X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Za 6 minut więc pewnie w praktyce za jakieś 20-30 ;) usg pewnie i będziemy pobierać SANCO
    &&&&&

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agacia221 wrote:
    Jestem zainteresowana
    Napisz do mnie wiadomośc bo ja jakoś nie mogę pisać do Ciebie prywatnie;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • paula 1982 Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jakie macie opinie o dr. Sowinskiej z novum

• Kwiatek Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Bardzo mi przykro ale raczej nici z tego:( ja przy pierwszym mialam 0 a przy drugim 10 i ciaza biochemiczna...transfer blastek bety w 8 dpt
    Jak tylko zaczęłam brać Lutinus to od razu plamienia. W dniu transferu także oraz teraz 10dpt. Ponoć na transferze widoczne były skurcze. I kazali zapisać Atosiban na następny raz. Odnoszę wrażenie, że stoję w miejscu. Od roku jestem w Novum. Najpierw odwołany transfer bo przerost endometrium..A to nadzerka i krioterapia. Teraz że znów nadzerka I dlatego plamienia i do powtórzenia wymrożenie.

• Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Pytałam, jeszcze ze znakiem zapytania jest czy będzie czynne czy nie.
    Dzięki.
    Ale jeśli się jeszcze zastanawiają to raczej obstawiam że będzie zamknięta😡

event.png
  • pelargonia67 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny czy orientujecie się na czym polega transfer próbny bo dzisiaj moja doktorka powiedziała mi że nie będę miała bo miałam zły wynik bakteriologi, dzisiaj pobrał mi ponownie wymazy i punkcja w środę

pelargonia67
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Za 6 minut więc pewnie w praktyce za jakieś 20-30 ;) usg pewnie i będziemy pobierać SANCO

I jak?

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Agacia221 Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Napisz do mnie wiadomośc bo ja jakoś nie mogę pisać do Ciebie prywatnie;)
    Zaakceptuj mnie jako przyjaciółkę - wysłałam ci zaproszenie, wtedy będziemy mogły pisać.

*SmoczycA* lubi tę wiadomość

Agacia
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dwóch cykli próbuje podejść do crio ale nie mogę pozbyć się bakterii coli które wciąż wychodzą w posiewach. Brałam Augumentin a potem Zinnat. Czy któraś z Was miała ten problem? Po dzisiejszej rozmowie tel z moim lekarzem z kliniki powiedziała mi że mam iść do urologa, czy on mi pomoże ☹

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Basia-Basia Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Dziewczyny od dwóch cykli próbuje podejść do crio ale nie mogę pozbyć się bakterii coli które wciąż wychodzą w posiewach. Brałam Augumentin a potem Zinnat. Czy któraś z Was miała ten problem? Po dzisiejszej rozmowie tel z moim lekarzem z kliniki powiedziała mi że mam iść do urologa, czy on mi pomoże ☹
    Proponuję szczepionke urovaxom , ona jest w tabletkach. Poznałam się tego świństwa szczepionka i antybiotykiem. Konsultacja urologiczna wskazana

Niki2803 lubi tę wiadomość

38 lat
    Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
    2015 CP,
    2017 CP,
    05.2018 IVF :(
    Histeroskopia Novum - ok
    Kariotypy - ok
    2019 start Novum
    Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB :( crio :(
    Wizyta w Katowicach Invimed.
    Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych
  • Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Ziuta witaj w moim klubie ciagle cos...a zostal nam ostatni mrozaczek
    Tuonela, ja już od grudnia walczę o każdy cykl żeby podejść do transferu i cały czas du... a.
    Cykle mi szaleją po listopadowej stymulacji. Do tego zlapalam bakterie z którą walczylam dwa cykle. Co z tego że mamy trzy zarodki jak ciężko jest podejść do transferu?

Japonka jak po wizycie? 😃

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:

Japonka jak usg?

• Niki2803 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia-Basia wrote:
    Proponuję szczepionke urovaxom , ona jest w tabletkach. Poznałam się tego świństwa szczepionka i antybiotykiem. Konsultacja urologiczna wskazana
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. A od monentu leczenia jak długo trwało nim się tego pozbyłaś i jaki mniej wiecej był koszt? Bo chce jak najszybciej podejść do crio, za długo już to wszystko trwa.

Basia-Basia lubi tę wiadomość

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Basia-Basia Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki2803 wrote:
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. A od monentu leczenia jak długo trwało nim się tego pozbyłaś i jaki mniej wiecej był koszt? Bo chce jak najszybciej podejść do crio, za długo już to wszystko trwa.
    ja zrobiłam posiew moczu i wyszła e-coli. lekarz rodzinny dał mi antybiotyk i po 2 tygodniach od zakończenia antybiotyku kolejny posiew. Miano e-coli spadło ale dalej była. poszłam do urologa i dostałam 4 opakowania antybiotyku + urovaxom. csałość leczenia trwało miesiąc. tak pozbyłam sie tego dziadostwa. antybiotyk brałam przez cały miesiąc razem ze szczepionką . koszt szcepionki ok 90 zł a antybiotyki to jakies 10 zł za 4 opakowania. najważniejsze, że skuteczna terapia. tylko urolog się tym zajmie.

Niki2803 lubi tę wiadomość

38 lat
    Niedoczynność tarczycy po jodowaniu, IO
    2015 CP,
    2017 CP,
    05.2018 IVF :(
    Histeroskopia Novum - ok
    Kariotypy - ok
    2019 start Novum
    Maj 2019 transfer 2 zarodków czterokomorkowych CB :( crio :(
    Wizyta w Katowicach Invimed.
    Kir AA masa brakujących kirów implantacyjnych
  • japonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem. To mój bąbel, ma na pewno powyżej 4 cm ale co pomiar to wyszło inaczej bo chyba się obracał. Doktor Monika go próbowała trochę pooglądać i tak na oko nic niepokojacego nie widać ale wiecie jak jest, dopiero jak zobaczę za tydzień na lepszym sprzęcie to odetchnę. I wyniki genetyczne - jednak będziemy czekać 12 dni a nie 6 bo zarekomendowali nam rozszerzony test. Ps: bobek ma coś między nogami ale za wcześnie żeby mieć pewność, że to męskie coś ;)
    Aha, a ja mam kolejne 4 dni zwolnienia bo się na pierwszym zwolnieniu udało mi przeziębić jakoś ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6f8cd89fd13.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 12:29

Bella93, Asiula86, Wiki03, Ziuta@ 35, ef36, Blastka, tuonela, Niki2803, Liolia, Basia-Basia, Asiulka84, Misia90, Aś2018 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agacia221 wrote:
    Jestem zainteresowana
    Też mam jakbyś potrzebowała więcej ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Różyczka_598 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili rano z kliniki, 3 komórek się zapłodniło, transfer w środę. Bardzo się stresuję.

Alstro38, Skittles, japonka, Niki2803, Basia-Basia lubią tę wiadomość

starania od ponad 3,5 roku, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, za dużo pęcherzyków, mutacja MTHFR, PAI - homo, endometrioza; nasienie i fagmentacja - super
    1 ciąża biochemiczna - naturalna
    3 IUI - :(
    1 IVF - długi - 7 komórek - 5 zarodków
    transfer 11.04 - 8dpt: beta 12,58; 12dpt: beta 145,3; 14dpt: beta 321; 18dpt: beta 1694
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka_598 wrote:
    Dzwonili rano z kliniki, 3 komórek się zapłodniło, transfer w środę. Bardzo się stresuję.

Trzymam kciuki &&&

• Skittles Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Jestem, jestem. To mój bąbel, ma na pewno powyżej 4 cm ale co pomiar to wyszło inaczej bo chyba się obracał. Doktor Monika go próbowała trochę pooglądać i tak na oko nic niepokojacego nie widać ale wiecie jak jest, dopiero jak zobaczę za tydzień na lepszym sprzęcie to odetchnę. I wyniki genetyczne - jednak będziemy czekać 12 dni a nie 6 bo zarekomendowali nam rozszerzony test. Ps: bobek ma coś między nogami ale za wcześnie żeby mieć pewność, że to męskie coś ;)
    Aha, a ja mam kolejne 4 dni zwolnienia bo się na pierwszym zwolnieniu udało mi przeziębić jakoś ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6f8cd89fd13.jpg
    Hej Japonka, wyczytalam ze jestes w trakcie badan prenatalnych. U mnie akurat ten sam etap przede mna, jestem umowiona do dr Ch. na usg do Pappy na 26 kwietnia, krew do Pappy pobiora mi 23 kw, 26 kw lekarz da zlecenie na sanco pewnie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, ze napisalas, ze w N maja kiepski sprzet usg. Czy myslisz ze powinnam na usg umowic sie tez w innej placowce? Teraz mam obawy, ze na usg moga cos nie zobaczyc ....

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Skittles Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka jeszcze jedno pytanie ile kosztuje ten test sanco plus? Rozumiem ze robisz w N...

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ