NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniaMasz88 wrote:Cześć Dziewczyny. Niestety i tym razem się nie udało (3 transfer, łącznie już 5 zarodków). Zrobiłam histero i niby wszystko ok. U mnie nigdy beta nawet nie drgnęła. Mam 2 mrozaki, lekarze w Novum nie wierzą w immuno, w sumie to każą po prostu próbować. Macie jakieś pomysły co mogę zrobić? Zaczynam tracić nadzieję.. Pierwszy raz Dodam, że miałam transfer blastki 4.1.1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 18:48
AniaMasz88 lubi tę wiadomość
-
AniaMasz88 wrote:Cześć Dziewczyny. Niestety i tym razem się nie udało (3 transfer, łącznie już 5 zarodków). Zrobiłam histero i niby wszystko ok. U mnie nigdy beta nawet nie drgnęła. Mam 2 mrozaki, lekarze w Novum nie wierzą w immuno, w sumie to każą po prostu próbować. Macie jakieś pomysły co mogę zrobić? Zaczynam tracić nadzieję.. Pierwszy raz Dodam, że miałam transfer blastki 4.1.1.Letka
-
miele2012 wrote:Miałam już nie robić bo lekarz powiedział że nie, chyba że coś się bedzie działo. Raz czy dwa razy zrobić? Myślalam o piątku ale może zrobię we środę. @Letks a Ty w którym dpt miałaś te 10tyś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 19:07
miele2012 lubi tę wiadomość
Letka -
nick nieaktualnyLetks wrote:Kochana nie pamietam, bo to już 4 lata. Zrob środa lub czwartek, żebyś była spokojniejsza do usg. Wtedy napisz jaki wynik. Ta beta już szybko będzie rosła. Nie denerwuj się, odpoczywaj, bierz leki i tyle. Przypomnij mi lekarza do którego chodzisz?
-
Letks wrote:Nie ma złotej rady, u męża w rodzinie maja dobre wyniki i już min 10 transferów i tez beta nigdy nie drgnęła. Każą próbować. Oni już się poddali. Walcz, masz jeszcze 2 mrozaki, do jakiego lekarza chodzisz?
Ciężko stwierdzić Byłam u Lewego, Zamory, Wojewódzkiego... Teraz do krio będzie nas przygotowywał (chyba) Zamora. Lekarze się zmieniają, bo urlopy itd. Myślałam o młodym Lewym, bo chciałabym mieć "dostęp" do dr Kozioł. Uważam, że ona jest najmądrzejsza w całym Novum.
A Wy kogo byście poleciły? -
AniaMasz88 wrote:Cześć Dziewczyny. Niestety i tym razem się nie udało (3 transfer, łącznie już 5 zarodków). Zrobiłam histero i niby wszystko ok. U mnie nigdy beta nawet nie drgnęła. Mam 2 mrozaki, lekarze w Novum nie wierzą w immuno, w sumie to każą po prostu próbować. Macie jakieś pomysły co mogę zrobić? Zaczynam tracić nadzieję.. Pierwszy raz Dodam, że miałam transfer blastki 4.1.1.
AniaMasz88 lubi tę wiadomość
-
miele2012 wrote:Tak zrobię 😉 chodzę do "Szefa" i do syna. Podgląd będę miała u Dr. Taszyckiej, bo moi lekarze będą niedostępni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 20:13
Letka -
nick nieaktualnyLetks wrote:Ja chodziłam tylko szefa ale chyba pierwsze usg przy 1 ciąży tez miałam u Taszyckiej, spoko lekarz, a przy drugiej ciąży to pierwsze usg u Obuchowskiej, rzeczowa babka. Szefa często nie ma teraz. Który Ci powiedział, ze możesz już bety nie robić?
-
miele2012 wrote:Tak, teraz Szef ma urlop. Będzie na początku paź. Ja jestem w kontakcie z Dr. Lewandowskim Janem. Mega lekarz, tak mi podpasował, że szok.
-
nick nieaktualny
-
AniaMasz88 wrote:I pomogło? Mogłabyś napisać jakie badania robiłaś?
Z badań immunologicznych Paśnik zleca zazwyczaj kir, allo mlr, cytokiny, imk i ana1.AniaMasz88 lubi tę wiadomość
-
Ostatnia nadzieja wrote:Dziś 4 dpt, więc jeszcze nie wiem, ale raczej nie. Mi Jestem na Accofilu ze względu na brakujące kiry implantacyjne. Paśnik zalecił też szczepienia na allo mlr, które jest 0. Ale ze względu na ogranicziny czas działania szczepień na razie do nich nie podeszłam, bo to był mój ostatni zarodek. Jeśli teraz się nie uda to czeka mnie nowa procedura i wtedy podejdę do szczepień.
Z badań immunologicznych Paśnik zleca zazwyczaj kir, allo mlr, cytokiny, imk i ana1.Ostatnia nadzieja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
miele2012 wrote:@Zizu87
moim zdaniem musisz zrobić :
- usg piersi
- cytologię
- posiewy
- te wszystkie: hbc total, hcv przeciwciała, hbs antygen, test wr (kiła), hiv combo, cmv, toxoplazmoza, różczyczka,
ale czy coś jeszcze to nie wiem
To sa badania potrzebne przed tranaferem. Na pierwsza wizyte dobrze mueć zrobione amh, poziom hormonow ( nie mam juz rozpiski, ktore w jakich dc) i pewnie badanie nasienia. -
nick nieaktualny
-
miele2012 wrote:@Ostatnia nadzieja
koleżanka pytała, o badania przed FET
Reszty nie pamietam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 11:34
miele2012 lubi tę wiadomość
Letka