NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
mojnick wrote:Tez bym wlasnie chciala do crio dolaczyc Accofil. Na jednej wizycie dr Z powiedzial ze jak immunolog przepisze to oni to daja (ale tak bez przekonania to mowil) ale jutro mam z nim rozmowe i spytam sie go czy faktycznie musze miec papier od immunologa czy ze wzgledu na nieudany ET i moje wyniki KIR sobie darujemy te formalnosci. Po prostu uwazam ze to strata czasu i pieniedzy zeby tylko po to isc do immunologa. Tym bardziej ze umowienie sie do mojego graniczy z cudem (Sydor), do Pasnika sa pewnie terminy na pazdziernik.
-
nick nieaktualnyPewnie, dam znac!
KIRy robilam w Krakowie w szpitalu na Prokocimiu. Tam mozna zrobic KIR, allo-mlr, nk i inne cuda. Dosyc sprawnie idzie.
Jest tu gdzies watek o KIRach, moze tam podpytasz jak jest ktos z Warszawy.
U mnie tez ostatnio beta nie drgnela. Wiem ze moze byc tez czynnik meski bo nasienie bylo wyjatkowo slabe w dniu punkcji i komorka podana byla 3-dniowa, te zamrozone tez, wiec ponoc w 3 dniu wchodzi czynnik meski i po tym 3 dniu mogly sie juz dalej nie rozwijac, ale z tym juz sie teraz nic nie zrobi. Jedyne co moge zrobic to ładowac wiecej lekow...
Blastka lubi tę wiadomość
-
Dr Zyger tez odradza transfer z takim wyniekm prg, wrociłamdo domu zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny nie wiem czy ten prg nie ruszył juz od owulacji. Jutro mam usg to bede wiedziec czy juz jestem po...jestem załamana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 19:45
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Blastka wrote:A gdzie robiłaś KIRy? W Warszawie nie mogę znaleźć gdzie robią. Ja nie mam badań na podstawie których ktoś mi przepisze accofil. Jedynie 2 nieudanie procedury i transfery i beta nawet nie drgnęła.
W Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, ale niestety nie piszą na wyniku jaki się ma genotyp, samemu trzeba dochodzić, trochę to chore, tym bardziej że badanie kosztuje z pobraniem krwi 555 zł.
To jest jedyne miejsce jakie znalazłam w Warszawie.Blastka lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Madagaskar wrote:Dr Zyger tez odradza transfer z takim wyniekm prg, wrociłamdo domu zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny nie wiem czy ten prg nie ruszył juz od owulacji. Jutro mam usg to bede wiedziec czy juz jestem po...jestem załamana.
Madagaskar, brak słów kur...MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Madagaskar, brak słów kur...
No nie mam siły już jestem załamana ta klinika, bardzo zaluje ze sie tu znalazłam. Jak Łukasiewicz mogła mi kazać probowac na naturalnym podejscie a po drugie dlaczego na sztucznym nie probowała dac mi dodatkowych leków. Dzisiaj Zyger powtorzyła to co taszycka ze sa metody zeby podkrecic endo, tym bardziej ze one nie było takie złe a mowi ze prg mam bardzo bardzo duzy i ma to znaczenie zarowno przy swiezym transferze jak przy krio...
Tak ze zabadaj sobie prg jak bedziesz podchodziła na naturalnymWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:05
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:No nie mam siły już jestem załamana ta klinika, bardzo zaluje ze sie tu znalazłam. Jak Łukasiewicz mogła mi kazać probowac na naturalnym podejscie a po drugie dlaczego na sztucznym nie probowała dac mi dodatkowych leków. Dzisiaj Zyger powtorzyła to co taszycka ze sa metody zeby podkrecic endo, tym bardziej ze one nie było takie złe a mowi ze prg mam bardzo bardzo duzy i ma to znaczenie zarowno przy swiezym transferze jak przy krio...
Tak ze zabadaj sobie prg jak bedziesz podchodziła na naturalnym
Kuźwa to czemu nie ustalą wspólnej wersji postępowania, tylko każdy mówi Ci co innego. Ja w Novum nie jestem, tylko w Invikcie (ostatni zarodek), myślałam że u Ciebie to inne standardy, a jak widać wszędzie to samo.
W Invikcie na naturalnym to kilka razy przed transferem trzeba zbadać przed wizytą proga i estradiol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:16
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Dziewczyny,wyjasnijcie mi prosze,bo ja jestem calkiem zielona w tym temacie.2 razy podchodzilam do crio na cyklu naturalnym i nikt nigdy nie kazal mi badac proga.Transfer jest kilka dni po owulacji.To kiedy trzeba badac poziom prg i jaki on powinien byc zeby bylo ok?carola12
-
carola12 wrote:Dziewczyny,wyjasnijcie mi prosze,bo ja jestem calkiem zielona w tym temacie.2 razy podchodzilam do crio na cyklu naturalnym i nikt nigdy nie kazal mi badac proga.Transfer jest kilka dni po owulacji.To kiedy trzeba badac poziom prg i jaki on powinien byc zeby bylo ok?
„jezeli w ogole badać poziom progesteronu to w cyklu owulacyjnym przed pikiem LH, co jest dość trudne do uchwycenia (dodatni test owulacyjny oznacza, że wyrzut hormonu LH już się dokonał w przeciągu ostatnich 12 godzin, więc badanie poziomu progesteronu po dodatnim teście albo tuż przed nim nie dostarczy żadnych istotnych informacji).”
Dlatego sama nie wiem co mysleć... ja dzis miałam pik Lh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:26
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:No nie mam siły już jestem załamana ta klinika, bardzo zaluje ze sie tu znalazłam. Jak Łukasiewicz mogła mi kazać probowac na naturalnym podejscie a po drugie dlaczego na sztucznym nie probowała dac mi dodatkowych leków. Dzisiaj Zyger powtorzyła to co taszycka ze sa metody zeby podkrecic endo, tym bardziej ze one nie było takie złe a mowi ze prg mam bardzo bardzo duzy i ma to znaczenie zarowno przy swiezym transferze jak przy krio...
Tak ze zabadaj sobie prg jak bedziesz podchodziła na naturalnym
Madagaskar to jest jakaś maskara...
Sytuacja o której teraz piszesz jest nie do pomyślenia. Przecież nie będziesz decydować sama jak masz podchodzić do transferu i jakie badania sobie robić. Tym się powinien zająć lekarz i to jeden a nie przypadkowe osoby, które mają akurat dyżur telefoniczny. W głowie to się nie mieści.
Może spróbuj wybrać jednego lekarza pojechać jeszcze w tym cyklu niech przejrzy papiery i podejmie jakąś konkretną decyzję jak działać w kolejnym cyklu. Bo rozumiem, że dr Zygler powiedziała, że transfer w tym cyklu nie ma sensu? -
Jesli to jest takie wazne to nie wiem czemu tego w ogole nie kaza badac przed crio:(.Ja wlasnie mialam swiezy transfer po stymulacji.I tez nie wiem jaki byl prog.No ale skoro nie odwolali transferu to mam nadzieje ze ok.Madagaskar ale skoro ty mialas juz pik LH to czy na pewno trzeba odwolywac crio? Czy to badanie dostarczylo u ciebie wiarygodnych informacji?carola12
-
Zizu87 wrote:Madagaskar to jest jakaś maskara...
Sytuacja o której teraz piszesz jest nie do pomyślenia. Przecież nie będziesz decydować sama jak masz podchodzić do transferu i jakie badania sobie robić. Tym się powinien zająć lekarz i to jeden a nie przypadkowe osoby, które mają akurat dyżur telefoniczny. W głowie to się nie mieści.
Może spróbuj wybrać jednego lekarza pojechać jeszcze w tym cyklu niech przejrzy papiery i podejmie jakąś konkretną decyzję jak działać w kolejnym cyklu. Bo rozumiem, że dr Zygler powiedziała, że transfer w tym cyklu nie ma sensu?
Wiesz co ja po stymulacji ktora prowadził Lewandowski i oficjalnie jestem jego pacjentka do krio na sztucznym podchodziłam u dr Łukaszewicz byłam na dwoch wizytach u niej zeby nie bylo ze nie wie kim jestem. Ona sama stwierdzila ze jak mam lekarza u siebie po co mam jezdzic az z Bydgoszczy wiec tak zrobilam i dzwonilam raz drugi ze endo nie rosnie do niej a ona uznala ze nic sie nie da wiecej zrobic i mam w przyszlym cyklu na naturalnym sprobowac. A teraz jest na urlopie wiec zadzwonilam do Taszyckiej bo u niej mialam jedna wizyte zamiast Lewandowskiego... chyba sie do niej przeniose ale napewno pojade teraz na wizyte... zostanawiam sie czy jakies skargi nir napisac bo to sa jaja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:49
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
carola12 wrote:Jesli to jest takie wazne to nie wiem czemu tego w ogole nie kaza badac przed crio:(.Ja wlasnie mialam swiezy transfer po stymulacji.I tez nie wiem jaki byl prog.No ale skoro nie odwolali transferu to mam nadzieje ze ok.Madagaskar ale skoro ty mialas juz pik LH to czy na pewno trzeba odwolywac crio? Czy to badanie dostarczylo u ciebie wiarygodnych informacji?
No wlasnie nie wiemWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Właśnie carola12 ma rację. U mnie przy świeżym transferze ostatnie badanie poziomu progesteronu było w dniu ostatniego podglądu w poniedziałek, a punkcję miałam w czwartek. Transfer w sobotę czyli tak na prawdę nie wiadomo jaki był poziom progesteronu przed transferem, zwłaszcza że brałam już luteinę. Ja już nie wiem jak to ma być żeby było dobrze.
-
carola12 wrote:Madagaskar,a moze zadzwon do Lewandowskiego na konsultacje.To ze nie prowadzi przygotowan do crio nie oznacza chyba ze nie nie moze ci wyjasnic czy trzeba to crio odwolywac w takiej sytuacji
To jest bardzo dobry pomysł.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
carola12 wrote:Madagaskar,a moze zadzwon do Lewandowskiego na konsultacje.To ze nie prowadzi przygotowan do crio nie oznacza chyba ze nie nie moze ci wyjasnic czy trzeba to crio odwolywac w takiej sytuacjiWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Dziewczyny ja juz ruszyłam niebo i ziemieWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat