NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma znajomi znajomych byli u dr Lewandowskiego i po wielu nieudanych próbach w kilku innych klinikach w końcu im się udało. Nie znam szczegółu, ale mówili że ma dużą intuicję i indywidualne podejście. Myślę, że dobrze jak się z nim skonsultujesz. Ja się chciałam do niego zapisać, ale w rejestracji powiedziano mi, że przyjmuje tylko trudne przypadku.
Odnośnie zarodków to też się nad tym zastanawiam.2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Emma, jeśli sobie tego wyraźnie zażyczysz, to będą trzymać do piątej doby. Miałam tak w drugiej procedurze. Transfer był świeży, bo z mrożonych oocytów - dostałam dwa zarodki 3dniowe, a resztę kazałam im trzymać do blastek. Niestety żaden nie dotrwał dpo tego etapu, ale spełnili naszą prośbę.
-
Asia tez chciałam o to poprosić ale powiedziano mi ze daje się szanse każdemu. I ze mieli przypadki ze były ciąże z zarodków bardzo złe rokujących. Tylko ze szansa i statystyka to wiadomo co...
A dopiero potem koleżanka jak usłyszała o mojej procedurze to się przez Messenger za głowę złapała nie raz. I przekazała procedury z Coventry.
Ana mnie tez tak powiedziano odnośnie dr Lewandowskiego. Liczę na to ze mnie nie zbyje... bo na druga procedurę mnie nie będzie stać, wszystko 100% płatne i horrendalne ilości leków. Na refundację już za późno . Chce wycisnąć z tych 3 szkrabów które mamy zamrożone co tylko mogę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:50
ICSI - maj 2017
4 zarodki
Transfer jednego 7komórkowego 05.2017 -
2 podejście - krio lipiec 2017 - zarodek degeneruje -
Emma, może inny lekarz i więcej przekonania w głosie by pomogło. Ja jestem konkretna, wiem czego od nich chcę. Jestem pacjentką, płacę i wymagam. W naszym przypadku się zgodzili bez problemu. Teraz nawet embriolog do mnie dzwonił 12.06 z pytaniem czy na pewno chcemy wszystkie mrozić w 3 dobie, bo on nie odróżna blastomerów od fragmentacji i zarodki pewnie nie przeżyją rozmrażania. No i bądź człowieku mądy. Ja wiem, że nasze zarodki na szkle nie przeżyją do etapu blastocysty, po prostu z doświadczenia to wiem - więc tym razem będę robić crio tych 3-dniowych zdechlakow, nawet jeśli szanse będą minimalne... Wolę mieć 5% szansy niż 0..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:03
ka_tarzyna, brenya77 lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z tym zdecydowaniem i innym lekarzem .
Dlatego się jeszcze raz konsultuje.
No i właśnie ja nie wiem jak nasze przeżyją, czy przeżyją rozmrażanie, jeszcze nie wiem.
Stad trudno mi być pewna jeśli mi mówią ze lepiej dla zarodków żeby był trasnfer w 3 dobie niż piątej...ICSI - maj 2017
4 zarodki
nick nieaktualnyEmma_Ben wrote:Mysia, najlepiej nie myśl negatywnie. Nie zmienisz, a może to nic nie zaszkodziło. Tak jak rozumiem czemu antybiotyk o stałych porach, tak tu nie wiem czemu mi powiedziano tak i może to tylko jeszcze jedna procedura i wystarczy przedział czasowy jak dla progesteronu
Asia,jutro testowanie? trzymam mocno kciuki!! -
nick nieaktualny
-
Mysia_ wrote:...A Ty już jesteś po konsultacji z dr L.?
Asia,jutro testowanie? trzymam mocno kciuki!!
Mysia, wczorajsza konsultacja to był ekspres
Dr L bardzo się spieszył (i zdziwil ze ja do niego skoro prowadzi mnie bardzo doświadczony lekarz jak powiedział)ale jak usłyszał ze kiepskie miesiączki do powiedział ze wpisuje mi w kartę zalecenie na sztuczny cykl. Dziś wiec dzwonię do dr Zy co dalej, bo jest 21 dc i nie wiem kiedy ten sztuczny ma się zacząć, coś minusie zdaje ze na dniach.
W kontekście pewności - jeslibym miała pewność ze to co sobienwymyslilam jest OK, to nie miałabym problemu z egzekwowaniem tego. Ale nie do końca jestem tu pewna. Skoro dr L potwierdził moje przypuszczenia co do cyklu sztucznego, to już będę walczyć.
ICSI - maj 2017
4 zarodki
nick nieaktualny
-
Mysia_ wrote:Asia a testujesz w Novum czy w innym labie?
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny