NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Po kolejnej wizycie mam umówioną punkcję na czwartek rano i transfer wstępnie na sobotę rano. Doktor liczy, że uda się pobrać chociaż 4 komórki, rośnie 6 pęcherzyków. I tu pytanko do Was, czy ja muszę przed punkcją ogarnąć to zaświaczenie od internisty że mogę mieć narkozę i in vitro, bo wyczytałam to w papierach ale nikt do tej pory mi tego wprost nie kazał robić? Narkozę miałam w tym roku 2 razy i to tego samego dnia, nikt o żadne zaświadczenia nie pytał i przeciwwskazań ogólnie nie mam.
-
japonka wrote:Po kolejnej wizycie mam umówioną punkcję na czwartek rano i transfer wstępnie na sobotę rano. Doktor liczy, że uda się pobrać chociaż 4 komórki, rośnie 6 pęcherzyków. I tu pytanko do Was, czy ja muszę przed punkcją ogarnąć to zaświaczenie od internisty że mogę mieć narkozę i in vitro, bo wyczytałam to w papierach ale nikt do tej pory mi tego wprost nie kazał robić? Narkozę miałam w tym roku 2 razy i to tego samego dnia, nikt o żadne zaświadczenia nie pytał i przeciwwskazań ogólnie nie mam.
Jeśli na wizycie wstępnej i startowej nic Ci lekarz prowadzący o tym nie mówił, to nie musisz. Ode mnie nie wymagali też tego zaświadczenia. Niektórzy lekarze nie wymagają części tych badań z listy. Ja np miałam zrobić ekg, a wiem że niektóre dziewczyny z tego forum nie musiały go robić.
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 20:21
-
Dziękuję jeszcze mi dzisiaj sprawdzali wszystkie badania i też nic
PS: jak miło zobaczyć komentarz od kogoś po udanym ICSI ❤️Kabełka lubi tę wiadomość
-
Mam kolejne głupie pytanie o dostinex. Mam go brać codziennie po 1 sztuce, ok. Ale w buteleczce jest 8 szt. Jak się skończy to co? Już nie biorę czy powinnam mieć kolejne opakowanie?
-
A ile dni masz w rozpisce? Ja dostałam receptę na dwa opakowania, bo miałam brac 10 dni, ale i tak po kilku dniach brałam połówki ze względu na skutki uboczne... Kilka sztuk mi zostało do dziś.
-
Dziewczyny z Novum, czy dr Lewandowski lub inny z tej kliniki skupia się na mutacjach np. Mthfr ? Czy zestaw acard i clexane jest dla każdego profilaktycznie ? I jeszcze jedno pytanie jakie maja dr podejście do immunologii ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
-
Milkowiec wrote:nie mam takich informacji w rozpisce mam tylko 1x1 tabl. dziennie
Ja nie mam skutków ubocznych chyba żadnychMilkowiec lubi tę wiadomość
-
sylwia80 wrote:Dziewczyny z Novum, czy dr Lewandowski lub inny z tej kliniki skupia się na mutacjach np. Mthfr ? Czy zestaw acard i clexane jest dla każdego profilaktycznie ? I jeszcze jedno pytanie jakie maja dr podejście do immunologii ?
Przy mthfr powinnaś dostać heparyne i acard, ale to nie jest tak, że dają każdemu jak leci, musisz mieć poronienie, albo mutacje, ogólnie jakieś wskazania...
Odnośnie immuno moja dr twierdzi, że od lat nic nowego w tym temacie się nie dzieje i nie wiadomo czy to pomaga, ogólnie jest sceptyczna, ale nie "zabrania" wizyt u immunologa, i nie wtrąca się w ewentualne zalecenia.
Jedna z dziewczyn tutaj chodzi do L i do immunologa, i wydaje mi się, że on też raczej jest sceptyczny, ale się nie wtrąca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:00
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
dr Lewandowski jest bardzo sceptyczny, jeśli chodzi o immunologię. Nawet po poronieniach, a już w sytuacji takiej, jak moja, przy braku zagnieżdżeń, to w ogóle nie chce gadać o immunologii.
Powiedziałam mu, że jeżdżę do doc Paśnika. Westchną na to i powiedział, że on mi nie może zabronić i robię to na własną odpowiedzialność...
No to robię i już.
W novum dostaniesz bez problemu encorton 7,5 mg/dobę i jakąś heparynę po transferze. Często przepisują fraxiparinę. Acard możesz sobie kupić sama. Lewandowski zaleca po transferze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:45
-
japonka wrote:Po kolejnej wizycie mam umówioną punkcję na czwartek rano i transfer wstępnie na sobotę rano. Doktor liczy, że uda się pobrać chociaż 4 komórki, rośnie 6 pęcherzyków. I tu pytanko do Was, czy ja muszę przed punkcją ogarnąć to zaświaczenie od internisty że mogę mieć narkozę i in vitro, bo wyczytałam to w papierach ale nikt do tej pory mi tego wprost nie kazał robić? Narkozę miałam w tym roku 2 razy i to tego samego dnia, nikt o żadne zaświadczenia nie pytał i przeciwwskazań ogólnie nie mam.
Boze japonka, jak ja ci zazdroszcze transferu bezposrednio po punkcji...Trzymam kciuki, zeby byly fajne jajeczka. Ja juz po scianach chodze. Mam wrazenie, ze moj nastroj jest coraz gorszy z dnia na dzien. Nie moge sie doczekac jak w piatek odstawie orgametril i dostinex i bede miala chwile bez lekow.Ziuta@ 35 lubi tę wiadomość
staramy się od prawie dwoch lat, wszystkie badania ok, a ciąży jak nie było tak nie ma
01.2016 - początek starań
08.2016 - HSG - jajowody drożne
1 iui - 03.2017
2 iui - 05.2017
3 iui - 06.2017
ICSI - 11.2017
19.12 - crio -
Klara na szczęście po odstawieniu tych otępiaczy bedzie lepiej. Pamiętam jak miałam długi protokół to prosiłam lekarza o eutanazję bo już sama ze sobą nie mogłam wytrzymać.
Jeśli tak będzie wyglądała menopauza to podziękuje -
Milkowiec wrote:Klara na szczęście po odstawieniu tych otępiaczy bedzie lepiej. Pamiętam jak miałam długi protokół to prosiłam lekarza o eutanazję bo już sama ze sobą nie mogłam wytrzymać.
Jeśli tak będzie wyglądała menopauza to podziękuje
To jest dokladnie to uczucie - nie moge wytrzymac sama ze soba...Dzieki za te slowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 13:25
staramy się od prawie dwoch lat, wszystkie badania ok, a ciąży jak nie było tak nie ma
01.2016 - początek starań
08.2016 - HSG - jajowody drożne
1 iui - 03.2017
2 iui - 05.2017
3 iui - 06.2017
ICSI - 11.2017
19.12 - crio -
ka_tarzyna wrote:Przy mthfr powinnaś dostać heparyne i acard, ale to nie jest tak, że dają każdemu jak leci, musisz mieć poronienie, albo mutacje, ogólnie jakieś wskazania...
Odnośnie immuno moja dr twierdzi, że od lat nic nowego w tym temacie się nie dzieje i nie wiadomo czy to pomaga, ogólnie jest sceptyczna, ale nie "zabrania" wizyt u immunologa, i nie wtrąca się w ewentualne zalecenia.
Jedna z dziewczyn tutaj chodzi do L i do immunologa, i wydaje mi się, że on też raczej jest sceptyczny, ale się nie wtrąca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 16:32
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Lasencje
Podgląd nr.1
7:00-zastrzyki (4h przed badaniem krwi)
11:00-badanie krwi (2h przed wizytą)
13:00-wizyta
Po wizycie:
jp- 11,10,9,8,8,7,7,6mm
jl- 13,12,10,8,7,7,6,6mm
endo : 7,9 mm
zastrzyki z Cetrotide
w piątek podgląd nr.2.Asia_88, Milkowiec, japonka lubią tę wiadomość
-
sylwia80 wrote:Ja już zalecony clexane mam od Pasnika i przez klinikę na kilka dni przed crio ze względu na mthfr homozygote. Acard biorę od dłuższego czasu a czytam z dr L zaleca po transferze dopiero i zastawiam się czy to zalecenie jest dla wszystkich łącznie z tymi co maja mthfr czy nie ?
Tak jak napisała Asia, acard i heparyne ja też miałam zalecane dopiero po transferze, żeby zminimalizować ryzyko krwawienia podczas transferu. Krew w transferze jest zła. Ale nie wiem czy tak jest u wszystkich. Ja niby też mam mthfr A teraz przy naturalnie zaczęłam brać acard dopiero jakieś 20dpo.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
klara1234 wrote:Boze japonka, jak ja ci zazdroszcze transferu bezposrednio po punkcji...Trzymam kciuki, zeby byly fajne jajeczka. Ja juz po scianach chodze. Mam wrazenie, ze moj nastroj jest coraz gorszy z dnia na dzien. Nie moge sie doczekac jak w piatek odstawie orgametril i dostinex i bede miala chwile bez lekow.
Jeszcze nie ma czego zazdrościć, nie zapeszajmy. Muszą być jajeczka i zarodki i wtedy uwierzę, że to się naprawdę dzieje -
Inseminacja udała się wtedy jak kompletnie nie myślałam o tym a potem byłam pewna, że okres idzie i jakoś nie byłam przejęta. Co do IV to jeszcze nie wiem bo jestem w trakcie ale oczywiście boję się, że wszystko będzie nie tak
Tymczasem po punkcji, zniosłam 6 jajekReni, Milkowiec, klara1234 lubią tę wiadomość