NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, dr Łukasiewicz - ktoś, coś??
Czy to ta Pani dr ze Szpitala Bielańskiego?
Zapisali mnie do niej na monitoring.
Podobno pracuje w Novum od początku tego miesiąca dlatego nie ma jej na www.
Dr Cz. bardzo humorzasty - miałam (nie)przyjemność trafić na dobry i zły humor.Ania_84 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Katarzyna też miałam przyjeność do niego trafić na dbry i zły humor generlanie preferuje jednak dr Langner
-
milka87 wrote:Cześć dziewczyny, właśnie zapisałam się na pierwszą wizytę w Nowum, czy któraś z was może coś powiedzieć na temat dr Czerkwińskiego?
Ja dr Cz. Odradzam. Byłam u niego chyba 2 razy. Bardzo niedelikatny i mało konkretny. Niby sympatyczny, dużo żartował, ale chyba nie tylko o to chodzi podczas spotkań z lekarzemNovum Warszawa
04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
czekamy na prezent świąteczny. Matylda -
AniaT wrote:Hey Elmirka, ja kiedyś się leczyłam, jak masz pytania to śmiało pisz.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirko mnie kiedyś dr L przejął od dr W, bo akurat jak miałam wizytę, bo dr W nie było i już tak niestety zostałam. Szczerze mówiąc, jakbym była Twoim miejscu to wolałabym wrócić do dr Taszyckiej. Ja też jestem ciężki przypadek, ale jakoś specjalnego leczenia u mnie dr L nie zastosował, poszedł schematem i jakoś tak po prostu nie przypadł mi do gustu. Na wizytach wiecznie się spieszył, już z korytarza musiałam iść prosto się rozbierać na fotel, potem po badaniu siedziałam tam może minute max, bo miałam wrażenie że cały czas się gdzieś spieszy...
No ale mam nadzieję, że Ty będziesz zadowolona. -
Elmirka, to już jesteśmy dwie
Tyle tylko, że ja sama się zgłosiłam, że chciałam do niego iść na wizytę.
Też usłyszałam, że specjalizuje się w trudnych przypadkach, stąd moja nadzieja w nimSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Nooo właśnie niestety ale też mam takie odczucia, nie chcę Cię martwić Asiula... lekarz wydał mi się bardzo pesymistyczną osobą, mówi mi o kolejnym podejściu, czyli co z góry zakłada że to się nie uda! paranoja jakaś, dodatkowo wspomniał o komórce dawczyni, byłam w szoku, po pierwsze, mam swoje komórki, może nie są jakiejś niesamowitej jakości ale za pierwszym razem uzyskałam jeden zarodek, za drugim dwa... muszę przyznać że wyszłam zniesmaczona z wizyty, no ale przecież dr podobno jest wybitnym specjalistą w tej dziedzinie więc dajmy mu szansę w środę mam kolejną wizytę więc napiszę co i jak. Nie ukrywam że zmiana lekarza na tym etapie byłaby dość krępująca ponieważ dr umawia sam na kolejną wizytę do siebie
Aniu a u kogo teraz się leczysz, które to podejście?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirko ja dokładnie tak samo miałam jak TY, też od razu kazał mi myśleć o komórce dawczynki, też miałam wrażenie że od razu skazuje nas na niepowodzenie i tez przypuszczam, że trochę to negatywnie na moją psychikę podziałało...i zero jakiegoś wsparcia, optymizmu...ja miałam nadzieję, że po tej 1 wizycie u Niego wrócę do dr W, ale też od razu mnie do siebie umawiał...wkurzona wtedy byłam strasznie...
ja teraz póki co miałam roczną przerwę, chcę podchodzić do in vitro na cyklu naturalnym, nie wiem jeszcze czy w Novum, bo myślę nad Artemida w Białymstoku, ale jakbym się zdecydowała na Novum to do dr Taszyckiej lub Starosławskiej. -
Ale jajca widać mamy podobne odczucia... ech trochę zmartwiłam się, ale nic zobaczę jak będzie na kolejnej wizycie. Z dr Taszyckiej byłam zadowolona, konkretna babka, skrupulatnie przeglądała dokumenty... To jest nasza ostatnia próba na MZ więc tym samym stres większy. A jak podchodziłaś u niego to komercyjnie czy na MZ?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
A w którym dc robiłaś? niby to nie jest istotne ale jednak... rok temu robiłam i wyszło mi 1.0 przy jednym jajniku, teraz powtórzyłam i wyszło mi 2.55 dr T powiedziała mi że jednak dc ma znaczenie jak widać... a Lewy robił Ci punkcję i transfer?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
ooo to TY masz bardzo dobre amh, to po co Ci mówił o kd...bezsensu!
ja teraz robiłam w 3 dc...to strasznie duża robierzność u Ciebie, jakim cudem? robilas w tym samym laboraturium?? w którym dc teraz robilas? może wcześniej robili na starych odczynnikach?
punkcje robił mi chyba dr W, do transferu nie dotrwałam bo miałam tylko 1 komórkę pobraną i to złej jakości... -
Nooo dlatego mówię ja mu o zupie on mi o dup... dobrze w dokumenty nie zajrzał, na podstawie USG stwierdził że mam zastanowić się nad kd! w tamtym roku robiłam u nich ale oni wtedy wysyłali do DIAGNISTYKI dopiero od niedawna robią w swoim laboratorium, straszna różnica! teraz robiłam w 10 dc.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
No hej. Ja dzisiaj siedzę (a właściwie leżę) w domku i odpoczywam. Jutro mam punkcję o 12:00. Jestem na cyklu własnym ale i tak przeszłam na pełną stymulację bo nikt się nie spodziewał po pierwszej procedurze, że na cyklu wlasnym będe miała tyle pęcherzyków. Przy pierwszej pelnej stymulacji mialam 5 pęcherzykow (2 po 16 mm i 3 po 10mm). teraz mam 9 od 15 do 19 mm). Pogadałam z Doktor Langner czy można by zapładniać wszystkie. Skonsultowała to z szefową i jak uda się uzyskać więcej niż 6 komórek (tyle jest maks w normalnym ivf)) to możemy zapładniać wszystkie:) Postawą jest niskie AMH 0,51 sztucznie podniesione witaminą D do 0,72 i mala ilośc zapłodnionych komórek przy pełnej stymulacji (mieliśmy tylko jeden zarodek bo 3 komórki były niedojrzałe)
Asia_88. Do doktor Langner trzeba się przyzwyczaić bo mówi dość cicho i ma silny uścisk dłoni:) Ja póki co nie mam jakiś większych zastrzeżeń aczkolwiek zastanawiałam się nad zmianą lekarza, gdyby ta procedura się nie udała, bo ja jestem dość ciężkim przypadkiem. Na wszystkie pytania odpowiada, jest sympatyczna, nie ma problemu z ugadaniem się na godzinę, która nam pasuje. Dodatkowo kolejny plus to to, że jk nie można sie dodzwonic na konsultację telefoniczną lub zapisać się na wizytę to wysyłam jej smsa i zawsze gdzieś Nas wciśnie:) Także ja polecam:)Elmirka, Asia_88 lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać.