X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ściąga na temat procedur :)

http://www.korektorzdrowia.pl/wp-content/uploads/dr-wojciech-matusewicz-leki-stosowane-w-stymulowaniu-zaplodnienia-pozaustrojowego-trudnosci-w-ocenie-hta.pdf

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Iwi_83 Znajoma

Wysłany: 15 maja 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Jestem po kondultscjach trelefonicznych z Novum i lekarka prowadzaca - pani z konsultacji powiedziala, ze beta wolno rosnie, pani doktor po dwoch pierwszych wynikach powiedziala, ze jej sie beta podoba, po trzeciej becie stwierdzila, ze nie ma zdania, czy to dobre wyniki i mam cierpliwie czekac na wizyte kontrolna u nich 22.05. Czy z wlasnego dwoswiadczenia mozecie napisac, ze jest jeszcze dla mnie, dla nas szansa, ze tp sie naprawde udalo i uda sie ta ciaze szczesliwie donosic?

8.05 (12dpt) - 155
    10.05 (14dpt) - 253,09
    12.05 (16dpt) - 377,37

Będę wdzieczna ze wszelkie komentarze.
    Ogromnie sie ciesze, kiedy czytam, ze Wam sie udało (tym którym się udalo) i gratuluje i trzymam kciuki i zycze duzo wytrwalosci tym kobietkom, które walczą :)

Pozdrawiam cieplo

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwi_83 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Jestem po kondultscjach trelefonicznych z Novum i lekarka prowadzaca - pani z konsultacji powiedziala, ze beta wolno rosnie, pani doktor po dwoch pierwszych wynikach powiedziala, ze jej sie beta podoba, po trzeciej becie stwierdzila, ze nie ma zdania, czy to dobre wyniki i mam cierpliwie czekac na wizyte kontrolna u nich 22.05. Czy z wlasnego dwoswiadczenia mozecie napisac, ze jest jeszcze dla mnie, dla nas szansa, ze tp sie naprawde udalo i uda sie ta ciaze szczesliwie donosic?

8.05 (12dpt) - 155
    10.05 (14dpt) - 253,09
    12.05 (16dpt) - 377,37

Będę wdzieczna ze wszelkie komentarze.
    Ogromnie sie ciesze, kiedy czytam, ze Wam sie udało (tym którym się udalo) i gratuluje i trzymam kciuki i zycze duzo wytrwalosci tym kobietkom, które walczą :)

Pozdrawiam cieplo
    Iwi_83 mi kiedys moja Pani Dr powiedziala, ze beta po dwoch dniach powinna byc dwa razy wieksza, ale nie wiem czy to jest regula. Wierze dlatego, ze u Ciebie tez bedzie dobrze mimo, ze przyrosty sa mniejsze. Powodzenia, trzymam kciuki

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwi, przyrost powinien być o min. 66% (trzeci wynik ok 420) - ale nic nie jest przesądzone. Nasze ciała to nie kalkulatory i znam przypadki, kiedy z mniejszych przyrostów ciąże były ok. Postaraj się nie denerwować za dużo i sprawdź bete po 48h w tym samym laboratorium. Powodzenia!

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Iwi_83 Znajoma

Wysłany: 15 maja 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Staram sie zachowa spokoj, nawet nie potrafie sie za bardzo cieszyc tymi wartosciami Bety powyzej zera - nigdy wczesniej takich nie widzialam u siebie. w srode ide na powtorke, by wiedziec, czy mam po co jechac w poniedzialek.

Milego poniedzialku moje Drogie :)

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój rekord to 8,3 wiec tez nie widziałam takich u siebie :) Oby wszystko było w porządku!

m2tKp2.png
  • Iwi_83 Znajoma

Wysłany: 15 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I życze Tobie, bs widziała rosnący wynik bety :)

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybcia2009 wrote:
    A histeroskopii w Novum nie robi tylko dr Doniec?
    Chyba zwykły ginekolog nie robi?
    ...
    ma_pi ja podobnie mam dylemat, bo miałam histero rok temu, ale później jeszcze poronienie miałam i też się zastanawiam czy tam się coś nie popsuło po tym...
    Daj znać co Ci doradzi doktor na wizycie :)

Cześć. Piszę po konsultacji u dr Dońca.
    Dla przypomnienia, miałam półtora roku temu histeroskopię, a potem 4 nieudane transfery. Dr Lewandowski kazał mi iść na kolejną histeroskopię, ale ja najpierw umówiłam się na konsultacje do dr Dońca w novum.
    Powiedział on, że rok po hosteroskopii to się mogło wszystko pozmieniać i należy ją koniecznie powtórzyc. U mnie dodatkowo zaczęły się robić problemy przy transferach tzn cewnik coraz trudniej wchodzi i dr stwierdził że mogły się już porobić zrosty w szyjce od tych ciągłych zabiegów. To dodatkowo prowadzi do skurczy macicy, bo szyjka się podrażnia. Mamy się też skupić mocno na endometrium. Tym razem będzie badana nie tylko histopatologia ale również histochemia - wykrywa ukryte zapalenia.
    Idę na zabieg pod koniec czerwca. Teraz czekam jeszcze na wyniki immunologii i trochę odpoczywam.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Doniec na wizycie proponuje spotkanie za kilka dni w szpitalu na Szaserow aby zacząć od porządnego usg 3D. Ja mam daleko, wizyta była w piątek, a chciał się znów spotkać po weekendzie. Powiedziałam mu że nie dam rady tak ciągle jeździć, że może uda się w ten sam dzień albo jutro ( czyli to miałaby być sobota) bo zostaniemy na weekend w W-wie. I zaproponował żeby podjechać w sobotę do jego stażystki. Ona zrobiła mi usg, wszystko nagrała, zdjęcia porobiła, a doktor to sobie oglądnie.
    Bardzo nam to było na rękę. Super człowiek z dr Dońca.

problemik, Asia_88, rybcia2009, Milkowiec, sosenka lubią tę wiadomość

• Kabełka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, podczytuje Was od pewnego czasu, a niedługo dołączę do Was bardziej jawnie, gdyż też niebawem rozpoczynam swoją przygodę z Novum. Mam do Was prośbę, mogłybyście mi napisać, jakie zestawy witamin/ suplementy zalecali Wam lekarze?

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Ana_83 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Cześć, podczytuje Was od pewnego czasu, a niedługo dołączę do Was bardziej jawnie, gdyż też niebawem rozpoczynam swoją przygodę z Novum. Mam do Was prośbę, mogłybyście mi napisać, jakie zestawy witamin/ suplementy zalecali Wam lekarze?
    Witaj Kabełka, mnie p. dr z novum kazała brać folik, ale oprócz tego przyjmuję wit. D i magnez. W piątek mam pierwszą wizytę podglądową, na której mam zamiar zapytać czy coś jeszcze przyjmować.

2 lata starań
    33 lata
    03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
    04.2017 - Novum start
    05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka :(
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zlecono badanie poziomu wit. D i dopiero po wyniku suplementację. Folik też kazali brać, ale ja piję Inofem zamiast tego ;) Poza tym żadnych suplementów mi nie zalecano., ale biorę jeszcze magnez, wit. K i C (grykamina).

m2tKp2.png
  • problemik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odliczamy dziewczyny do wizyt :) u mnie była wczoraj owulacja w 22dc wiec @ przyjdzie z tygodniowym opoznieniem :/

Asia_88, ana167 lubią tę wiadomość

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Emma_Ben Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny słoneczny majowy dzień!

Jestem z Warszawy, - konkretnie spod Warszawy.
    Czytam Was od 2 miesięcy, min dzięki Waszym historiom jesteśmy teraz w trakcie leczenia w Novum.
    Mocno trzymam za Was kciuki!

Moja historia jest dość nietypowa, bo jestem szczesciarą - mam dwójkę dzieci. Od 4 lat staramy się o trzecie. I nic.
    Wiem wiem, już po roku powinnismy rozważyć przyjście do Novum, tym bardziej że PESEL mnie już mocno goni....
    Zaczynają się zmiany menopauzalne a przysięgam że jeszcze tak stara nie jestem :).
    Krótko mówiąc, podjęliśmy z mężem decyzję że albo teraz, albo kuż definitywnie nigdy.

Wczoraj byłam na punkcji, prowadzi mnie dr Zygler, miałam krótki protokół i kiepsko odpowiadałam na stumulację. Dziś czekam na telefon z Novum co dalej. Bo jest 5 komórek a z racji na dość kiepskie wyniki męża zasugerowano nam ICSI zamiast IVF.

Oczywiście jak to na forum - mam pytanie:
    Wczoraj przy wypisie z punkcji dr Zamora powiedział ze nie widzi powodu żeby Ew transfer nie był w trzeciej dobie.
    Jak to bywa z Waszym doświadczeniem? Koleżanki z UK alarmują ze dopiero PO 3 dobie przezywajaą najsilniejsze zarodki i wcześniej nie ma co myśleć o transferze. Same przeszły IV i pokazywały tabelki z których wynika ze szansa na zagnieżdżenie i ciąże 5 dniowej blastocysty jest dużo, dużo wyższa niż 3 dniowego zarodka...

Waham się czy nie poprosić dziś o konslultacje telefoniczną z dr Zygler..... oczywiście jeśli będzie KOGO transferować.

Serdecznie wszystkie jeszcze raz pozdrawiam,

Ola

ICSI - maj 2017
    4 zarodki
    Transfer jednego 7komórkowego 05.2017 - :-(
    2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje :-(
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja też znowu mam pytanie. Mam mieć inseminację w przyszłym miesiącu i teraz kompletuję badania. Na liście jest m.in. "stopień czystości pochwy" byłam u swojej obecnej ginekolog, żeby pobrała wymaz na posiewy ale powiedziała, że stopnia czystości się już nie robi... jak to jest? Posiew z kanałku i z pochwy będę miała.

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Dziewczyny czy któreś tutaj podchodzą lub podchodziły do ivf u lewandowskiego z endometriozą ? Odezwijcie się do mnie :-) Będę wdzięczna :-)

Ja będę podchodzić, ale najpierw próbujemy inseminację. Też nie mam tak poważnej jeszcze endometriozy, rok temu miałam wykryte początkowe ogniska.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sosenka wrote:
    Hej Kochane, ja też znowu mam pytanie. Mam mieć inseminację w przyszłym miesiącu i teraz kompletuję badania. Na liście jest m.in. "stopień czystości pochwy" byłam u swojej obecnej ginekolog, żeby pobrała wymaz na posiewy ale powiedziała, że stopnia czystości się już nie robi... jak to jest? Posiew z kanałku i z pochwy będę miała.

Posiewy powinny wystarczyć. U mnie nigdy nie robili problemów.

sosenka lubi tę wiadomość

• Emma_Ben Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka, ja miałam tez badania i jak powiedziałam o stopniu czystości pochwy to pielęgniarki od razu zapisały na posiew i tyle.

sosenka lubi tę wiadomość

ICSI - maj 2017
    4 zarodki
  • Emma_Ben Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana167, rzeczywiście :-)

Dowiedziałam się dziś z Novum ze na 5 moich komórek dojrzałych było 4, a zapłodnilo się 3.
    Chcieli mi już jutro zrobić transfer ale poprosiłam żeby poczekać do piątku 19go...
    O mamo ciekawe czy przeżyją do tego piątku. Chyba nie wytrzymam i jutro zadzwonie do laboratorium.
    Ciekawe czy mnie zleją czy jednak udzielą informacji jak Maluchy?
    Siedzę tu w pracy jak na szpilkach...

ICSI - maj 2017
    4 zarodki
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_Ben wrote:
    Ana167, rzeczywiście :-)

Dowiedziałam się dziś z Novum ze na 5 moich komórek dojrzałych było 4, a zapłodnilo się 3.
    Chcieli mi już jutro zrobić transfer ale poprosiłam żeby poczekać do piątku 19go...
    O mamo ciekawe czy przeżyją do tego piątku. Chyba nie wytrzymam i jutro zadzwonie do laboratorium.
    Ciekawe czy mnie zleją czy jednak udzielą informacji jak Maluchy?
    Siedzę tu w pracy jak na szpilkach...

trzymam kciuki za Twoje maluszki <3

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ