NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
mili_moli wrote:Jak świeże musi być badanie AMH przed wizyta kwalifikacyjną do ivf?
mili_moli lubi tę wiadomość
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
Emma 32 wrote:Jestem Inkaa.ja o Tobie tez pamietam.jak u Ciebie sytuacja?szykujesz sie do crio dobrze kojarze?zagladam tu b.czesto.temat in vitro wciaz mi siedzi w glowie.Zaluje ze nie mam mrozakow.bardzo trzymam za Was wszystkie kciuki szczegolnie za weteranki.chyba nie ma bardziej trudniejszego i bolesnego tematu niz walka o poczecie dziecka
-
Inkaa85 wrote:Beta 32.2 w 11 dpt 2 dniowego zarodka to chyba nie najlepiej????
-
nick nieaktualnyInkaa85 wrote:Beta 32.2 w 11 dpt 2 dniowego zarodka to chyba nie najlepiej????
Powtórz za dwa dni. Na tym etapie najważniejszy jest przyrost kochana, a potem usg. Takze mocne ✊️✊️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 18:49
-
Cześć dziewczyny, to jest mój pierwszy wpis na tym forum, ale podczytuje Was już od dawna, żeby nie tracić nadzieji i podbudować się Waszymi pozytywnymi zakończeniami tej trudnej walki
Staramy się z mężem o dziecko od ponad dwóch lat, przeszliśmy już sporo badań, dwie inseminacje oraz jedno ICSI...i tak jak badania nic nie wykazały, a in vitro miało być formalnością tak cały czas dziecka brak i powodu niepłodności też brak...o tym jak wpłynęło to na nasze życie nie będę opisywać bo każda z Was przechodzi to samo.
Mąż nasienie ok - 29 mln/ml, morfologia 11%, DFI 13%, HBA 86%, brak przeciwciał plemnikowych a do inseminacji po teście swim up- 5 mln/ml i 100% ruch postępowy...i nic.Ja- jajowody drożne, hormony ok, owulacja jest, tarczyca ok. Po nieudanym ICSI wykonaliśmy kariotypy nas oboja i też ok. Wyhodowałam 17 komórek z czego 13 nadawało sie do zapłodnienia i 6 zapłodniono a resztę oddaliśmy dla innej potrzebującej pary...Zapłodniło się 5 komórek, transfer w 3.dobie zarodka 8A, reszta nie dotrwała do blastocysty i to nas załamało...
Pierwsze podejście było w Salve Medica Łódź, jednak straciliśmy do nich zaufanie po tym jak Pani embriolog użyła do procedury nasienia męża, który miesiąc wcześniej miał operację przepukliny pachwinowej, a miała do dyspozycji jego mrożone nasienie sprzed operacji i w tym upatrujemy przyczyny niepowodzenia, bo po 3.dobie zarodki przestały się rozwija,ć a wtedy włącza się czynnik męski...
Przenosimy się teraz do Novum z nową nadzieją...
Wiem, że nie mam jeszcze mnóstwa badań, które może wniosły by coś nowego ale poczekam do wizyty, która mam umówioną i liczę, że dr Zamora zaproponuje już coś od siebie.
Czy znacie podobne historie jak nasza? Czy jest dla nas szansa?
Będzie mi miło jeśli przygarniecie mnie do swojego gronai przepraszam za długość posta.
Pozdrawiam
Bea77_2, mar2śka, Blastka lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
09.2017 I IUI
10.2017 II IUI
12.2017 I ICSI Salve Medica Łódź, transfer 1x8A, brak mrozaków
2018 nowa nadzieja Novum... -
Witam dziewczyny,chcemy z mężem zapisać się do przychodni Novum na pierwszą wizytę kwalifikacyjna,kogo polecacie? Chcemy do kogoś kto później nas poprowadzi w in vitro, u nas czynnik męski już rok się leczymy i nie ma poprawy, co prawda w innej przychodni ale tam nie chcemy podchodzić. Kogo polecacie, a może najpierw spróbować iść do androloga?
-
justka87 wrote:Witam dziewczyny,chcemy z mężem zapisać się do przychodni Novum na pierwszą wizytę kwalifikacyjna,kogo polecacie? Chcemy do kogoś kto później nas poprowadzi w in vitro, u nas czynnik męski już rok się leczymy i nie ma poprawy, co prawda w innej przychodni ale tam nie chcemy podchodzić. Kogo polecacie, a może najpierw spróbować iść do androloga?
W Novum jest dr Wolski takze proponuje udac sie do niego.Jest specjalista od meskich spraw.Pomogl juz b.wielu parom.My dzieki niemu mamy synka. -
Hej, tak tu sobie tylko zajrzałam potrzymać kciuki (jedną ręką, bo prawa ciagle w rekonwalescencji)i pogratulować bet. U mnie drugi cykl na suplementach, we wrześniu wracam do kliniki. Na razie badałam się endokrynologicznie u dr Smędek i wszystko tak ładnie wychodzi, że chyba zaczynam wierzyć, że dobrze zrobiłam dając na wstrzymanie na te kilka miesięcy i suplementując
-
Inkaa85 wrote:Beta 32.2 w 11 dpt 2 dniowego zarodka to chyba nie najlepiej????