NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoktor MŁ „obdarzyła” dwójką wspaniałych dzieciaków mojego kolegę z pracy. O pierwsze dziecko starali się 9 lat. Przeszli 4 procedury zanim pojawił się starszy synek i dwie zanim pojawiła się ich córka. Żona kolegi urodziła pierwsze dziecko w wieku 39 lat, drugie w wieku 41. Też bardzo mi ją polecał, ale ostatecznie poszliśmy do Zamory.
japonka lubi tę wiadomość
-
Ola-Ola wrote:Doktor MŁ „obdarzyła” dwójką wspaniałych dzieciaków mojego kolegę z pracy. O pierwsze dziecko starali się 9 lat. Przeszli 4 procedury zanim pojawił się starszy synek i dwie zanim pojawiła się ich córka. Żona kolegi urodziła pierwsze dziecko w wieku 39 lat, drugie w wieku 41. Też bardzo mi ją polecał, ale ostatecznie poszliśmy do Zamory.
Teraz to dopiero będą kolejkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 14:31
Ola-Ola lubi tę wiadomość
-
ja po roku przerwy odważyłam się zmienić lekarza, 13 grudnia mam wizytę pierwszą u PZ.
przez tyle lat i nieudanych prób zero badań dodatkowych
sama poszukałam i mam punkt zaczepienia, ciekawe tylko czy dr PZ jakoś się odniesie do tych wyników ;/, widzę że polecacie dr MŁ, jak tu bedzie klops to ona bedzie ostatnią deską ratunku2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
04.2017 - 1 IFV -ICSI - 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
08.2017 - 3 IFV ICSI 11.2017 - histeroskopia OK
20.12.2017 - 4 crio ... -
ana167 wrote:Ona 333 Zamora jest dobry, to stary wyjadacz, ale nie wiem, czy bedzie Cie sluchal..
Dokładnie, on nie lubi takich które maja swoje teorie i przemyślenia. Mnie wprost to powiedział.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Dokładnie, on nie lubi takich które maja swoje teorie i przemyślenia. Mnie wprost to powiedział.
To dobrze że to mówicie, to na początek najpierw zapytam co proponuje, nie wylecę od razu z wynikami. Mam nadzieje ze przygotuje się do tej wizyty i poczyta moją historię
kurde to mnie trochę podłamałyście, 2 miesiące ponad czekam na tę wizytę ehhh2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
ona333 wrote:To dobrze że to mówicie, to na początek najpierw zapytam co proponuje, nie wylecę od razu z wynikami. Mam nadzieje ze przygotuje się do tej wizyty i poczyta moją historię
kurde to mnie trochę podłamałyście, 2 miesiące ponad czekam na tę wizytę ehhh
No niestety taki jest. Poczekaj co powie sam i jakie ma propozycje.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualnyJa nie byłam zadowolona z Zamory... specyficzny to on jest, to prawda, ale można to przeżyć
Dla mnie gorsze było to, ze nie miał pomysłu na mnie. Co więcej, dawał ten sam zestaw leków, nie chciało mu się kombinować z leczeniem....
Jednym się u niego udaje, innym nie. Kwestia przypadku i szczęścia -
edloteh wrote:Ja nie byłam zadowolona z Zamory... specyficzny to on jest, to prawda, ale można to przeżyć
Dla mnie gorsze było to, ze nie miał pomysłu na mnie. Co więcej, dawał ten sam zestaw leków, nie chciało mu się kombinować z leczeniem....
Jednym się u niego udaje, innym nie. Kwestia przypadku i szczęścia
no to wychodzi na to że wpadne w to samo co przeszłam przez 4 lata ostatnie ;/ ehhhh2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
Danio wrote:no to wychodzi na to że wpadne w to samo co przeszłam przez 4 lata ostatnie ;/ ehhhh
U kogo się leczylas do tej pory?[/QUOTE]
u dr H.S-Z.2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
nick nieaktualnyOna333 nie zrażaj się na starcie. Ja wcześniej też leczyłam się u lekarza, u którego nawet nie musiałam powtarzać AMH sprzed ponad roku do invitro, o dodatkowych badaniach nie wspomnę. U dr Zamory jesteśmy od kwietnia tego roku. Jako jedyny zauważył, że mięśniak którego miałam wchodzi w endometrium. Dzięki niemu jest już usunięty. Po nieudanej procedurze fajnie się zachował, okazał dużo empatii, dalsze kroki omawialiśmy telefonicznie. Do badań immo jest sceptyczny, ale się stosuje do zaleceń immunologa. Nie wiem jaką opinię będę o nim miała po następnej procedurze, ale na razie nie mogę narzekać. Podobno pomógł wielu osobom.
-
Wiki03, myślę że u mnie problem lezy w genetyce, mam nieprawidłowe dwa geny, w tym jeden odpowiedizalny za zagniezdzenie zarodka, z tego co wyczytałam powinnam brac przed i w trakcie heparyne i accard. bo występuje u mnie ryzyko krwawień i zakrzepicy.
a homocysteinę mam powyżej normy, a w trakcie starań podobno powinna byc ponizej normy albo max na granicy dolnej ;/ mam nadzieję, że nie zrażę się do niego po pierwszej wizycie2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
ona333 wrote:Wiki03, myślę że u mnie problem lezy w genetyce, mam nieprawidłowe dwa geny, w tym jeden odpowiedizalny za zagniezdzenie zarodka, z tego co wyczytałam powinnam brac przed i w trakcie heparyne i accard. bo występuje u mnie ryzyko krwawień i zakrzepicy.
a homocysteinę mam powyżej normy, a w trakcie starań podobno powinna byc ponizej normy albo max na granicy dolnej ;/ mam nadzieję, że nie zrażę się do niego po pierwszej wizycie
A robisz już coś z ta wysoka homocysteina ? W trakcie starań około 8 max powinna być.
Nie brałaś przy wcześniejszych transferach heparyny. Nie wiem jakie mutacje masz na myśli, ale sadze ze mthfr i PAI które wystepuja bardzo często.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
cześć kobietki! w sobotę będę miała kolejne crio, tym razem biorę Atosiban. w sobotę transfery robi Zamora. Dr Langner mówi że on ma dobrą rękę, ale wiadomo, kwestia szczęścia. Ale mam pytanie do pacjentek dr Z - czy jest problem z wystawieniem l4 po transferze? Do tej pory nigdy nie brałam, ale teraz chce wziąć i poleżec te pierwsze dni po.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:cześć kobietki! w sobotę będę miała kolejne crio, tym razem biorę Atosiban. w sobotę transfery robi Zamora. Dr Langner mówi że on ma dobrą rękę, ale wiadomo, kwestia szczęścia. Ale mam pytanie do pacjentek dr Z - czy jest problem z wystawieniem l4 po transferze? Do tej pory nigdy nie brałam, ale teraz chce wziąć i poleżec te pierwsze dni po.
Bobby trzymam kciuki! Powodzenia . Ja nie maialam transferu u dr Z ale zawsze lekarze pytali czy chce zwolnienie. Nawet jak nie zapyta to poproś o zwolnienie. Napewno dostaniesz bez problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:50
Bobby29 lubi tę wiadomość