NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia i sikacz... buhahaha... Ty jesteś chyba jedyną, która nigdy nie obsikuje niczegk ❤
Jednym słowem twarda sztukaAsia_88 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Mysia_ wrote:Dziewczyny czy można suplementowac magnez po transferze?miałam ostatnio skurcze łydek, a od paru dni drga mi powieka i chyba muszę coś zacząć lykac...
Zapobiega niepotrzebnym skurczom macicy, a tego bardzo nie chcemy po transferze. Nie zastanawiaj się nawet, skoro masz skurcze łydek - możesz mieć już niedobór. Na drganie powiek zalecana czekolada!
-
problemik wrote:Asia i sikacz... buhahaha... Ty jesteś chyba jedyną, która nigdy nie obsikuje niczegk ❤
Jednym słowem twarda sztukaŻeby zrobić zdjęcie i Wam wysłać
Nienawidzę patrzeć na tą jedną kreskę i jeśli kiedykolwiek zrobię test, to tylko jak będę wiedziała, że wyjdą dwie!
problemik, Joaszo, ana167, Ana_83, Emma_Ben, nana1989, magda_31 lubią tę wiadomość
-
To poczekaj 3 tygodnie to obsikamy razem
Asia_88 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Mysia_ wrote:Dziewczyny czy można suplementowac magnez po transferze?miałam ostatnio skurcze łydek, a od paru dni drga mi powieka i chyba muszę coś zacząć lykac...
A swoją drogą co robicie/robilyscie w oczekiwaniu na testowanie, żeby nie zwariować?Ja dziś wróciłam do pracy i trochę mnie to oderwalo, wynudzilam się ostatnie kilka dni w domu... -
nick nieaktualny
-
Asia_88 wrote:Obsikam, jak będę miała pozytywną betę
Żeby zrobić zdjęcie i Wam wysłać
Nienawidzę patrzeć na tą jedną kreskę i jeśli kiedykolwiek zrobię test, to tylko jak będę wiedziała, że wyjdą dwie!
2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Dziewczyny, chcialam tylko napisać wielke DZIĘKUJĘ - ze jestescie, ze piszecie, ze dzielicie sie swoimi historiami, doswiadczeniami, emocjami - mnie wiele razy podnioslo na duchu, rzucilo swiatlo na kilka aspektów. I bardzo mi to pomoglo w pozytywnym nastawieniu, co zaskutkowalo pozytywną betą - i ten pozytywny efekt nadal sie utrzymuje i mam nadzieje ze tak bedzie przez kolejne 30 tygodni (tak okolo
).
Tak więc dziewczyny starajace sie - nakrecajce sie pozytywnie tymi historiami, co sie zakonczyly powodzeniem - wszystkie kiedys sie tym sukcesem zakończą
Dobrego dnia!
Iwonaproblemik, Asia_88, Karo-Linka, Ana_83, Xena86, pi84, Joaszo lubią tę wiadomość
-
Cześć, chyba czas dołączyć do Was na dobre. Czytam Was od dłuższego czasu, zdarzyło mi się zapytać o coś kilka razy zza krzaka
Jesteśmy po wstępnej wizycie u dr Langner - wrażenia póki co pozytywne. Aktualnie biegam za tymi wszystkimi badaniami przed wizytą startową, którą mamy 30.06. Liczę, że również otrzymam tu takie wsparcie, jak dajecie sobie nawzajem!I trzymam za Was kciuki!
problemik, Asia_88, Mysia_, Karola1985, Ana_83, pi84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, są newsy
Dzwoniło do mnie właśnie labolatorium, że musimy aneks podpisać... bo zamrozili 9 zarodkow a nie 7
Czyli z tych trzech słabych obserwowanych dwa dobiły jakoś do reszty. I mamy pomrozone 1; 2; 3 i 3.
Jeden najladniejszy osobno i reszta zdechlaczków w pakietach. Wiem, że to pewnie niewiele zmieni, bo i tak mogą się nie rozmrozić, ale dobre wieści przed czwartkiem chętnie przyjmujępi84, Karola1985, Ana_83, Emma_Ben, Xena86, ana167, problemik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny w papierach z kliniki widzę zapisy zalecające po punkcji pozostanie na dzień w Wawie, jeśli się dojeżdża z poza Warszawy. Czy orientujecie się, z czego to wynika? Chodzi może o narkoze, czy aby być blisko kliniki w razie jakiś powikłań, czy może żeby nie wytelepotało na polskich drogach
?? Stosowałyście się do tego zalecenia??
-
Ja się stosuję, bo tu mieszkam
Ale bez świrowania, dziewczyny wracają do domów tego dnia. Chodzi o ewentualne powikłania, złe samopoczucie po narkozie itd. wtedy jesteś blisko w razie czego. Ważne tylko, żebyś nie prowadziła samochodu tego dnia no i ktoś musi z Tobą być przy wypisie (najczęściej jest to mąż, ale nie musi).
-
nick nieaktualnyAsia to super wiadomość!tzn.,że zarodki mają siłę walki,niech to będzie dobry znak
Kabełka,ja też jestem z Wawy,ale po transferze chcieliśmy jechać nad morze, żeby się oderwać,ale nam odradzono jeśli nie musimy.Ale tak jak Asia mówi, ważne,żebyś to nie była kierowca no i trzeba robić częstsze przerwy niż normalnie, no i jazda nie może być stresująca -
nick nieaktualny
-
Nie wiem dlaczego dopiero dziś, może sie skapowali, że nie dzwonili wcześniej. Wszystkie zamrożone 12.06 w trzeciej dobie.
Emma_Ben lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Wracam po 2 tygodniach urlopu. Lecę nadgonić zaległości i doczytać co u Was słychać.
U mnie: kontrolna wizyta u dr w Novum. Jestem rozczarowana,bo najpierw mnie trochę zbyto z moimi obawami o kiepską śluzówkę, w końcu na badaniu USG lekarka nie dopatrzyła się grubej śluzówki a jest już 19 dc. I orzekła ze te mierne 7 mm które znalazła (w najgrubszym miejscu!) co prawda nie szaleją, ale źle nie jest. Tymczasem wiem ze w innych klinikach nie robią transferu jeśli śluzówka nie ma przynajmniej 10 mm w dniu transferu. Do tego uświadomiłam sobie ze w dniu transferu nie zbadano mi tej śluzówki i nie wiem de facto jaka ona była...
Dobija mnie takie podejście, z każdym moim pytaniem (np czy cykl sztuczny czy naturalny do krio) jest tak samo jak z ta śluzówką: najpierw podejście proceduralne, a potem się będziemy martwić. Tyle że ja prędzej z torbami pójdę zanim mi uwierzą że naprawdę mogę być trudnym przypadkiem....
Nawet na scratching nie chciała mnie umówić, w moim przypadku to rzekomo niewskazane. I nic na śluzówkę nie pomoże... umówiłam się do dr Czerkwińskiego w końcu na scratching, a jutro na konsultację tel u dr Lewandowskiego.
Idę poczytać co u Was.
ICSI - maj 2017
4 zarodki
Transfer jednego 7komórkowego 05.2017 -
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje -
Asia_88 wrote:Dziewczyny, są newsy
Dzwoniło do mnie właśnie labolatorium, że musimy aneks podpisać... bo zamrozili 9 zarodkow a nie 7
Czyli z tych trzech słabych obserwowanych dwa dobiły jakoś do reszty. I mamy pomrozone 1; 2; 3 i 3.
Jeden najladniejszy osobno i reszta zdechlaczków w pakietach. Wiem, że to pewnie niewiele zmieni, bo i tak mogą się nie rozmrozić, ale dobre wieści przed czwartkiem chętnie przyjmuję
Cudownie! Nareszcie są mrozaczki.
Gratuluję!Asia_88 lubi tę wiadomość
ICSI - maj 2017
4 zarodki
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje -
nick nieaktualnyHm to ja się zastanawiam czy z moich 3 wszystkie dotrwaly do mrozenia,bo ja miałam podany 2 dniowy i w drugiej dobie wypelnialismy papiery i ustatalismy, że 3 na zimowisko..byłam spokojna,że jakby coś nie teges to na pewno by zadzwonili,że się towarzystwo wykruszyło,ale teraz już nie jestem tego taka pewna
-
Ana_83 wrote:Sytuacja beznadziejna. Już wczoraj zrobiłam betę i niestety nie udało się.
Myślałam, że sobie lepiej z tym poradzę
Doczytuję wiadomości z czasu urlopu... przykro mi ogromnie! Ja wiedziałam ze u mnie szanse raczej mniejsze, ale i tak się nastawiałam... bardzo współczuję, liczyłam że Wam się uda. Podchodzisz jeszcze raz? Kiedy?ICSI - maj 2017
4 zarodki
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje