NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Już dzwonili z 11 oocytow 10 było dojrzałych. Zaplodnili 6 z czego 4 zostały. Więc mamy 4 zarodeczki. Jutro transfer.
Asia_88, Bella93, KaśkaKwa, Karo-Linka lubią tę wiadomość
2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15 -
Kurcze, mówisz, że słabo rosły i 10 komórek, 4 zarodki u mnie się 6 udało pobrać, z czego 4 były ok - ładny wynik, trzymam kciuki! Ja dzisiaj idę na pierwszy podgląd po 5 dniach hormonów, II procedura.
Justa86 lubi tę wiadomość
-
Japonka w sobotę wracałam z płaczem bo były 3 tylko takie większe .dali mi bardzo dużą dawkę menopuru i ruszyło na szczescie:).japonka długi protokół masz? Transfer u dr Obuchowskiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 10:45
2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15 -
Krótki ale brałam wcześniej pigułki przez miesiąc, sama jestem ciekawa co to dało jeszcze 50 min, poproszę kciuki za udane zbiory Poprzednia stymulacja trwała tylko 8 dni więc liczę, że chociaż gorzej nie będzie tym razem i już jestem bliżej niż dalej.
Ps Jakby ktoś dzisiaj w Novum to koczuję w kawiarni między badaniami krwi a wizytąKaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Ziuta34 wrote:Bella, dlatego lekarz zwiększył mi dawkę z 3 tabletek na 4 dziennie.
I tak się zastanawiam, bo nie dopytalam czy mam je brać po jednej czy mogę po dwie tabletki dwa razy dziennie. -
Justa86 wrote:Japonka w sobotę wracałam z płaczem bo były 3 tylko takie większe .dali mi bardzo dużą dawkę menopuru i ruszyło na szczescie:).japonka długi protokół masz? Transfer u dr Obuchowskiej.
-
Nie było transferu:( niby duże ryzyko OHSS. Porażka. Tyle czekałam i co z tego.A jak za miesiąc nie będę miała owulacji to znów będzie lipa. Podziwiam Was wszystkie. Naprawdę.2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
-
Justa86 wrote:Nie było transferu:( niby duże ryzyko OHSS. Porażka. Tyle czekałam i co z tego.A jak za miesiąc nie będę miała owulacji to znów będzie lipa. Podziwiam Was wszystkie. Naprawdę.
dorota1, Justa86, japonka, emka29 lubią tę wiadomość
-
Justa, możesz robić na sztucznym cyklu transfer - ja raz robiłam krio na naturalnym i się umęczyłam pogonią za owulacją, bo akurat wtedy się tydzień opóźniła i jeszcze święta po drodze. Mimo, że cykle zawsze owulacyjne, to jednak dużo łatwiej wszystko zaplanować na sztucznym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 12:31
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Dr Obuchowska powiedziała że nie da mi nic na stymulacje bo jestem świeżo po stymulacji do in vitro. Bo ja chciałam od razu żeby mi coś dała żebym czuła się spokojna o owulacje. Nie wiem czy organizm ma odpocząć od leków czy co.2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
-
Czy na kriotransfer muszą być aktualne te wszystkie badania co do in vitro? Bo usg piersi i chlamydia mi się skończyła.2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
-
Hej dziewczyny, kończę (mam nadzieję) drugą stymulację. Właśnie zajrzałam w wyniki E2 i mam 13 000 poprzednią stymulację kończyłam na 8500, absolutnie nie groziła mi hiperstymulacja bo rosło 6 pęcherzyków i reakcja jajników nijak się miała do poziomów estradiolu. Teraz miałam stymulację dłuższą tylko o 1 dzien z minimalnie podbitymi dawkami (o 75 j przez 3 dni plus dodatkowy dzień na 300). Martwić się? Myślicie, że nie pozwolą mi podejść do transferu? W sumie tego się aż tak bardzo nie boję ale hipertymulacji tak - chcę wyjechać na majówkę a nie leżeć w szpitalu... już leżałam rok temu ze strata ciąży
-
No to już generalnie wiem, że transferu nie będzie, dostanę inny lek na wyzwolenie i nahodowałam 24 komórki (w poprzedniej procedurze 6)!