NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa86 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czym bylyscie stymulowane przed crio. Tak żeby była pewność że owulka będzie. Ja mam pcos i endometrioze i nie zawsze mam owulacje, A Pani dr powiedziała że mam próbować bez żadnych leków. Nie bardzo mi to pasuje bo przez kolejny miesiąc bez transferu to zwariuje.
-
Dziewczyny, jakby któraś z Was potrzebowała Ovitrelle, to dajcie znać - mam kupione w zeszłym tygodniu, a zmienili mi lek na uwolnienie na inny później (na taki bez HCG) bo było ryzyko hiperki i tak sobie leży.
-
No właśnie Asia jestem u Wojewódzkiego. Ale transfer miałam mieć u Jakiejś Lilii, nie pamiętam teraz.i ona stwierdziła że mam czekać na swoją owulacje. Czyli miałaś np clostibegyt przed crio czy menopur czy co???2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
-
Raz było tak, że probowałyśmy z dr zrobić cykl "naturalny", wspomagany Menopurem - tak między cyklami sztucznymi, żeby organizm odpoczął od Estrofemu (endometrium nie zawsze ładnie rosło, a na pewno nie dwa cykle pod rząd). Brałam wtedy 5 zastrzyków - co dwa dni z tego, co pamiętam - i niestety nic nie urosło.. Zmarnowaliśmy cykl i ponad 500zł, bo te pojedyncze Menopury były bez refundacji. Więcej nie probowaliśmy tak cudować. Udane crio też było na cyklu sztucznym. Trochę to dzwine takie stwierdzenie "proszę czekać na swoją owulację", tym bardziej przy zdiagnozowanym PCO Ja bym mogła na taką czekać z pół roku i się nie doczekać... Robiłaś testy, albo podglądy cyklu, żeby sprawdzić czy w ogóle te owulacje u Ciebie występują?
-
Dziewczyny może Wy pomożecie! Jakie macie/miałyście dawki progesteronu? Ja po transferze dostałam 3x2 50mg luteiny podjęzykowej i 3x1 100mg lutinus dowcipny. W Norwegii dostępny jest tylko lutinus i on został mi przepisany, luteina mi się już kończy. Czy powinnam brać 3x2 lutinusa jak mi się skończy luteina?? Czekam jeszcze na wyniki badań i w tedy będę umawiała się na konsultację do Lewego, nie chcę mu co 2 dni głowy zawracać
-
mar2śka wrote:Dziewczyny może Wy pomożecie! Jakie macie/miałyście dawki progesteronu? Ja po transferze dostałam 3x2 50mg luteiny podjęzykowej i 3x1 100mg lutinus dowcipny. W Norwegii dostępny jest tylko lutinus i on został mi przepisany, luteina mi się już kończy. Czy powinnam brać 3x2 lutinusa jak mi się skończy luteina?? Czekam jeszcze na wyniki badań i w tedy będę umawiała się na konsultację do Lewego, nie chcę mu co 2 dni głowy zawracać
Edit: doczytałam, wydaje mi sie ze zamiast podjezykowych dwoch mozesz zamienic na jedna tab lutinusa dodatkowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 17:01
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Albo zadzwon do Pani Ani ona jest niezastapionaWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:Zobacz na dawke bo luteina podjezykowa jest 50, luteina dopochwowa jest juz 100, nie wiem jak lutinus... i zrob szybko badanie proga...
-
wydaje mi sie ze zamiast podjezykowych dwoch mozesz zamienic na jedna tab lutinusa dodatkowo.
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:wydaje mi sie ze zamiast podjezykowych dwoch mozesz zamienic na jedna tab lutinusa dodatkowo.
A Ty kiedy startujesz?? Już chyba bliżej niż dalej, prawda??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 17:15
-
mar2śka wrote:Napisałam, że mieszkam w Norwegii i tutaj nie ma luteiny podjęzykowej. Tylko lutinus dowcipny mają.
-
Asia 88 Ja mam owulacje swoją Ale oczywiście nie zawsze .Co 3 miesiące mniej więcej.... za to clostibegyt wystarczy że wezmę i mam owulacje.2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
-
mar2śka wrote:też tak główkowałam
A Ty kiedy startujesz?? Już chyba bliżej niż dalej, prawda??Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Asia, strzele Ci w oskrzele jak jeszcze raz napiszesz, ze masz PCO i ze przy PCO sa problemy z owulacja!
-
emka29 wrote:Jutro transfer 2 zarodków u dr Dobek. Czy któraś miała u niej transfer?
Miałam pierwszy i jedyny do tej pory
Była ciąża niestety poroniłam, Pani doktor specyficzna ale w miłej atmosferze wszystko.
Dodatkowo zapisała zastrzyki z heparyny.
U nas nie zgodziła się na 2 zarodki, a wy jak tego dokonaliscie? -
Asia_88 wrote:Ja z PCO to tylko cykle sztuczne... To masz lekarkę - optymistkę
Ja też protestowałam jak lekarz zaproponował mi naturalny cykl przed FET, ciągle muszę mu przypominać o moich nieregularnych cyklach ( nawet 60 dni ), LUF, torbielach itp.. Ale bez problemu zatwierdził sztuczny cykl