NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
emka29 wrote:Miałam dzisiaj mieć crio ale moje zarodki nie nadają się na transfer na dzień dzisiejszy czekają do jutra...
Czy któraś z Was tak miała, że zarodki podjęły funkcje życiowe?
Ja miałam sytuację podobną, ale tuż po zapłodnieniu. 3 zarodki nie wykazywały oznak zapłodnienia, a w kolejnym dniu rozwijały się tak jak inne.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
Madagaskar wrote:Ilu dniowe i kom zarodki? Jakiej klasy? Moga jeszcze ruszyć jutro...
Mam nadzieję że ruszą.
W sumie byłam w takim szoku, że z moimi zarodkami może stać się coś takiego .
Jak nie ruszą to muszę wszystko zaczynać od nowa. -
emka29 wrote:3 dniowe 6 i 4 komórkowe.
Mam nadzieję że ruszą.
W sumie byłam w takim szoku, że z moimi zarodkami może stać się coś takiego .
Jak nie ruszą to muszę wszystko zaczynać od nowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 12:33
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Mi Pani embriolog mowila ze jezeli transfer jest w pon to 3 dniowe rozmrazaja w piatek co jest bezsensu bo to znaczy ze trzymaja je do 5 doby ale ktoras dziewczyna miala transfer w pon 3 dniowcow i jej lekarz mowil ze w niedziele beda rozmrazac. Czeski film...Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Witajcie Dziewczyny jestem tu nowa. Dziś rano miałam pierwszą wstępną wizytę w Novum u dr. Obuchowskiej. Pani doktor bardzo w porządku, konkretna osoba. Może napisze coś w skrócie o sobie... mam 31 lat. Rok temu podjęliśmy decyzję o staraniach o dziecko, ale już na pierwszej wizycie kontrolnej u ginekologa okazało się, że prawdopodobnie mam wodniaki w obu jajowodach. We wrześniu miałam SonoHSG- jeden jajowód całkowicie niedrożny, drugi- do końca nie wiadomo. Skierowanie na laparoskopie- odbyła się w lutym- diagnoza- endometrioza 4 stopnia. udało się zachować jajowody, wyczyszczono je, usunięto ogniska. Dostaliśmy pół roku czasu na naturalne starania- nie udało się i dlatego dziś była wizyta. Niestety okazało się, że jest chyba gorzej niż było tzn na obu jajnikach są torbiele, spore torbiele, jest podejrzenie również znowu wodniaków będziemy szli protokołem długim. Dostaliśmy listę badań, ja luteinę pod język i tabletki anty. Kolejna wizyta w 17-20 d.c. W między czasie jeszcze wizyta u dr. Dońca z wynikiem testu Roma, bo jeszcze nie wiadomo czy najpierw zrobią jedną próbę IVF czy wcześniej czeka mnie kolejna laparoskopia i dopiero po niej próba. Jedynym pocieszeniem jest to, że wyniki hormonalne robione w grudniu były bardzo dobre, teraz muszę je powtorzyć ale po cichu liczę, że nie będą złe, ale i tak szczerze, to jest jestem podłamana jak cholera. Z tym, że pewnie skończy się IVF byłam pogodzona itd, ale wkurza mnie to, że po pół roku od laparoskopii jest gorzej niż było przed nią i tak nasze marzenie o dziecku non stop się oddala pozdrawiam
-
Madagaskar wrote:A klasa? Kurcze z tym mrozeniem to nigdy nie wiadomo, ja tez sie tego boje. Rozumiem ze transfer miał byc dzisiaj. A kiedy rozmrazali w piatek czy w niedziele? Bo w novum kazdy co innego mowi kiedy to robia
Dzwonili jeszcze raz z laboratorium i jutro maja rano dzwonić co i jak z moimi maluchami.
Masz rację czeski film. Mo lekarz teraz był na zwolnieniu i miałam monitoring u dr Taszyckiej. Zapisali mnie na 11 a weszłam 11.45 i jeszcze pretensja była bo ona ma telefony a ja mam wizytę.W sumie to potraktowała nas jak śmierdzące jajko.... -
emka29 wrote:Klasa B. Rozmrażali wczoraj wieczorem. Widziałam rano zdjęcia przed zamrożeniem i po rozmrożeniu.
Dzwonili jeszcze raz z laboratorium i jutro maja rano dzwonić co i jak z moimi maluchami.
Masz rację czeski film. Mo lekarz teraz był na zwolnieniu i miałam monitoring u dr Taszyckiej. Zapisali mnie na 11 a weszłam 11.45 i jeszcze pretensja była bo ona ma telefony a ja mam wizytę.W sumie to potraktowała nas jak śmierdzące jajko....
No widzisz czyli jednak w niedziele rozmrazaja. Trzymam kciuki za jutro, daj znac jak zadzwoniaWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:No widzisz czyli jednak w niedziele rozmrazaja. Trzymam kciuki za jutro, daj znac jak zadzwonia
-
emka29 wrote:Miałam dzisiaj mieć crio ale moje zarodki nie nadają się na transfer na dzień dzisiejszy czekają do jutra...
Czy któraś z Was tak miała, że zarodki podjęły funkcje życiowe?emka29 lubi tę wiadomość
carola12 -
Inkaa85 wrote:Dziewczyny w którym dniu po transferze i przy jakiej becie już coś widać???
Dzisiaj powtórzyłam betę 18dpt= 1946, powtarzać już chyba nie będę, tylko zastanawiam się kiedy coś już widać
U mnie bodajze 27 dpt widac bylo i pecherzyk i serducho.to byl 5 tyd i 6 dzien czy jakos tak.beta piekna.ja mialam b podobna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 20:58
-
Madagaskar wrote:Mi Pani embriolog mowila ze jezeli transfer jest w pon to 3 dniowe rozmrazaja w piatek co jest bezsensu bo to znaczy ze trzymaja je do 5 doby ale ktoras dziewczyna miala transfer w pon 3 dniowcow i jej lekarz mowil ze w niedziele beda rozmrazac. Czeski film...
Ja tak mialamMadagaskar lubi tę wiadomość
-
Transfer odwołany.
Czas odstawić leki i umówić się na wizytę aby ustalić co dalej. -
emka29 wrote:Transfer odwołany.
Czas odstawić leki i umówić się na wizytę aby ustalić co dalej.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
nick nieaktualnyHej, pytanie do tych, co przeszli nieudane in vitro w Novum (cały cykl). Czy na koniec jest jakaś wizyta z lekarzem/embriologiem podsumowująca całe przedsięwzięcie? W tym momencie wiemy tylko tyle, że się nie udało, nie mamy pojęcia jakie są jeszcze możliwości i w czym może tkwić problem. Niestety, ale mimo całej sympatii do personelu to głównie my proponowaliśmy zwiększenie szans (scrathing, masa badań które zrobiłam właściwie na własną rękę, zmiany cyklu sztuczny/naturalny). Może któraś z was może polecić jakiegoś ogarniętego lekarza? Takiego który nie tylko powie, że "trzeba próbować i trzymam kciuki", ale jeszcze zaproponuje jakieś sensowne badanie sam z siebie?
Dr Wojewódzki, który wykonywał u mnie punkcję, chyba jako jedyny powiedział co myślał - dzięki niemu mieliśmy o jeden zarodek więcej niż planowaliśmy i nie zmarnowały się pozostałe oocyty... Któraś z Pań leczy się u niego? Polecacie?Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
No niestety nie. Sama przyszłam z listą badań i pytań, lekarka z nami omówiła i zrobiliśmy to co uznała za warte zrobienia (np histeroskopia, powtórzenie prolaktyny, badań tarczycy itp.). Ale generalnie pełna procedura ma jakieś 30-40% szans powodzenia więc główna rekomendacja to było robić do skutku na razie miałam 2 transfery.
-
emka29 wrote:Transfer odwołany.
Czas odstawić leki i umówić się na wizytę aby ustalić co dalej.
Przy poprzednim transferze miałam podobną sytuację i to zarodek 8A obumarl ale podjął funkcje życiowe ale miał już tylko mimo to 5 blastometrów, niestety ciąży z tego nie było -
Ja sie boje tego rozmrazania strasznie czy to faktycznie jest takie dobre mroznie w 3 dobie.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Moje się rozmroziły, podobno to się zdarza tylko w 5% przypadków, że nie podejmują funkcji po rozmrożeniu emka, też mi przykro, czasem ta statystyka wypada na nas niestety - rok temu byłam przypadkiem 1:14000
-
Madagaskar wrote:Ja sie boje tego rozmrazania strasznie czy to faktycznie jest takie dobre mroznie w 3 dobie.
Widocznie tak miało byc.
Jutro mam wizytę to ustalimy szczegóły kolejnego IVF.
Inka bardzo się cieszę, że udało Ci się i trzymam kciuki dalej.
Madagaskar rozmawiałam z embriologiem i stwierdził, że lepiej zarodków jest w macicy niż chodowac do blastocysty. -
ana167 wrote:Emka niby tak,ciekawe czemu zamrozone mam 3 zarodki 3 dniowe na jednej slomce.. I tak je trzeba podciagnac do 5 doby.. Ostatni trsnsfer,2 zarodki na jednej slomce jeden transfeowany drugi hodowany do 5 doby.. Nie wiem w takim razie czemu nie przetrzymali ich do 5 doby na początku.. Rozumiem jakbym miala malo zarodkow.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat