X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka, po cichutku gratuluję i oczywiście kciuki za piękny przyrost!

Inkaa, a Tobie co lekarz powiedział na konsultacji?

• Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana167, takie podejście bardzo lubię :) Ściskam Cię mocno!

ana167 lubi tę wiadomość

• falka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Pola.
    Inka powtarzasz jutro bete?
    Proszę trzymajcie kciuki za moj przyrost, bete mam nie za wysoka mam nadzieje ze wystrzeli...
    Ana1167 bardzo mocno wierze w Twojego babla i ze nie spelni sie czarny scenariusz. Trzymaj sie kochana :**
    Asia i Problemik to jest właśnie fajne jak taki problem osobisty potrafi polaczyc ludzi...tez mam takie kumpele z ktorymi przenioslysmy sie z innego forum na priv i tak gadamy z rok prawie :)

problemik lubi tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, no po prostu świetna rada :P Rzuć go, bo to znak od boga haha, dobre :D Dobrze, że nie posłuchałaś mądra kobieto :) Aż wstyd, że ktoś taki nazywa siebie ateistą.. Znak od boga.. Ciekawe od którego i dlaczego tak się nad wami znęca :P

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy mocno, za Falkowy przyrost, za serducho Anowe i za wszystko inne! Andzia, a Ty juz miałaś serduszkowa wizytę? Chyba mi umknęło, czy nie pisalas jeszcze?

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • falka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi kiedy dzwonilyscie do kliniki z informacja o becie? Po 1 czy 2 weryfikacji? Zabraknie mi lekow i sie zastanawiam jak to zrobić. Do wawy na pewno nie pojadę bo mam 500km ale mam w domu luteine dop mozna zamiast lutinusa? A zamiast podjezykowej duphaston? Bo mam w domu te leki po poprzedniej procedurze a nie wiem czy uda mi sie gdzies do gina dostac...

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    No to trzymamy mocno, za Falkowy przyrost, za serducho Anowe i za wszystko inne! Andzia, a Ty juz miałaś serduszkowa wizytę? Chyba mi umknęło, czy nie pisalas jeszcze?

Kochana, nie zapominaj o sobie ;) na szczęście inne pamiętają :D trzymamy kciuki za Twoje i Problemikowe Maluszki!

Asia_88, problemik lubią tę wiadomość

• Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana167, rzeczywiście prawdziwa "przyjaciółka", tylko pozazdrościć.. ;/

• bizona Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez po 2 becie telefon. Zalatw sobie wizyte u gina gdziekolwiek a na konsultacji wypytaj czy mozesz zastapic leki. 500km bez sensu jechac.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaa_86 wrote:
    Kochana, nie zapominaj o sobie ;) na szczęście inne pamiętają :D trzymamy kciuki za Twoje i Problemikowe Maluszki!
    Dzięki dzięki, ale my to w styczniu zaczynamy :) Bedziemy Wam podwójnie narzekać i pisać jak czas do bety sie wlecze. Tzn jesli będę miała w ogole jakies zarodki, bo po ostatniej procedurze to juz wcale nie jestem tego taka pewna ;)

m2tKp2.png
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Dzieki Pola.
    Inka powtarzasz jutro bete?
    Proszę trzymajcie kciuki za moj przyrost, bete mam nie za wysoka mam nadzieje ze wystrzeli...
    Ana1167 bardzo mocno wierze w Twojego babla i ze nie spelni sie czarny scenariusz. Trzymaj sie kochana :**
    Asia i Problemik to jest właśnie fajne jak taki problem osobisty potrafi polaczyc ludzi...tez mam takie kumpele z ktorymi przenioslysmy sie z innego forum na priv i tak gadamy z rok prawie :)
    Falka tak jutro betuje ale nie mam nadziei bardziej dla potwierdzenia końca, dzwoniłam do lekarza do warszawy kazał mi powtórzyć i zrobić progresteron. Ja już też na dzisiaj nie mam prolutex i inne leki też się kończą ale na wrazie w mam od swojego gina z mojej miejscowości już przygotowane recepty. Dzisiaj zamiast prolutex przez jeden dzień zwiększamy lutinus i luteine wg wskazań lekarza a jutro gdyby jednak beta ruszyła szybko mam wykupić prolutex itd.

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaa_86 wrote:
    Falka, po cichutku gratuluję i oczywiście kciuki za piękny przyrost!

Inkaa, a Tobie co lekarz powiedział na konsultacji?
    Polaaa lekarz wczoraj na konsultacji telefonicznej powiedział że mam zrobić za dwa dni powtórkę bety i że to był wczesny zarodek i może późno się zagnieździł i że nic nie wiadomo trzeba powtórzyć betę plus zrobić progresteron i będzie jaśniej

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak bylam w zeszly wtorek na wizycie, to juz serduszko pikalo, nastepna wizyte mam w piatek i juz nie moge sie doczekac, bo mam co jakis czas plamienia. Na ostatniej wizycie dr powiedziala, ze mimo plamien jest wszystko ok. I dopoki nie sa one "krwiste" to mam odpoczywac. Tak wiec odpoczywam. Jak narazie do konca miesiaca mam l4.
    Ana mam kolezanke, ktora dwa razy byla w ciazy i dwa razy z blizniakami i w obydwu ciazach zostalo tylko jedno dzidzi. Takze ja wierze, ze ten Twoj maluch ruszy z kopyta :-)

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • problemik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaa zobaczysz jak bedziemy we dwie wam glowe suszyly ;)

Ale Asia to po dupsku dostanie za te pesymistyczne mysli ;)

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się.. Chociaż wiele osób juz wie o naszym problemie to i tak mało kto wnika w szczegóły. Nie wiedzą o czym mówię, czego sie boję, jakie sa etapy, gdzie cos może pójść nie tak. Dałam siostrze książkę o IVF, zeby sie dokształciła, bo mimo tego, że duzo jej mówię to ona i tak niewiele rozumie. Mam nadzieję, że książka pomoże :) Nikt tak nie rozumie jak Wy - i te dobre i złe chwile..

problemik, Polaaa_86, ana167 lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
  • Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa, trzeba wierzyć, że będzie dobrze :)

W ogóle najlepsze w tym wszystkim jest to, że chcemy sobie nawzajem pomagać, wspierać się, doradzać, podnosić na duchu, ale same przeżywamy te same rozterki i wahania nastrojów. Jesteśmy raz pesymistyczne, innym razem tryskające optymizmem.
    Cieszę się, że tym razem zdecydowałam się do Was dołączyć i dzielić ze wszystkimi odczuciami i przeżyciami.

Andzia, super wieści :) dbajcie o siebie! A powiedz na wizycie byłaś zgodnie z rozpiską czyli między 25 a 28 dpt (chyba nie pomyliłam dni)?

• Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Problemik - ja tam już nie mogę doczekać się Waszego marudzenia ;)

Asia_88, problemik lubią tę wiadomość

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaa na wizycie bylam dokladnie 27dpt, na rozpisce jest bodajze 25-26dpt, ale moja Pani dr nie miala akurat wolnego. Dr powiedziala tez, ze na kolejna wizyte moge sie juz umawiac do lekarza ktory bedzie prowadzil ciaze, ale ja chcialam jeszcze jedna w novum (dla uspokojenia). Mam zrobic progesteron przed wizyta zeby sprawdzic, czy dzieki prolutexowi sie podniosl, bo niestety mialam za niski :-(

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podejrzewałam, że pomyliłam dni ;) u mnie dziś 21dpt, ale na wizytę jestem zapisana dopiero na 10.01 (czyli 34dpt) do lekarza w swoim mieście, u którego chciałabym prowadzić ciążę.
    Nie ukrywam, że w głowie mam tysiące myśli i chciałabym, żeby ta wizyta była wcześniej, bym mogła uspokoić się, ale lekarz nie ma terminu.
    Zastanawiam się, czy faktycznie powinnam iść zgodnie z tym, co w zaleceniach i iść do kolejnego lekarza, czy cierpliwie wyczekać tego 10tego..

• problemik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ciagle chodzi po glowie ten moj progesteron.

I transfer:
    Lutinus 2x1, luteina 2x2
    Progesteron 8

II transfer:
    Lutinus 2x1, luteina 1x2
    Progesteron 5.

Ale jak jest za malo progesteronu to wtedy zaczyna sie plamienie. U mnie bylo czysto. A beta spadla. Czy to przez tak niski progesteron???

Nie wiem dlaczego nie powiedzialam o tym pierwszym wyniku przy II transferze. Zaciemnienia dostalam chyba :/
    Jutro wizyta poznym wieczorem, wiec obgadam wszystko co i jak. Wyjazdy do lekarza juz teraz sa dla mnie meczace - wykanczaja mnie psychicznie.

Mam nadzieje ze wszystko oczyscilo sie ladnie po biochemicznej i bez problemu podejde do crio. Tylko ciekaw czy wroci do zycia moj balwanek. Jakos boje sie tego zimowiska. Niby jest 5 balwankow, ale znowu nachodza mnie spazmy niepokoju jak zaczynam o tym myslec :/

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ