NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Wszystkim.Trafiłam do Was szukajac informacji o Novum, do ktorego wczoraj odeslal mnie moj gin z uwagi na to, ze nie reaguje na stymulacje CLO (2 cykle, w drugim 2 tabletki dziennie i kompletne zero reakcji). Mam tez stwierdzone PCO. Czy moglybyscie mi napisac jak wyglada taka wstwpna wizyta?Czekam na nia do 29.06 i nie wiem zupelnie czego sie spodziewac.Moj gin twierdzi, ze powinnam byc stymulowana gonadotropinami i monitorowana a on nie ma takiej mozliwosci w swojej placowce (przyjmuje raz w tygodniu) i dlatego tam mnie odsyla. Wskazal mi tez konkretnego lekarza dlatego tyle czekania. Czy mozecie mi napisac jak wyglada ta pierwsza wizyta i jak w praktyce wyglada stymulacja gonadotropinami?Dziekuje.
-
Emma_Ben wrote:Super! To dobry wynik. Oby chciały współpracować!2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Jaszmurka wrote:Cześć Wszystkim.Trafiłam do Was szukajac informacji o Novum, do ktorego wczoraj odeslal mnie moj gin z uwagi na to, ze nie reaguje na stymulacje CLO (2 cykle, w drugim 2 tabletki dziennie i kompletne zero reakcji). Mam tez stwierdzone PCO. Czy moglybyscie mi napisac jak wyglada taka wstwpna wizyta?Czekam na nia do 29.06 i nie wiem zupelnie czego sie spodziewac.Moj gin twierdzi, ze powinnam byc stymulowana gonadotropinami i monitorowana a on nie ma takiej mozliwosci w swojej placowce (przyjmuje raz w tygodniu) i dlatego tam mnie odsyla. Wskazal mi tez konkretnego lekarza dlatego tyle czekania. Czy mozecie mi napisac jak wyglada ta pierwsza wizyta i jak w praktyce wyglada stymulacja gonadotropinami?Dziekuje.
Ta wizyta trwa dłużej nuż normalna. Myślę, że 40-60 min. Lekarz wypyta Was o wiele spraw, a zwłaszcza czy na coś chorujecie, jakie były etapy dotychczasowego leczenia i jaka jest Wasza historia rodziny w konkekście płodności(z obu stron). Ważne jest, aby wziąć ze sobą wszystkie wyniki badań, jakie mieliście do tej pory przeprowadzone. Będziesz miała na pewno usg.
Jeśli chodzi o Ciebie, to nie robiłabym dodatkowych badań, bo i tak po wizycie pewnie coś dojdzie do zrobienia. Jeśli mąż/partner nie miał robionego seminogramu z posiewem, to na tą wizytę najlepiej niech zrobi, bo i tak będzie musiał. Jeśli nie macie daleko, to zróbcie to w novum.
A stymulacja gonadotropinami, to po prostu zastrzyki w brzuch. Na szczęście igły są malutkie i to nie boli. Co do rodzaju i dawki leku, to jest to bardzo indywidualna sprawa. Podczas stymulacji trzeba chodzić na usg, żeby monitorować, jak pęcherzyki rosną. Częstotliwość i ilość monitoringów będzie zależała od tego, jak zareagujesz na leki.Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
Asia_88 wrote:Emma, mam połówkę Clo od 2 do 6dc, od 3dc 75 Menopuru i 25 Puregonu.
To nie najgorzej ... w sensie Menopuru. A Puregon to tez gonadotropina? Ja dostawałam tylko Menopur, no i clo 1/2 tabletki mimo ze mówiłam lekarce ze kiepsko na to reaguje...
Nie mówiąc już o cenie zawrotnej za te leki....
Udanej stymulacji, i dojrzałych komórek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 13:57
Asia_88 lubi tę wiadomość
ICSI - maj 2017
4 zarodki
Transfer jednego 7komórkowego 05.2017 -
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje -
Jest dobrze. Mamy sześć zarodków
ana167, Emma_Ben, Karo-Linka, Kabełka, emka29, Asia_88, Milkowiec, problemik lubią tę wiadomość
2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
nick nieaktualnyJaszmurka wrote:Cześć Wszystkim.Trafiłam do Was szukajac informacji o Novum, do ktorego wczoraj odeslal mnie moj gin z uwagi na to, ze nie reaguje na stymulacje CLO (2 cykle, w drugim 2 tabletki dziennie i kompletne zero reakcji). Mam tez stwierdzone PCO. Czy moglybyscie mi napisac jak wyglada taka wstwpna wizyta?Czekam na nia do 29.06 i nie wiem zupelnie czego sie spodziewac.Moj gin twierdzi, ze powinnam byc stymulowana gonadotropinami i monitorowana a on nie ma takiej mozliwosci w swojej placowce (przyjmuje raz w tygodniu) i dlatego tam mnie odsyla. Wskazal mi tez konkretnego lekarza dlatego tyle czekania. Czy mozecie mi napisac jak wyglada ta pierwsza wizyta i jak w praktyce wyglada stymulacja gonadotropinami?Dziekuje.
-
nick nieaktualny
-
Właśnie trochę mnie zaczęło zastanawiać czy takie długie te terminy czy tylko mi się tak trafiło, ale w sumie za 2 tygodnie jedziemy na urlop i jak wrocimy to za tydzien wizyta, wiec moze i lepiej nie zaczynac teraz nic. Sama nie wiem. Wiem, ze Wy tu dluzej sie staracie, ale ja rok stracilam u ginki, ktora twierdzila, ze wszystko ok tylko sie starac...A tu brak owulacji jak byk.Ech, szkoda gadac.
-
Ana bardzo dobrze ze odpowiadasz
Pani dr jest bardzo fajną kobietą. Zawsze wywołuje po imieniu Np. Pani Arletta. Jak pacjentka spóźnia się to biega po korytarzu i szuka
Ja czekam na @ i oczywiście znowu małpy nie ma jak potrzeba. Więc 2 dni w plecy
Asia dzisiaj strzelasz!!!! ❤ana167, Asia_88, Ana_83 lubią tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Już strzeliłam Dwa pierwsze zastrzyki z głowy, jak startuje w Dzień Matki to musi z tego być ciąża!
ana167, Emma_Ben, problemik, Milkowiec, Bella93, Karola1985, Ana_83, Karo-Linka lubią tę wiadomość