NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak ze srodkami w Novum?41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 2,7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
histeroskopia 31.10 - oczekiwanie na wycinki cd56 i cd138
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran) -
Nie ma tu nikogo z Novum? Chcialam zapytac o opinie o doktorze Zamorze i J. Lewandowskim.41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Hashimoto
❌Homocysteina 11,40
❌Prolaktyna
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
Ja jestem z Novum. Doktor Zamora i Lewandowski uchodzą za jednych lepszych ginekologów w klinice, z tego co wiem to Lewandowski nie prowadzi procedur na NFZ, a do Zamory dostanie sie graniczy z cudem. Robił mi punkcje parę dni temu, może z jedną krople krwi miałam na wkładce, wcześniejsza punkcja to dłuższe krwawienie i większy ból, więc dla mnie na plus.
Mandi41 lubi tę wiadomość
33 lata
2019-ICSI 🧡
2025- II ICSI - walka o drugie 🧡 -
Środki też mają, podobno w sierpniu dostali, w klinice rzeczywiście multum ludzi, ale poziom obsługi dalej bez zarzutów.Mandi41 wrote:Dziewczyny jak ze srodkami w Novum?
Mandi41, Bira lubią tę wiadomość
33 lata
2019-ICSI 🧡
Dzieki wielkie, ze odpisalas
udalo mi sie umowic do Zamory, ktorego tez polecala Lunkaaway. Zrobilam to juz jakies 2 miesiace temu, ale nawet udalo mi sie wcisnac o tydzien wczesniej, wiec zwolnilam pozniejszy termin komus
, a ty u kogo jestes?
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Hashimoto
❌Homocysteina 11,40
❌Prolaktyna
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
Ogólnie to nie ma lekarza prowadzącego, możesz próbować dopasowywać się z wizytami i monitoringiem u jednego, ale najczęściej trafiasz do różnych. Ja zawsze próbuje dostać się do Langner, ale ona jest 2/3 dn iw tygodniu, więc jak wypadł mi np monitoring w poniedziałek to byłam u Sowińskiej.33 lata
2019-ICSI 🧡
Mandi41 wrote:Nie ma tu nikogo z Novum? Chcialam zapytac o opinie o doktorze Zamorze i J. Lewandowskim.
Dr Jan Lewandowski (ten młodszy) to najlepszy lekarz, na którego mogliśmy trafić na swojej drodze. W zeszłym roku byliśmy na NFZ, nie wiem czy coś się zmieniło.
Za jakiś czas będziemy wracać po mrozaczki i mam nadzieję, że jakoś uda nam sie do niego dostać ponownie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 20:05
Ona: '89 On: '83
Październik '23 - I ICSI
2 blastki ❄️❄️
I FET 💔, II FET ❌
Lipiec/Sierpień '24 - II ICSI
4 blastki ❄️❄️❄️❄️
I FET
6dpt sikaniec - jest cień
8dpt beta 114
10dpt beta 288
14dpt beta 1407 i pęcherzyk ciążowy na USG
16dpt beta 3048
23dpt USG maleństwo 4mm, jest ❤️
8+2 USG maleństwo 1.7cm ❤️
12+1 USG 5.8cm 💗 (NIPT: niskie ryzyka, dziewczynka)
03.05.2025 nasza kruszynka jest już z nami 💖 (3130g)

-
Marcelina123 wrote:Dziewczyny, a co powiecie o doktorze Jóźwiaku? Za tydzień mam wizyte u niego i cały czas się wacham czy dobrze wybrałam 😢
Dostalam kiedys wiadomosc od dziewczyny z forum na FB, ktora przy amh 0.07 u Jozwiaka wywalczyla komorke i ma dziecko
Wnioskuje, ze zabiera sie tez za trudne przypadki.
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Hashimoto
❌Homocysteina 11,40
❌Prolaktyna
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
Zyta90210 wrote:Ja badałam cialka kierunkowe i wg mnie skuteczność ogromna, warto bylo to zrobić,bo u nas żadna komórka nie nadawała sie do transferu,wszystkie miały jakieś wady. My ostatecznie zrezygnowaliśmy z Novum, nie próbowaliśmy wiecej,bo mieliśmy słabe szanse, po roku zaszłam naturalnie w ciążę.
Mogę wiedzieć w jakimś wieku udało sie naturalnie? -
Jestem po pierwszym transferze czterodniowego zarodka. W 10 dpt beta wyniosła 40. Dziś 11 dpt też poszłam ją zbadać i wyszła 55. Niby przyrost jest, ale wartości małe, więc wiem, co to oznacza. Lekarz każe mi czekać i robić bety co 2 dni, czyli następną jutro. Czy któraś z Was też tak miała? Cały czas biorę leki, progesteron mam >60.
Dotychczas byłam zadowolona z kliniki, ale wczoraj rozmowa z szefem i w sumie wkurzyło mnie, bo on do mnie taki tekst - dobrze nam poszło, pierwszy transfer w naszej klinice i już ciąża. No ale przecież te wyniki bety nie napawają optymizmem…
Na dodatek teraz muszę jeszcze brać takie leki rozkurczowe w zastrzykach domięśniowych, bo 5 dpt pojawiły mi się silne skurcze, na które Buscopan nie pomagał. -
Krowa_w_kratę wrote:Jestem po pierwszym transferze czterodniowego zarodka. W 10 dpt beta wyniosła 40. Dziś 11 dpt też poszłam ją zbadać i wyszła 55. Niby przyrost jest, ale wartości małe, więc wiem, co to oznacza. Lekarz każe mi czekać i robić bety co 2 dni, czyli następną jutro. Czy któraś z Was też tak miała? Cały czas biorę leki, progesteron mam >60.
Dotychczas byłam zadowolona z kliniki, ale wczoraj rozmowa z szefem i w sumie wkurzyło mnie, bo on do mnie taki tekst - dobrze nam poszło, pierwszy transfer w naszej klinice i już ciąża. No ale przecież te wyniki bety nie napawają optymizmem…
Na dodatek teraz muszę jeszcze brać takie leki rozkurczowe w zastrzykach domięśniowych, bo 5 dpt pojawiły mi się silne skurcze, na które Buscopan nie pomagał.
Ja niestety nie pomoge bo nie mialam jeszcze nigdy transferu.. i nie wiem jak codziennie rosnie beta, wiem ze sprawdza sie ja co drugi dzien, wiec sprawdz jutro. Moze sie podwoi. Trzymam kciuki.41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Hashimoto
❌Homocysteina 11,40
❌Prolaktyna
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
Marcelina123 wrote:Dziewczyny, a co powiecie o doktorze Jóźwiaku? Za tydzień mam wizyte u niego i cały czas się wacham czy dobrze wybrałam 😢
Dr Jóźwiak robił mi nasz szczęśliwy transfer, więc moim zdaniem ma dobrą rękę 😉
Na tych lekarzy, z którymi miałam styczność w Novum (a nie z wszystkimi miałam) to jest super.
Marcelina123 lubi tę wiadomość
Ona: '89 On: '83
Październik '23 - I ICSI
2 blastki ❄️❄️
I FET 💔, II FET ❌
Lipiec/Sierpień '24 - II ICSI
4 blastki ❄️❄️❄️❄️
I FET
6dpt sikaniec - jest cień
8dpt beta 114
10dpt beta 288
14dpt beta 1407 i pęcherzyk ciążowy na USG
16dpt beta 3048
23dpt USG maleństwo 4mm, jest ❤️
8+2 USG maleństwo 1.7cm ❤️
12+1 USG 5.8cm 💗 (NIPT: niskie ryzyka, dziewczynka)
03.05.2025 nasza kruszynka jest już z nami 💖 (3130g)

-
Cara wrote:Cześć, jeśli jesteś po 40, to nie warto marnować czasu na klinikę, która nie bada zarodkow. A Novum nie bada. Przepraszam, że tak bezpośrednio, ale sama jestem wiekowa
i tylko straciłam czas na próby ivf bez PGT-A. Nie popełniaj mojego błędu 
Co polecasz? Z kolei Novum ma dobry lab. W invi miałam 3 blastocysty z 3 procedur, a u nich 4 z 1dnej i 2 z drugiej.
8 transferów jak dotąd beta 0. Nie badaliśmy zarodków. Miałam różne badania, histero, boopsje etc, byłam 3 razy naturalnie w ciąży. Niepłodność wtórna. Też już 40 lat. I nie wiem co dalej czy warto coś zmieniać.
Jaka polecasz jak nie N..? -
trying_again wrote:Cześć, czy warto przenieść się z Invimedu do Novum?
Mam 41 lat. Przeszłam zapłodnienie in vitro w Invimed Mokotów, pobranie komórek jajowych w maju 2025 roku, a następnie 2 zapłodnienia pozaustrojowe (7 dni po zapłodnieniu). Obie próby zakończyły się niepowodzeniem i teraz zostałam wpisana na listę oczekujących na finansowanie kolejnego cyklu.
Dodatkowo, chcę wykorzystać 3-miesięczny okres karencji, aby móc nadal korzystać z rządowego programu. Dlatego sprawdzam, jakie mam inne możliwości? Czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia listy oczekujących w każdej klinice?
A in vitro na swoich komórkach jest do 42 włącznie tak? Czyli w dniu kwalifikacji można mieć skończone 42 i pół i nadal Cię zakwalifikują tak? Przez cały 42 rok aż nie skończysz 43 tak? -
trying_again wrote:Cześć, czy warto przenieść się z Invimedu do Novum?
Mam 41 lat. Przeszłam zapłodnienie in vitro w Invimed Mokotów, pobranie komórek jajowych w maju 2025 roku, a następnie 2 zapłodnienia pozaustrojowe (7 dni po zapłodnieniu). Obie próby zakończyły się niepowodzeniem i teraz zostałam wpisana na listę oczekujących na finansowanie kolejnego cyklu.
Dodatkowo, chcę wykorzystać 3-miesięczny okres karencji, aby móc nadal korzystać z rządowego programu. Dlatego sprawdzam, jakie mam inne możliwości? Czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia listy oczekujących w każdej klinice?
Hej, powiedz mi czy jak skonczy się 42 lata to już nie można podejść na wlasnych komorkach z refundacja? Ja myślałam że jak jest włącznie do 43 lat to jak masz 42 nadal a nie 43 to jeszcze można..
Jeżeli jest inaczej niż myślę to trzeba przejść kwalifikacje najpóźniej w dzień przed 42 urodzinami? Wtedy procedurę możesz robić dalej tak?
Jak jest, wiesz na 100% jak mówili Tobie w klinikach? I o co chodzi z tą 3mczną karencja? Proszę napisz.
-
Mandi41 wrote:Dzieki wielkie, ze odpisalas
udalo mi sie umowic do Zamory, ktorego tez polecala Lunkaaway. Zrobilam to juz jakies 2 miesiace temu, ale nawet udalo mi sie wcisnac o tydzien wczesniej, wiec zwolnilam pozniejszy termin komus
, a ty u kogo jestes?
Uwielbiam tego lekarza, niestety druga procedura, już 5 transferow u nich beta 0;(. Lekarz bardzo fajny, lubię go, zależy mu, ale nie wszystko mogą jak widać. Ja jedyne czego baaardzo żałuję to braku możliwości zbadania naszych zarodków. Jak widziałabym że wszystkie chore to bym odpuściła w głowie a tak nie mam odpowiedzi. Straszne to jest..