X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • dorota1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik dla mnie zawsze będziesz autorytetem godnym do naśladowania , zawsze z jak najlepszą radą.
    Wierzę w to że i Ciebie los kiedyś pozytywnie zaskoczy...

• niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik przykro mi :(
    Nie wiedzialam, ze podchodzilas do kolejnej procedury i transferu.
    Fajnie, ze w gre wchodza inne opcje i maz sie zgadza. Trzymam kciuki, zeby poszlo szybko i sprawnie z adopacja.

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Cytrynowa Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toto wrote:
    I jak, zadzwonili? Do mnie dzwonili właśnie około 11-12... Też czekałam jak na szpilkach, teraz mijają prawie 2 tygodnie i przede mną finisz gorszego czekania - jutro beta... :o
    Zadzwonili po 11, brak cech zapłodnienia w każdej komórce :( Niestety dzisiaj mija trzecia doba, więc koniec naszych nadziei :( To było nasze pierwsze podejście, mamy AZF C u męża, pojedyncze plemniki w nasieniu, wybrano coś z nich do procedury, ale wyszła klapa... Nie wiemy co dalej, dzisiaj mamy wizyty, ale jak na złość lekarze prowadzący na urlopie. Może dr W coś doradzi, mam nadzieje, że to nie koniec naszych marzeń :(

Kryptozoospermia

7.2018 I ICSI :(

2.2019 II ICSI :)

5.11.2019 💙
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Dziękuję Asi, Izie i Madzi za... Wy wiecie za co dziewczyny ❤

Zaczynamy rozdział adopcyjny od jesieni.

Dla nas kiedyś też musi zaświecić słońce :)
    Tez jestem z Ciebie dumna i bardzo baaaardzo Wam kibicuję na nowej drodze po szczęście :* Oby słońca zaświeciły dwa naraz :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa wrote:
    Zadzwonili po 11, brak cech zapłodnienia w każdej komórce :( Niestety dzisiaj mija trzecia doba, więc koniec naszych nadziei :( To było nasze pierwsze podejście, mamy AZF C u męża, pojedyncze plemniki w nasieniu, wybrano coś z nich do procedury, ale wyszła klapa... Nie wiemy co dalej, dzisiaj mamy wizyty, ale jak na złość lekarze prowadzący na urlopie. Może dr W coś doradzi, mam nadzieje, że to nie koniec naszych marzeń :(

Mysleliscie o dawcy??to ostatecznosc ale w przypadku kiedy wystepuje tylko czynnik meski to chyba jest najlepsze rozwiazanie. u mojego M tez wygrzebali tylko kilka plemnikow ale na szczescie sie udalo.moj ma azoo.Probowaliscie poprawic jakosc nasienia??

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 jesteś!!!! Często o Tobie wspominam, Twoich cennych radach i Twoim przypadku :*

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny, żadna z Was nie zastanawia się nad in vitro z KD lub AZ?
    Ja się mocno zastanawiam.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:52

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Mój 8 transfer zakończony betą 0.2 w 9dpt :(

Żegnamy się z kliniką.

Przeszliśmy 3 procedyry ICSI, 8 transferów, histeroskopie.

Na naszą walkę przyszedł koniec.
    Trzeba umieć złożyć broń i wiedzieć kiedy przestać.

Jestem dumna z siebie, z tego że pokazałam swoją silną wolę do walki. Życzę, abyście też parły do przodu za własnymi marzeniami, ale zachowywały przy tym zdrowy rozsądek. Nic na siłę.

Za weteranki trzymam kciuki.

Dziękuję Asi, Izie i Madzi za... Wy wiecie za co dziewczyny ❤

Zaczynamy rozdział adopcyjny od jesieni.

Dla nas kiedyś też musi zaświecić słońce :)

Buziaki :)

Problemik przykro mi :-(
    Powodzenia w dalszych działaniach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik, kciuki za nową drogę po Wasze szczęście.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Dziewczyny, wiecie czy w nOvum wykonam badanie na NK? nie pamiętam czy już o to pytałam. A jeśli tak to jaka jest cena?

Nie wiem czy wykonasz w Novum, ja robiłam w Diagnostyce na Prymasa Subpopulacje limfocytów, czekałam Ok 10 dni roboczych na wynik

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:53

gosia1992 lubi tę wiadomość

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik, przykro mi. Ja też jestem już u kresu sił.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiele ponad 200 zł, najtaniej w Warszawie. Wysyłają krew do Centrum Zdrowia Dziecka.

Chyba u nich nazywa się to dokładnie profil limfocytarny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 14:42

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:54

sylwia80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:54

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Emma 32 jesteś!!!! Często o Tobie wspominam, Twoich cennych radach i Twoim przypadku :*

Jestem Inkaa.ja o Tobie tez pamietam.jak u Ciebie sytuacja?szykujesz sie do crio dobrze kojarze?zagladam tu b.czesto.temat in vitro wciaz mi siedzi w glowie.Zaluje ze nie mam mrozakow.bardzo trzymam za Was wszystkie kciuki szczegolnie za weteranki.chyba nie ma bardziej trudniejszego i bolesnego tematu niz walka o poczecie dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 16:42

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Cytrynowa Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Mysleliscie o dawcy??to ostatecznosc ale w przypadku kiedy wystepuje tylko czynnik meski to chyba jest najlepsze rozwiazanie. u mojego M tez wygrzebali tylko kilka plemnikow ale na szczescie sie udalo.moj ma azoo.Probowaliscie poprawic jakosc nasienia??
    ana167 wrote:
    Cytrynowa moj sie leczyl u W.. Warto zobaczyc co powie lekarz.. Mieliśmy pojedyncze plemniki.. Niefajne wyszlo,ze nic się Wam nie zaplodnilo....
    Dr W pierwsze co powiedział, to że mamy się nie poddawać... Powiedział, że plemniki z biopsji mogą być lepsze, bo są młodsze. Ginekolog powiedziała, że dziwnie to wyglada, kazała zmienić dietę, zaleciła witaminki i regularny tryb życia. Brak cech zapłodnienia może wskazywać, że coś także było nie tak z komórkami jajowymi. Powiedziała, że skontaktuje się z laboratorium embriologicznym i się do nas odezwie. U nas jedynie jest to AZF C, hormony, kariotyp i CFTR w porządku...
    Narazie nie myślimy o dawcy, będziemy walczyć aż nie bedzie szans, potem rozważymy inne opcje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 18:15

Kryptozoospermia

7.2018 I ICSI :(

2.2019 II ICSI :)

5.11.2019 💙
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak świeże musi być badanie AMH przed wizyta kwalifikacyjną do ivf?

toto lubi tę wiadomość

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ