NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRóżowa_Pomarancza wrote:Przyjdę wcześniej i dam znać jak będę fajnie będzie się zobaczyć w realu, ja już nie wiem co mam robić
Czy czekać na lewego żeby wykombinował jakiś cud czy… No wlansie nie wiem 😢😢😢
Wysłałam Ci zaproszenie, dogadamy się na priv co do piątkuRóżowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
-
Różowa_Pomarancza wrote:Ja się boje ze on się podda na mnie i powie ze już nic nie moze zrobić nawet nie chciał spróbować innych lekow
To mi tak podcięło skrzydła, ze szok 😢😢😢😢
Nawet nie wiem co mam Ci napisać, jest mi Ciebie bardzo szkoda. Wyobrażam sobie co teraz przechodzisz. Wiem, że straciłaś całą wiarę i ja naprawdę to rozumiem. Wiem tylko, że zawsze trzeba szukać rozwiązania i mieć plan B a nawet C. Ja po drugiej nieudanej procedurze myślałam o adopcji komórki albo zarodka. Wiem, że to trudna decyzja, wiem że nie każdy jest na to gotowy, ale mi takie myślenie pozwoliło odblokować głowę i naprawdę byłam na to gotowa.
Kochana daje sobie teraz czas, każda z nas chyba nie raz upadła na samo dno żeby potem znowu wzlecieć i zacząć walkę od nowa. Cykl naturalny też jest dla Ciebie szansą i trzeba z niej skorzystać. Jeśli czujesz, że jest Ci źle to wypłacz się i wykrzycz a potem zakładaj rękawice i wracaj na ring.Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >1 BL->ET 4.1.1😢
02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 1BL-> ET BL 3.2.2😥
07.2021-3IVF Novum-> ET + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
01.09.2021-scratching endometrium
06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
16tc - 160 g szczęścia
19 tc - 340g naszego Kubusia 🥰
24 tc - 780g szczęścia
29 tc - 1330g szczęścia
32tc - 1780g ❤️❤️❤️
36tc - 2800g naszego syneczka
38 tc - Kubuś jest z nami ❤️ 3500g, 54 cm -
Różowa_Pomarańcza nie załamuj się, ja z AMH 0,19 po nie udanej probie na cyklu stymulowanym, tez musiałam wybrać ostateczne rozwiązania na cyklu naturalnym przy lekkiej stymulacji Lametta i jakos wszystko się udało 😉 także spokojnie.
Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
-
Masza90 wrote:Różowa_Pomarańcza nie załamuj się, ja z AMH 0,19 po nie udanej probie na cyklu stymulowanym, tez musiałam wybrać ostateczne rozwiązania na cyklu naturalnym przy lekkiej stymulacji Lametta i jakos wszystko się udało 😉 także spokojnie.
-
Miśka_11 wrote:Nawet nie wiem co mam Ci napisać, jest mi Ciebie bardzo szkoda. Wyobrażam sobie co teraz przechodzisz. Wiem, że straciłaś całą wiarę i ja naprawdę to rozumiem. Wiem tylko, że zawsze trzeba szukać rozwiązania i mieć plan B a nawet C. Ja po drugiej nieudanej procedurze myślałam o adopcji komórki albo zarodka. Wiem, że to trudna decyzja, wiem że nie każdy jest na to gotowy, ale mi takie myślenie pozwoliło odblokować głowę i naprawdę byłam na to gotowa.
Kochana daje sobie teraz czas, każda z nas chyba nie raz upadła na samo dno żeby potem znowu wzlecieć i zacząć walkę od nowa. Cykl naturalny też jest dla Ciebie szansą i trzeba z niej skorzystać. Jeśli czujesz, że jest Ci źle to wypłacz się i wykrzycz a potem zakładaj rękawice i wracaj na ring.
Dzięki Miska, wlansie pije 3ciegi browara ogradza romantyczne komedie i rycze, muszę przyznać ze załamał mi się trochę świat -
Tez byłam przerażona ze na cyklu naturalnym są mniejsze szanse niż na cyklu stymulowanym.Mialam powiedziane ze na cyklu naturalnym trzeba 3-5 prób żeby się udało,a tak naprawdę pierwsza próba na cyklu naturalnym była udana i do rozważenia miałam jeszcze ze być może trzeba będzie się zdecydować na komórkę dawczyni. Także nie martw się wszystko się uda 🙂Ja na cyklu stymulowanym miałam tylko jedna komórkę,a na cyklu naturalnym 2 z tym ze jedna się zapłodniła i wszystko się udało.
Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
-
Miśka_11 wrote:Wiesz co nie jestem pewna, ale chyba miałam coś takiego i nawet płaciłam za konsultacje w Novum a się okazało, że to jest prawidłowa flora bakteryjna pochwy i tego się nie leczy🤦🏻♀️ od tej pory posiewy robiłam już tylko w Novum, bo tam w wyniku piszą właśnie, że wyhodowano typową florę bakteryjną i do tego brak grzybów i bakterii gram dodatnich i ujemnych a w Alabie dostałam taki wynik jak Ty i niepotrzebnie się zdenerwowałam.
Dziękuje za informacje😘
Tez mam wynik z Alab🤦♀️ Masakra mam nauczkę na przyszłość🥲 posiewy tylko w Novum. Tez chciałam się umówić na konsultacje, ale w takim razie poczekam aż dostanę wszystkie wyniki, żeby nie płacić 2x😬
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Ania 181 wrote:Masz nieliczne kolonie - to niewiele. Mi za każdym posiewem coś wychodziło. Przy jednym jak miałam faktycznie zakażenie i miałam osłonę antybiotykową do transferu , przy drugim jak miałam nieliczne kolonie i żadnych doleglowości, nic nie dostałam i spokojnie podeszłam do transferu. Za każdym razem jednak pytano mnie czy się na to decyduję.
A ja już do męża mówię, że pewnie nici z transferu jak
cos mi się przyplątało🙈 i że on pewnie tez antybiotyk dostanie😀 dziękuje za info😘👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Masza90 wrote:Tez byłam przerażona ze na cyklu naturalnym są mniejsze szanse niż na cyklu stymulowanym.Mialam powiedziane ze na cyklu naturalnym trzeba 3-5 prób żeby się udało,a tak naprawdę pierwsza próba na cyklu naturalnym była udana i do rozważenia miałam jeszcze ze być może trzeba będzie się zdecydować na komórkę dawczyni. Także nie martw się wszystko się uda 🙂Ja na cyklu stymulowanym miałam tylko jedna komórkę,a na cyklu naturalnym 2 z tym ze jedna się zapłodniła i wszystko się udało.
-
Dziewczyny brala któraś moze 5 x estrofem na sztucznym? Kurde mam dzisiaj 8 dc i jestem na 4xestrofem a endo tylko 6mm. Zawsze na takiej dawce w 9dc mialam juz endo 9-10mm a teraz tak kiepściutko idzie😪 rozmowa z lekarzem z novum dopiero w piątek, w piątek jeszcze rano mam podgląd i nie wiem czy mogę sobie zwiększyć do piatej tabletki. Boje się że mnie Z zrypie, ale z drugiej strony boje się że nie urośnie i dup..a z transferu.
-
Różowa_Pomarancza wrote:Dzięki Miska, wlansie pije 3ciegi browara ogradza romantyczne komedie i rycze, muszę przyznać ze załamał mi się trochę świat
-
Misia90 wrote:Dziękuje za informacje😘
Tez mam wynik z Alab🤦♀️ Masakra mam nauczkę na przyszłość🥲 posiewy tylko w Novum. Tez chciałam się umówić na konsultacje, ale w takim razie poczekam aż dostanę wszystkie wyniki, żeby nie płacić 2x😬 -
nick nieaktualnyZiuta, ja nie mam doświadczenia z cyklem sztucznym ale uważam, że nie ma co samemu kombinować. W takich chwilach boję się, że jak coś pójdzie nie tak to będę mieć pretensje do siebie. Wolę psioczyc na lekarza niż sobie wyrzucać. Ale to ja. 😊
Tak już będąc przy temacie. Lekarze sami Wam proponują cykl sztuczny? Jeśli tak to dlaczego? Pytam, bo mi zawsze chcą ciągnąć na naturalnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 16:36
-
Różowa_Pomarancza wrote:Na prawdę? Jak ja bym tak chciała…
-
Zielone.Slońce wrote:Ziuta, ja nie mam doświadczenia z cyklem sztucznym ale uważam, że nie ma co samemu kombinować. W takich chwilach boję się, że jak coś pójdzie nie tak to będę mieć pretensje do siebie. Wolę psioczyc na lekarza niż sobie wyrzucać. Ale to ja. 😊
Tak już będąc przy temacie. Lekarze sami Wam proponują cykl sztuczny? Jeśli tak to dlaczego? Pytam, bo mi zawsze chcą ciągnąć na naturalnym.
No właśnie niezabardzo chce sama kombinować i dokładać tabletke. Kiedys jak telefony były darmowe to pewnie już dzisiaj bym dzwoniła do lekarza a tak to ponad stowe płacić za takie info o jednej tabletce😡 Nie idę na to...😤
-
nick nieaktualnyZiuta@ 35 wrote:Dziewczyny brala któraś moze 5 x estrofem na sztucznym? Kurde mam dzisiaj 8 dc i jestem na 4xestrofem a endo tylko 6mm. Zawsze na takiej dawce w 9dc mialam juz endo 9-10mm a teraz tak kiepściutko idzie😪 rozmowa z lekarzem z novum dopiero w piątek, w piątek jeszcze rano mam podgląd i nie wiem czy mogę sobie zwiększyć do piatej tabletki. Boje się że mnie Z zrypie, ale z drugiej strony boje się że nie urośnie i dup..a z transferu.
Kochana ja normalnie standardowo zawsze brałam 3x2 estrofem. Jeden miałam taki cykl, że brałam 4x2,2x dopochwowo i 3x Lenzetto 🙈
Więc ja na luzaku bym wzięła tabletkę więcej ale polecam dopochwowo bo ma dużo lepsza wchłanialność 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 17:32
-
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Ziuta, ja nie mam doświadczenia z cyklem sztucznym ale uważam, że nie ma co samemu kombinować. W takich chwilach boję się, że jak coś pójdzie nie tak to będę mieć pretensje do siebie. Wolę psioczyc na lekarza niż sobie wyrzucać. Ale to ja. 😊
Tak już będąc przy temacie. Lekarze sami Wam proponują cykl sztuczny? Jeśli tak to dlaczego? Pytam, bo mi zawsze chcą ciągnąć na naturalnym.
U mnie zawsze sztuczny bo ja np nie mam owulacji, za to mam atrofię endometrium które z kolei pogłębiaja leki stymulujące np Clo 😞 Więc u mnie z zasady cykl naturalny całkowicie odpada -
Kammka7 wrote:Ja zastanawiam się dlaczego od razu nie dostałaś maksymalnych dawek leków.. Mnie od razu na grubo potraktowali i efekt był w postaci 9 komórek. Aż ciekawa jestem jak będą mnie stymulować w novum.
W piątek mam znowu wizytę u lewego, powiedzial ze chce zobaczyć co będzie widać.
A co Ci dali?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 18:56
-
Różowa_Pomarancza wrote:Wiesz co, dostałam Gonal 225 i menopur 75 a później odwrócili po 4 dniach na: gonal 75 i menopur 300 i tez to dużo nie dało, lewy powiedział ze to są bardzo duże dawki na które nie odpowiadam i ze musimy podejść na naturalnym cyklu. Zastanawia mnie to czy dla „poor responder” (bo tak mnie nazwali) to tylko jedna droga jest? Myślałam, ze lewy ma głowę pełna pomysłów
W piątek mam znowu wizytę u lewego, powiedzial ze chce zobaczyć co będzie widać.
A co Ci dali?Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok