NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
mika2 wrote:Nie wiem z czego to wynika że w Novum często brakuje środków. My mimo że byśmy w programie, pokryto tylko jeden transfer, resztę płaciliśmy , za wszystko. Straciliśmy też czas na transferowanie 3 dniowych zarodków, zamiast chorować do 5 doby I odrazu widzieć czy jest potencjał. To jest klinika dla bogatych i młodych ludzi kt mają naprawdę dużo czasu. Zarodków tez nie badają co jest juz wszędzie standardem i też pozwala działać szybciej jeśli kogoś goni metryka.
Zmieniliśmy klinikę w tym roku, jesteśmy w programie i mamy naprawdę małe koszty. Dla nas to szok po Novum
mika2, mogę wiedzieć, czemu zarodki były u Ciebie podawane w trzeciej dobie? Nie miałaś wpływu na decyzję odnośnie czasu hodowli? W Novum nie da się tego dogadać? Widziałam na forum, że zarodki podają czasami w 2 lub 3 dobie, ale ja tak prawdę powiedziawszy wolałabym czekać do 5. doby, bo po 3 dużo może paść. W poprzedniej procedurze tak miałam - 4 zarodki rosły do 3. doby i wszystkie padły właśnie w 4. dobie
Nie za bardzo mi się prawdę mówiąc uśmiecha podawanie takich młodych zarodków w tej sytuacji... -
Hejka dużo czytałam i u wielu osób akurat te 3 dniowe zarodki okazały się najmocniejsze. Sama jestem z tych osób u których zarodek 3 dniowy okazał się tym, z którego mamy córeczkę. W pierwszej kolejności były transfer 5 dniowego i najbardziej rokującego który niestety nie dał ciąży. Ale oczywiście każda z nas jest inna i ma inna historię.👧🏻35 👦🏻35
Starania od 2020 r.
2022 r. - 3 inseminacje Gameta Rzgów ❌
Styczeń 2023 - laparoskopia rozpoznanie endometrioza
Maj 2023 r. Zmiana kliniki Novum Warszawa - rozpoznanie Wodnika
Czerwiec 2023 r. - punkcja mamy ❄️❄️❄️❄️
Sierpień 2023 - laparoskopia
Październik 2023 - transfer ❌
Grudzień 2023 - histeroskopia - stan zapalny
Styczeń 2024 - transfer udany mamy córeczkę 🩷
Powrót po rodzeństwo
Sierpień 2025 - transfer ❌
Laparoskopia ? -
Krowa_w_kratę wrote:mika2, mogę wiedzieć, czemu zarodki były u Ciebie podawane w trzeciej dobie? Nie miałaś wpływu na decyzję odnośnie czasu hodowli? W Novum nie da się tego dogadać? Widziałam na forum, że zarodki podają czasami w 2 lub 3 dobie, ale ja tak prawdę powiedziawszy wolałabym czekać do 5. doby, bo po 3 dużo może paść. W poprzedniej procedurze tak miałam - 4 zarodki rosły do 3. doby i wszystkie padły właśnie w 4. dobie
Nie za bardzo mi się prawdę mówiąc uśmiecha podawanie takich młodych zarodków w tej sytuacji...
Myślę że da się dogadać w kwestii hodowli
My mamy różnie zamrożone.kiedys czytałam ze zarodki lepiej sie jednak rozwijają w macicy ale to też zależy od problemu jaki macie. Często po 3 dobie wchodzi czynnik męski
-