X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Jaśmina123 Nowa

Wysłany: 8 lipca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    A cały czas masz tego samego lekarza prowadzącego?
    U kogo jesteś?
    Mi podali jakąś babkę, a ja bardzo chce mieć kontynuację u tego którego byliśmy...:(((

Zapisali mnie do jakiegoś innego lekarza, nie było możliwości zapisać się do mojego prowadzącego. Jak dzwoniłam ostatnio to powiedzieli, że przesuwają wizytę z lipca niewiadomo na kiedy, może sierpień, może jesień. Nie podali konkretnego terminu.

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina123 wrote:
    Zapisali mnie do jakiegoś innego lekarza, nie było możliwości zapisać się do mojego prowadzącego. Jak dzwoniłam ostatnio to powiedzieli, że przesuwają wizytę z lipca niewiadomo na kiedy, może sierpień, może jesień. Nie podali konkretnego terminu.

U kogo byłaś i do kogo Cię zapisali?;( i obie mialas u kogos innego? ja jestem załamana...nie wiem najwyzej poczekamy.dluzej na mojego albo kogoś kto mi będzie pasował..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 19:32

• Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam wcześniej w Novum. Dopiero zaczynałam. Natomiast nie będę czekać do jesieni lub zimy. Zwijam się z kliniki.

1️⃣ UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    2️⃣ INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarod. 3dni, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️5 x blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza (włączona suplementacja)
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    3️⃣ NOVUM histeroskopia OK; brak środków z programu rządowego (!!!), powtórzone AMH 1,14
    4️⃣ Invicta (prot. długi)

💃
    ✅️ ok CD138, drożność, KIRy, panel ANA i ENA, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, grubość endo, tarczyca, celiakia, trombofilia
    ✅️ Własne cykle
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
    🏃‍♂️
    Wyniki partnera idealne (po suplementacji, zmianie diety)
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Ja nie byłam wcześniej w Novum. Dopiero zaczynałam. Natomiast nie będę czekać do jesieni lub zimy. Zwijam się z kliniki.

A gdzie idziesz? Do jakiej I jakiego lekarza?
    Mi lekarza tu pasował, lab też bo uzyskaliśmy najwięcej zarodków wiec teraz jak zapisali mnie do przypadkowej osoby to jest załamana, dr już nas zna, może miałby jakiś pomysł na stymulacje coś, teraz to już nie wiem. Dziś idę spać bo glowa rozbolała od stresu. Żeby w czerwcu tranfer ostatni i od razu daliśmy znać i jiz nie ma zapisów do naszego;(( dziwne to wszystko

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina123 wrote:

A w drugiej procedurze tez miałaś innego lekarza?

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:

Do jakiego lekarza byłaś zapisana?

• Grażyna Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam do Invicty. Czekanie na wizytę kwalifikacyjną tyle czasu to w mojej sytuacji nieporozumienie.
    W Novum nie miałam stymulacji, ani wizyty kwalifikacyjnej. Czekałam na nią aż sama wyczaiłam, że coś jest nie tak. Nie chcieli nic powiedzieć. Dopiero w dniu złożenia oświadczenia o odejściu nagle zadzwonili dopiero poinformować, że wizyta się nie odbędzie.
    Novum oceniam dobrze, ale długo tam nie byłam. Natomiast źle oceniam sytuację związaną z finansowaniem. Nie mam czasu na czekanie niestety. Nawet ich zapewnienia o byciu najlepszym mnie nie mogły zatrzymać, bo co jak zostanę z zarodkami znów w przyszłym roku i skończy się finansowanie? No niestety, wiek nie ten.

1️⃣ UCZKiN
    3 x IUI ☹️
    2️⃣ INVIMED
    I procedura ivf (prot.krótki) - 2 zarod. 3dni, świeży cykl, beta 0 ☹️, zmiana lekarza
    II procedura ivf (prot.długi ❄️5 x blast.)
    1. Beta 0 ☹️
    2. Biochem ☹️
    3. Poronienie w 7tc.💔
    4. Biochem ☹️
    5. Biochem ☹️, zmiana lekarza
    6. Beta 0 ☹️, zmiana lekarza (włączona suplementacja)
    III procedura ivf (prot.krótki poprzedzony orgalutranem), 35 lat i spadek AMH do 1,00, zero zarodków (3 komórki z czego 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie)
    3️⃣ NOVUM histeroskopia OK; brak środków z programu rządowego (!!!), powtórzone AMH 1,14
    4️⃣ Invicta (prot. długi)

💃
    ✅️ ok CD138, drożność, KIRy, panel ANA i ENA, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, grubość endo, tarczyca, celiakia, trombofilia
    ✅️ Własne cykle
    Cross match 23,5%❓️
    Adenomioza ❌️
    CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
    🏃‍♂️
    Wyniki partnera idealne (po suplementacji, zmianie diety)
  • Kasia 1987 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy ktoś wie ile trzeba czekać na kolejna stymulację jeśli wykorzystało się juz wszystkie zarodki po criotransferach?

Starania od 01.2020
    Ona: 1987, On: 1989
    03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
    15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
    26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
    brak zarodków

2022 naturalny cud <3
    08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
    12.2023 cb
    04.2024 cb
    09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
    10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
    11.2024 transfer 4AA beta<0,2
    12.2024 transfer 4AA beta <0,2
  • xxcaroli9 Nowa

Wysłany: 23 lipca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę kwalifikacyjną na początku sierpnia. Powiedzieli mi, że dr Lewandowski nie może być lekarzem prowadzącym przy ivf z programu rządowego. Nie ma już wizyt łączonych? Ktoś kto korzystał z refundacji, wiecie jak to wygląda? Tylko jeden lekarz prowadzi?

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna wrote:
    Przeszłam do Invicty. Czekanie na wizytę kwalifikacyjną tyle czasu to w mojej sytuacji nieporozumienie.
    W Novum nie miałam stymulacji, ani wizyty kwalifikacyjnej. Czekałam na nią aż sama wyczaiłam, że coś jest nie tak. Nie chcieli nic powiedzieć. Dopiero w dniu złożenia oświadczenia o odejściu nagle zadzwonili dopiero poinformować, że wizyta się nie odbędzie.
    Novum oceniam dobrze, ale długo tam nie byłam. Natomiast źle oceniam sytuację związaną z finansowaniem. Nie mam czasu na czekanie niestety. Nawet ich zapewnienia o byciu najlepszym mnie nie mogły zatrzymać, bo co jak zostanę z zarodkami znów w przyszłym roku i skończy się finansowanie? No niestety, wiek nie ten.

Do jakiego lekarza się zapisałaś? Planujesz badać z zarodki?
    Ja ivf od 2.5roku, w tym.skonczylam 40...łącznie 7 transferów, 3 w jednej klinice, 4 w N, bety 0. 3 ciążę naturalne kiedyś.
    Podeślesz mi na priv co suplemnetujecie?
    I jakie dawki?
    My zaczęliśmy też łykać ale chciałabym porównać bo sama.tworzylam listę i trochę dodałam, m.in NAC, melatonina 1mg.
    Pozdrowienia

• Kasia 1987 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxcaroli9 wrote:
    Ja mam wizytę kwalifikacyjną na początku sierpnia. Powiedzieli mi, że dr Lewandowski nie może być lekarzem prowadzącym przy ivf z programu rządowego. Nie ma już wizyt łączonych? Ktoś kto korzystał z refundacji, wiecie jak to wygląda? Tylko jeden lekarz prowadzi?

okej, a jak dawno się zgłosiłaś?

Starania od 01.2020
    Ona: 1987, On: 1989
    03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
    15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
    26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
    brak zarodków

2022 naturalny cud <3
    08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
    12.2023 cb
    04.2024 cb
    09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
    10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
    11.2024 transfer 4AA beta<0,2
    12.2024 transfer 4AA beta <0,2
  • Krowa_w_kratę Nowa

Wysłany: 4 sierpnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    To mój pierwszy post na tym forum, chociaż już wcześniej sporo tu zaglądałam i podczytywałam.
    Leczę się od ok. 1,5 roku i po pierwszej nieudanej próbie ivf przeniosłam się do Novum.
    W sumie nawet na początku mi się tam spodobało i jestem zapisana na listę oczekujących.
    Pierwsza wizyta miała być pod koniec sierpnia, wcześniej mieli dzwonić i potwierdzać, czy się odbędzie, ale cały czas mówili, że nic nie wiedzą. Dzisiaj dopiero się dowiedziałam, jak sama wydzwaniałam do nich, że nie będzie tej wizyty na 100%. Jeszcze wszystkich, co byli na sierpień nie obdzwonili (130 osób), ale już wiadomo, że będą ich przesuwać, bo nie ma kasy.
    I tutaj przeżyłam szok, jak zapytałam na kiedy byłby orientacyjnie ten termin. Podobno dopiero przyszły rok i to niekoniecznie sam początek. Ja czekam od maja, więc może się okazać, że czas oczekiwania na kwalifikację wyniesie rok... Normalnie przerażona tym jestem. Dobrze, że mi w końcu powiedzieli, bo byłam u nich zapisana też na histeroskopię i jakbym teraz poszła, to potem musiałabym ją powtarzać.
    Jedyne wyjście, jakie proponują to podejście za własną kasę (wtedy nie trzeba tyle czekać) 😧

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 23:49

• Krowa_w_kratę Nowa

Wysłany: 4 sierpnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxcaroli9 wrote:

Mi powiedzieli dzisiaj, że program gwarantuje tylko, że procedura się odbędzie, a nie konkretnego lekarza. Lekarz będzie proponowany ze względu na cykl pacjentki, nie można sobie wybierać za bardzo, chyba że akurat szczęśliwie taki się trafi. Powiedzieli mi, że wszyscy lekarze u nich to świetni specjaliści 😉Doktor Lewandowski nie prowadzi par z programu rządowego, chociaż możliwe, że za dopłatą mógłby wziąć udział (oczywiście nie we wszystkich wizytach, tylko jako taki dodatkowy nadzór)

• Patrycja1992 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy polecacie Novum po niepowodzeniach IVF w innej klinice?
    Jestem umówiona do dr Kozioł na wizytę wstępną (płatną). Środki na program rządowy mają być dopiero w styczniu dla nowych pacjentów? Podobno jest duża kolejka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 19:07

Starania od 08.2022
    33👩 34🧔
    - AMH 1.32 (01.2024), 1.53 (08.2024)
    - KIR Bx - wszystkie implatacyjne
    - cross match 30,5%,
    - hashimoto i niedoczynność tarczycy

1. IVF. Gameta Warszawa 12. 2024 stymulacja Gonal F 225, Orgalutran, ovitrelle, gonapeptyl - 🥚5->3 MII, zapłodniona 1, blastocysta 4.2.2 (5 doba)
    05.02.25 - ❄️4.2.2 - Encorton, Acard - beta<2,3❌
    2. IVF. Gameta Warszawa 05. 2025 stymulacja Rekovelle 12, menopur 225, duphaston, ovitrelle, gonapeptyl - 🥚5->3 MII, zapłodniona 1, blastocysta 4.3.2 (6 doba)
    05.2025 - equoral 50 + Encorton 5 (dr Jarosz)
    26.07.25 - ❄️4.3.2 - Encorton 2 x 5,
    hydroxychloroquine, estrofem, besins, cyclogest beta< 0.2 ❌
    3. IVF??? Zmiana kliniki?
  • tinaaaaaa Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😌 ja polecam doktor Puchte. W pierwszej procedurze mieliśmy innego lekarza prowadzącego i w sumie każda wizyta była z kimś innym 🤨 teraz jestem w trakcie drugiej z MZ i prawie każdą wizytę mieliśmy z Panią doktor

Naturals 2015🙋

Histerioskopia- niedrożne jajowody
    Amh 1.25

☀️Luty 2025 start inv☀️
    Pierwsza stymulacja krótki protokół - podglad 3 🥚
  • Anka M. Ż. Nowa

Wysłany: 6 sierpnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was orientuje się może, ile czasu czeka się teraz w klinice Invicta w Warszawie na wizytę kwalifikacyjną w ramach programu rządowego?

‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ