X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • problemik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i sikacz... buhahaha... Ty jesteś chyba jedyną, która nigdy nie obsikuje niczegk ❤
    Jednym słowem twarda sztuka :)

Asia_88 lubi tę wiadomość

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_ wrote:
    Dziewczyny czy można suplementowac magnez po transferze?miałam ostatnio skurcze łydek, a od paru dni drga mi powieka i chyba muszę coś zacząć lykac...
    Można, a wg mnie to nawet trzeba :) Zapobiega niepotrzebnym skurczom macicy, a tego bardzo nie chcemy po transferze. Nie zastanawiaj się nawet, skoro masz skurcze łydek - możesz mieć już niedobór. Na drganie powiek zalecana czekolada! <3

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Asia i sikacz... buhahaha... Ty jesteś chyba jedyną, która nigdy nie obsikuje niczegk ❤
    Jednym słowem twarda sztuka :)
    Obsikam, jak będę miała pozytywną betę :D Żeby zrobić zdjęcie i Wam wysłać ;) Nienawidzę patrzeć na tą jedną kreskę i jeśli kiedykolwiek zrobię test, to tylko jak będę wiedziała, że wyjdą dwie!

problemik, Joaszo, ana167, Ana_83, Emma_Ben, nana1989, magda_31 lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • problemik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poczekaj 3 tygodnie to obsikamy razem ;)

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Xena86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_ wrote:
    Dziewczyny czy można suplementowac magnez po transferze?miałam ostatnio skurcze łydek, a od paru dni drga mi powieka i chyba muszę coś zacząć lykac...

A swoją drogą co robicie/robilyscie w oczekiwaniu na testowanie, żeby nie zwariować?Ja dziś wróciłam do pracy i trochę mnie to oderwalo, wynudzilam się ostatnie kilka dni w domu...
    Ja nie jestem po transferze, wiec pewnie bede kiepskim doradca,ale od poczatku ciazy zazywam magne b6 3x1 tab, zeby zapobiec skurczom macicy, wiec wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz brac

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki, biegnę zatem do apteki :)

• Ana_83 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Obsikam, jak będę miała pozytywną betę :D Żeby zrobić zdjęcie i Wam wysłać ;) Nienawidzę patrzeć na tą jedną kreskę i jeśli kiedykolwiek zrobię test, to tylko jak będę wiedziała, że wyjdą dwie!
    Mam takie same odczucia ...

2 lata starań
    33 lata
    03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
    04.2017 - Novum start
    05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka :(
  • Iwi_83 Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcialam tylko napisać wielke DZIĘKUJĘ - ze jestescie, ze piszecie, ze dzielicie sie swoimi historiami, doswiadczeniami, emocjami - mnie wiele razy podnioslo na duchu, rzucilo swiatlo na kilka aspektów. I bardzo mi to pomoglo w pozytywnym nastawieniu, co zaskutkowalo pozytywną betą - i ten pozytywny efekt nadal sie utrzymuje i mam nadzieje ze tak bedzie przez kolejne 30 tygodni (tak okolo ;)).

Tak więc dziewczyny starajace sie - nakrecajce sie pozytywnie tymi historiami, co sie zakonczyly powodzeniem - wszystkie kiedys sie tym sukcesem zakończą :)

Dobrego dnia!
    Iwona

problemik, Asia_88, Karo-Linka, Ana_83, Xena86, pi84, Joaszo lubią tę wiadomość

• Kabełka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chyba czas dołączyć do Was na dobre. Czytam Was od dłuższego czasu, zdarzyło mi się zapytać o coś kilka razy zza krzaka ;)
    Jesteśmy po wstępnej wizycie u dr Langner - wrażenia póki co pozytywne. Aktualnie biegam za tymi wszystkimi badaniami przed wizytą startową, którą mamy 30.06. Liczę, że również otrzymam tu takie wsparcie, jak dajecie sobie nawzajem! ;) I trzymam za Was kciuki!

problemik, Asia_88, Mysia_, Karola1985, Ana_83, pi84 lubią tę wiadomość

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka powodzenia, mam nadzieję, że szybko ruszysz z procedurą :)

Iwi,my się chyba nie znamy,ale ogromne gratulacje i trzymam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 09:08

Kabełka lubi tę wiadomość

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, są newsy :) Dzwoniło do mnie właśnie labolatorium, że musimy aneks podpisać... bo zamrozili 9 zarodkow a nie 7 :) Czyli z tych trzech słabych obserwowanych dwa dobiły jakoś do reszty. I mamy pomrozone 1; 2; 3 i 3.
    Jeden najladniejszy osobno i reszta zdechlaczków w pakietach. Wiem, że to pewnie niewiele zmieni, bo i tak mogą się nie rozmrozić, ale dobre wieści przed czwartkiem chętnie przyjmuję :)

pi84, Karola1985, Ana_83, Emma_Ben, Xena86, ana167, problemik lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w papierach z kliniki widzę zapisy zalecające po punkcji pozostanie na dzień w Wawie, jeśli się dojeżdża z poza Warszawy. Czy orientujecie się, z czego to wynika? Chodzi może o narkoze, czy aby być blisko kliniki w razie jakiś powikłań, czy może żeby nie wytelepotało na polskich drogach ;) ?? Stosowałyście się do tego zalecenia??

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stosuję, bo tu mieszkam :D Ale bez świrowania, dziewczyny wracają do domów tego dnia. Chodzi o ewentualne powikłania, złe samopoczucie po narkozie itd. wtedy jesteś blisko w razie czego. Ważne tylko, żebyś nie prowadziła samochodu tego dnia no i ktoś musi z Tobą być przy wypisie (najczęściej jest to mąż, ale nie musi).

m2tKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to super wiadomość!tzn.,że zarodki mają siłę walki,niech to będzie dobry znak :)
    Kabełka,ja też jestem z Wawy,ale po transferze chcieliśmy jechać nad morze, żeby się oderwać,ale nam odradzono jeśli nie musimy.Ale tak jak Asia mówi, ważne,żebyś to nie była kierowca no i trzeba robić częstsze przerwy niż normalnie, no i jazda nie może być stresująca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps.Asia to dosyć późno dzwonili, czyżby aż tyle czasu je obserwowali?

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego dopiero dziś, może sie skapowali, że nie dzwonili wcześniej. Wszystkie zamrożone 12.06 w trzeciej dobie.

Emma_Ben lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
  • Emma_Ben Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wracam po 2 tygodniach urlopu. Lecę nadgonić zaległości i doczytać co u Was słychać.

U mnie: kontrolna wizyta u dr w Novum. Jestem rozczarowana,bo najpierw mnie trochę zbyto z moimi obawami o kiepską śluzówkę, w końcu na badaniu USG lekarka nie dopatrzyła się grubej śluzówki a jest już 19 dc. I orzekła ze te mierne 7 mm które znalazła (w najgrubszym miejscu!) co prawda nie szaleją, ale źle nie jest. Tymczasem wiem ze w innych klinikach nie robią transferu jeśli śluzówka nie ma przynajmniej 10 mm w dniu transferu. Do tego uświadomiłam sobie ze w dniu transferu nie zbadano mi tej śluzówki i nie wiem de facto jaka ona była...

Dobija mnie takie podejście, z każdym moim pytaniem (np czy cykl sztuczny czy naturalny do krio) jest tak samo jak z ta śluzówką: najpierw podejście proceduralne, a potem się będziemy martwić. Tyle że ja prędzej z torbami pójdę zanim mi uwierzą że naprawdę mogę być trudnym przypadkiem....
    Nawet na scratching nie chciała mnie umówić, w moim przypadku to rzekomo niewskazane. I nic na śluzówkę nie pomoże... umówiłam się do dr Czerkwińskiego w końcu na scratching, a jutro na konsultację tel u dr Lewandowskiego.

Idę poczytać co u Was.

ICSI - maj 2017
    4 zarodki
    Transfer jednego 7komórkowego 05.2017 - :-(
    2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje :-(
  • Emma_Ben Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Dziewczyny, są newsy :) Dzwoniło do mnie właśnie labolatorium, że musimy aneks podpisać... bo zamrozili 9 zarodkow a nie 7 :) Czyli z tych trzech słabych obserwowanych dwa dobiły jakoś do reszty. I mamy pomrozone 1; 2; 3 i 3.
    Jeden najladniejszy osobno i reszta zdechlaczków w pakietach. Wiem, że to pewnie niewiele zmieni, bo i tak mogą się nie rozmrozić, ale dobre wieści przed czwartkiem chętnie przyjmuję :)

Cudownie! Nareszcie są mrozaczki :-).
    Gratuluję!

ICSI - maj 2017
    4 zarodki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to ja się zastanawiam czy z moich 3 wszystkie dotrwaly do mrozenia,bo ja miałam podany 2 dniowy i w drugiej dobie wypelnialismy papiery i ustatalismy, że 3 na zimowisko..byłam spokojna,że jakby coś nie teges to na pewno by zadzwonili,że się towarzystwo wykruszyło,ale teraz już nie jestem tego taka pewna

• Emma_Ben Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana_83 wrote:
    Sytuacja beznadziejna. Już wczoraj zrobiłam betę i niestety nie udało się.
    Myślałam, że sobie lepiej z tym poradzę :(

Doczytuję wiadomości z czasu urlopu... przykro mi ogromnie! Ja wiedziałam ze u mnie szanse raczej mniejsze, ale i tak się nastawiałam... bardzo współczuję, liczyłam że Wam się uda. Podchodzisz jeszcze raz? Kiedy?

ICSI - maj 2017
    4 zarodki
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ