X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja1992 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Czy polecacie Novum po niepowodzeniach IVF w innej klinice?
    Jestem umówiona do dr Kozioł na wizytę wstępną (płatną). Środki na program rządowy mają być dopiero w styczniu dla nowych pacjentów? Podobno jest duża kolejka?
    Ja miałam taką sytuację, nie byłam zadowolona z opieki w Novum. Zostawiłam tam mnóstwo $$ i nawet procedura z KD to było nieporozumienie. Zostałam bez niczego. Te transfery ich 3 dyniowych zarodków to codzienność.
    Ostatecznie KD (no tu temat był bardziej skomplikowany) w Invicta Gdańsk udał się pierwszy transfer i jestem szczęśliwa mamą, a powoli się szykujemy na kolejny .

U nich niestety ceny są hardcorowe, no ale czego się w takiej sytuacji nie zrobi jeśli jest szansa powodzenia a i czarować to oni potrafią a tak naprawdę niewiele się różnią od innych klinik.
    Najważniejsze, że za cudotwórcę trzeba dopłacać 😅

event.png[/url]
  • Zyta90210 Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowa_w_kratę wrote:
    Ja oddawałam normalnie do apteki. Wcześniej zbierałam w takich czerwonych/pomarańczowych wiaderkach, które dostałam w tej samej aptece. Tyle tylko, że tam odbiór takich materiałów jest w określone dni w miesiącu i może już nie mają miejsca. Ja tak miałam i musiałam poczekać.

A mogłabyś mi napisać (nawet na priv), która apteka (jeśli to Warszawa) przyjmowała te igły? U mnie pod Warszawą zadna nie przyjmuje,odsyłają do Pszokow,a tam ogromne problemy,zeby to oddac...

• NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyta90210 wrote:
    A mogłabyś mi napisać (nawet na priv), która apteka (jeśli to Warszawa) przyjmowała te igły? U mnie pod Warszawą zadna nie przyjmuje,odsyłają do Pszokow,a tam ogromne problemy,zeby to oddac...
    W Pszoku na ul. Zawodzie bez problemu przyjmowali igly

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany

07.2025 - II procedura, 1 zarodek
  • Krowa_w_kratę Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyta90210 wrote:
    Jestem z Wrocławia, więc nie pomogę niestety :(

• tuonela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ze względu na to ze moja przygoda wkoncu po latach zakończyła się pozytywnie sprzedam 4 pudełka clexane 4 tys jednostek data ważności 7/27 jedno pudełko duphaston 10 mg 02/28 ecorton 10 mg 20 tab całość za 200 zł

Mandi41 lubi tę wiadomość

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek
  • Mandi41 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Hejka ze względu na to ze moja przygoda wkoncu po latach zakończyła się pozytywnie sprzedam 4 pudełka clexane 4 tys jednostek data ważności 7/27 jedno pudełko duphaston 10 mg 02/28 ecorton 10 mg 20 tab całość za 200 zł

Hej Tuonela, chcialam Cie o cos zapytac - haslo wodniak, dodalam do przyjaciolek. Daj znac jesli bedziesz miec chwile i ochote. Z gory dziekuje :)

tuonela lubi tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    AMH 0,05 😢

16.08. punkcja - 0 MII 😹
  • Tralalala Nowa

Wysłany: 10 sierpnia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie do osób, które zrezygnowały/ będą rezygnować z oczekiwania na wizytę w ramach programu refundacji in vitro w Novum i przechodzić do innej kliniki, która ma środki. Czy to już się liczy jako "zmiana realizatora" i wymaga specjalnej dokumentacji, czy wystarczy po prostu odwołać wizytę?

Wysłany: 10 sierpnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tralalala wrote:
    Hej, mam pytanie do osób, które zrezygnowały/ będą rezygnować z oczekiwania na wizytę w ramach programu refundacji in vitro w Novum i przechodzić do innej kliniki, która ma środki. Czy to już się liczy jako "zmiana realizatora" i wymaga specjalnej dokumentacji, czy wystarczy po prostu odwołać wizytę?

No właśnie, niestety się liczy :( Tzn. jeśli w klinice podpisało się oświadczenia i czeka się w kolejce, ale nawet się nie miało jeszcze żadnych procedur, to i tak jest to liczone. Dla mnie osobiście to jest chore, bo tak naprawdę w klinice mogą być opóźnienia i tak naprawdę nie wiadomo, do kiedy się ma czekać. Bo nie ma czegoś takiego, że ktoś zagwarantuje, że zostaniesz przyjęta nawet np. w ciągu pół roku.
    Ja rozmawiałam w tej sprawie w wielu miejscach, właśnie też o to dopytywałam. W jednym miejscu z taką fajną babeczką sobie pogadałam, co zna się mega na zasadach programu i na klinikach (jest ze stowarzyszenia) i ona mówi, że właśnie trzeba bardzo uważać na takie zmiany. Bo jak ja zmieniłam na novum, które ma najdłuższy czas oczekiwania, to tak będzie wyglądać z tym czekaniem. Wszystkie inne kliniki mają o wiele krócej, tak jest nawet na stronie ministerstwa, a przy novum jest wpisane 123 dni oczekiwania, ale nawet to podobno jest mocno zaniżone i nieaktualne. Co jest jeszcze bardziej absurdalne, takie czekanie może dotyczyć podobno też osób, które są w trakcie procedury (mogą czekać tak na transfery kolejnych zarodków).

Wysłany: 10 sierpnia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja miałam taką sytuację, nie byłam zadowolona z opieki w Novum. Zostawiłam tam mnóstwo $$ i nawet procedura z KD to było nieporozumienie. Zostałam bez niczego. Te transfery ich 3 dyniowych zarodków to codzienność.
    Ostatecznie KD (no tu temat był bardziej skomplikowany) w Invicta Gdańsk udał się pierwszy transfer i jestem szczęśliwa mamą, a powoli się szykujemy na kolejny .

U nich niestety ceny są hardcorowe, no ale czego się w takiej sytuacji nie zrobi jeśli jest szansa powodzenia a i czarować to oni potrafią a tak naprawdę niewiele się różnią od innych klinik.
    Najważniejsze, że za cudotwórcę trzeba dopłacać 😅

Też ostatnio się właśnie czegoś takiego zaczęłam obawiać - że robią transfery takich wczesnych zarodków tylko po to, aby coś transferować. Nie jestem co do tego przekonana.
    A do KD to chyba nie jest najlepsza klinika w ogóle. Oni nie mają chyba nawet zbyt dużego banku, nie współpracują też z żadnym, więc tu może tkwić przyczyna.
    A ceny to fakt horrendalnie wysokie, 2x albo 3x wyższe w stosunku do innych klinik. Raz tam zrobiłam badania, a potem dopiero niestety sprawdziłam ceny w innych miejscach i przeżyłam szok. A na wynik i tak czekało się dłużej niż gdzie indziej.
    Mnie jedynie zachęciło to ich słynne laboratorium i fakt, że drobiazgowo przeglądnęli całą dokumentację medyczną - ale jak to dalej będzie wyglądać, to nie wiem.
    Ja po prostu musiałam zmienić na inną klinikę, po moich przygodach w poprzedniej - Invimed Wrocław, gdzie lekarz wysłał mnie na punkcję bez przeprowadzenia ANI JEDNEGO monitoringu ani badań laboratoryjnych. Więc jak potem szukałam kliniki, to wszędzie pytałam, ile robią monitoringów. A oni się dziwili wszędzie i mówią, że to zależy od indywidualnej sytuacji, bo czasem mogą wystarczyć tylko 3, a czasem potrzeba więcej. A ja się pytałam ich, czy na pewno chociaż jeden będzie. I nikt nie rozumiał o co mi chodzi, no bo przecież jak można mieć IVF bez monitoringów. Ano można 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 23:45

• Anka M. Ż. Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tralalala wrote:

Napisałam w tej sprawie do Ministerstwa Zdrowia. Klinika, do której rozważam przejście, wymaga załatwienia z Novum przeniesienia.

Wcześniej MZ napisało mi, że aby być uczestnikiem programu, trzeba podpisać dokumenty oraz przejść pozytywnie kwalifikację. Upewniam się zatem u nich, kiedy zmiana realizatora jest już liczona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 20:17

• Anka M. Ż. Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili dziś do mnie z Novum, że mają środki, potwierdzili wizytę kwalifikacyjną we wrześniu.

Johana lubi tę wiadomość

• Tralalala Nowa

Wysłany: 12 sierpnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, do mnie tak samo. Dostali nowe środki i umawiają wizyty

• Rosołek123 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxcaroli9 wrote:
    Ja mam wizytę kwalifikacyjną na początku sierpnia. Powiedzieli mi, że dr Lewandowski nie może być lekarzem prowadzącym przy ivf z programu rządowego. Nie ma już wizyt łączonych? Ktoś kto korzystał z refundacji, wiecie jak to wygląda? Tylko jeden lekarz prowadzi?

My sie dowiadywalismy i mogliśmy wybrać sobie lekarza prowadzącego a w razie jak byśmy chcieli to mogliśmy dokupić wizyte z dr. Lewandowskim. Póki co nie korzystaliśmy 🙂

Ona 31 lat choroby autoimmunologiczne
    On- 32 lata zdrów jak ryba

2021- początek starań
    2023-2024 - poradnia niepłodności- badania ok, jajowody drożne, AMH 4,19, naturalne próby z lametta i ovitrelle - brak efektu.
    2025 styczeń- wizyta kwalifikacyjna do invitro
    Torbiel jajnika- walka 4 miesiące.
    07.2025 - stymulacja (gonal f, menopur, orgalutran)
    31.07.2025 - punkcja
    14 komórek, 11 poprawnie zaplodnionych po pierwszej dobie.
    05.08 transfer, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    8 dpt beta 29,8
    13 dpt beta 57,4, progesteron 12,905 ng/ml
    14 dpt beta 72,5
    17 dpt beta 216, prog 22,5
    21 dpt beta 884
    24 dpt beta 2153 prog 32,34
  • Anka M. Ż. Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tralalala wrote:

Z Ministerstwa Zdrowia jednoznacznie odpisali, że się liczy.

• Lola2020 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🩷 czy któraś z dziewczyn ma numer telefonu do dr. Magdaleny Langner ? Bo telekonsuktacja dopiero we wrześniu.

👧🏻35 👦🏻35
    Starania od 2020 r.
    2022 r. - 3 inseminacje Gameta Rzgów ❌
    Styczeń 2023 - laparoskopia rozpoznanie endometrioza
    Maj 2023 r. Zmiana kliniki Novum Warszawa - rozpoznanie Wodnika
    Czerwiec 2023 r. - punkcja mamy ❄️❄️❄️❄️
    Sierpień 2023 - laparoskopia
    Październik 2023 - transfer ❌
    Grudzień 2023 - histeroskopia - stan zapalny
    Styczeń 2024 - transfer udany mamy córeczkę 🩷
    Powrót po rodzeństwo
    Sierpień 2025 - transfer ❌
    Laparoskopia ?
  • Andziorek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola2020 wrote:
    Hejka 🩷 czy któraś z dziewczyn ma numer telefonu do dr. Magdaleny Langner ? Bo telekonsuktacja dopiero we wrześniu.

tel: 881 000 031,
    mail: [email protected]

age.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka M. Ż. wrote:
    Napisałam w tej sprawie do Ministerstwa Zdrowia. Klinika, do której rozważam przejście, wymaga załatwienia z Novum przeniesienia.

Wcześniej MZ napisało mi, że aby być uczestnikiem programu, trzeba podpisać dokumenty oraz przejść pozytywnie kwalifikację. Upewniam się zatem u nich, kiedy zmiana realizatora jest już liczona :)

Pod jakim adresem się z nimi kontaktujesz?

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675
    Mała jest z nami 🥰

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia ?

age.png
  • Anka M. Ż. Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    Pod jakim adresem się z nimi kontaktujesz?

[email protected]

• mika2 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem z czego to wynika że w Novum często brakuje środków. My mimo że byśmy w programie, pokryto tylko jeden transfer, resztę płaciliśmy , za wszystko. Straciliśmy też czas na transferowanie 3 dniowych zarodków, zamiast chorować do 5 doby I odrazu widzieć czy jest potencjał. To jest klinika dla bogatych i młodych ludzi kt mają naprawdę dużo czasu. Zarodków tez nie badają co jest juz wszędzie standardem i też pozwala działać szybciej jeśli kogoś goni metryka.
    Zmieniliśmy klinikę w tym roku, jesteśmy w programie i mamy naprawdę małe koszty. Dla nas to szok po Novum

03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
    07.2022 klinika Kraków - mrożone oocyty -brak zarodków
    09.2022 2-ga procedura, klinika Warszawa, długi protokół
    10.2023 Hiperstymulacja, szpital ,❄❄❄❄ 😁
    01.03.23 kriotransfer blastocysty udany, niskie przyrosty bety od pewnego momentu 9dpt hcg 91, 12dpt hcg 456, 15dpt hcg 1581, 22dpt hcg 2715, 27dpt hcg 4080, 33dpt 6057 (serduszko) CP 9 tydz. 💔
    Jeden zarodek 3 dniowy się nie rozmroził prawidłowo,
    26.06.2024 kriotransfer zarodka z 4 doby CB
    08.2024 kolejny kriotransfer zarodka z 7 doby CB
    Zmiana kliniki na Katowice
    28.08.2025 AZ transfer zarodka z 5 doby AB
‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ