X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • NovaStaraJa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyta90210 wrote:
    A mogłabyś mi napisać (nawet na priv), która apteka (jeśli to Warszawa) przyjmowała te igły? U mnie pod Warszawą zadna nie przyjmuje,odsyłają do Pszokow,a tam ogromne problemy,zeby to oddac...
    W Pszoku na ul. Zawodzie bez problemu przyjmowali igly

Starania od 2018
    01.2022 - I procedura, 3 zarodki: 1 zdrowa ciąża, 1 cb, 1 transfer nieudany

07.2025 - II procedura, 1 zarodek po PGTa
  • Krowa_w_kratę Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyta90210 wrote:
    A mogłabyś mi napisać (nawet na priv), która apteka (jeśli to Warszawa) przyjmowała te igły? U mnie pod Warszawą zadna nie przyjmuje,odsyłają do Pszokow,a tam ogromne problemy,zeby to oddac...
    Jestem z Wrocławia, więc nie pomogę niestety :(

• tuonela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ze względu na to ze moja przygoda wkoncu po latach zakończyła się pozytywnie sprzedam 4 pudełka clexane 4 tys jednostek data ważności 7/27 jedno pudełko duphaston 10 mg 02/28 ecorton 10 mg 20 tab całość za 200 zł

Mandi41, Sarenka150 lubią tę wiadomość

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek
  • Mandi41 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Hejka ze względu na to ze moja przygoda wkoncu po latach zakończyła się pozytywnie sprzedam 4 pudełka clexane 4 tys jednostek data ważności 7/27 jedno pudełko duphaston 10 mg 02/28 ecorton 10 mg 20 tab całość za 200 zł

Hej Tuonela, chcialam Cie o cos zapytac - haslo wodniak, dodalam do przyjaciolek. Daj znac jesli bedziesz miec chwile i ochote. Z gory dziekuje :)

tuonela lubi tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 1.7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Prolaktyna
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ? Trombofilia:
    16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
  • Tralalala Nowa

Wysłany: 10 sierpnia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie do osób, które zrezygnowały/ będą rezygnować z oczekiwania na wizytę w ramach programu refundacji in vitro w Novum i przechodzić do innej kliniki, która ma środki. Czy to już się liczy jako "zmiana realizatora" i wymaga specjalnej dokumentacji, czy wystarczy po prostu odwołać wizytę?

Wysłany: 10 sierpnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tralalala wrote:
    Hej, mam pytanie do osób, które zrezygnowały/ będą rezygnować z oczekiwania na wizytę w ramach programu refundacji in vitro w Novum i przechodzić do innej kliniki, która ma środki. Czy to już się liczy jako "zmiana realizatora" i wymaga specjalnej dokumentacji, czy wystarczy po prostu odwołać wizytę?

No właśnie, niestety się liczy :( Tzn. jeśli w klinice podpisało się oświadczenia i czeka się w kolejce, ale nawet się nie miało jeszcze żadnych procedur, to i tak jest to liczone. Dla mnie osobiście to jest chore, bo tak naprawdę w klinice mogą być opóźnienia i tak naprawdę nie wiadomo, do kiedy się ma czekać. Bo nie ma czegoś takiego, że ktoś zagwarantuje, że zostaniesz przyjęta nawet np. w ciągu pół roku.
    Ja rozmawiałam w tej sprawie w wielu miejscach, właśnie też o to dopytywałam. W jednym miejscu z taką fajną babeczką sobie pogadałam, co zna się mega na zasadach programu i na klinikach (jest ze stowarzyszenia) i ona mówi, że właśnie trzeba bardzo uważać na takie zmiany. Bo jak ja zmieniłam na novum, które ma najdłuższy czas oczekiwania, to tak będzie wyglądać z tym czekaniem. Wszystkie inne kliniki mają o wiele krócej, tak jest nawet na stronie ministerstwa, a przy novum jest wpisane 123 dni oczekiwania, ale nawet to podobno jest mocno zaniżone i nieaktualne. Co jest jeszcze bardziej absurdalne, takie czekanie może dotyczyć podobno też osób, które są w trakcie procedury (mogą czekać tak na transfery kolejnych zarodków).

Wysłany: 10 sierpnia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja miałam taką sytuację, nie byłam zadowolona z opieki w Novum. Zostawiłam tam mnóstwo $$ i nawet procedura z KD to było nieporozumienie. Zostałam bez niczego. Te transfery ich 3 dyniowych zarodków to codzienność.
    Ostatecznie KD (no tu temat był bardziej skomplikowany) w Invicta Gdańsk udał się pierwszy transfer i jestem szczęśliwa mamą, a powoli się szykujemy na kolejny .

U nich niestety ceny są hardcorowe, no ale czego się w takiej sytuacji nie zrobi jeśli jest szansa powodzenia a i czarować to oni potrafią a tak naprawdę niewiele się różnią od innych klinik.
    Najważniejsze, że za cudotwórcę trzeba dopłacać 😅

Też ostatnio się właśnie czegoś takiego zaczęłam obawiać - że robią transfery takich wczesnych zarodków tylko po to, aby coś transferować. Nie jestem co do tego przekonana.
    A do KD to chyba nie jest najlepsza klinika w ogóle. Oni nie mają chyba nawet zbyt dużego banku, nie współpracują też z żadnym, więc tu może tkwić przyczyna.
    A ceny to fakt horrendalnie wysokie, 2x albo 3x wyższe w stosunku do innych klinik. Raz tam zrobiłam badania, a potem dopiero niestety sprawdziłam ceny w innych miejscach i przeżyłam szok. A na wynik i tak czekało się dłużej niż gdzie indziej.
    Mnie jedynie zachęciło to ich słynne laboratorium i fakt, że drobiazgowo przeglądnęli całą dokumentację medyczną - ale jak to dalej będzie wyglądać, to nie wiem.
    Ja po prostu musiałam zmienić na inną klinikę, po moich przygodach w poprzedniej - Invimed Wrocław, gdzie lekarz wysłał mnie na punkcję bez przeprowadzenia ANI JEDNEGO monitoringu ani badań laboratoryjnych. Więc jak potem szukałam kliniki, to wszędzie pytałam, ile robią monitoringów. A oni się dziwili wszędzie i mówią, że to zależy od indywidualnej sytuacji, bo czasem mogą wystarczyć tylko 3, a czasem potrzeba więcej. A ja się pytałam ich, czy na pewno chociaż jeden będzie. I nikt nie rozumiał o co mi chodzi, no bo przecież jak można mieć IVF bez monitoringów. Ano można 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 23:45

• Anka M. Ż. Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tralalala wrote:

Napisałam w tej sprawie do Ministerstwa Zdrowia. Klinika, do której rozważam przejście, wymaga załatwienia z Novum przeniesienia.

Wcześniej MZ napisało mi, że aby być uczestnikiem programu, trzeba podpisać dokumenty oraz przejść pozytywnie kwalifikację. Upewniam się zatem u nich, kiedy zmiana realizatora jest już liczona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 20:17

• Anka M. Ż. Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili dziś do mnie z Novum, że mają środki, potwierdzili wizytę kwalifikacyjną we wrześniu.

Johana lubi tę wiadomość

• Tralalala Nowa

Wysłany: 12 sierpnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, do mnie tak samo. Dostali nowe środki i umawiają wizyty

• Rosołek123 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxcaroli9 wrote:
    Ja mam wizytę kwalifikacyjną na początku sierpnia. Powiedzieli mi, że dr Lewandowski nie może być lekarzem prowadzącym przy ivf z programu rządowego. Nie ma już wizyt łączonych? Ktoś kto korzystał z refundacji, wiecie jak to wygląda? Tylko jeden lekarz prowadzi?

My sie dowiadywalismy i mogliśmy wybrać sobie lekarza prowadzącego a w razie jak byśmy chcieli to mogliśmy dokupić wizyte z dr. Lewandowskim. Póki co nie korzystaliśmy 🙂

Ona 31 lat choroby autoimmunologiczne
    On- 32 lata zdrów jak ryba

2021- początek starań
    2023-2024 - poradnia niepłodności- badania ok, jajowody drożne, AMH 4,19, naturalne próby z lametta i ovitrelle - brak efektu.
    2025 styczeń- wizyta kwalifikacyjna do invitro
    Torbiel jajnika- walka 4 miesiące.
    07.2025 - stymulacja (gonal f, menopur, orgalutran)
    31.07.2025 - punkcja
    14 komórek, 11 poprawnie zaplodnionych po pierwszej dobie.
    05.08 transfer, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    8 dpt beta 29,8
    13 dpt beta 57,4, progesteron 12,905 ng/ml
    14 dpt beta 72,5
    17 dpt beta 216, prog 22,5
    21 dpt beta 884
    24 dpt beta 2153 prog 32,34
    28 dpt beta 4460 ciąża zatrzymana❌️
  • Anka M. Ż. Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tralalala wrote:

Z Ministerstwa Zdrowia jednoznacznie odpisali, że się liczy.

• Lola2020 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🩷 czy któraś z dziewczyn ma numer telefonu do dr. Magdaleny Langner ? Bo telekonsuktacja dopiero we wrześniu.

👧🏻35 👦🏻35
    Starania od 2020 r.
    2022 r. - 3 inseminacje Gameta Rzgów ❌
    Styczeń 2023 - laparoskopia rozpoznanie endometrioza
    Maj 2023 r. Zmiana kliniki Novum Warszawa - rozpoznanie Wodnika
    Czerwiec 2023 r. - punkcja mamy ❄️❄️❄️❄️
    Sierpień 2023 - laparoskopia
    Październik 2023 - transfer ❌
    Grudzień 2023 - histeroskopia - stan zapalny
    Styczeń 2024 - transfer udany mamy córeczkę 🩷
    Powrót po rodzeństwo
    Sierpień 2025 - transfer ❌
    Laparoskopia ?
  • Andziorek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola2020 wrote:
    Hejka 🩷 czy któraś z dziewczyn ma numer telefonu do dr. Magdaleny Langner ? Bo telekonsuktacja dopiero we wrześniu.

tel: 881 000 031,
    mail: [email protected]

age.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka M. Ż. wrote:
    Napisałam w tej sprawie do Ministerstwa Zdrowia. Klinika, do której rozważam przejście, wymaga załatwienia z Novum przeniesienia.

Wcześniej MZ napisało mi, że aby być uczestnikiem programu, trzeba podpisać dokumenty oraz przejść pozytywnie kwalifikację. Upewniam się zatem u nich, kiedy zmiana realizatora jest już liczona :)

Pod jakim adresem się z nimi kontaktujesz?

👦 azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅

6 ❄️

I FET
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675
    Mała jest z nami 🥰

II FET
    7dpt < 0,1 😢 próg 11

Histeroskopia ?

age.png
  • Anka M. Ż. Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    Pod jakim adresem się z nimi kontaktujesz?

[email protected]

Johana lubi tę wiadomość

• mika2 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem z czego to wynika że w Novum często brakuje środków. My mimo że byśmy w programie, pokryto tylko jeden transfer, resztę płaciliśmy , za wszystko. Straciliśmy też czas na transferowanie 3 dniowych zarodków, zamiast chorować do 5 doby I odrazu widzieć czy jest potencjał. To jest klinika dla bogatych i młodych ludzi kt mają naprawdę dużo czasu. Zarodków tez nie badają co jest juz wszędzie standardem i też pozwala działać szybciej jeśli kogoś goni metryka.
    Zmieniliśmy klinikę w tym roku, jesteśmy w programie i mamy naprawdę małe koszty. Dla nas to szok po Novum

03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
    07.2022 klinika Kraków - mrożone oocyty -brak zarodków
    09.2022 2-ga procedura, klinika Warszawa, długi protokół
    10.2023 Hiperstymulacja, szpital ,❄❄❄❄ 😁
    01.03.23 kriotransfer blastocysty udany, niskie przyrosty bety od pewnego momentu 9dpt hcg 91, 12dpt hcg 456, 15dpt hcg 1581, 22dpt hcg 2715, 27dpt hcg 4080, 33dpt 6057 (serduszko) CP 9 tydz. 💔
    Jeden zarodek 3 dniowy się nie rozmroził prawidłowo,
    26.06.2024 kriotransfer zarodka z 4 doby CB
    08.2024 kolejny kriotransfer zarodka z 7 doby CB
    Zmiana kliniki na Katowice
    28.08.2025 AZ transfer zarodka z 5 doby AB - CB
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika2 wrote:
    Nie wiem z czego to wynika że w Novum często brakuje środków. My mimo że byśmy w programie, pokryto tylko jeden transfer, resztę płaciliśmy , za wszystko. Straciliśmy też czas na transferowanie 3 dniowych zarodków, zamiast chorować do 5 doby I odrazu widzieć czy jest potencjał. To jest klinika dla bogatych i młodych ludzi kt mają naprawdę dużo czasu. Zarodków tez nie badają co jest juz wszędzie standardem i też pozwala działać szybciej jeśli kogoś goni metryka.
    Zmieniliśmy klinikę w tym roku, jesteśmy w programie i mamy naprawdę małe koszty. Dla nas to szok po Novum
    Novum stawki są wysokie w porównaniu z innymi klinikami..byliśmy w Invimed, Novum I Invicta

• Guśka21 Ekspertka

Wysłany: 1 września, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InviMed nie ma środków niestety :(
    Bocian ma bo dzwoniłam aby zapytać.
    My finalnie zdecydowaliśmy się na Novum to nasz pierwsze spotkanie z tym miejscem. Ale fakt jest drożej niż w Bocianie. Przyszłam poczytać Wasze opinie jutro mamy pierwszą wizytę…
    Mam mieszane emocje długo się zastanawiałam która klinikę wybrać. I padło na novum obym nie żałowała.

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🐥 IUI 07.05.2021 ❌

Wysłany: 2 września, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po histeroskopii w Novum. Z tego, co się zorientowałam, to chyba wszystkie pacjentki są na nią kierowane. U mnie na pierwszej wizycie łączonej (z szefem :) ), dr L podczas USG stwierdził, że mogę mieć bardzo wczesną endometriozę i zostałam skierowana na zabieg w związku właśnie z podejrzeniem endo.
    Histero nic nie wykazała kompletnie, jak również badania wycinków. Po histero miałam rozmowę z moją Panią Doktor prowadzącą z Novum i ona coś wspomniała o tej endo (mam iść w związku z tym długim protokołem, tak było ustalone na pierwszej wizycie). Ja myślałam, że ten zabieg wykaże, czy jest ta endometrioza czy nie, ale okazało się, że histeroskopia w ogóle nie służy do stwierdzenia endometriozy. Ja już się w tym pogubiłam - jeśli ona tego nie może wykazać, to czemu mnie na nią skierowali w związku z podejrzeniem endo? Żadnych innych wskazań nie miałam.

Martwię się też tym długim protokołem - czy któraś z Was go miała? Ja nie mam zbyt dobrego AMH i boję się, że ta supresja przed właściwą stymulacją całkowicie zablokuje moje jajniki. Mówiłam o tym Doktor, ale ona twierdzi, że tak trzeba zrobić, bo niby nie mam równych pęcherzyków, a trzeba żeby one razem wystartowały i rosły równo.

W poprzednim podejściu miałam krótki protokół i było bardzo dużo pustych pęcherzyków - tyle że ja tam właściwie nie miałam monitoringu.

‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ