X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząca, moim zdaniem to bardzo dobry wynik. Według lekarzy, średnio to do mrożenia połowa zostaje.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy któraś z Was chodzi do dr Zygler?

Walcząca super wynik, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze:*

• anouk11 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę, tzn. byłam na wizycie startowej i na pierwszej IUI. Trudno mi na razie coś powiedzieć. Jest miła, konkretna, polecała mi ją koleżanka która miała in vitro w Novum.
    Od października do stycznia wielokrotnie konsultowaliśmy się z nią telefonicznie. Ale teraz jest jakoś gorzej trudno się dodzwonić w ogóle na konsultacje (jesteś 5 w kolejce przez godzinę) a potem już do niej nie ma miejsc. Ja teraz mam stymulowany cykl w piątek monitoring i nie wiem co robić bo nie mogę się dodzwonić, a mam 240 km. Mężowi powiedziała kilka dni temu żeby przyjechać w poniedziałek ale nie ustaliła wizyty (on się nie dopytał ale mówił że była tak zmęczona że trudno coś było się dowiedzieć). Te telefoniczne konsultacje mnie wykańczają bo oboje dużo pracujemy i ciężko to wszystko ogarnąć.

Novum od września 2015
    40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
    27.01.2016 1 IUI :(
    18.03.2016 2 IUI :(
    10.02.2017 1 iVf cb :(
    7.04.2017 crio :(
    29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś z was chodzi do immunologa? Polecacie kogoś konkretnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anouk11 wrote:
    Ja teraz mam stymulowany cykl w piątek monitoring i nie wiem co robić bo nie mogę się dodzwonić, a mam 240 km. Mężowi powiedziała kilka dni temu żeby przyjechać w poniedziałek ale nie ustaliła wizyty (on się nie dopytał ale mówił że była tak zmęczona że trudno coś było się dowiedzieć). Te telefoniczne konsultacje mnie wykańczają bo oboje dużo pracujemy i ciężko to wszystko ogarnąć.

Nie rozumiem, a dlaczego nie zapisała Cię od razu na piątkowy podgląd na konkretną godzinę?
    Mi też ciężko byłoby pogodzić wizyty stymulowane z pracą (chociaż mieszkam w Wawie i teoretycznie mam blisko, z drugiej strony nie mogę się zwolnić z pracy, ponieważ pracuję z dziećmi) - na szczęście miałam w tym czasie urlop.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anouk11 wrote:
    Ja chodzę, tzn. byłam na wizycie startowej i na pierwszej IUI. Trudno mi na razie coś powiedzieć. Jest miła, konkretna, polecała mi ją koleżanka która miała in vitro w Novum.
    Od października do stycznia wielokrotnie konsultowaliśmy się z nią telefonicznie. Ale teraz jest jakoś gorzej trudno się dodzwonić w ogóle na konsultacje (jesteś 5 w kolejce przez godzinę) a potem już do niej nie ma miejsc. Ja teraz mam stymulowany cykl w piątek monitoring i nie wiem co robić bo nie mogę się dodzwonić, a mam 240 km. Mężowi powiedziała kilka dni temu żeby przyjechać w poniedziałek ale nie ustaliła wizyty (on się nie dopytał ale mówił że była tak zmęczona że trudno coś było się dowiedzieć). Te telefoniczne konsultacje mnie wykańczają bo oboje dużo pracujemy i ciężko to wszystko ogarnąć.

Anouk a TY jesteś też z okolic Rzeszowa??
    Pytam, bo zależało mi na szybkiej wizycie, chciałam do dr Starosławskiej ale wraca dopiero w marcu i już na początek miesiąca też nie było miejsc, więc Pani w rejestracji poleciła mi dr Zygler, bo ja chciałam wizyte w konkretnym dniu bo wtedy mam wolne. Zastanawiam się też nad dr Langner. Wiem, że Walcxąca do Niej chodzi, ale w tym dniu co chciałam też kiepsko było z terminem wizyty.

A TY nie umówiłaś się na piątek na wizytę? który będziesz miała wtedy dc? to może do kogoś innego jedz jeśli Ona jest zajęta? ja jak podchodziłam do in vitro i miałam stymulacje, to umawiałam się na ten dzień na który musiałam, kilka razy zdażyło się , ze mojego lekarza prowadzącego nie było albo nie było już terminu, więc automatycznie do kogoś innego mnie wpisywali.

• anouk11 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mieszkam teraz w Nisku koło Stalowej Woli. Myślę, że Zygler naprawdę jest w porządku. Tylko niestety funkcjonowanie kliniki jest takie. W piątek mam 11 dzień cyklu ale monitoring i wszystkie badania robię na miejscu. Dopiero w piątek lub sobotę będę miała pewność czy poniedziałek to właśnie dobry dzień na inseminację. Wiem że ostatecznie ktoś mi to IUI zrobi ale wolałabym jednego lekarza.

Marse lubi tę wiadomość

Novum od września 2015
    40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
    27.01.2016 1 IUI :(
    18.03.2016 2 IUI :(
    10.02.2017 1 iVf cb :(
    7.04.2017 crio :(
    29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
  • emeska Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Anouk a TY jesteś też z okolic Rzeszowa??
    Pytam, bo zależało mi na szybkiej wizycie, chciałam do dr Starosławskiej ale wraca dopiero w marcu i już na początek miesiąca też nie było miejsc, więc Pani w rejestracji poleciła mi dr Zygler, bo ja chciałam wizyte w konkretnym dniu bo wtedy mam wolne. Zastanawiam się też nad dr Langner. Wiem, że Walcxąca do Niej chodzi, ale w tym dniu co chciałam też kiepsko było z terminem wizyty.

A TY nie umówiłaś się na piątek na wizytę? który będziesz miała wtedy dc? to może do kogoś innego jedz jeśli Ona jest zajęta? ja jak podchodziłam do in vitro i miałam stymulacje, to umawiałam się na ten dzień na który musiałam, kilka razy zdażyło się , ze mojego lekarza prowadzącego nie było albo nie było już terminu, więc automatycznie do kogoś innego mnie wpisywali.

Czy ta informacja o powrocie dr Staroslawskiej to pewna jest? Bo jak się ostatnio pytalam to powiedziano mi ze do konca lutego a potem nie wiadomo...no ale skoro zapisują na wizyty
    ..

Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'

Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
    Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞

Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli.
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszzka wrote:
    Ktoś z was chodzi do immunologa? Polecacie kogoś konkretnie?

Ja teraz skusiłam się na taką konsultację. Z powodu braku zagnieżdżana zarodków. Miałam już 5 podanych. Moja lekarka jest ze Śląska, więc zapewne nie będzie Ci pasowało.
    W Warszawie z takich bardziej znanych to chyba Dubrawski, ale różne ma opinie.

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety funkcjonowanie kliniki nie zadawala i mnie.
    Niby powinien być jeden lekarz prowadzący, a wychodzi tak, że za każdym razem u kogo innego wizyta. Albo trzeba się wykłócać w rejestracji i dopisywać na siłę do swojego lekarza...
    Lekarze mili ale niestety widać, że przemęczeni.
    Słabiutki management.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska wrote:
    Czy ta informacja o powrocie dr Staroslawskiej to pewna jest? Bo jak się ostatnio pytalam to powiedziano mi ze do konca lutego a potem nie wiadomo...no ale skoro zapisują na wizyty
    ..

To świetnie, bo zapisałam się do niej na scratching w marcu. Mam nadzieję, że będzie. Zadzwonię najwyżej na początku marca do novum i zapytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Ja teraz skusiłam się na taką konsultację. Z powodu braku zagnieżdżana zarodków. Miałam już 5 podanych. Moja lekarka jest ze Śląska, więc zapewne nie będzie Ci pasowało.
    W Warszawie z takich bardziej znanych to chyba Dubrawski, ale różne ma opinie.

Mi dr L. zasugerował, że przydałaby się dla mnie immunolog. Nie wiem kompletnie do kogo pójść a nie chciałabym być królikiem doświadczalnym.
    Teraz dostałam żelazny zestaw po transferze na wypadek problemów immunologicznych. Ale nie wiem czy to pomoże, ostatnio nie pomogło - zarodek się zagnieździł ale co z tego jak się okazało, że to puste jajo płodowe:(

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuszzka wrote:
    Mi dr L. zasugerował, że przydałaby się dla mnie immunolog. Nie wiem kompletnie do kogo pójść a nie chciałabym być królikiem doświadczalnym.
    Teraz dostałam żelazny zestaw po transferze na wypadek problemów immunologicznych. Ale nie wiem czy to pomoże, ostatnio nie pomogło - zarodek się zagnieździł ale co z tego jak się okazało, że to puste jajo płodowe:(

Na stronie nasz-bocian.pl jest rozbudowany wątek o tej tematyce:
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779

Są tam namiary na różnych specjalistów. Lepszych i gorszych. Poczytaj raczej ostatnie strony, bo początek forum jest sprzed 10 lat i wszystko się zmieniło.
    Po lekturze wątku jestem na ten moment przeciwniczką szczepień limfocytami partnera. Moja ginekolog zaleca kroplówki z intralipidu. Pod koniec miesiąca będę miała wyniki badań i zobaczymy, czy wymagam leczenia.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emeska wrote:
    ..

Emeska ja dzwoniłam wczoraj do novum i chciałam się właśnie zapisać do staroslawskiej, pani powiedziała ze będzie dopiero w marcu. Zapytałam czy 3 marca będzie bo akurat mam wolne, to powiedziała ze tak, ale że już nie ma miejsc na wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Na stronie nasz-bocian.pl jest rozbudowany wątek o tej tematyce:
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779

Są tam namiary na różnych specjalistów. Lepszych i gorszych. Poczytaj raczej ostatnie strony, bo początek forum jest sprzed 10 lat i wszystko się zmieniło.
    Po lekturze wątku jestem na ten moment przeciwniczką szczepień limfocytami partnera. Moja ginekolog zaleca kroplówki z intralipidu. Pod koniec miesiąca będę miała wyniki badań i zobaczymy, czy wymagam leczenia.

Dzięki ma_pi :)
    Muszę się wczytać w to wszystko.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anouk11 wrote:
    Tak, mieszkam teraz w Nisku koło Stalowej Woli. Myślę, że Zygler naprawdę jest w porządku. Tylko niestety funkcjonowanie kliniki jest takie. W piątek mam 11 dzień cyklu ale monitoring i wszystkie badania robię na miejscu. Dopiero w piątek lub sobotę będę miała pewność czy poniedziałek to właśnie dobry dzień na inseminację. Wiem że ostatecznie ktoś mi to IUI zrobi ale wolałabym jednego lekarza.

No tak to tam niestety bywa, że nigdy nie wiesz czy na pewno trafisz na kolejnej wizycie na swojego lekarza prowadzącego. Jak co to się po prostu przeniosę do kogoś innego i tyle.

Marse lubi tę wiadomość

• Marse Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anouk11 wrote:
    Wiem o czym mówisz. Ja też chodzę do Taszyckiej a inseminacje robił mi ktoś inny. Najgorsze jest to, że już szłam z założeniem, że nic z tego nie będzie i nie było. Nie czułam się pewnie, chodzi o ta świadomość że ktoś się Tobą zajmie. No cóż Novum to duża klinika i nie ma możliwości indywidualnego traktowania. Wchodzi się jak do fabryki ale za to ma się do czynienia ze specjalistami. Grunt żeby wyjść z tej fabryki z tym po co tam idziemy :)

Asia_88, anouk11 lubią tę wiadomość

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co moim zdaniem zależy sporo od lekarza. Moja Pani Doktor podała mi swój numer telefonu i ostatnio chciałam zapisać się na konsultację telefoniczną w związku z moja prolaktyna. Nie bylo miejsc niestety dopiero na następny tydzień. A jest to sprawa pilna bo nie potwierdziła się makroprolaktyna wiec chciałam sie upewnić co do tego rezonansu. Napisałam jej smsa że jest problem z konsultacją telefoniczną. Opisałam jej problem. I za 10 minut zadzwoniła do mnie. Powiedziała co i jak i już wszystko wiem. We wtorek mam rezonans a 1 marca konsultację endokrynologiczną w Novum z Doktor Smędek. No i zobaczymy co będzie dalej.

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • Marse Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zależy na pewno dużo od lekarza ale powiem tak brzydko zależy też od przypadku.

Pisałam się dziewczyn na innym forum co podchodzą do ivf czy encorton opóźnia im okres. Oczywiście nikomu nie. Tylko ja jestem jakimś dziwnym przypadkiem :( po niedzieli zadzwonie do lekarki i zapytam czy nam go odstawić

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zanosicie do pracy po punkcji lub transferze L4 z kliniki? Ja takowe zostawiłam u kadrowej a już cała firma huczy czy może ja w ciąży. Nawet ktoś zadzwonił z pracy do mojej przyjaciółki czy ja przypadkiem nie w ciąży.
    Myślałam, że moje zdrowie to dane wrażliwe i kadrowa uszanuje, że zwolnienie jest z kliniki. Jestem zła i smutna zarazem, ludzie to świnie jednak :(

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ