NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie, raczej nie przerwą Ci stymulacji, a wtedy punkcja być musi. Pewnie dostaniesz antybiotyk, ale nie sądzę aby nagle stymulacja została wstrzymana.
-
nick nieaktualnyjaponka wrote:Kurde, zawsze pod górę... badanie cycków zrobiłam na szybko to posiew wyszedł zły (gronkowiec, którego zdaje się mam jako stałego rezydenta od lat, tylko nie tam i nie ostatnie 10 lat). Tymczasem jestem już po 3 dniach stymulacji, myślicie że wszystko przepadło na ten miesiąc? Czy jest szansa że szybko podleczą dziada i chociaż punkcją wyjdzie? Jeszcze nie udało mi się złapać z lekarką...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 16:45
-
Hej
Mam pytanie i mam nadzieję że mi pomożecie .
A mianowicie mam problem z cofającym się endometrium i czy dr Lewandowski przyjmuje takie przypadki ? Jestem w trakcie 3 ivf i od roku próbuje podejść do transferu ale endo robi mi psikusa i się cofa . Moze któraś z was jest w podobnej sytuacji ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Hej dziewczyny. Czy wiecie może jak w święta będą pracować w Novum? Zgodnie z kalendarzem niedziela, poniedziałek, wtorek to święta. Przewidują jakiś dyżur, czy przez 3 dni będzie na głucho zamknięte?
Kurde, mam pecha, bo właśnie wyliczyłam sobie, że przy stymulacji, którą planuję na grudzień, punkcja wypadnie mi w pierwszy dzień świąt, mam bardzo regularne cykle, nawet przy stymulacji nic się nie zmienia, a progesteronem niewiele jestem w stanie zdziałać. grrrr...starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
Chciałam się nieśmiało z Wami podzielić nowiną...
Jest serduszko ❤️ dzisiaj na USG Dr Lewandowski wzruszony potwierdził, że jest to piękna ciąża.
Mysia_, emka29, Anja...*, ana167, Karola1985, Kabełka, pi84, Asia_88, Milkowiec, Buko, magda_31, Reni, Xena86, *SmoczycA*, Karo-Linka lubią tę wiadomość
Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
IVF 2015 1 cb
IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
1.11. Test pozytywny
12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
Termin porodu 04.07.2018 -
nick nieaktualny
-
Mysia_ wrote:Napisz nazwę co Ci wyszło w posiewie, ja też coś mam i mam nosicielstwo, ktorego się nie leczy, tylko daje osłonowo antybiotyk właśnie.
Gadałam z doktor i ona mówi że nie przerywać i może nawet nie leczyć ale zapyta w laboratorium. W pt rano mam wizytę. Uff. -
nick nieaktualnyjaponka wrote:MSSA - Staphylococcus Aureus wrażliwy na metycylinę, nieliczne.
Gadałam z doktor i ona mówi że nie przerywać i może nawet nie leczyć ale zapyta w laboratorium. W pt rano mam wizytę. Uff. -
Muchacha wrote:Hej dziewczyny. Czy wiecie może jak w święta będą pracować w Novum? Zgodnie z kalendarzem niedziela, poniedziałek, wtorek to święta. Przewidują jakiś dyżur, czy przez 3 dni będzie na głucho zamknięte?
Kurde, mam pecha, bo właśnie wyliczyłam sobie, że przy stymulacji, którą planuję na grudzień, punkcja wypadnie mi w pierwszy dzień świąt, mam bardzo regularne cykle, nawet przy stymulacji nic się nie zmienia, a progesteronem niewiele jestem w stanie zdziałać. grrrr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 20:48
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Podchodzę pierwszy raz do in vitro. U mojego męża rozpoznano 2 lata temu azoospermię, ale po leczeniu w Novum i biopsji m-tese udało sie znaleźć plemniki (wszystko dzięki dr K.Wolskiemu). Już dzień po biopsji mieliśmy wizytę wstępną a dzisiaj startową. Leczenie męża trwało długo a teraz wszystko dzieje się tak szybko... Będę miała stymulację krótkim protokołem. Trochę się boję, że coś może się nie udać. Ale jak czytam Wasze historie wiem, że nie jestem sama to jakoś latwiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 21:08
MałaZiuta lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Witajcie! Podchodzę pierwszy raz do in vitro. U mojego męża rozpoznano 2 lata temu azoospermię, ale po leczeniu w Novum i biopsji m-tese udało sie znaleźć plemniki (wszystko dzięki dr K.Wolskiemu). Już dzień po biopsji mieliśmy wizytę wstępną a dzisiaj startową. Leczenie męża trwało długo a teraz wszystko dzieje się tak szybko... Będę miała stymulację krótkim protokołem. Trochę się boję, że coś może się nie udać. Ale jak czytam Wasze historie wiem, że nie jestem sama to jakoś latwiej
Hej Zizu u mojego meza tez azoo na szczescie obylo sie bez biopsji.3 mam kciuki☺☺Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Kabełka wrote:Witaj Zizu, widziałam Twój post z Waszą historią na innym wątku. Jesteście wytrwali! . Który dr Was teraz prowadzi??
Powodzenia życzę i trzymam kciuki!
Teraz dr Obuchowska.
Dzięki za wsparcie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 21:42
-
Jestem juz po wizycie startowej. Dostałam Gonal. Czy macie doświadczenia z tym lekiem?
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
Mili-lu wrote:Jestem juz po wizycie startowej. Dostałam Gonal. Czy macie doświadczenia z tym lekiem?
Dobrze też zareagowały na niego moje jajniki, bardzo szybko się stymulowałam.
Później zwykle dokładają inny lek, np menopur lub mensinorm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 22:54
-
Mili-lu wrote:Jestem juz po wizycie startowej. Dostałam Gonal. Czy macie doświadczenia z tym lekiem?
Ja właśnie biorę w jedną stronę brzucha Gonal a w drugą Menopur zdecydowanie wolę Gonal bo zastrzyki nie bolą w tym penie