NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana powiem szczerze, że juz w sobotę nie wytrzymałam i zrobiłam test, wyszły dwie kreski, potem w poniedziałek powtórzyłam - to samo, ale nadal gdzieś w głowie mi się siedziało, że sikacze są do d.... I bałam się wyniku. A druga bete razem z progesteronem robie w czwartek. I zaraz zadzwonie się umówie na wizyte do doktor Taszyckiej na 19ego
Mysza1986 lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj...
-
Mysza1986 wrote:Dziewczyny, a co proponujecie zrobić wcześniej?
Na które z badań długo się czeka? nie ukrywam, że po wizycie startowej chciałabym jak najszybciej zacząć IVF najlepiej krótkim protokołem...
Mysza, na pewno chlamydia - robiłam w novum. Co do pozostałych (wirusowych) to robiłam badania u siebie i czas oczekiwania był różny - niektóre na następny dzień, a niektóre po około 2 tygodniach. Pamiętam, że najdłużej czekałam na AMH - 3 tyg! (ale ja z mniejszego miasta i badanie było wysyłane do wawy, logistyka im zawiodła ;P) -
Mysza1986 wrote:Dziewczyny, a co proponujecie zrobić wcześniej?
Na które z badań długo się czeka? nie ukrywam, że po wizycie startowej chciałabym jak najszybciej zacząć IVF najlepiej krótkim protokołem... -
Warto robić badanie które sie da w szpitalach , ja AMH robiłam w Poznaniu na polnej i wynik miałam po 4h i było duzo taniej niż w klinice, tam samo wszystkie hormony. W klinice robiłam tylko badania których nie dało sie zrobic w szpitalu.
Dziewczyny bylam właśnie u lekarza i zalecił mi wlewy z intralipidu na wyciszenie przeciwciał przeciw osłonce przejrzystej jajnika. Wynik mam graniczny. Miała któraś z Was takie wlewy robione? Szukam info na ten temat ale jakoś nigdzie nie znajduje niczego sensownego.