NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Pola.
Inka powtarzasz jutro bete?
Proszę trzymajcie kciuki za moj przyrost, bete mam nie za wysoka mam nadzieje ze wystrzeli...
Ana1167 bardzo mocno wierze w Twojego babla i ze nie spelni sie czarny scenariusz. Trzymaj sie kochana :**
Asia i Problemik to jest właśnie fajne jak taki problem osobisty potrafi polaczyc ludzi...tez mam takie kumpele z ktorymi przenioslysmy sie z innego forum na priv i tak gadamy z rok prawie
problemik lubi tę wiadomość
-
Ana, no po prostu świetna rada Rzuć go, bo to znak od boga haha, dobre Dobrze, że nie posłuchałaś mądra kobieto Aż wstyd, że ktoś taki nazywa siebie ateistą.. Znak od boga.. Ciekawe od którego i dlaczego tak się nad wami znęca
-
No to trzymamy mocno, za Falkowy przyrost, za serducho Anowe i za wszystko inne! Andzia, a Ty juz miałaś serduszkowa wizytę? Chyba mi umknęło, czy nie pisalas jeszcze?
-
Dziewczyny a powiedzcie mi kiedy dzwonilyscie do kliniki z informacja o becie? Po 1 czy 2 weryfikacji? Zabraknie mi lekow i sie zastanawiam jak to zrobić. Do wawy na pewno nie pojadę bo mam 500km ale mam w domu luteine dop mozna zamiast lutinusa? A zamiast podjezykowej duphaston? Bo mam w domu te leki po poprzedniej procedurze a nie wiem czy uda mi sie gdzies do gina dostac...
-
Asia_88 wrote:No to trzymamy mocno, za Falkowy przyrost, za serducho Anowe i za wszystko inne! Andzia, a Ty juz miałaś serduszkowa wizytę? Chyba mi umknęło, czy nie pisalas jeszcze?
Kochana, nie zapominaj o sobie na szczęście inne pamiętają trzymamy kciuki za Twoje i Problemikowe Maluszki!Asia_88, problemik lubią tę wiadomość
-
Polaaa_86 wrote:Kochana, nie zapominaj o sobie na szczęście inne pamiętają trzymamy kciuki za Twoje i Problemikowe Maluszki!
-
falka wrote:Dzieki Pola.
Inka powtarzasz jutro bete?
Proszę trzymajcie kciuki za moj przyrost, bete mam nie za wysoka mam nadzieje ze wystrzeli...
Ana1167 bardzo mocno wierze w Twojego babla i ze nie spelni sie czarny scenariusz. Trzymaj sie kochana :**
Asia i Problemik to jest właśnie fajne jak taki problem osobisty potrafi polaczyc ludzi...tez mam takie kumpele z ktorymi przenioslysmy sie z innego forum na priv i tak gadamy z rok prawie -
Polaaa_86 wrote:Falka, po cichutku gratuluję i oczywiście kciuki za piękny przyrost!
Inkaa, a Tobie co lekarz powiedział na konsultacji? -
Dziewczyny jak bylam w zeszly wtorek na wizycie, to juz serduszko pikalo, nastepna wizyte mam w piatek i juz nie moge sie doczekac, bo mam co jakis czas plamienia. Na ostatniej wizycie dr powiedziala, ze mimo plamien jest wszystko ok. I dopoki nie sa one "krwiste" to mam odpoczywac. Tak wiec odpoczywam. Jak narazie do konca miesiaca mam l4.
Ana mam kolezanke, ktora dwa razy byla w ciazy i dwa razy z blizniakami i w obydwu ciazach zostalo tylko jedno dzidzi. Takze ja wierze, ze ten Twoj maluch ruszy z kopytaCudzie trwaj...
-
Polaaa zobaczysz jak bedziemy we dwie wam glowe suszyly
Ale Asia to po dupsku dostanie za te pesymistyczne mysli[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Zgadzam się.. Chociaż wiele osób juz wie o naszym problemie to i tak mało kto wnika w szczegóły. Nie wiedzą o czym mówię, czego sie boję, jakie sa etapy, gdzie cos może pójść nie tak. Dałam siostrze książkę o IVF, zeby sie dokształciła, bo mimo tego, że duzo jej mówię to ona i tak niewiele rozumie. Mam nadzieję, że książka pomoże Nikt tak nie rozumie jak Wy - i te dobre i złe chwile..
problemik, Polaaa_86, ana167 lubią tę wiadomość
-
Inkaa, trzeba wierzyć, że będzie dobrze
W ogóle najlepsze w tym wszystkim jest to, że chcemy sobie nawzajem pomagać, wspierać się, doradzać, podnosić na duchu, ale same przeżywamy te same rozterki i wahania nastrojów. Jesteśmy raz pesymistyczne, innym razem tryskające optymizmem.
Cieszę się, że tym razem zdecydowałam się do Was dołączyć i dzielić ze wszystkimi odczuciami i przeżyciami.
Andzia, super wieści dbajcie o siebie! A powiedz na wizycie byłaś zgodnie z rozpiską czyli między 25 a 28 dpt (chyba nie pomyliłam dni)? -
Polaaa na wizycie bylam dokladnie 27dpt, na rozpisce jest bodajze 25-26dpt, ale moja Pani dr nie miala akurat wolnego. Dr powiedziala tez, ze na kolejna wizyte moge sie juz umawiac do lekarza ktory bedzie prowadzil ciaze, ale ja chcialam jeszcze jedna w novum (dla uspokojenia). Mam zrobic progesteron przed wizyta zeby sprawdzic, czy dzieki prolutexowi sie podniosl, bo niestety mialam za niskiCudzie trwaj...
-
Tak podejrzewałam, że pomyliłam dni u mnie dziś 21dpt, ale na wizytę jestem zapisana dopiero na 10.01 (czyli 34dpt) do lekarza w swoim mieście, u którego chciałabym prowadzić ciążę.
Nie ukrywam, że w głowie mam tysiące myśli i chciałabym, żeby ta wizyta była wcześniej, bym mogła uspokoić się, ale lekarz nie ma terminu.
Zastanawiam się, czy faktycznie powinnam iść zgodnie z tym, co w zaleceniach i iść do kolejnego lekarza, czy cierpliwie wyczekać tego 10tego.. -
A mi ciagle chodzi po glowie ten moj progesteron.
I transfer:
Lutinus 2x1, luteina 2x2
Progesteron 8
II transfer:
Lutinus 2x1, luteina 1x2
Progesteron 5.
Ale jak jest za malo progesteronu to wtedy zaczyna sie plamienie. U mnie bylo czysto. A beta spadla. Czy to przez tak niski progesteron???
Nie wiem dlaczego nie powiedzialam o tym pierwszym wyniku przy II transferze. Zaciemnienia dostalam chyba
Jutro wizyta poznym wieczorem, wiec obgadam wszystko co i jak. Wyjazdy do lekarza juz teraz sa dla mnie meczace - wykanczaja mnie psychicznie.
Mam nadzieje ze wszystko oczyscilo sie ladnie po biochemicznej i bez problemu podejde do crio. Tylko ciekaw czy wroci do zycia moj balwanek. Jakos boje sie tego zimowiska. Niby jest 5 balwankow, ale znowu nachodza mnie spazmy niepokoju jak zaczynam o tym myslec[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺