Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • milka87 Autorytet
    Postów: 295 175

    Wysłany: 12 lutego 2016, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejn wrote:
    ja też jestem pacjentką dr Zygler :)

    Dzejn i co powiesz o Pani dr? Konkretna jest? Bierze się od razu do działania czy raczej kombinuje? Martwie się czy dobrego wyboru dokonałam.

    Walcząca jak tam po wizycie, jesteś już po?

    Kurcze pierwsza wizyta dopiero za miesiąc a mnie już zaczyna to wszystkim przerażać

    1usaanliq3y1w40k.png

    nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 12 lutego 2016, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszzka wrote:
    Cześć.
    Dzisiaj miałam punkcję w Novum. Prowadziła mnie wcześniej dr Starosławska a że jest na zwolnieniu trafiłam na wizytę startową do dr Jakubczyk a potem do dr Taszyckiej.
    Jestem w MZ, to moja druga stymulacja i ostatnia. Miałam krótki protokół z antagonistą. W 5 dniu stymulacji dr Taszycka chciała ją przerwać (mimo wysokich dawek były tylko 2 komórki: jedna 12mm, druga 5mm) a że się nie zgodziłam - to trafiłam do dr Lewandowskiego. Doktor obiecał, że wywalczymy ciążę ale powiedział, że to moja ostatnia w życiu stymulacja, ponieważ mój organizm słabo zareagował.
    Dzisiaj, ku mojemu zaskoczeniu pobrali mi 8 komórek (a miała być na pewno 1 dojrzała, przy dobrych wiatrach 2).


    Na którą miałaś punkcję? Ja tez dzisiaj miałam punkcję w Novum. Mialam 9 pęcherzyków i pobrali 7 komórek. Moje AMH 0,51 sztucznie podniesione do 0,72. czekam do jutra ile będzie dojrzałych.

    AniaT, Asiula86 lubią tę wiadomość

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Marse Ekspertka
    Postów: 286 53

    Wysłany: 12 lutego 2016, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki

  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 12 lutego 2016, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszzka wrote:
    Cześć.
    Dzisiaj miałam punkcję w Novum. Prowadziła mnie wcześniej dr Starosławska a że jest na zwolnieniu trafiłam na wizytę startową do dr Jakubczyk a potem do dr Taszyckiej.
    Jestem w MZ, to moja druga stymulacja i ostatnia. Miałam krótki protokół z antagonistą. W 5 dniu stymulacji dr Taszycka chciała ją przerwać (mimo wysokich dawek były tylko 2 komórki: jedna 12mm, druga 5mm) a że się nie zgodziłam - to trafiłam do dr Lewandowskiego. Doktor obiecał, że wywalczymy ciążę ale powiedział, że to moja ostatnia w życiu stymulacja, ponieważ mój organizm słabo zareagował.
    Dzisiaj, ku mojemu zaskoczeniu pobrali mi 8 komórek (a miała być na pewno 1 dojrzała, przy dobrych wiatrach 2).


    a dlaczego to Twoja ostatnia stymulacja? masz niskie amh?? czy zwyczajnie tak postanowiłaś??
    jakie leki brałaś do stymulacji? super wynik, że aż 8 się udało pobrać a miało być tylko 2, to strasznie szybko urosły :) oby teraz ładnie się zapładniały :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2016, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    Na którą miałaś punkcję? Ja tez dzisiaj miałam punkcję w Novum. Mialam 9 pęcherzyków i pobrali 7 komórek. Moje AMH 0,51 sztucznie podniesione do 0,72. czekam do jutra ile będzie dojrzałych.

    Punkcję miałam o 10.30.
    Rok temu amh miałam 1,70.
    W tyk roku w Novum mi wyszło 0,51 a 2 dni później zrobiłam w Invicie i wyszło 0,81. Zrobiłam jeszcze raz to samo badanie (za sugestią dr J.), ponieważ chciałam mieć stymulację z MZ. Dr. J. powiedziała, że zmienne w tym badaniu różnie wychodzą w różnych laboratoriach i od niedawna o tym jest dyskusja wśród lekarzy.
    Na początku brałam gonal i menopur. Ale że na gonal nie reagowałam chyba, więc zamienili mi proporcje (więcej menopur).
    Dr L. powiedział, że dostałam maxymalne dawki hormonów i jeżeli teraz tak słabo zareagowałam, więc nie ma sensu mnie więcej stymulować.
    Rok temu pobrali mi 6 komórek i 6 zapłodnili - dr Z. wtedy wykonywał punkcję.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2016, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    a dlaczego to Twoja ostatnia stymulacja? masz niskie amh?? czy zwyczajnie tak postanowiłaś??
    jakie leki brałaś do stymulacji? super wynik, że aż 8 się udało pobrać a miało być tylko 2, to strasznie szybko urosły :) oby teraz ładnie się zapładniały :)
    No i mam lepsze endometrium niż rok temu.
    Menopur i gonal.
    A z suplementów pierwszego dnia cyklu biorę: kwas foliowy 5mg, witamina B, witamina D, magnes, olej z wiesiołka, tran, witamina E
    Kwas foliowy 5mg i witaminę B biorę od sierpnia.
    Do punkcji jadłam codziennie różne orzechy, w tym brazylijskie.

  • Dżejn Przyjaciółka
    Postów: 93 80

    Wysłany: 12 lutego 2016, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka87 wrote:
    Dzejn i co powiesz o Pani dr? Konkretna jest? Bierze się od razu do działania czy raczej kombinuje? Martwie się czy dobrego wyboru dokonałam.

    ja też trafiłam do niej troszke na ślepo, ale nie narzekam. wizyty zwykłe, tzn. przed przygotowaniami do zabiegu bywały krótkie, ale rzeczowe. Wyprowadziła mnie z opresji wiele lat temu, więc jej ufam, chociaż im bliżej icsi tym częściej się zastanawiam czy jest najlepszym, na kogo mogłam trafić co na pewno rozumiesz ;)

    nie kombinuje, przynajmniej w moim przypadku. Nigdy nie zdzierała ze mnie pieniędzy, zawsze miała czas, żeby odpowiedzieć na mnóstwo pytań. Znamy się wiele lat, więc przynajmniej w naszym przypadku jest mocno bezpośrednia. Wielokrotnie upychała mnie między pacjentkami kiedy w rejestracji mówiono, że nie da się zapisać. Gdybyś chciała o coś dopytać to śmiało :) kiedy masz pierwszą wizyte?

    Marse ja będe mieć krótki protokół, ale o kosztach nie moge dokładnie powiedzieć, bo w środe mamy wizyte startową. Póki co wiem tylko ile wydaliśmy na badania.

    Marse lubi tę wiadomość

    Novum Warszawa
    04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
    czekamy na prezent świąteczny. Matylda <3
  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 12 lutego 2016, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszzka wrote:
    Punkcję miałam o 10.30.
    Rok temu amh miałam 1,70.
    W tyk roku w Novum mi wyszło 0,51 a 2 dni później zrobiłam w Invicie i wyszło 0,81. Zrobiłam jeszcze raz to samo badanie (za sugestią dr J.), ponieważ chciałam mieć stymulację z MZ. Dr. J. powiedziała, że zmienne w tym badaniu różnie wychodzą w różnych laboratoriach i od niedawna o tym jest dyskusja wśród lekarzy.
    Na początku brałam gonal i menopur. Ale że na gonal nie reagowałam chyba, więc zamienili mi proporcje (więcej menopur).
    Dr L. powiedział, że dostałam maxymalne dawki hormonów i jeżeli teraz tak słabo zareagowałam, więc nie ma sensu mnie więcej stymulować.
    Rok temu pobrali mi 6 komórek i 6 zapłodnili - dr Z. wtedy wykonywał punkcję.

    To jakie miałas dawki? Maksymalne to ponad 300 j.
    Jeśli wg dr L 8 komórek to kiepski wynik to ja jestem w szoku :)
    ja przy moim podejściu, przy amh 0,6 miałam tylko 4 komórki pobrane, więc w porównaniu do Ciebie to to jest kiepski wynik, dr L trochę przesadza :)

    A pamiętasz w których dc robiłaś amh ostatnio? to w Novum i potem w Invikcie?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2016, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    To jakie miałas dawki? Maksymalne to ponad 300 j.
    Jeśli wg dr L 8 komórek to kiepski wynik to ja jestem w szoku :)
    ja przy moim podejściu, przy amh 0,6 miałam tylko 4 komórki pobrane, więc w porównaniu do Ciebie to to jest kiepski wynik, dr L trochę przesadza :)

    A pamiętasz w których dc robiłaś amh ostatnio? to w Novum i potem w Invikcie?

    Sama jestem w szoku z tymi komórkami. No chyba że mi wszystkie pobrali a jutro okaże się, że tylko jedna jest dojrzała. Sama nie wiem.
    AMH - w Novum 18 d.c. a w Invicie 20 d.c. i różne wyniki w tym samym miesiącu, dziwne.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2016, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam z tymi dawkami ale pod koniec menopur miałam 225j. na pewno. I jeszcze na ostatniej wizycie z panem doktorem (przed punkcją) kazał mi dostrzyknąć dawkę 75j.

  • Marse Ekspertka
    Postów: 286 53

    Wysłany: 12 lutego 2016, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne z tym badaniem anh żeby takie różnice były przy różnych laboratoriach. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale ja badanie AMH robiłam chyba w pierwszych dc ?

  • Marse Ekspertka
    Postów: 286 53

    Wysłany: 14 lutego 2016, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zazywam encorton eutyrox Wit b i Wit d plus folik oczywiście, czy któryś z tych leków opóźnia okres? Zawsze miałam regularny. Myślałam nawet, że stal się cud i zrobiłam test ale jedna krecha. Może to stres... :(

  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 14 lutego 2016, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy przy fsh 13 jest sens w ogóle zaczynać stymulację? ??

  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 14 lutego 2016, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse sądzę że któryś z tych leków opóźnia okres, przynajmniej na mnie tak nie działały.

    Marse lubi tę wiadomość

  • Marse Ekspertka
    Postów: 286 53

    Wysłany: 14 lutego 2016, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Marse sądzę że któryś z tych leków opóźnia okres, przynajmniej na mnie tak nie działały.
    No właśnie może to stres ? A Fsh nie pomogę- nie znam się

  • Walcząca Autorytet
    Postów: 526 683

    Wysłany: 14 lutego 2016, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dziewczynki czy przy fsh 13 jest sens w ogóle zaczynać stymulację? ??


    A jakie miałaś normalnie FSH? Ja pierwsze badanie przed leczeniem i FSH 15, 2 teraz mam w okokicach 11-12. Mi moja doktor mówi, że jak jest poniżej 15 to jest dobrze.

    Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • zielinka_97 Autorytet
    Postów: 2419 985

    Wysłany: 14 lutego 2016, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse nie wiem czy tsh ma wplyw na opozniajacy sie okres ale zbadaj koniecznie. Encorton nasila dzialanie euthyroxu i ja tak wpadlam w nadczynnosc tarczycy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 20:47

    Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • AniaT Autorytet
    Postów: 993 325

    Wysłany: 14 lutego 2016, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca wrote:
    A jakie miałaś normalnie FSH? Ja pierwsze badanie przed leczeniem i FSH 15, 2 teraz mam w okokicach 11-12. Mi moja doktor mówi, że jak jest poniżej 15 to jest dobrze.

    Przed 1 in vitro w 2013 roku miałam 9,77. Przed 2 podejściem w 2014 miałam 4.
    Teraz 13 i jestem przerażona.

    A do kogo Ty chodzisz? Bo juz mi się miesza kto u kogo się leczy :)
    Aaaa ile komoteczek udało się zapłodnienia? ??

  • milka87 Autorytet
    Postów: 295 175

    Wysłany: 15 lutego 2016, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOT=Dżejn]ja też trafiłam do niej troszke na ślepo, ale nie narzekam. wizyty zwykłe, tzn. przed przygotowaniami do zabiegu bywały krótkie, ale rzeczowe. Wyprowadziła mnie z opresji wiele lat temu, więc jej ufam, chociaż im bliżej icsi tym częściej się zastanawiam czy jest najlepszym, na kogo mogłam trafić co na pewno rozumiesz ;)

    nie kombinuje, przynajmniej w moim przypadku. Nigdy nie zdzierała ze mnie pieniędzy, zawsze miała czas, żeby odpowiedzieć na mnóstwo pytań. Znamy się wiele lat, więc przynajmniej w naszym przypadku jest mocno bezpośrednia. Wielokrotnie upychała mnie między pacjentkami kiedy w rejestracji mówiono, że nie da się zapisać. Gdybyś chciała o coś dopytać to śmiało :) kiedy masz pierwszą wizyte?

    Dzięki za informację, wizyta za miesiąc.16 marca jak dobrze pamiętam. Mam nadzieję że wszystko sprawnie pójdzie. Nie podchodzilismy w ogóle do inseminacji i boję się że Pani dr najpierw zasugeruje inseminacje zanim podejmiemy decyzję o in vitro, a Dla mnie to poprostu szkoda czasu i pieniędzy.

    1usaanliq3y1w40k.png

    nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • Elmirka Autorytet
    Postów: 488 347

    Wysłany: 15 lutego 2016, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki magnez polecacie? od dłuższego czasu mam skurcze i drżenie mięśni? chyba mam straszny niedobór :(

    Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego