NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka26 wrote:Hej.
Kobietki, krew oddana. Wynik koło 18. Trzymajcie mnie...sądny dzien.
&&& ❤[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Karolina90 wrote:Heeej dziewczyny mówicie o histero z biopsją endo? Przepraszam, że tak dopytuje, ale dla mnie takie rzeczy to na razie nowość
Byłam wczoraj u dr ML, w marcu podchodzę do IUI, a jak się nie powiedzie to kwiecień/maj IVF. Ogólnie zdaniem dr wizyta u immunologa jest bezsensu, ale tego się spodziewałam powiedziała, że jak chce to żebym pojechała, ale i uważała na zalecenia itd. Mam trochę mętlik w głowie, ale chce zobaczyć co mi dr powie.
Jeśli mogę spytać, dlaczego wizyta u immunologa bez sensu? Jakieś logiczne wytłumaczenie poza tym, że przy pierwszym podejściu zwykle nie zalecają takich badań?
Staraczka26 &&&&Hashimoto
Podwyższona prolaktyna
11.2016 cb
01.2018 ICSI
29.05.2018 crio
29.11.2018 crio -
Nat_88 wrote:Jeśli mogę spytać, dlaczego wizyta u immunologa bez sensu? Jakieś logiczne wytłumaczenie poza tym, że przy pierwszym podejściu zwykle nie zalecają takich badań?
Staraczka26 &&&&
Dokładnie, bo co bo wola najpierw robic transfery niż wyeliminować wszystko i mieć wieksze szanse na powodzenie ?„Oboje sobie przeszkadzamy” -
&&
-
Mi pewna pani powiedziała na wizycie, kiedy pokazałam zalecenie od immunologa, że ją to nie interesuje w ogóle.
Byłam wściekła, w dodatku przed crio kazała mi przyjechać w 1dc. Oczywiście zapisałam się na 7dc do mojej dr prowadzącej i powiedziała że wizyta w 1dc była niepotrzebna bo najwazniejsze jest endometrium aby urosło.
Wtedy poczułam się naciagana na niepotrzebną wizytę i omijam tą panią wielkim łukiem.[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Nat_88 wrote:Jeśli mogę spytać, dlaczego wizyta u immunologa bez sensu? Jakieś logiczne wytłumaczenie poza tym, że przy pierwszym podejściu zwykle nie zalecają takich badań?
Staraczka26 &&&&
Bo powiedziała, że nie ma żadnych udokumentowanych badań, które potwierdzają skuteczność działań immunologów i że ma 2 pacjentki, które po 2 lata dochodziły do siebie po szczepieniach limfocytami itd. Ale ja i tak wiem swoje i tak czy siak pojadę na razie spływają mi wyniku zespołu antyfosfolipidowego, na szczęście na razie wszystko w normie👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Jeśli chodzi o histeroskopię w novum to histopatologia jest zawsze, natomiast histochemia nie i trzeba o nią poprosić. Ja o to poprosiłam bezpośrednio przed zabiegiem w trakcie rozmowy z lekarzem.
Poza tym, ja gdy gdziekolwiek w klinice wchodzę po cokolwiek lub dzwonię, to pierwsze moje zdanie jest takie, że jestem pacjentką szefa i od razu jest inna gadka.Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Dorota1, Anja, Staraczka26, trzymam za Was bardzo kciuki (zresztą za Was wszystkie w tym wątku!), w końcu musi się udać!, nam w Novum dawali tylko ok 5% szans na sukces, ale jesteśmy przykładem tego, że naprawdę warto walczyć do końca.
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy to jest prawda, ze nie każdy może zostać „pacjentem szefa”, że dr L sam sobie wybiera pary, którymi się zajmuje?? Jeśli tak, w oparciu o jakie kryterium?
Ja już na szczęście nigdy nie będę starać się o status pacjentki szefa:), ale mam ukochaną fryzjerkę, bez dwóch jajowodów po ciążach pozamacicznych, po 10(!!!) próbach IVF przy bdb nasieniu, kilkunastu transferach - ani razu nie zaszła w ciążę, nie mogę tego zrozumieć.... Już prawie odpuściła, ale nasz przypadek rozbudził w niej od nowa nadzieję, zastanawiam się, czy ktoś taki miałby szansę dostać się pod skrzydła dr L? Oczywiście te wcześniejsze próby odbywaly się w innej klinice...Niepłodność wtórna u mnie i u M, lata walki...
06/2013(*) 9tc - bliźnięta, serduszka przestały bić
03/2016 (*) 8 tc - crio, serduszko przestało bić
19/07/2017 - jest AMELIA❤️, IV próba IVF, blastusia 4AB☺️ -
ziuta85 wrote:Witam dziewczyny
Caly czas was podczytuje a dzisiaj w koncu pisze:)
Jestem dzisiaj 7dpt i zlapalam dola, ostatnie dni czulam delikane ciagniecie jajnikow, a wczoraj wieczorem doszedl taki dosc mocny bol podbrzusza, ratowalam sie nospa a dzisiaj od rana nic. nie czuje ani jajnikow ani podbrzusza i to mnie wlasnie martwi, Ta cisza. Bo od transferu ciagle cos sie dzialo w brzuchu i jajnikach a od dzisiaj NIC. Stracilam nadzieje na pozytywna bete we wtorek:(
Mogę potwierdzić to, co pisały dziewczyny, brak objawów nie świadczy o niczym. U mnie właśnie brak objawów takich ewidentnych z reguły zwiastował ciążę,a jak mnie cały czas ciągnęło podbrzusze, przychodziła znienawidzona@
W żadnej z czterech ciąż nie miałam tez plamienia implantacyjnego.Niepłodność wtórna u mnie i u M, lata walki...
Dzięki Anja za odpowiedź, taką miałam nadziejęNiepłodność wtórna u mnie i u M, lata walki...
Beacik wrote:Dorota1, Anja, Staraczka26, trzymam za Was bardzo kciuki (zresztą za Was wszystkie w tym wątku!), w końcu musi się udać!, nam w Novum dawali tylko ok 5% szans na sukces, ale jesteśmy przykładem tego, że naprawdę warto walczyć do końca.
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy to jest prawda, ze nie każdy może zostać „pacjentem szefa”, że dr L sam sobie wybiera pary, którymi się zajmuje?? Jeśli tak, w oparciu o jakie kryterium?
Ja już na szczęście nigdy nie będę starać się o status pacjentki szefa:), ale mam ukochaną fryzjerkę, bez dwóch jajowodów po ciążach pozamacicznych, po 10(!!!) próbach IVF przy bdb nasieniu, kilkunastu transferach - ani razu nie zaszła w ciążę, nie mogę tego zrozumieć.... Już prawie odpuściła, ale nasz przypadek rozbudził w niej od nowa nadzieję, zastanawiam się, czy ktoś taki miałby szansę dostać się pod skrzydła dr L? Oczywiście te wcześniejsze próby odbywaly się w innej klinice...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 13:27
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
ma_pi wrote:Jeśli chodzi o histeroskopię w novum to histopatologia jest zawsze, natomiast histochemia nie i trzeba o nią poprosić. Ja o to poprosiłam bezpośrednio przed zabiegiem w trakcie rozmowy z lekarzem.
Poza tym, ja gdy gdziekolwiek w klinice wchodzę po cokolwiek lub dzwonię, to pierwsze moje zdanie jest takie, że jestem pacjentką szefa i od razu jest inna gadka.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Madagaskar wrote:A wiesz może czy moge przed samym zabiegiem poprosić o scraching endometrium? Czy to z lekarzem prowadzącym musze ustalić czyli z Lewandoskim?
Tak, jak już wspomniałam, w novum robią minimum histopatologię. Oczywiście zawsze lepiej się dopytać, ale jeszcze się nie spotkałam, żeby nie pobrali wycinka do histopatologii. A to pobieranie wycinka jest swego rodzaju scratchingiem.
Ja miałam dwie histero i przed zabiegiem zawsze jest rozmowa z dr Dońcem. Wtedy trzeba mówić, co się chce i czy to na pewno będzie robione. Za badanie hitopato i histochemii jest dopłata do standardowej ceny zabiegu, wiec się nie zdziw przy kasie
Jeszcze jedno. W novum histero robią raczej w pierwszej fazie cyklu i nie wiem, czy to będzie miało działanie, jak prawdziwy scratching. Z założenie scratching powinno się robić w drugiej fazie cyklu po owulacji. W innym przypadku nie zachodzą w organizmie procesy immunologiczne, o które chodzi. Dlatego ja robiłam też scratchingi na fotelu w 25-26 dc, robione przez zwykłego gina, a nie dr Dońca. Nie robiłam tych "prawdziwych" scratchingów w tych samych cyklach, co histeroskopie i nawet nie wiem, czy tak można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 13:58
-
Czasami czytam, że dziewczyny mają robiona w innych klinikach histeroskopię w drugiej fazie cyklu, żeby właśnie ten efekt scratchingu uzyskać. Dr Doniec nie jest jednak zwolennikiem takich histeroskopii. Uważa, że histeroskopia ma przede wszystkim wykrywać anomalie w budowie macicy i endometrium, a w drugiej fazie cyklu jest ono grube i podobno pewnych rzeczy nie widać.
-
ze swojej strony dodam tylko, że L. nie jest cudotwórcą
u nas po 3 nieudanych iVF w programie był dobrej myśli
hahah natura pokazała mu faka i 4 podejście nieudane, mało tego fataaaalna stymulacja -
Reni wrote:ze swojej strony dodam tylko, że L. nie jest cudotwórcą
u nas po 3 nieudanych iVF w programie był dobrej myśli
hahah natura pokazała mu faka i 4 podejście nieudane, mało tego fataaaalna stymulacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:17
„Oboje sobie przeszkadzamy” -
No cóż, ja też do Lewandzia poszłam na 4. in vitro. Co prawda u mnie stymulacja poszła ok, ale już dwa transfery mi robił, podane w sumie 3 zarodki przez niego samego i dalej nic. Zapytałam go ostatnio, co myśli dalej z tym zrobić. Odpowiedź była taka, że on już nie ma na nas pomysłu. Nie wie, dlaczego nie dochodzi do implantacji, najbardziej podejrzewa wadliwe zarodki. Radzi robić dalej transfery mrożaków i już.
Dodam tylko, ze jestem przebadana z każdej strony, nawet immunologicznie u Paśnika, a dr L immunologii nie uznaje.
Sama zaproponowałam teraz crio na cyklu sztucznym, bo nigdy takiego nie miałam. Nie był zachwycony, ale niby się zgodził. Zobaczymy, czy jak już będę w cylku z crio, to podtrzyma zdanie. Bo L. zdanie lubi zmienić nagle, bez większego powodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:33