NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy w dniu transferu są wykonywane jakieś badania, które wyklucza lub potwierdza hiperstymulacje?
Jeszcze nie wiadomo czy w moim przypadku dojdzie do transferu teraz czy w kolejnym cyklu.Hashimoto
Podwyższona prolaktyna
11.2016 cb
01.2018 ICSI
29.05.2018 crio
29.11.2018 crio -
nick nieaktualny
-
Nat_88 wrote:Czy w dniu transferu są wykonywane jakieś badania, które wyklucza lub potwierdza hiperstymulacje?
Jeszcze nie wiadomo czy w moim przypadku dojdzie do transferu teraz czy w kolejnym cyklu.
Ja w dniu transferu miałam najpierw usg, żeby sprawdzić, czy są oznaki hiperstymulacji. Wszystko na obrazie wyglądało ok, ale hiperka i tak się potem przypałętała, została ponoć napędzona przez ciążę.
-
Buko wrote:Czy Wam lekarz mówił jakiej klasy są zarodku? W temacie ivf dziewczyny piszą np 2aa albo 4aa, natomiast nam nikt nic nie powiedział, tylko zobaczyliśmy zdjęcia i tyle. Niby nie ma to znaczenia, ale może jednak dobrze by było wiedzieć jakie są zamrożone.
W protokole mrożenia jest wszystko napisane. Nam zawsze pani dr mówiła ile zostalo i jakiej klasy i pytała ktory sobie życzymy[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Wczoraj miałam punkcje i od tamtej pory mam dziwne zoladkowo-jelitowe historie, pomimo lekkiej diety i picia wody w dużych ilościach. W ostatnim dniu stymulacji estradiol był baaardzo wysoki. Nie nastawiam się na świeży transfer zobaczymy w poniedziałekHashimoto
Podwyższona prolaktyna
11.2016 cb
01.2018 ICSI
29.05.2018 crio
29.11.2018 crio -
Nat_88 wrote:Wczoraj miałam punkcje i od tamtej pory mam dziwne zoladkowo-jelitowe historie, pomimo lekkiej diety i picia wody w dużych ilościach. W ostatnim dniu stymulacji estradiol był baaardzo wysoki. Nie nastawiam się na świeży transfer zobaczymy w poniedziałek
Ja tak miałam z jelitami ostatnio po histeroskoii. Nie wiem, może to przez znieczulenie albo leki przeciwbólowe. Probiotyk pomógł. Tylko nie wiem jak z probiotykiem przy transferze, ale tak na zdrowy rozsądek chyba nie zaszkodzi. -
nick nieaktualny
-
Hej! Orientujecie się może, czy są miejsca na ten rok na procedurę z dofinansowaniem z samorządu?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Nat_88 wrote:Wczoraj miałam punkcje i od tamtej pory mam dziwne zoladkowo-jelitowe historie, pomimo lekkiej diety i picia wody w dużych ilościach. W ostatnim dniu stymulacji estradiol był baaardzo wysoki. Nie nastawiam się na świeży transfer zobaczymy w poniedziałek
Nat ja też przez 2 dni po punkcji miałam problemy żołądkowo-jelitowe. Na usg jednak nie było oznak hiperki i miałam transfer. Dzień po transferze doszedł strasznie wzdęty brzuch, a następnego dnia wszystko ustąpiło. O lekkiej hiperce dowiedziałam się dopiero na pierwszej wizycie ciążowej.
-
nick nieaktualny
-
Kabelka widzę że jesteście po in vitro w moim zresztą udanym. Powiedz proszę bo u was męski czynnik. Czy mogę wiedzieć jaki? Szukam wszelkich osób którym się udało bo 2 lutego wybieramy się do Novum do dr Wolskiego. Analizujemy koszty i nasz budżet oraz ilość osób którym się udało w podobnej sytuacj. Co u WAS szwankuje? Jakie mieliście in vitro? Tzn chodzi mi o rodzaj. Do kogo w novum udaliscie się? O jak wygląda prowadzenie ciąży po takim zabiegu? Musisz tam na badania jeździć?
-
nick nieaktualnyNat_88 wrote:Dzięki dziewczyny. Zobaczymy jutro. Nadal mam brzuch jak balon i bóle gdzieś w jelitach. Jajniki ok.
-
Necia124 wrote:Kabelka widzę że jesteście po in vitro w moim zresztą udanym. Powiedz proszę bo u was męski czynnik. Czy mogę wiedzieć jaki? Szukam wszelkich osób którym się udało bo 2 lutego wybieramy się do Novum do dr Wolskiego. Analizujemy koszty i nasz budżet oraz ilość osób którym się udało w podobnej sytuacj. Co u WAS szwankuje? Jakie mieliście in vitro? Tzn chodzi mi o rodzaj. Do kogo w novum udaliscie się? O jak wygląda prowadzenie ciąży po takim zabiegu? Musisz tam na badania jeździć?
U nas głównym wskazaniem do ivf był u męża stwierdzony OAT III stopnia, czyli mało plemników (3-4 mln/ml), o kiepskim ruchu (5%-11% w ruchu postępowym) i o obniżonej morfologii (2-4% prawidłowych). Mąż też się najpierw diagnozował u dr Wolskiego, wyszły duże żylaki, które miał usuwane w Novum. Niestety zabieg ten nie przyniósł oczekiwanych rezultatów, po 4 i 5 miesiącach nie było znacznej poprawy nasienia. Hormony i genetyka u męża ok. Przystąpiliśmy więc do ICSI, gdyż u mnie znacznie spadło AMH i wykryto endometriozę - nie chcieliśmy dłużej czekać. Na dr prowadzącą wybraliśmy M.L i byliśmy zadowoleni. Po udanym transferze Novum zwykle zaprasza na 2 wizyty - potwierdzającą ciążę i ok tydz później serduszkową. My byliśmy tylko na tej pierwszej wizycie 27 dpt. Dopytaliśmy się jak i do kiedy przyjmować leki i już od tamtej pory chodzę do gin u siebie w mieście. -
ana167 wrote:Necis z problemem męskim tez sie udaje,u nad nawet miliona plemników nie było..
Powodzenia. -
Dorota1 moja pani dr jest wielką fanką naturalnego, a z witamin najlepiej żeby nic nie brać. Nawet jak dzwoniłam o podanie leku na pęknięcie pęcherzyka(zasugerował mi dr na monitoringu) to powiedziała, żeby czekać, aż sam pęknie.Dziś byłam na monitoringu i tak mnie doktorek nastraszył, że może nie pęknąć (ma już ponad 23mm)- 17 d.c.Mam nadzieję, że jutro pęknie.
-
magda_31 wrote:Dorota1 moja pani dr jest wielką fanką naturalnego, a z witamin najlepiej żeby nic nie brać. Nawet jak dzwoniłam o podanie leku na pęknięcie pęcherzyka(zasugerował mi dr na monitoringu) to powiedziała, żeby czekać, aż sam pęknie.Dziś byłam na monitoringu i tak mnie doktorek nastraszył, że może nie pęknąć (ma już ponad 23mm)- 17 d.c.Mam nadzieję, że jutro pęknie.
Która to taka naturalna? -
magda_31 wrote:Dorota1 moja pani dr jest wielką fanką naturalnego, a z witamin najlepiej żeby nic nie brać. Nawet jak dzwoniłam o podanie leku na pęknięcie pęcherzyka(zasugerował mi dr na monitoringu) to powiedziała, żeby czekać, aż sam pęknie.Dziś byłam na monitoringu i tak mnie doktorek nastraszył, że może nie pęknąć (ma już ponad 23mm)- 17 d.c.Mam nadzieję, że jutro pęknie.
A jakie u ciebie endo???
Ja mam wcześnie owulacje tak około13dc.
Ja ostatnio też miałam tak duży pęcherzyk i w nocy pękł. \
Ja myślę na monitoring jechać dopiero we wtorek tzn 12dc. A tak to zrobię testy z apteki od dziś.
Do której dr chodzisz???
Trzymam kciuki żeby pęcherzyk szybciutko pękł