NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Sofia2019 wrote:Hej, byla tu Liolia, która tez miala niższe amh I stymyliwali ja w novum i w kriobanku. Ostatecznie udało jej sie w kriobanku, a w tym roku urodzila synka. Byla tez na watku z niskim amh. Może napisz do niej na priv to poda Ci więcej szczegółów ..
Dzięki wlansie jej wysłałam zaproszenie mam nadzieje ze ty jeszcze zagłada i zaakceptuje zaproszenieSofia2019 lubi tę wiadomość
-
Ziuta@ 35 wrote:Ja posiewy tez robie w Alabie i zawsze mam normalnie wyniki, i z szyjki i z pochwy. Dwa oddzielne wyniki.
Ja robiłam u siebie, ale wynik wysłali do Poznania i na wydruku mam Alab Poznań🙂👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Agnes92 wrote:Kochana ja normalnie standardowo zawsze brałam 3x2 estrofem. Jeden miałam taki cykl, że brałam 4x2,2x dopochwowo i 3x Lenzetto 🙈
Więc ja na luzaku bym wzięła tabletkę więcej ale polecam dopochwowo bo ma dużo lepsza wchłanialność 🙂
Zwiększyłam od wczoraj dawkę o jedną tabletkę i najwyżej w piątek zbiorę opierdziel od lekarza 🤦♀️
Pewnie w piątek by mi coś dołożył i kazal w poniedziałek znowu robić usg a ja nie mam jak zabardzo urwać się z domu.
Ciekawe czy coś ruszy do piątku. Oby juz miało chociaż 9mm🙏Agnes92 lubi tę wiadomość
-
Cześć, mam pytanko bo zawsze zapominam- od którego dnia bierze się luteinę i lutinusa przed criotransferem na cyklu naturalnym? Od dnia owulacji czy od następnego? Mam dziś jeszcze monitoring poza Novum wieczorem a jutro w Novum nie będzie żywej duszy, więc nie będzie miał kto mi podpowiedzieć jakby owulka na.jednak dzisiaj. Hmmm dzięki:)Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
2019 2gie ICSI 8 zarodków - 1cb
2020 3cie ICSI 3 zarodki
4 ICSI 5 zarodkow
2021 5te ICSI 5 zarodków
17.07.2022 urodziła się Wiktoria:-) -
nick nieaktualnyZiuta@ 35 wrote:Dzięki Agnes92 🙂
Zwiększyłam od wczoraj dawkę o jedną tabletkę i najwyżej w piątek zbiorę opierdziel od lekarza 🤦♀️
Pewnie w piątek by mi coś dołożył i kazal w poniedziałek znowu robić usg a ja nie mam jak zabardzo urwać się z domu.
Ciekawe czy coś ruszy do piątku. Oby juz miało chociaż 9mm🙏
Oby to pomogło, i serio polecam dopochwowo ta jedną tabletkę O której masz w piątek podgląd? -
U mnie dziś 6 dc. Pęcherzyki niezbyt rosną, dwa po 8 mm i z 5 po 6mm. (estriadol 374, progesteron 0.4- także same widzicie, szału niema, wręcz przeciwnie).
Dołączyl mi lekarz cetrotide i menopur. Czy któras z Was miała te leki? Jak reagowalyscie na nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 21:33
2018r. - Początek starań ❤️ -
Agnes92 wrote:Oby to pomogło, i serio polecam dopochwowo ta jedną tabletkę O której masz w piątek podgląd?
A jak u ciebie sytuacja? Strzelasz zastrzyki?😉
Trzymam ✊ za jajka -
Najna wrote:Cześć, mam pytanko bo zawsze zapominam- od którego dnia bierze się luteinę i lutinusa przed criotransferem na cyklu naturalnym? Od dnia owulacji czy od następnego? Mam dziś jeszcze monitoring poza Novum wieczorem a jutro w Novum nie będzie żywej duszy, więc nie będzie miał kto mi podpowiedzieć jakby owulka na.jednak dzisiaj. Hmmm dzięki:)
Ja brałam zawsze od dnia owulacji. Jak potwierdzilam, że pęcherzyk pękł to startowałam z luteinąNajna lubi tę wiadomość
-
Najna wrote:Cześć, mam pytanko bo zawsze zapominam- od którego dnia bierze się luteinę i lutinusa przed criotransferem na cyklu naturalnym? Od dnia owulacji czy od następnego? Mam dziś jeszcze monitoring poza Novum wieczorem a jutro w Novum nie będzie żywej duszy, więc nie będzie miał kto mi podpowiedzieć jakby owulka na.jednak dzisiaj. Hmmm dzięki:)
Cześć u kogo jesteś? Jesteś na cyklu naturalnym? Bo mnie lewy przerwał stymulację i chce mnie na cykl naturalny bo w ogóle nie reagowałam na leki -
nick nieaktualnyZiuta@ 35 wrote:Podglad mam rano u siebie, ja nie chodzę do kliniki bo mam prawie 300km. Telefon mam od lekarza. Myslalam ze będziemy umawiac transfer, ale teraz przez to endo to wiem, okaże się w piątek rano czy rośnie czy nie.
A jak u ciebie sytuacja? Strzelasz zastrzyki?😉
Trzymam ✊ za jajka
To daj znać koniecznie jutro jak sytuacja Ja dzisiaj 3 dzień stymulacji i jutro usg -
Różowa_Pomarancza wrote:Cześć u kogo jesteś? Jesteś na cyklu naturalnym? Bo mnie lewy przerwał stymulację i chce mnie na cykl naturalny bo w ogóle nie reagowałam na leki
Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
2019 2gie ICSI 8 zarodków - 1cb
2020 3cie ICSI 3 zarodki
4 ICSI 5 zarodkow
2021 5te ICSI 5 zarodków
17.07.2022 urodziła się Wiktoria:-) -
Żona wrote:U mnie dziś 6 dc. Pęcherzyki niezbyt rosną, dwa po 8 mm i z 5 po 6mm. (estriadol 374, progesteron 0.4- także same widzicie, szału niema, wręcz przeciwnie).
Dołączyl mi lekarz cetrotide i menopur. Czy któras z Was miała te leki? Jak reagowalyscie na nie?Żona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Różowa_Pomarancza wrote:Czy wiecie czy w novum stosują hormon wzrostu?
Pytalam kiedys dr Staroslawskiej I powiedziala mi, ze dr Kozioł kiedyś przeprowadzala stymulacje z tym hormonem wzrostu ale nie zauwazyli odmiennych efektów niz bez HW. Dlatego nie kontynuują tej praktyki. Ta rozmowa z dr S byla ponad rok temu, może coś sie zmieniło od tego czasu. Zapytajdr L na wizycie.
Powiem Ci na swoim przykładzie, że pomimo w miarę dobrego amh ( w zakresie 2,8-1,8 ) slabo zereagowalam na stymulacje konskimi dawkami. Za to sama wyhodowalam jedno 'złote jajo' z czego byla ciaza.
Kiedys wychodziłam z założenia, że muszę mieć dużo zarodków i dużo komorek teraz mysle, ze lepiej mieć 2 za to super mocne i z tego ciaze, niz 5 takich sobie...
W naturze jest tak, ze w danym cyklu wzrasta powiedzmy 10 komórek ale to organizm sam selekcjonuje,ktora lub ktore z nich są najlepsze jakościowo i ostatecznie jest 1-2 dominujace, a reszta ulega degradacji. Stad te cykle naturalne sa dobre dla poor responder , bo Twoje ciało samo dokona selekcji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 09:33
Różowa_Pomarancza lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Różowa_Pomarancza wrote:Ja miałam menopur zaczęliśmy od 75, po 3dniach podniesienie na 150, po 2 dniach na 300 ale stymulacja przerwana bo nic nie ruszało, czułam się dobrze bez większych zmian, za to teraz bolą mnie jajniki, 12dc czyli 4dni po skończeniu stymulacji. Ale ja to jestem chyba jakaś inna bo na mnie konskie dawki nie podziałały.
Okej, dzięki za odpowiedź.
Miłego dnia dla Was kochane2018r. - Początek starań ❤️ -
Sofia2019 czy Ty w ciąży też byłaś na Accofilu? Jeśli tak to możesz mi powiedzieć kiedy się go odstawia? Bo ja ciągle mam problem z tygodniami ciąży. Mam napisane, że Accofil do 9 tc czyli to jest 9 t 0 dni czy 9 t 6 dni? Lekarze tak różnie to określają, że nigdy tego nie ogarniałam🙈 a chciałbym już po woli schodzić z tych leków żeby móc trochę wyjść do ludzi zanim znowu mnie zaszyją i będę przywiązana do łóżka11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >1 BL->ET 4.1.1😢
02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 1BL-> ET BL 3.2.2😥
07.2021-3IVF Novum-> ET + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
01.09.2021-scratching endometrium
06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
16tc - 160 g szczęścia
19 tc - 340g naszego Kubusia 🥰
24 tc - 780g szczęścia
29 tc - 1330g szczęścia
32tc - 1780g ❤️❤️❤️
36tc - 2800g naszego syneczka
38 tc - Kubuś jest z nami ❤️ 3500g, 54 cm