NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaT wrote:Przed 1 in vitro w 2013 roku miałam 9,77. Przed 2 podejściem w 2014 miałam 4.
Teraz 13 i jestem przerażona.
A do kogo Ty chodzisz? Bo juz mi się miesza kto u kogo się leczy
Aaaa ile komoteczek udało się zapłodnienia? ??
Ja chodzę do doktor Langner. Miałam 7 komórek z czego 5 dojrzałych. W sobotę zadzwonili do mnie z informacją, że zapłodniły się 3 a te 2 nie ale nie obumarły. Dzisiaj jak dzwoniłam to te 3 (2 pięciokomórkowe i 1 czterokomórkowa) a te 2 tez ruszyły (czterokomórkowa i trzykomórkowa). Mam nadzieje, że te 2 dogonią resztęDwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualny
-
anuszzka wrote:Ja dzisiaj po transferze 2 zarodków (jeden 7-komórkowy, drugi 8-komórkowy).
Ktoś może brał acard? Mam zarzyć dopiero po 2 dniach od transferu. Myślałam, że acard się bierze wcześniej.
Najlepiej zrobić tak, jak powiedział lekarz.
Nie zaleca się acardu przed transferem, żeby nie było krwawień przy zabiegu. Gdy ktoś stara się naturalnie i nie ma przed sobą punkcji l/lub transferów, to bierze acard nawet całe cykle. -
cytologia, posiew z kanału szyjki, vdrl, HBs antygen, anty HBc, anty HCV, HIV, Toksoplazmoza, CMV, ChlamydiaNovum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Milka, a jaki masz udokumentowany czas leczenia niepłodności?
Bo teraz, wg nowej ustawy trzeba mieć 1 roku udokumentowany lub w wyjątkowych przypadkach krócej, jeżeli wszystkie zastosowane metody leczenia nie przyniosły skutku.
Więc ja się wczoraj dowiedziałam, że albo rok albo 6 IUI. Ale to IUI jeszcze muszę potwierdzić drugą opinią. Bo trafiłam do nowej lekarki i łudzę się jeszcze, że może jest inaczej.
Poza tym powiedziała mi też, że jak się czwarta IUI nie uda to następne raczej też nie i żeby myśleć o IVF.
[QUOTE=milka87
Dzięki za informację, wizyta za miesiąc.16 marca jak dobrze pamiętam. Mam nadzieję że wszystko sprawnie pójdzie. Nie podchodzilismy w ogóle do inseminacji i boję się że Pani dr najpierw zasugeruje inseminacje zanim podejmiemy decyzję o in vitro, a Dla mnie to poprostu szkoda czasu i pieniędzy.[/QUOTE]
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja od 5 lat chodzę po lekarzach, mam ksero całej dokumentacji ale oprócz badań ogólnych hormonów, obserwacji cyklu, Jednej stymulacji lekarze nic nie zalecali. Miałam też hsg i w zeszłym roku laparoskopie w celu usunięcia torbieli i niewielkich ognisk endometriozy. Poza tym nic więcej przez te 5 lat. Dlatego liczę na to że nie będziemy już więcej tracić czasu
-
A ja ciągle nie wiem kiedy zacznę stymulacje bo okresu wciąż brak. W sumie badania hormonów miałam robione, posiewy itd... Nie wiem co jest powodem??? Leki kupione i czekają na uzycie. Chyba nikomu się nie zdarzyło, już mam doła bo czy to możliwe żebym tylko ja była jakimś dziwnym przypadkiem ???
-
Marse, może to ze stresu.
Popróbuj może gorących kąpieli, sauna, albo termofor na brzuch, ćwiczenia intensywne - kardio, brzuszki, napinanie i rozkurczanie dolnych partii brzucha.
A może jakieś ziółka na to są...?
Tylko nie wiem, czy przed stymulacją ziółka wskazane...Marse lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
No właśnie nie chce eksperymentować kąpiele już próbuje . Nic zostało czekać. Boję się tylko że jeśli trzeba będzie wywoływać okres to nie będę mogła się stymulować i znowu czekanie :'( ... A może to przez mogę niskie Amh nie mam okresu? Jezu już chyba wariuje :o
-
Hej, u mnie zostały zamrozone tylko 3 zarodki ( te 2 opóxnione zatrzymały się). tak więc mam zamrożone 7 AB, 5AB i 4 BC. Liczyłam na więcej ale trzeba się ciszyć z tego co jest. Dzisiaj już śniło mi się, że się nie rozmroziły:(Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Walcząca wrote:Hej, u mnie zostały zamrozone tylko 3 zarodki ( te 2 opóxnione zatrzymały się). tak więc mam zamrożone 7 AB, 5AB i 4 BC. Liczyłam na więcej ale trzeba się ciszyć z tego co jest. Dzisiaj już śniło mi się, że się nie rozmroziły:(Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -