NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja1992 wrote:Cześć dziewczyny,
Czy polecacie Novum po niepowodzeniach IVF w innej klinice?
Jestem umówiona do dr Kozioł na wizytę wstępną (płatną). Środki na program rządowy mają być dopiero w styczniu dla nowych pacjentów? Podobno jest duża kolejka?
Ostatecznie KD (no tu temat był bardziej skomplikowany) w Invicta Gdańsk udał się pierwszy transfer i jestem szczęśliwa mamą, a powoli się szykujemy na kolejny .
U nich niestety ceny są hardcorowe, no ale czego się w takiej sytuacji nie zrobi jeśli jest szansa powodzenia a i czarować to oni potrafią a tak naprawdę niewiele się różnią od innych klinik.
Najważniejsze, że za cudotwórcę trzeba dopłacać 😅[/url]
-
Krowa_w_kratę wrote:Ja oddawałam normalnie do apteki. Wcześniej zbierałam w takich czerwonych/pomarańczowych wiaderkach, które dostałam w tej samej aptece. Tyle tylko, że tam odbiór takich materiałów jest w określone dni w miesiącu i może już nie mają miejsca. Ja tak miałam i musiałam poczekać.
A mogłabyś mi napisać (nawet na priv), która apteka (jeśli to Warszawa) przyjmowała te igły? U mnie pod Warszawą zadna nie przyjmuje,odsyłają do Pszokow,a tam ogromne problemy,zeby to oddac... -
Zyta90210 wrote:A mogłabyś mi napisać (nawet na priv), która apteka (jeśli to Warszawa) przyjmowała te igły? U mnie pod Warszawą zadna nie przyjmuje,odsyłają do Pszokow,a tam ogromne problemy,zeby to oddac...Starania od 2018
01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany
07.2025 - II procedura, 1 zarodek -
Zyta90210 wrote:A mogłabyś mi napisać (nawet na priv), która apteka (jeśli to Warszawa) przyjmowała te igły? U mnie pod Warszawą zadna nie przyjmuje,odsyłają do Pszokow,a tam ogromne problemy,zeby to oddac...
-
Hejka ze względu na to ze moja przygoda wkoncu po latach zakończyła się pozytywnie sprzedam 4 pudełka clexane 4 tys jednostek data ważności 7/27 jedno pudełko duphaston 10 mg 02/28 ecorton 10 mg 20 tab całość za 200 zł
Mandi41 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek -
tuonela wrote:Hejka ze względu na to ze moja przygoda wkoncu po latach zakończyła się pozytywnie sprzedam 4 pudełka clexane 4 tys jednostek data ważności 7/27 jedno pudełko duphaston 10 mg 02/28 ecorton 10 mg 20 tab całość za 200 zł
Hej Tuonela, chcialam Cie o cos zapytac - haslo wodniak, dodalam do przyjaciolek. Daj znac jesli bedziesz miec chwile i ochote. Z gory dziekujetuonela lubi tę wiadomość
41👩💻 👨🚀37
AMH 0,05 😢
16.08. punkcja - 0 MII 😹 -
Hej, mam pytanie do osób, które zrezygnowały/ będą rezygnować z oczekiwania na wizytę w ramach programu refundacji in vitro w Novum i przechodzić do innej kliniki, która ma środki. Czy to już się liczy jako "zmiana realizatora" i wymaga specjalnej dokumentacji, czy wystarczy po prostu odwołać wizytę?
-
Tralalala wrote:Hej, mam pytanie do osób, które zrezygnowały/ będą rezygnować z oczekiwania na wizytę w ramach programu refundacji in vitro w Novum i przechodzić do innej kliniki, która ma środki. Czy to już się liczy jako "zmiana realizatora" i wymaga specjalnej dokumentacji, czy wystarczy po prostu odwołać wizytę?
No właśnie, niestety się liczyTzn. jeśli w klinice podpisało się oświadczenia i czeka się w kolejce, ale nawet się nie miało jeszcze żadnych procedur, to i tak jest to liczone. Dla mnie osobiście to jest chore, bo tak naprawdę w klinice mogą być opóźnienia i tak naprawdę nie wiadomo, do kiedy się ma czekać. Bo nie ma czegoś takiego, że ktoś zagwarantuje, że zostaniesz przyjęta nawet np. w ciągu pół roku.
Ja rozmawiałam w tej sprawie w wielu miejscach, właśnie też o to dopytywałam. W jednym miejscu z taką fajną babeczką sobie pogadałam, co zna się mega na zasadach programu i na klinikach (jest ze stowarzyszenia) i ona mówi, że właśnie trzeba bardzo uważać na takie zmiany. Bo jak ja zmieniłam na novum, które ma najdłuższy czas oczekiwania, to tak będzie wyglądać z tym czekaniem. Wszystkie inne kliniki mają o wiele krócej, tak jest nawet na stronie ministerstwa, a przy novum jest wpisane 123 dni oczekiwania, ale nawet to podobno jest mocno zaniżone i nieaktualne. Co jest jeszcze bardziej absurdalne, takie czekanie może dotyczyć podobno też osób, które są w trakcie procedury (mogą czekać tak na transfery kolejnych zarodków). -
Hope_89 wrote:Ja miałam taką sytuację, nie byłam zadowolona z opieki w Novum. Zostawiłam tam mnóstwo $$ i nawet procedura z KD to było nieporozumienie. Zostałam bez niczego. Te transfery ich 3 dyniowych zarodków to codzienność.
Ostatecznie KD (no tu temat był bardziej skomplikowany) w Invicta Gdańsk udał się pierwszy transfer i jestem szczęśliwa mamą, a powoli się szykujemy na kolejny .
U nich niestety ceny są hardcorowe, no ale czego się w takiej sytuacji nie zrobi jeśli jest szansa powodzenia a i czarować to oni potrafią a tak naprawdę niewiele się różnią od innych klinik.
Najważniejsze, że za cudotwórcę trzeba dopłacać 😅
Też ostatnio się właśnie czegoś takiego zaczęłam obawiać - że robią transfery takich wczesnych zarodków tylko po to, aby coś transferować. Nie jestem co do tego przekonana.
A do KD to chyba nie jest najlepsza klinika w ogóle. Oni nie mają chyba nawet zbyt dużego banku, nie współpracują też z żadnym, więc tu może tkwić przyczyna.
A ceny to fakt horrendalnie wysokie, 2x albo 3x wyższe w stosunku do innych klinik. Raz tam zrobiłam badania, a potem dopiero niestety sprawdziłam ceny w innych miejscach i przeżyłam szok. A na wynik i tak czekało się dłużej niż gdzie indziej.
Mnie jedynie zachęciło to ich słynne laboratorium i fakt, że drobiazgowo przeglądnęli całą dokumentację medyczną - ale jak to dalej będzie wyglądać, to nie wiem.
Ja po prostu musiałam zmienić na inną klinikę, po moich przygodach w poprzedniej - Invimed Wrocław, gdzie lekarz wysłał mnie na punkcję bez przeprowadzenia ANI JEDNEGO monitoringu ani badań laboratoryjnych. Więc jak potem szukałam kliniki, to wszędzie pytałam, ile robią monitoringów. A oni się dziwili wszędzie i mówią, że to zależy od indywidualnej sytuacji, bo czasem mogą wystarczyć tylko 3, a czasem potrzeba więcej. A ja się pytałam ich, czy na pewno chociaż jeden będzie. I nikt nie rozumiał o co mi chodzi, no bo przecież jak można mieć IVF bez monitoringów. Ano można 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 23:45
-
Tralalala wrote:Hej, mam pytanie do osób, które zrezygnowały/ będą rezygnować z oczekiwania na wizytę w ramach programu refundacji in vitro w Novum i przechodzić do innej kliniki, która ma środki. Czy to już się liczy jako "zmiana realizatora" i wymaga specjalnej dokumentacji, czy wystarczy po prostu odwołać wizytę?
Napisałam w tej sprawie do Ministerstwa Zdrowia. Klinika, do której rozważam przejście, wymaga załatwienia z Novum przeniesienia.
Wcześniej MZ napisało mi, że aby być uczestnikiem programu, trzeba podpisać dokumenty oraz przejść pozytywnie kwalifikację. Upewniam się zatem u nich, kiedy zmiana realizatora jest już liczonaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 20:17
-
xxcaroli9 wrote:Ja mam wizytę kwalifikacyjną na początku sierpnia. Powiedzieli mi, że dr Lewandowski nie może być lekarzem prowadzącym przy ivf z programu rządowego. Nie ma już wizyt łączonych? Ktoś kto korzystał z refundacji, wiecie jak to wygląda? Tylko jeden lekarz prowadzi?
My sie dowiadywalismy i mogliśmy wybrać sobie lekarza prowadzącego a w razie jak byśmy chcieli to mogliśmy dokupić wizyte z dr. Lewandowskim. Póki co nie korzystaliśmy 🙂Ona 31 lat choroby autoimmunologiczne
On- 32 lata zdrów jak ryba
2021- początek starań
2023-2024 - poradnia niepłodności- badania ok, jajowody drożne, AMH 4,19, naturalne próby z lametta i ovitrelle - brak efektu.
2025 styczeń- wizyta kwalifikacyjna do invitro
Torbiel jajnika- walka 4 miesiące.
07.2025 - stymulacja (gonal f, menopur, orgalutran)
31.07.2025 - punkcja
14 komórek, 11 poprawnie zaplodnionych po pierwszej dobie.
05.08 transfer, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
8 dpt beta 29,8
13 dpt beta 57,4, progesteron 12,905 ng/ml
14 dpt beta 72,5
17 dpt beta 216, prog 22,5
21 dpt beta 884
24 dpt beta 2153 prog 32,34 -
Z Ministerstwa Zdrowia jednoznacznie odpisali, że się liczy. -
Hejka 🩷 czy któraś z dziewczyn ma numer telefonu do dr. Magdaleny Langner ? Bo telekonsuktacja dopiero we wrześniu.👧🏻35 👦🏻35
Starania od 2020 r.
2022 r. - 3 inseminacje Gameta Rzgów ❌
Styczeń 2023 - laparoskopia rozpoznanie endometrioza
Maj 2023 r. Zmiana kliniki Novum Warszawa - rozpoznanie Wodnika
Czerwiec 2023 r. - punkcja mamy ❄️❄️❄️❄️
Sierpień 2023 - laparoskopia
Październik 2023 - transfer ❌
Grudzień 2023 - histeroskopia - stan zapalny
Styczeń 2024 - transfer udany mamy córeczkę 🩷
Powrót po rodzeństwo
Sierpień 2025 - transfer ❌
Laparoskopia ? -
Lola2020 wrote:Hejka 🩷 czy któraś z dziewczyn ma numer telefonu do dr. Magdaleny Langner ? Bo telekonsuktacja dopiero we wrześniu.
tel: 881 000 031,
mail: [email protected] -
Anka M. Ż. wrote:Napisałam w tej sprawie do Ministerstwa Zdrowia. Klinika, do której rozważam przejście, wymaga załatwienia z Novum przeniesienia.
Wcześniej MZ napisało mi, że aby być uczestnikiem programu, trzeba podpisać dokumenty oraz przejść pozytywnie kwalifikację. Upewniam się zatem u nich, kiedy zmiana realizatora jest już liczona
Pod jakim adresem się z nimi kontaktujesz? -
-
Nie wiem z czego to wynika że w Novum często brakuje środków. My mimo że byśmy w programie, pokryto tylko jeden transfer, resztę płaciliśmy , za wszystko. Straciliśmy też czas na transferowanie 3 dniowych zarodków, zamiast chorować do 5 doby I odrazu widzieć czy jest potencjał. To jest klinika dla bogatych i młodych ludzi kt mają naprawdę dużo czasu. Zarodków tez nie badają co jest juz wszędzie standardem i też pozwala działać szybciej jeśli kogoś goni metryka.
Zmieniliśmy klinikę w tym roku, jesteśmy w programie i mamy naprawdę małe koszty. Dla nas to szok po Novum03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
07.2022 klinika Kraków - mrożone oocyty -brak zarodków
09.2022 2-ga procedura, klinika Warszawa, długi protokół
10.2023 Hiperstymulacja, szpital ,❄❄❄❄ 😁
01.03.23 kriotransfer blastocysty udany, niskie przyrosty bety od pewnego momentu 9dpt hcg 91, 12dpt hcg 456, 15dpt hcg 1581, 22dpt hcg 2715, 27dpt hcg 4080, 33dpt 6057 (serduszko) CP 9 tydz. 💔
Jeden zarodek 3 dniowy się nie rozmroził prawidłowo,
26.06.2024 kriotransfer zarodka z 4 doby CB
08.2024 kolejny kriotransfer zarodka z 7 doby CB
Zmiana kliniki na Katowice
28.08.2025 AZ transfer zarodka z 5 doby AB -