NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
mili_moli wrote:Jak świeże musi być badanie AMH przed wizyta kwalifikacyjną do ivf?
mili_moli lubi tę wiadomość
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
Emma 32 wrote:Jestem Inkaa.ja o Tobie tez pamietam.jak u Ciebie sytuacja?szykujesz sie do crio dobrze kojarze?zagladam tu b.czesto.temat in vitro wciaz mi siedzi w glowie.Zaluje ze nie mam mrozakow.bardzo trzymam za Was wszystkie kciuki szczegolnie za weteranki.chyba nie ma bardziej trudniejszego i bolesnego tematu niz walka o poczecie dziecka
-
Inkaa85 wrote:Beta 32.2 w 11 dpt 2 dniowego zarodka to chyba nie najlepiej????
-
nick nieaktualnyInkaa85 wrote:Beta 32.2 w 11 dpt 2 dniowego zarodka to chyba nie najlepiej????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 18:49
-
Cześć dziewczyny, to jest mój pierwszy wpis na tym forum, ale podczytuje Was już od dawna, żeby nie tracić nadzieji i podbudować się Waszymi pozytywnymi zakończeniami tej trudnej walki
Staramy się z mężem o dziecko od ponad dwóch lat, przeszliśmy już sporo badań, dwie inseminacje oraz jedno ICSI...i tak jak badania nic nie wykazały, a in vitro miało być formalnością tak cały czas dziecka brak i powodu niepłodności też brak...o tym jak wpłynęło to na nasze życie nie będę opisywać bo każda z Was przechodzi to samo.
Mąż nasienie ok - 29 mln/ml, morfologia 11%, DFI 13%, HBA 86%, brak przeciwciał plemnikowych a do inseminacji po teście swim up- 5 mln/ml i 100% ruch postępowy...i nic.Ja- jajowody drożne, hormony ok, owulacja jest, tarczyca ok. Po nieudanym ICSI wykonaliśmy kariotypy nas oboja i też ok. Wyhodowałam 17 komórek z czego 13 nadawało sie do zapłodnienia i 6 zapłodniono a resztę oddaliśmy dla innej potrzebującej pary...Zapłodniło się 5 komórek, transfer w 3.dobie zarodka 8A, reszta nie dotrwała do blastocysty i to nas załamało...
Pierwsze podejście było w Salve Medica Łódź, jednak straciliśmy do nich zaufanie po tym jak Pani embriolog użyła do procedury nasienia męża, który miesiąc wcześniej miał operację przepukliny pachwinowej, a miała do dyspozycji jego mrożone nasienie sprzed operacji i w tym upatrujemy przyczyny niepowodzenia, bo po 3.dobie zarodki przestały się rozwija,ć a wtedy włącza się czynnik męski...
Przenosimy się teraz do Novum z nową nadzieją...
Wiem, że nie mam jeszcze mnóstwa badań, które może wniosły by coś nowego ale poczekam do wizyty, która mam umówioną i liczę, że dr Zamora zaproponuje już coś od siebie.
Czy znacie podobne historie jak nasza? Czy jest dla nas szansa?
Będzie mi miło jeśli przygarniecie mnie do swojego grona i przepraszam za długość posta.
Pozdrawiam
Bea77_2, mar2śka, Blastka lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
09.2017 I IUI
10.2017 II IUI
12.2017 I ICSI Salve Medica Łódź, transfer 1x8A, brak mrozaków
2018 nowa nadzieja Novum... -
Witam dziewczyny,chcemy z mężem zapisać się do przychodni Novum na pierwszą wizytę kwalifikacyjna,kogo polecacie? Chcemy do kogoś kto później nas poprowadzi w in vitro, u nas czynnik męski już rok się leczymy i nie ma poprawy, co prawda w innej przychodni ale tam nie chcemy podchodzić. Kogo polecacie, a może najpierw spróbować iść do androloga?
-
justka87 wrote:Witam dziewczyny,chcemy z mężem zapisać się do przychodni Novum na pierwszą wizytę kwalifikacyjna,kogo polecacie? Chcemy do kogoś kto później nas poprowadzi w in vitro, u nas czynnik męski już rok się leczymy i nie ma poprawy, co prawda w innej przychodni ale tam nie chcemy podchodzić. Kogo polecacie, a może najpierw spróbować iść do androloga?
W Novum jest dr Wolski takze proponuje udac sie do niego.Jest specjalista od meskich spraw.Pomogl juz b.wielu parom.My dzieki niemu mamy synka. -
Hej, tak tu sobie tylko zajrzałam potrzymać kciuki (jedną ręką, bo prawa ciagle w rekonwalescencji)i pogratulować bet. U mnie drugi cykl na suplementach, we wrześniu wracam do kliniki. Na razie badałam się endokrynologicznie u dr Smędek i wszystko tak ładnie wychodzi, że chyba zaczynam wierzyć, że dobrze zrobiłam dając na wstrzymanie na te kilka miesięcy i suplementując
-
Inkaa85 wrote:Beta 32.2 w 11 dpt 2 dniowego zarodka to chyba nie najlepiej????