NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia i sikacz... buhahaha... Ty jesteś chyba jedyną, która nigdy nie obsikuje niczegk ❤
Jednym słowem twarda sztukaAsia_88 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Mysia_ wrote:Dziewczyny czy można suplementowac magnez po transferze?miałam ostatnio skurcze łydek, a od paru dni drga mi powieka i chyba muszę coś zacząć lykac...
-
problemik wrote:Asia i sikacz... buhahaha... Ty jesteś chyba jedyną, która nigdy nie obsikuje niczegk ❤
Jednym słowem twarda sztukaproblemik, Joaszo, ana167, Ana_83, Emma_Ben, nana1989, magda_31 lubią tę wiadomość
-
To poczekaj 3 tygodnie to obsikamy razem
Asia_88 lubi tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Mysia_ wrote:Dziewczyny czy można suplementowac magnez po transferze?miałam ostatnio skurcze łydek, a od paru dni drga mi powieka i chyba muszę coś zacząć lykac...
A swoją drogą co robicie/robilyscie w oczekiwaniu na testowanie, żeby nie zwariować?Ja dziś wróciłam do pracy i trochę mnie to oderwalo, wynudzilam się ostatnie kilka dni w domu... -
nick nieaktualny
-
Asia_88 wrote:Obsikam, jak będę miała pozytywną betę Żeby zrobić zdjęcie i Wam wysłać Nienawidzę patrzeć na tą jedną kreskę i jeśli kiedykolwiek zrobię test, to tylko jak będę wiedziała, że wyjdą dwie!2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Dziewczyny, chcialam tylko napisać wielke DZIĘKUJĘ - ze jestescie, ze piszecie, ze dzielicie sie swoimi historiami, doswiadczeniami, emocjami - mnie wiele razy podnioslo na duchu, rzucilo swiatlo na kilka aspektów. I bardzo mi to pomoglo w pozytywnym nastawieniu, co zaskutkowalo pozytywną betą - i ten pozytywny efekt nadal sie utrzymuje i mam nadzieje ze tak bedzie przez kolejne 30 tygodni (tak okolo ).
Tak więc dziewczyny starajace sie - nakrecajce sie pozytywnie tymi historiami, co sie zakonczyly powodzeniem - wszystkie kiedys sie tym sukcesem zakończą
Dobrego dnia!
Iwonaproblemik, Asia_88, Karo-Linka, Ana_83, Xena86, pi84, Joaszo lubią tę wiadomość
-
Cześć, chyba czas dołączyć do Was na dobre. Czytam Was od dłuższego czasu, zdarzyło mi się zapytać o coś kilka razy zza krzaka
Jesteśmy po wstępnej wizycie u dr Langner - wrażenia póki co pozytywne. Aktualnie biegam za tymi wszystkimi badaniami przed wizytą startową, którą mamy 30.06. Liczę, że również otrzymam tu takie wsparcie, jak dajecie sobie nawzajem! I trzymam za Was kciuki!problemik, Asia_88, Mysia_, Karola1985, Ana_83, pi84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, są newsy Dzwoniło do mnie właśnie labolatorium, że musimy aneks podpisać... bo zamrozili 9 zarodkow a nie 7 Czyli z tych trzech słabych obserwowanych dwa dobiły jakoś do reszty. I mamy pomrozone 1; 2; 3 i 3.
Jeden najladniejszy osobno i reszta zdechlaczków w pakietach. Wiem, że to pewnie niewiele zmieni, bo i tak mogą się nie rozmrozić, ale dobre wieści przed czwartkiem chętnie przyjmujępi84, Karola1985, Ana_83, Emma_Ben, Xena86, ana167, problemik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny w papierach z kliniki widzę zapisy zalecające po punkcji pozostanie na dzień w Wawie, jeśli się dojeżdża z poza Warszawy. Czy orientujecie się, z czego to wynika? Chodzi może o narkoze, czy aby być blisko kliniki w razie jakiś powikłań, czy może żeby nie wytelepotało na polskich drogach ?? Stosowałyście się do tego zalecenia??
-
Ja się stosuję, bo tu mieszkam Ale bez świrowania, dziewczyny wracają do domów tego dnia. Chodzi o ewentualne powikłania, złe samopoczucie po narkozie itd. wtedy jesteś blisko w razie czego. Ważne tylko, żebyś nie prowadziła samochodu tego dnia no i ktoś musi z Tobą być przy wypisie (najczęściej jest to mąż, ale nie musi).
-
nick nieaktualnyAsia to super wiadomość!tzn.,że zarodki mają siłę walki,niech to będzie dobry znak
Kabełka,ja też jestem z Wawy,ale po transferze chcieliśmy jechać nad morze, żeby się oderwać,ale nam odradzono jeśli nie musimy.Ale tak jak Asia mówi, ważne,żebyś to nie była kierowca no i trzeba robić częstsze przerwy niż normalnie, no i jazda nie może być stresująca -
nick nieaktualny
-
Nie wiem dlaczego dopiero dziś, może sie skapowali, że nie dzwonili wcześniej. Wszystkie zamrożone 12.06 w trzeciej dobie.
Emma_Ben lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Wracam po 2 tygodniach urlopu. Lecę nadgonić zaległości i doczytać co u Was słychać.
U mnie: kontrolna wizyta u dr w Novum. Jestem rozczarowana,bo najpierw mnie trochę zbyto z moimi obawami o kiepską śluzówkę, w końcu na badaniu USG lekarka nie dopatrzyła się grubej śluzówki a jest już 19 dc. I orzekła ze te mierne 7 mm które znalazła (w najgrubszym miejscu!) co prawda nie szaleją, ale źle nie jest. Tymczasem wiem ze w innych klinikach nie robią transferu jeśli śluzówka nie ma przynajmniej 10 mm w dniu transferu. Do tego uświadomiłam sobie ze w dniu transferu nie zbadano mi tej śluzówki i nie wiem de facto jaka ona była...
Dobija mnie takie podejście, z każdym moim pytaniem (np czy cykl sztuczny czy naturalny do krio) jest tak samo jak z ta śluzówką: najpierw podejście proceduralne, a potem się będziemy martwić. Tyle że ja prędzej z torbami pójdę zanim mi uwierzą że naprawdę mogę być trudnym przypadkiem....
Nawet na scratching nie chciała mnie umówić, w moim przypadku to rzekomo niewskazane. I nic na śluzówkę nie pomoże... umówiłam się do dr Czerkwińskiego w końcu na scratching, a jutro na konsultację tel u dr Lewandowskiego.
Idę poczytać co u Was.
ICSI - maj 2017
4 zarodki
Transfer jednego 7komórkowego 05.2017 -
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje -
Asia_88 wrote:Dziewczyny, są newsy Dzwoniło do mnie właśnie labolatorium, że musimy aneks podpisać... bo zamrozili 9 zarodkow a nie 7 Czyli z tych trzech słabych obserwowanych dwa dobiły jakoś do reszty. I mamy pomrozone 1; 2; 3 i 3.
Jeden najladniejszy osobno i reszta zdechlaczków w pakietach. Wiem, że to pewnie niewiele zmieni, bo i tak mogą się nie rozmrozić, ale dobre wieści przed czwartkiem chętnie przyjmuję
Cudownie! Nareszcie są mrozaczki .
Gratuluję!Asia_88 lubi tę wiadomość
ICSI - maj 2017
4 zarodki
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje -
nick nieaktualnyHm to ja się zastanawiam czy z moich 3 wszystkie dotrwaly do mrozenia,bo ja miałam podany 2 dniowy i w drugiej dobie wypelnialismy papiery i ustatalismy, że 3 na zimowisko..byłam spokojna,że jakby coś nie teges to na pewno by zadzwonili,że się towarzystwo wykruszyło,ale teraz już nie jestem tego taka pewna
-
Ana_83 wrote:Sytuacja beznadziejna. Już wczoraj zrobiłam betę i niestety nie udało się.
Myślałam, że sobie lepiej z tym poradzę
Doczytuję wiadomości z czasu urlopu... przykro mi ogromnie! Ja wiedziałam ze u mnie szanse raczej mniejsze, ale i tak się nastawiałam... bardzo współczuję, liczyłam że Wam się uda. Podchodzisz jeszcze raz? Kiedy?ICSI - maj 2017
4 zarodki
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje