X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 14.02 to będzie piękny dzień, ja też będę miała randkę tylko jeszcze nie wiem z kim ;-) powodzenia kochana :-)

Asia_88 lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • alodia Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o poradę.
    Zaczynam przygode z nOvum i chce zapisać się pierwszy raz do kogoś...
    Jednak mam pewien problem logistyczny - mój mąż 2 miesiące temu robił badanie nasienia, gdzie nie stwierdzono plemników, czekamy by powtórzyć badanie pod koniec lutego i wysyłam go do Wolskiego. Raczej pogodziliśmy się z azoo

Jednak sama z sobą poszłabym już wcześniej, bo też problemów ze mną nie brakuje.
    Doradźcie - iść wcześniej i następnie męża do Wolskiego? Czy odczekać dopiero po wizycie męża?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alodia wrote:
    Dziewczyny proszę o poradę.
    Zaczynam przygode z nOvum i chce zapisać się pierwszy raz do kogoś...
    Jednak mam pewien problem logistyczny - mój mąż 2 miesiące temu robił badanie nasienia, gdzie nie stwierdzono plemników, czekamy by powtórzyć badanie pod koniec lutego i wysyłam go do Wolskiego. Raczej pogodziliśmy się z azoo

Jednak sama z sobą poszłabym już wcześniej, bo też problemów ze mną nie brakuje.
    Doradźcie - iść wcześniej i następnie męża do Wolskiego? Czy odczekać dopiero po wizycie męża?

Wszystko zależy od tego jakie plany będzie miał dr Wolski, biopsja TESE/mTESE i czy znajdą się plemniki. Bo musisz mieć plemniki znalezione żeby podchodzić do in vitro.
    W sprawie azoospermi zapraszamy na wątek męskie sprawy bezplemnikowcy TESE/mTESE :-)

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meera wrote:
    Jak Ci powiem, że pół wizyty pierdzieli o seksie, to już będzie wiedzieć? ;)
    Meera tez jestem ciekawa, ktory to lekarz. Mam jeden typ, ale moge sie mylic ;-)

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alodia, zawsze możesz umówić się do któregoś z lekarzy w tym samym terminie, co mąż będzie u Wolskiego, żeby nie jeżdzić po kilka razy. Możesz zacząć diagnostykę już teraz, skoro piszesz, że u Ciebie też są jakieś problemy. U mnie np (w przypadku PCO) pierwsza sprawa to była krzywa insulinowa, AMH i poziom wit. D

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • alodia Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już jestem umówiona. Na samym początku idziemy do Wolskiego, 4 dni po tym do Langner na pierwsza wizytę - podobno trwa to 1,5 godziny.
    Wezmę ze sobą tony swojej dokumentacji ;(
    Masakrycznie się stresuje. Nie wiem czego się spodziewać

Necia124 lubi tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alodia ja też czekam na wizytę iż dr Wolskiego, która jest już albo dopiero w pt 2.02. Z jednej strony się cieszę ale z drugiej jestem przerażona bo nie wiem czego się spodziewać. Do tej pory też myślałam że to u mm ie jest problem ale wyszła azo i na razie siebie odstawiłam na chwilę w diagnozowaniu. Kontroluje moje torbiele prolaktyne ale resztę odpuszczam do momentu kiedy nie zapadnie decyzja ze możemy przystąpić do in vitro.

ty0qs6r.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pani dr jest super, nie ma co się stresować :) Nadal do niej chodzimy, ale już poza novum, więc naprawdę polecam. Ja to pamiętam te pierwsze wizyty bardziej jako ekscytację, że wreszcie coś konkretnego zaczynamy robić. Powodzenia i dawaj znać jak wrażenia!

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • alodia Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia dokładnie tak samo było z nami. Przy czym u mnie były polipy, histeroskopia, niedoczynność itp itd także było co robić na każdym etapie i zaangażowana w siebie przeoczyłam męża. Teraz jak jeszcze azooo to już zupełnie. Jeżeli plemniorów nie będzie przystępujemy do inseminacji nasieniem dawcy. Nie jesteśmy młodzi dlatego za bardzo czekać nie możemy.

@Asia_88 każda wizyta coś odkrywa i nigdy nie odkrywa czegoś pozytywnego ;( to już będzie mój 5 ginekolog !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 12:52

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alodia ja też byłam na pierwszej wizycie u dr ML, przygotuj się na minimum 1, 5 h :) my wracamy do kliniki po wyleczeniu helicobactera i konsultacji z immunologiem.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 23:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 23:57

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alodia jeżeli w razie braku plemników zdecydujecie się na dawce to warto iść na pierwszą wizytę faktycznie już teraz żeby posprawdzać co u Ciebie można poprawić.
    Pierwsza wizyta jest długa, byłam grubo ponad godzinę.
    Daj znać co dr Wolski Wam powie.
    Powodzenia!

alodia lubi tę wiadomość

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meera wrote:
    Asia, a u kogo jesteś, jeśli można wiedzieć?
    Alodia napisała naziwsko na samej górze ;)

m2tKp2.png
  • magda_31 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Laski, jak to jest z tą podzieloną opłatą za kriotransfer? Kiedy płaci się te 800zl? Też w dniu krio na cjwile przed zabiegiem, a reszta po? Ja mam kawałek do kliniki i jeżdżę tam tylko na krio, a monitoringi robię u siebie.
    A co w sytuacji, gdy zarodek źle się rozmrozi i nie dojdzie do zabiegu? Jeszcze tak nie miałam, ale zdaję sobie sprawę, że tak może być. Nie zadzwonią do mnie wcześniej, że nie ma po co przyjeżdżać? Mam wydać kasę za drogę, potem 8 stów w kasie, a następnie do dopiero mi to powiedzą?
    Ma_pi. 800 zł płacisz na wizycie pod koniec cyklu. My nie bylismy na to przygotowani, a więc kazali nam zrobić jak najszybciej przelew. Nie płaciliśmy wtedy za wizytę. Teraz mamy transfer w piątek i mamy dopłacić 1250 i wtedy ci napiszę czy to już wszystkie koszta. Dodatkowo można dopłacić za obecność szefa i to kosztuje 400 zł.Podczas tej wizyty podpisywaliśmy zgodę na rozmrożenie zarodków. Jak zarodek się źle rozmrozi to dzwonią wcześniej w zależności od dnia zarodka. Czy zwracają kasę- nie wiem. Jeżeli jest zarodek 3 dniowy to zawsze można zadzwonić wcześniej do laboratorium(codziennie od 9 do 10) i tam taka miła pani embriolog wszystko powie.

• dorota1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kliniki jadę dopiero w dzień transferu. Myślę że koło [poniedziałku, monitoring robię u siebie.
    TE 800 zł trzeba przelać przed odmrożeniem zarodka.
    I napewno jej nie oddadzą w razie jakby nie doszło do transferu.

Magda rozumiem że pęcherzyk pękł???
    Ja narazie robie testy owulacyjne ale juro jadę na podgląd bo 12 dc to trzeba lepiej sprawdzić. Zazwyczaj owulka u mnie 13 dc, więc tak się szykuję. Ale różnie to może być.

• njut Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meera wrote:
    Jak Ci powiem, że pół wizyty pierdzieli o seksie, to już będzie wiedzieć? ;)
    A przynajmniej ciekawie opowiada?
    Można się czegoś douczyć? :D

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • njut Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Alodia ja też byłam na pierwszej wizycie u dr ML, przygotuj się na minimum 1, 5 h :) my wracamy do kliniki po wyleczeniu helicobactera i konsultacji z immunologiem.
    Karolina czy dr ML będzie was prowadził aż do procedury? Czy wypowiadał się w temacie immunologii?
    Pytam bo to samo mnie czeka. Dziś dostałam pierwsze wyniki i moje obawy zaczynają się potwierdzać :(

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Karolina czy dr ML będzie was prowadził aż do procedury? Czy wypowiadał się w temacie immunologii?
    Pytam bo to samo mnie czeka. Dziś dostałam pierwsze wyniki i moje obawy zaczynają się potwierdzać :(

Na razie z ivf się wstrzymujemy. Czekam na konsultację z immunologiem.
    Ale niestety jak dr usłyszała o Paśniku to wyczułam nutkę irytacji, zaczęła mnie przekonywać, że nie ma potwierdzonych badań nad skutecznością terapii imumuno. Ogólnie odradziła mi tam wizytę. Ale ja powiedziałam, że tak czy siak chce się z nim skonsultować ;) jak u Paśnika będzie okej, to wrócę do Novum po IUI lub IVF. Ale ogólnie dr jako lekarz szczegółowo wypytuje o wszystko i zasugerowała mi hematologa po wynikach mutacji :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meera wrote:
    Ponieważ na razie odwlekam IUI i IVF, nie chodzę już do Novum tylko .... UWAGA!!! do Instytutu Rodziny... Byłam sama na siebie zła jak podjęłam decyzję, że tam pójdę, ale muszę przyznać, że wywiad został bardzo szczegółowo poprowadzony i wreszcie ktoś nie tylko wysłuchał o moich problemach z płodnym śluzem, ale jeszcze jako jedyny dał prostą, skuteczną radę jak go poprawić i tutaj jest 100% sukces. Martwi mnie tylko, że dr, która mnie tam prowadzi chyba tak bardzo ufa mojej wiedzy i intuicji, że przepisuje mi wszystkie leki, o których tylko wspomnę. To nie jest dobre.

Poza tym IUI miałam mieć we wrześniu, ale od października do końca stycznia mamy wstrzymane starania bo ciągle biorę antybiotyki, leki przeciwpasożytnicze itd. Dam sobie jeszcze 2-3 miesiące, a potem wracam do Novum i pewnie znów do tej samej lekarki... Podobno ma dobrą rękę do IVF, ale nie ufam jej i nie mamy ze sobą feelingu. Może dlatego, że mnie trudno wcisnąć kit.

Sorry, ale nie bardzo rozumiem tok postępowania... po co wracać do lekarza z którym nie ma jakiejkolwiek nici porozumienia, i do kliniki, w której ogólnie przyjęte poglądy nam nie odpowiadają...? W warszawie jest kilka klinik leczenia niepłodności i co najmniej kilkudziesięciu lekarzy, którzy się tym zajmują.
    Dla mnie zasada postępowania jest dość prosta: nie podoba mi się, to nie ciągnę czegoś na siłę. Można przecież z powodzeniem znaleźć kogoś, kto będzie nam odpowiadał.

Asia_88 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ