NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sabina przecież nasza Elcia robiła 3 procedurę w Novum, ma mendę i jest w ciąży
Sabina_x lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
wombi wrote:Sabina przecież nasza Elcia robiła 3 procedurę w Novum, ma mendę i jest w ciąży
ale chce więcej poza tym szukam tak ciężkiego przypadku jak jaendometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer - 10 dpt krwawienie -
Emcia123 wrote:Karo-linka to co jutro powtorka bety czekamy na wyniki
-
Sabina_x wrote:Cześć dziewczyny
Zdecydowałam się na 3 procedurę w Novum i chciałabym zapytać czy jest tutaj jakaś kobietka z endometriozą, której właśnie w Novum się udało a wcześniejsze procedury gdzie indziej zawiodły??? Boję się, że i tak nic z tego nie bedzie.. mam IV st. endometriozy i torbiele na obu jajnikach. Jestem po dwóch procedurach w Provicie - i tylko dwa transfery i w tym jedna ciąża biochem.
Lewandowski powiedział niby, że mamy się nie poddawać i próbować ale mam obawy. Z tym, że jak juz się zdecyduję na procedurę to tylko tam..
Jak by co to proszę o jakiś odzew i jest tu ktoś kto z daleka tam dojeżdża??? ile wizyt trzeba zaliczyć do transferu??? Ja z południa i mam kawałek do Wa-wy ale byleby było warto!!!
Powodzenia dla wszystkich :bigok:
Pozdrawiam
W trakcie stymulacji miałam jakoś dwie wizyty, kolejna to już był transfer. Doktor zlecił Ci histero ? -
nick nieaktualny
-
Inkaa85 wrote:Ja również mam dosyć daleko i jestem z zachodu, mam ponad 400 km i tez leczę się u L. I też jestem po nieudanym podejściu w innym miejscu, endometriozy nie mam.
W trakcie stymulacji miałam jakoś dwie wizyty, kolejna to już był transfer. Doktor zlecił Ci histero ?
Nie zlecił mi... ale może dlatego, że 2 lata temu miałam histero robione.
No ja mam jakieś 350 km.. ale damy radę
No chyba, że wydarzy się cud z crioendometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
dziewczyny mam już wynik bety 75,3 mIU/ml czyli póki co nadal jestem w ciąży!!!!!
dla porównania
9 dpt - bHCG 33,7 mIU/ml
11 dpt - bHCG 75,3 mIU/ml
przyrost 127,3 % w ciągu 48 godzin
na razie nie będę robić 3 bety chyba że zacznę plamić lub będę miała jakiś niepokój, powtórzę najwyżej przed wizytą. Dzwonię dziś do kliniki umawiam się na wizytę
natty85, Asia_89, dorota1, problemik, wombi, ana167, sylvuś, bizona lubią tę wiadomość
-
Karolinka wieeeelkie gratulacje bardzo się cieszę - to wspaniała wiadomość
-
Dziewczyny moje drogie.. U nas czas na przerwę. Postanowiliśmy nie robić 3 procedury na szybko. Zajmiemy się aktywnością fizyczną i suplementacją, zrobimy badanie fragmentacji plemników i najprawdopodobniej uda nam się wyjechać w jakieś piękne miejsce. Potrzebujemy oddechu i trochę normalnego życia bez badań, wizyt i stresów. Gratuluję wszystkich pozytywnych bet i życzę udanych transferów. Trzymam za Was kciuki, zarówno za novumowe weteranki, jak i za wszystkie nowe "twarze" na tym wątku.
M. Ty wiesz, że za Ciebie najmocniej :*
Aniu84, powodzenia w nowej roli, to niewiarygodne, że już zaraz rodzisz
Pewnie zajrzę tu od czasu do czasu, ale obiecałam sobie przerwę, więc mam nadzieję, że uda mi się dotrzymać tej obietnicy. Trzymajcie się i do usłyszenia na wiosnę.problemik, wombi, magda_31, ana167, Polaaa_86, Xena86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak wogóle niedawno zaczęłam swoją przygodę z novum. Jestem zdesperowana gdyż goni mnie czas, W kwietniu mąż wyjeżdża za granicę. Jestem po 3 poronieniach samoistnych i ciąży pozamacicznej.Cieszę się że dużo już nas wygrało tą walkę z niepłodnością
-
Asia_88 wrote:Dziewczyny moje drogie.. U nas czas na przerwę. Postanowiliśmy nie robić 3 procedury na szybko. Zajmiemy się aktywnością fizyczną i suplementacją, zrobimy badanie fragmentacji plemników i najprawdopodobniej uda nam się wyjechać w jakieś piękne miejsce. Potrzebujemy oddechu i trochę normalnego życia bez badań, wizyt i stresów. Gratuluję wszystkich pozytywnych bet i życzę udanych transferów. Trzymam za Was kciuki, zarówno za novumowe weteranki, jak i za wszystkie nowe "twarze" na tym wątku.
M. Ty wiesz, że za Ciebie najmocniej :*
Aniu84, powodzenia w nowej roli, to niewiarygodne, że już zaraz rodzisz
Pewnie zajrzę tu od czasu do czasu, ale obiecałam sobie przerwę, więc mam nadzieję, że uda mi się dotrzymać tej obietnicy. Trzymajcie się i do usłyszenia na wiosnę.
Rozumiem Cię doskonale - ja na szybko robiłam 2 procedury. W zeszłym roku styczeń/luty jedna a czerwiec kolejna. To zdecydowanie za szybko. I dalismy sobie czas do tego roku zleciało szybciutko, ja odpoczęłam niesamowicie psychicznie i fizycznie - bo nie ukrywam byłam wyczerpana. Po ostatniej negatywnej becie wywaliłam wszystkie leki, wyniki, suplementy "do kosza" i nie byłam nawet u lekarza przez parę miesięcy. I zrób tak samo odpocznij, pomyśl tylko o sobie i o mężu, wyjedźcie gdzieś.. i nabierzcie sił :* powodzenia.Asia_88 lubi tę wiadomość
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie do tych które miały badane kariotypy i trombofilię, jaki lekarz zlecił Wam te badania i do kogo szłyście żeby odczytał wyniki i ewentualnie jeśli wyszło coś nie tak żeby zalecił dalsze badania czy leczenie ??? Czy ginekolodzy z kliniki to odczytują czy trzeba iść do lekarza innej specjalizacji ?
-
ana167 wrote:Nie bój się, młodzi lekarze stażem chodzą na konsultacje do tzw gory, bedziesz miala kontrole i usg, żeby zobaczyć jak rosną pecherzyki i wtedy mogą zmienic dawki lub dodax jakis lek. Glowa do gory.. Ja zaczelam stymulacje u jednej lekarki a skonczylam u innej bo tak ni pasowały terminy..
Dziękuję ana 167 , za otuchę .Chyba to teraz najważniejsze. Koleżance która poleciła mi novum udało się za pierwszym razem dzięki dr. Obuchowskiej. Stąd ta obawa bo nie dostałam się na pierwszą wizyte do tej dr.. Za tydz mam wizyte i zobaczymy co dalej. Obym zdążyła z tą próbą przed wyjazdem męża.
Pozdrawiam wszystkie staraczki
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych które miały badane kariotypy i trombofilię, jaki lekarz zlecił Wam te badania i do kogo szłyście żeby odczytał wyniki i ewentualnie jeśli wyszło coś nie tak żeby zalecił dalsze badania czy leczenie ??? Czy ginekolodzy z kliniki to odczytują czy trzeba iść do lekarza innej specjalizacji ?
No trombofilię może chyba ginekolog zlecić, ale nie jestem pewna. Na kariotypy to genetyk.
A jak nie masz czasu i masz trochę wolnej kasy, to idziesz, sama zlecasz w laboratorium, płacisz i masz. Jak jest coś nie tak z wynikami, to nawet ginekolog Ci powie i wyśle gdzie trzeba.
Taki kariotyp, to jest tam napisane jak wół - PRAWIDŁOWY męski/żeński (zależy kto bada)lub nie.
W novum jest i genetyk i immunolog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:39