X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina moja,kolezanka ma endometrioze i ma 2 dzieci wlasnie dzieki lekarzom z Novum. Ciaze byly trudne ale sie udalo. Dzieki niej ja tez zaufalam Novum i zobaczymy co z tego bedzie. Moze warto sprobowac choc kazdy przypadek jest inny.

• wombi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina przecież nasza Elcia robiła 3 procedurę w Novum, ma mendę i jest w ciąży :)

Sabina_x lubi tę wiadomość

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Sabina przecież nasza Elcia robiła 3 procedurę w Novum, ma mendę i jest w ciąży :)

ale chce więcej :D poza tym szukam tak ciężkiego przypadku jak ja :)

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • Karo-Linka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Karo-linka to co jutro powtorka bety czekamy na wyniki :-)
    Tak jutro rano powtórka, trzymajcie kciuki za przyrost. Od niedzieli mam bóle typowo @ więc zobaczymy jak to będzie.

czynnik męski, starania od 08/2013, od 02/2016 NOVUM
    09/16 antyki, 05.10.2016 start protokół długi ICSI, 19.10-1 ds
    2.11 punkcja, transfer odroczony
    14.01 CRIO :)
    dd2ac3d742.png

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Zdecydowałam się na 3 procedurę w Novum i chciałabym zapytać czy jest tutaj jakaś kobietka z endometriozą, której właśnie w Novum się udało a wcześniejsze procedury gdzie indziej zawiodły??? Boję się, że i tak nic z tego nie bedzie.. mam IV st. endometriozy i torbiele na obu jajnikach. Jestem po dwóch procedurach w Provicie - i tylko dwa transfery i w tym jedna ciąża biochem.

Lewandowski powiedział niby, że mamy się nie poddawać i próbować ale mam obawy. Z tym, że jak juz się zdecyduję na procedurę to tylko tam..

Jak by co to proszę o jakiś odzew :) i jest tu ktoś kto z daleka tam dojeżdża??? ile wizyt trzeba zaliczyć do transferu??? Ja z południa i mam kawałek do Wa-wy :) ale byleby było warto!!! :)

Powodzenia dla wszystkich :bigok:

Pozdrawiam
    Ja również mam dosyć daleko i jestem z zachodu, mam ponad 400 km :) i tez leczę się u L. I też jestem po nieudanym podejściu w innym miejscu, endometriozy nie mam.
    W trakcie stymulacji miałam jakoś dwie wizyty, kolejna to już był transfer. Doktor zlecił Ci histero ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 przystepowalas juz do transferu w novum?

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Ja również mam dosyć daleko i jestem z zachodu, mam ponad 400 km :) i tez leczę się u L. I też jestem po nieudanym podejściu w innym miejscu, endometriozy nie mam.
    W trakcie stymulacji miałam jakoś dwie wizyty, kolejna to już był transfer. Doktor zlecił Ci histero ?

Nie zlecił mi... ale może dlatego, że 2 lata temu miałam histero robione.

No ja mam jakieś 350 km.. ale damy radę :)

No chyba, że wydarzy się cud z crio :)

Provita
  • Karo-Linka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam już wynik bety 75,3 mIU/ml czyli póki co nadal jestem w ciąży!!!!! :D

dla porównania
    9 dpt - bHCG 33,7 mIU/ml
    11 dpt - bHCG 75,3 mIU/ml

przyrost 127,3 % w ciągu 48 godzin

na razie nie będę robić 3 bety chyba że zacznę plamić lub będę miała jakiś niepokój, powtórzę najwyżej przed wizytą. Dzwonię dziś do kliniki umawiam się na wizytę

natty85, Asia_89, dorota1, problemik, wombi, ana167, sylvuś, bizona lubią tę wiadomość

czynnik męski, starania od 08/2013, od 02/2016 NOVUM
    09/16 antyki, 05.10.2016 start protokół długi ICSI, 19.10-1 ds
    2.11 punkcja, transfer odroczony
    14.01 CRIO :)
    dd2ac3d742.png

• Asia_89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka wieeeelkie gratulacje :) bardzo się cieszę - to wspaniała wiadomość <3

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje drogie.. U nas czas na przerwę. Postanowiliśmy nie robić 3 procedury na szybko. Zajmiemy się aktywnością fizyczną i suplementacją, zrobimy badanie fragmentacji plemników i najprawdopodobniej uda nam się wyjechać w jakieś piękne miejsce. Potrzebujemy oddechu i trochę normalnego życia bez badań, wizyt i stresów. Gratuluję wszystkich pozytywnych bet i życzę udanych transferów. Trzymam za Was kciuki, zarówno za novumowe weteranki, jak i za wszystkie nowe "twarze" na tym wątku.

M. Ty wiesz, że za Ciebie najmocniej :*

Aniu84, powodzenia w nowej roli, to niewiarygodne, że już zaraz rodzisz :)

Pewnie zajrzę tu od czasu do czasu, ale obiecałam sobie przerwę, więc mam nadzieję, że uda mi się dotrzymać tej obietnicy. Trzymajcie się i do usłyszenia na wiosnę.

problemik, wombi, magda_31, ana167, Polaaa_86, Xena86 lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka gratulacje czekamy na serduszko :-)

dorota1 lubi tę wiadomość

• dorota1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc. Jestem przed stymulacją i boję się że dr. Traczyńska mnie żle poprowadzi. Czy ktoś może coś wie o tej dr. ?

• dorota1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle niedawno zaczęłam swoją przygodę z novum. Jestem zdesperowana gdyż goni mnie czas, W kwietniu mąż wyjeżdża za granicę. Jestem po 3 poronieniach samoistnych i ciąży pozamacicznej.Cieszę się że dużo już nas wygrało tą walkę z niepłodnością

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Inkaa85 przystepowalas juz do transferu w novum?
    Tak miałam transfer po punkcji jednego zarodka, niedługo myślę że bede miec crio

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina_x wrote:
    Nie zlecił mi... ale może dlatego, że 2 lata temu miałam histero robione.

No ja mam jakieś 350 km.. ale damy radę :)

No chyba, że wydarzy się cud z crio :)
    Czyli masz jakieś mrozaczki jeszcze ?

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Dziewczyny moje drogie.. U nas czas na przerwę. Postanowiliśmy nie robić 3 procedury na szybko. Zajmiemy się aktywnością fizyczną i suplementacją, zrobimy badanie fragmentacji plemników i najprawdopodobniej uda nam się wyjechać w jakieś piękne miejsce. Potrzebujemy oddechu i trochę normalnego życia bez badań, wizyt i stresów. Gratuluję wszystkich pozytywnych bet i życzę udanych transferów. Trzymam za Was kciuki, zarówno za novumowe weteranki, jak i za wszystkie nowe "twarze" na tym wątku.

M. Ty wiesz, że za Ciebie najmocniej :*

Aniu84, powodzenia w nowej roli, to niewiarygodne, że już zaraz rodzisz :)

Pewnie zajrzę tu od czasu do czasu, ale obiecałam sobie przerwę, więc mam nadzieję, że uda mi się dotrzymać tej obietnicy. Trzymajcie się i do usłyszenia na wiosnę.

Rozumiem Cię doskonale - ja na szybko robiłam 2 procedury. W zeszłym roku styczeń/luty jedna a czerwiec kolejna. To zdecydowanie za szybko. I dalismy sobie czas do tego roku :) zleciało szybciutko, ja odpoczęłam niesamowicie psychicznie i fizycznie - bo nie ukrywam byłam wyczerpana. Po ostatniej negatywnej becie wywaliłam wszystkie leki, wyniki, suplementy "do kosza" i nie byłam nawet u lekarza przez parę miesięcy. I zrób tak samo :) odpocznij, pomyśl tylko o sobie i o mężu, wyjedźcie gdzieś.. i nabierzcie sił :) :* powodzenia.

Asia_88 lubi tę wiadomość

Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Novum jest tak ze nie zawsze trafi sie do swojego lekarza wszystko.zakezy od terminow.

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych które miały badane kariotypy i trombofilię, jaki lekarz zlecił Wam te badania i do kogo szłyście żeby odczytał wyniki i ewentualnie jeśli wyszło coś nie tak żeby zalecił dalsze badania czy leczenie ??? Czy ginekolodzy z kliniki to odczytują czy trzeba iść do lekarza innej specjalizacji ?

• dorota1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Nie bój się, młodzi lekarze stażem chodzą na konsultacje do tzw gory, bedziesz miala kontrole i usg, żeby zobaczyć jak rosną pecherzyki i wtedy mogą zmienic dawki lub dodax jakis lek. Glowa do gory.. Ja zaczelam stymulacje u jednej lekarki a skonczylam u innej bo tak ni pasowały terminy..

Dziękuję ana 167 , za otuchę .Chyba to teraz najważniejsze. Koleżance która poleciła mi novum udało się za pierwszym razem dzięki dr. Obuchowskiej. Stąd ta obawa bo nie dostałam się na pierwszą wizyte do tej dr.. Za tydz mam wizyte i zobaczymy co dalej. Obym zdążyła z tą próbą przed wyjazdem męża.
    Pozdrawiam wszystkie staraczki

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych które miały badane kariotypy i trombofilię, jaki lekarz zlecił Wam te badania i do kogo szłyście żeby odczytał wyniki i ewentualnie jeśli wyszło coś nie tak żeby zalecił dalsze badania czy leczenie ??? Czy ginekolodzy z kliniki to odczytują czy trzeba iść do lekarza innej specjalizacji ?

No trombofilię może chyba ginekolog zlecić, ale nie jestem pewna. Na kariotypy to genetyk.
    A jak nie masz czasu i masz trochę wolnej kasy, to idziesz, sama zlecasz w laboratorium, płacisz i masz. Jak jest coś nie tak z wynikami, to nawet ginekolog Ci powie i wyśle gdzie trzeba.
    Taki kariotyp, to jest tam napisane jak wół - PRAWIDŁOWY męski/żeński (zależy kto bada)lub nie.

W novum jest i genetyk i immunolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:39

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ