NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kochane. Co tu taka cisza? Nikt w Novum nie podchodzi do procedury? Przecież powinno nas tu być dużo...
Ja czekam na wizytę w poniedziałek. Liczę że ustalimy już plan działania. Został mi jeden cykl do rozpoczęcia procedury...chyba że wymyśli mi długi protokół to zacznę wcześniej.
Zrobiłam powtórkę AMH bo Zamora chciał zobaczyć.. i z 5.29 spadło na 4.78. Czyli o 0.5. Po jednej procedurze. No ale coś tam jeszcze zostało...
Mam już skierowania na wszystkie badania przed startem więc tylko muszę je zrobić i będzie ok.
Co u Was?Ania_84, lady_pink lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.-3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Niki mi zarówno dr Lagner jak i dr Cz oboje powiedzieli ze jest to wysoki poziom insuliny i do konca I trymestru jak cos mam brac metformax
ja juz po IUI 8 czerwca mam miec @ zobaczymyNiki007 lubi tę wiadomość
-
Niki wprowadzilam Cie troche w bład co do insuliny takie miałam wyniki
na czzo 19,2
po 1h 180,4
po 2 h 125,3
Asiu nie wiem zobaczymy ja poki co jakos nie czuje tegoze max za tydzien juz bede wiedziała co i jak
jedynie co to cieszy mnie wynik progesteronu bo 6 dni po owu.7 po IUI był na poziomie 43,40Asia_88 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny:-) Jestem tu nowa,leczę się w Novum u dr Zygler i za jakiś miesiąc będę mieć pierwsze podejście do ICSI na skróconym protokole.Czekam teraz na okres, wszystkie badania jeszcze przede mną najbardziej chyba boję się ,że wyniki posiewów mogą być złe bo generalnie mam skłonność do infekcji. Oprócz tego mam PCO i insulinooporoność, od 2 lat biorę metformax.
Mam do Was pytanko o AMH - nigdy jeszcze nie robiłam tego badania czy jest sens robić go w Nowum czy próbować zrobić gdzieś indziej np. w Lux medzie? Wychodzi taniej? Wszystkie inne badania będę robiła właśnie tam w ramach abonamentu tylko to amh mi zostało.
i jeszcze mam pytanie: czy te zastrzyki do stymulacji są bardzo bolesne,da radę chodzić do pracy przez całą procedurę i po punkcji?
Czy któraś z Was chodzi do dr Zygler?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:02
-
Ania_84 wrote:Niki wprowadzilam Cie troche w bład co do insuliny takie miałam wyniki
na czzo 19,2
po 1h 180,4
po 2 h 125,3Mi nie badali pod obciążeniem a faszerują lekami. Uznałam że w umówię się do innego endokrynologa i się skonsultuję
Ale póki co, wykupiłam Glucophage i łykam dalej.
lady_pink wrote:HejJa już w sobotę mam punkcję
Przedłużyła mi się trochę stymulacja i dr na dwa ostatnie dni zwiększyłam mi menopur ale dziś były ostatnie zastrzyki
Jeszcze o 21.30 ovitrell i tyle
powodzenia! Ile trwała Twoja stymulacja???
Hej EMMAja byłam u dr Zygler na razie tylko raz-ale byłam bardzo zadowolona z wizyty:) Jeśli chodzi o zastrzyki, to w moim przypadku sporo zależało od leku. Przy poprzednich podejściach miałam Gonapeptyl-który trochę szczypał i Menopur-który dziwnie rozpierał. Troszkę bolało, ale na prawdę do zniesienia;) teraz borę Gonal i się dziwie...bo nic nie boli
Powodzenia:)
-
Cześć dziewczyny, dołączam się i ja, czekam na @ i zaczynam stymulację.
Niki jest dokładnie tak jak mówisz zastrzyk 4 godziny przed pobraniem, taka informacje dostalam wczoraj na wizycie startowej.
Emma ja jestem pacjentką dr. Zygler już kilka wizyt za mną plus inseminacje i jestem zadowolona, luźna atmosfera na wizytach sprawia że nie jestem taka spięta.
Dziewczyny powiedzcie mi czy wy też dostaliscie encorton do stymulacji? Trochę się go boję w końcu to steryd a w sumie to nawet nie wiem czemu go dostałam. Jak się po nim czulyscie?
-
Encorton dostają w zasadzie wszyscy w novum. Dawka 7,5 mg nie jest jakaś ogromna, ale gdy będziesz wychodzić z brania sterydu, to rób to koniecznie stopniowo. Będziesz miała na rozpisce.
Encorton jest po to, aby organizm lepiej tolerował zarodka, ale nie tylko. Działa wspomagająco przy stymulacji. -
Lady_Pink pisalas że stymulowania bylaś 12 dni anod którego dnia cyklu zaczęłaś stymulację? Zdziwiło mnie trochę to że na pierwsze podglądanie mam się zgłosić już 6 dnia cyklu a jeśli to wypadnie niedziela to nawet 5 ale przecież to bez sensu trochę tym bardziej że naturalnie mam późne owulację i boję się że dużo razy będę musiała jechać