NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
a w ktorym dniu po transferze testujecie?w novum kazali dopiero 14 a ja swira dostaje...brzuch mnie boli jak na @...i strasznie sie martwie...cesarka 2008
pozamaciczna i wyciecie jajowodu...
laparoskopia-niedroznosc...
powiklanie pooperacyjne-zator płuca
ivf transfer 29 listopadNOVUM...biochemiczna:( -
Test pozytywny wyszedł 9 dpt 3 dniowej blastki
Beta wyszła w 10 dpt.[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
no to w piatek bedzie 10 dpt to zrobie bete...o ile wczesniej mnie @ nie dopadnie...boli jak cholera i strach siku robic...cesarka 2008
pozamaciczna i wyciecie jajowodu...
laparoskopia-niedroznosc...
powiklanie pooperacyjne-zator płuca
ivf transfer 29 listopadNOVUM...biochemiczna:( -
Mietata, na temat badań do konsultacji internistycznej nie podpowiem. Mam zgodę, ale z 2014 roku, teraz przed kolejną procedurą nie miałam zlecenia powtarzać konsultacji, ale badania już tak.
Co do posiewów, to też nie pasowało mi, żeby mieć już badania przed wizytą startową (właśnie dlatego, że stracą ważność przy długim protokole). Lekarka pobrała mi posiew w dniu wizyty startowej i tak jak pisałam wcześniej nie muszę ich powtarzać do transferu, a ważność kończy się właściwie dziś.. (w sb na wizycie jeszcze raz upewniałam się, czy faktycznie nie powtarzać posiewu). Tak było w moim przypadku -
A ja żadnej zgody od internisty nie miałam - pierwsze słyszę.. I co, niby internista mógłby mnie do in vitro nie dopuścić? Trochę słabe.. A co do HBS to mój też robił. Najlepiej zadzwon i dopytaj, lepiej wiedzieć niż potem mieć wszystko przesunięte przez brak jednego badania.
-
Mi nikt nie mówił o jakiejś zgodzie od internisty zresztą mojego internisty chyba jeszcze nigdy nie widziałam nam pani po wizycie startowej zaznaczyła tylko których wyników nam brakuje i któremu mamy uzupełnić i tyle. Jutro jedziemy na pierwsze podglądanie i mój mąż będzie robił swoje posiewy
-
Ja tez musialam miec zgode od internisty ze nie ma żadnych przeciwskazan do in vitro. Dostalam taki dokument w novum do podpisania.
Dr tez sprawdzala czy mam podpisany.
Jak pisalam wczesniej przez anemie przypadkowy internista nie chcial mi podpisac, wiec poszlam do internisty w Novum i dopiero jak porobilam dodatkowe badania zelaza doktor podpisala zgode.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Ja tez musialam miec zgode od internisty ze nie ma żadnych przeciwskazan do in vitro. Dostalam taki dokument w novum do podpisania.
Dr tez sprawdzala czy mam podpisany.
Jak pisalam wczesniej przez anemie przypadkowy internista nie chcial mi podpisac, wiec poszlam do internisty w Novum i dopiero jak porobilam dodatkowe badania zelaza doktor podpisala zgode. -
Mi się wydaje że posiewy można "od ręki" Zadzwon rano i sie spytaj, bo jak się okaże, ze trzeba się zapisać to moze go gdzies wcisną.
Edit. My męża zapisywaliśmy na seminogram. To na pewno jest na zapisy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 22:51
-
Dziewczyny chcialam podpytac jak bylo u Was z estrofemem po transferze? Mialyscie zmiejszony, czy w takiej samej dawce? Ja przed transferem bralam 2x2 i potem w gabinecie jak bylam u dr przed transferem to byla mowa, ze nic nie zmieniamy, a wczoraj zerknelam na karte po wypisie, a tam estrofem 2x1. Ale to chyba blad, bo tak samo na tej karcie jest lutinus, a ja mam luteine...
Ana, jutro ide na badanie krwi i wszystko bedzie wiadomoCudzie trwaj...
-
Inkaa85 wrote:Ja pierwsze słyszę o tym interniście może jutro mnie zaskoczą że mi tego brakuje a ile taka wizyta u internisty w novum kosztuje ?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:155 zl wizyta ale jak mowie..ja mialam problem z anemia. Jesli wyniki morfologi masz ok to lekarz bez problemu Ci podpisuje. Mowie o lekarzu poza novum. Ja jestem ubezpieczoba z pracy u jednego z ubezpieczycieli i wiekszosc badan robie bezplatnie i tylko donosze do Novum.