NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
ja chciałam sie zdecydować na zamore własnie ...ktoś wie ile sie do niego czeka na pierwsza wizyte bo skoro ma tyle pacjentek.. i tak się miedzy Zamora a wojewódzkim zastanawiam.. jak myslicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 13:33
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
Podany jeden embrion. Betę robię 6.12 teraz tylko czekać
Dostałam zastrzyki z Prolutexu, Was też to tak bolało po podaniu? Nie jestem w stanie dotknąć brzucha w tym miejscu...pi84, klara1234 lubią tę wiadomość
-
japonka wrote:Podany jeden embrion. Betę robię 6.12 teraz tylko czekać
Dostałam zastrzyki z Prolutexu, Was też to tak bolało po podaniu? Nie jestem w stanie dotknąć brzucha w tym miejscu...
Japonka to może będzie prezent mikołajkowyKaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Podany jeden embrion. Betę robię 6.12 teraz tylko czekać
Dostałam zastrzyki z Prolutexu, Was też to tak bolało po podaniu? Nie jestem w stanie dotknąć brzucha w tym miejscu...
Ja też mam te zastrzyki. Jak trafiłam w naczynko to bolało przez trzy godziny. Teraz dokładnie oglądam miejsce wstrzyknięcia i patrzę czy nie ma pod skórą niebieskiej żyłki. Wszystkie zastrzyki, które robię dość wolno wbijam i wolno wpuszczam lek. Nie wiem czy to najlepszy sposób, ale od początku stymulacji do dziś miałam tylko jednego siniaka i to o średnicy pół cm. Gdzieś na ogólnym wątku o in vitro któraś z dziewczyn pisała, że jej koleżanka weterynarz radziła właśnie, że przy wolnym wbijaniu i wstrzykiwaniu jest lepiej. A i staram się tak bardziej po bokach robić.KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Po dzisiejszym podgladaniu: 6 bardzo ładnych, podobnej wielkości pęcherzyków, jeden mniejszy może dogoni resztę. Z jednej strony się cieszę, bo Pani Dr mówi, że ładnie to wygląda. Z drugiej strony liczyłam po cichu na więcej... Mąż mi tłumaczy, że nie liczy się ilość a jakość No nic trzeba czekać. Kolejna kontrola w poniedziałek, w środę prawdopodobnie punkcja.
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z prolutexem trzeba pamiętać o dwóch rzeczach:
1. Zastrzyki robić jak najbardziej z boku brzucha, w sensie nie za blisko pępka, prawie na boku.
2. Po wstrzyknieciu wziąć wacik i mocno docisnąć miejsce podania leku. I tak mocno przyciskając trzymać 3 minuty - czas jest ważny.
Zobaczycie, będzie dużo lepiej. I najlepiej robić zastrzyk na noc.japonka lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Po dzisiejszym podgladaniu: 6 bardzo ładnych, podobnej wielkości pęcherzyków, jeden mniejszy może dogoni resztę. Z jednej strony się cieszę, bo Pani Dr mówi, że ładnie to wygląda. Z drugiej strony liczyłam po cichu na więcej... Mąż mi tłumaczy, że nie liczy się ilość a jakość No nic trzeba czekać. Kolejna kontrola w poniedziałek, w środę prawdopodobnie punkcja.
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
tuonela wrote:ja chciałam sie zdecydować na zamore własnie ...ktoś wie ile sie do niego czeka na pierwsza wizyte bo skoro ma tyle pacjentek.. i tak się miedzy Zamora a wojewódzkim zastanawiam.. jak myslicie?
Ja mam Wojewódzkiego i jest dziwny ale mówią wszyscy że dobry specjalista to nie będę wymyślać..
Zamora bardziej by mi leżał mimo tej akcji przed wizytą czasami to się czuje że z kimś ma się lepszy kontakt.
-
pi84 wrote:Ja też mam te zastrzyki. Jak trafiłam w naczynko to bolało przez trzy godziny. Teraz dokładnie oglądam miejsce wstrzyknięcia i patrzę czy nie ma pod skórą niebieskiej żyłki. Wszystkie zastrzyki, które robię dość wolno wbijam i wolno wpuszczam lek. Nie wiem czy to najlepszy sposób, ale od początku stymulacji do dziś miałam tylko jednego siniaka i to o średnicy pół cm. Gdzieś na ogólnym wątku o in vitro któraś z dziewczyn pisała, że jej koleżanka weterynarz radziła właśnie, że przy wolnym wbijaniu i wstrzykiwaniu jest lepiej. A i staram się tak bardziej po bokach robić.
Koleżanka weterynarz -
Zizu87 wrote:Po dzisiejszym podgladaniu: 6 bardzo ładnych, podobnej wielkości pęcherzyków, jeden mniejszy może dogoni resztę. Z jednej strony się cieszę, bo Pani Dr mówi, że ładnie to wygląda. Z drugiej strony liczyłam po cichu na więcej... Mąż mi tłumaczy, że nie liczy się ilość a jakość No nic trzeba czekać. Kolejna kontrola w poniedziałek, w środę prawdopodobnie punkcja.
U mnie też w środę prawdopodobnie punkcja
Jeszcze podgląd w poniedziałek;)
Kciukam !!!!Zizu87 lubi tę wiadomość
-
z tego co wiem każdy zastrzyk należy robić powoli i nie prosto z lodówki, wtedy faktycznie mniej boli
ja już po 16 zastrzykach decapeptylu, a tu końca nie widać
a jeszcze na dobre stymulacji nie zaczęłam
teraz już bez względu na to z której strony walę trochę boli i szczypie po
no ale coś za coś -
KaśkaKwa wrote:Koleżanka weterynarz
Tak też mnie to lekko zaskoczyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 18:07
-
Asia_88 wrote:Milkowiec, a jak u Ciebie? Ile jeszcze do bety wytrzymasz?
-
Dzwoniłam 12dpt żeby umówić się na wizytę, bo kończymy m się leki. Wtedy powiedziałam o becie, ale już po pierwszej dostałam smsa od mojej dr, wiec musiała sama wejść w system i sprawdzić
KaśkaKwa, Karola1985 lubią tę wiadomość
-
Asia_88 wrote:Oooo to podziwam za cierpliwość Ja byłam 13.11 i znów idę 27
No to się dziś widzimy w Novum
Ja mam wizytę na 17:10 ( Wojewódzki) ale na krwi będę wcześniej 2h. U mnie trzeci podgląd i ustalenie kiedy funkcja może w środę
Powodzenia za dzisiaj ! -
pi84 wrote:Dziękuję! Nie wiem czy to już serduszkowa, ale idę tak jak zalecają 26dpt co wypada 28.11
-
KaśkaKwa wrote:Powodzenia na jutrzejszej wizycie
Ooo dziękuję. Stresik coraz większy -
KaśkaKwa wrote:No to się dziś widzimy w Novum
Ja mam wizytę na 17:10 ( Wojewódzki) ale na krwi będę wcześniej 2h. U mnie trzeci podgląd i ustalenie kiedy funkcja może w środę
Powodzenia za dzisiaj !KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
pi84 wrote:Ooo dziękuję. Stresik coraz większy
pi84 lubi tę wiadomość