmuje. Boimy się po prostu żeby się rozmrozily.
Martwiłam się trochę swoim estradiolem ale dr mówiła żeby bardzo się do niego nie przywiązywać bo nie mam aż tak dużo pęcherzyków wiec jest on to he na wyrost u mnie ale widać jednak mi trochę przeszkodził. No nic czekam na okres i działam dalej. Długo czekalyscie na okres po punkcji? -
Karo_linka ja dostałam orgametril na 12 dni i potem 6 dnia pojawił się okres. I jeszcze jeden cykl dla jajników i organizmu na odpoczynek i dopiero teraz w listopadzie transfer (punkcje miałam we wrześniu). Każda z Nas się boi o rozmrożenie, ja również, nawet zagadywałam dr na wizycie.Cudzie trwaj...